Annons:
Etiketteravslappning-återhämtningartikel
Läst 6599 ggr
Tuva-Lena
2009-10-31 00:05

Allhelgona, tid att minnas, tid för eftertanke..

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Låter väl bara lagom trevligt, eller hur? Tycker ni att det är slöseri att använda tid för eftertanke, eller för att sansa sig en aning..?

Vi skall ju alltid vara på topp och helst ha flera järn i elden för att bli accepterade? Är det inte så? Nu har man dessutom döpt om Allhelgona helgen, eller Alla Helgons Dag som det hette förr, till Halloween för att ta bort den tråkiga stämpeln.

Men hur är det? Rusar vi inte bara iväg utan att tillåta oss att känna efter vad helgen egentligen innebär? Den här helgen skall vi minnas våra nära och kära som inte finns bland oss längre, men istället har man gjort om den till ett spökjippo.

Att vara nedstämd eller känna sorg borde vara en självklarhet i livet, precis som glädjen eller lyckan vi vill omge oss med. Tillåter man sig att vara nedstämd eller sorgsen och bearbetar eller tillåter det, så ger man ju  plats för ny glädje att komma in i livet.

Inom feng shui är det viktigt att göra sig av med "stagnerad energi" som man kallar den, och all obearbetad sorg, eller bekymmer stannar också  i din själ och din kropp som stagnerad energi. Den hindrar på så sätt ny livskraftig energi att få utrymme. Tankegången är densamma, därför; tillåt dig att stanna upp, bearbeta din sorg, din otillräcklighet eller vad det nu kan vara som trycker dig. På det sättet ger du plats för ny glädje att komma in i ditt liv.

Det är vad jag tror den här helgen är ämnad för. Det finns alltid en tanke bakom alla helger, men vem ger sig själv tid att fundera över det numera..?

Ta vara på helgen alla goa medlemmar och Medarbetare! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
april4
2009-10-31 06:15
#1

Mycket sant det du skriver Tuvan. Man behöver verkligen en tankeställare iblandGlad

korseett
2009-10-31 08:03
#2

jag gillar inte det här hallowenandet även om det är snyggt att göra pumplyktor då. Oavsett om jag tillhör de kristna läran eller ej så är den här helgen också gammal helg att minnas sina avlidna. Så idag minns jag mina kära

nillanb
2009-10-31 08:24
#3

Vi Tjuvstartade igår med att tända ljusen för våra kära bortgångna,

I dag kan man inte köra runt kyrkogården.

Varken jag eller min gamla mormor orkar gå så långt.

Vi gick från grav till grav i mörkret fem generationer…

De minsta barnen var mina 2-åriga barnbarn och den äldsta som berättar för barnen om gravarna min snart 83-åriga mormor…

Min yngsta dotter blir snart 9 år blir så oerhört berörd, ledsen men inte rädd.

-Mamma det pirrar i mitt hjärta… vet du de som ligger här, det är inte här de finns… men de ser att vi är här hos dem och tänder ljusen. Det är så vackert och sorgligt, - på en gång.

Jag tycker det var så härligt sagt.

 

[Spanaren]
2009-10-31 09:11
#4

"Men de ser att vi är här hos dem och tänder ljusen"

Förlåt Nillan, med det var så underbart sagt, att jag var tvungen att kopiera din dotters text delvist.

Tänd ett ljus och låt allt det mörka tillfälligt lysas upp av ditt och mitt och alla andras ljus, för en bättre och enad värld.

Sänd en kärleksfull tanke eller två och låt vår kärlek spridas ut i vår fina sfär.

Lär de dina (som Nillan bland annat gör) att vi även har tid för att ägna "de våra", våra tankar bland allt annat.

/kram Spanaren

chik
2009-10-31 09:41
#5

Tuva.Kan bara hålla med i det som du skriver..

Fast i min värd så har vi haft fest på Fredag o åkt till våra dödas gravar på lördagen eller så hedrar vi dom hemma..

Lena.P är jag i verkliga livet.

Indiania
2009-10-31 10:15
#6

#3 Nillan vilken underbar 9 åring du har Glad

Jag har mina nära och kära omkring mig här hemma. De finns i mitt hjärta!

Kram

" Var nära naturen - var när dig själv "

Annons:
shigne
2009-10-31 10:20
#7

Jag håller med…. Och att stagnerad energi sätter sina spår i kroppen, tror jag också på - fast man kan uttrycka sej på så många olika sätt. Jag tycker det känns lättare att tänka sej en ryggsäck, där vi packar ner känslor, upplevelser etc. Ju mer du packar ner, dessto tyngre blir den!

Naturligtvis orkar man inte bära hur tung ryggsäck som helst, kroppen tar ju stryk - likaså humöret etc. En grinig "kärring" (jag med tung ryggsäck) orkar ju inte nån vara i närheten av hur länge som helst…. Å vad händer ifall ryggsäcken är full och jag stöter på en känsla, en upplevelse som jag vill minnas???

Jag kanske har så tung och välfylld ryggsäck, att jag bara traskar förbi den där känslan/upplevelsen - jag missar hela rasket!!!

Nä, ta av ryggsäcken ibland - packa upp och kasta gammalt skräp…

Halloween eller vad de vill kalla det, har gått lite till överdrift, nästintill hysteri på vissa ställen… Men de får kalla helgen vad de vill - det är för mej viktigt att vara ner och komma ihåg de jag förlorat under åren  - och framför allt att göra det med glädje, att komma ihåg det goda, alla roliga minnen! Sorgen finns där, likaså smärtan över att ha förlorat dessa - men jag vill komma ihåg dem med glädje!

Restan av Hallowen-firandet får vara…. Man kan göra dagen till det man vill, utan att bli påverkade av allt ståhej!

Tuva-Lena
2009-10-31 10:59
#8

För mig är det också viktigt att hålla på gamla traditioner. Det finns en mening bakom dem, coh jag tror att det är en väl genomtänkt tanke med våra helger också..

Inte så att man behöver sitta med pannan i djupa veck hela helgen, men att stanna upp och fundera någon gång över varför man gör si eller så, tror jag är en viktig del i vår identitet.

Tror ni att man är mer rädd för döden numera? Rädsla känner alla inför det okända, men numera så tycker jag man gör allt som står i ens makt för att få "skämta bort" allt som kan upplevas obehagligt, trots att det är en naturlig del av själva livet. Därför väljer man också att anamma den amerikanska synen på helgen - bus, godis och spöken. Spöken förresten, undrar vad våra avlidna släktingar och vänner skulle säga om vi kallade dom för "spöken"..? Tyst

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Upp till toppen
Annons: