Fysioterapi/smärtlindring

Lindring vid fibromyalgi

2008-11-04 22:15 #0 av: Tuva-Lena

Fibromassage är en speciellt utvecklad massageform för människor med fibromyalgi.

Den mjuka massagemetoden kombineras med värme och med effekten av de särskilt utvalda naturliga "fibrooljorna" samt en "fibrogel".

För att minska beröringskänsligheten appliceras fibrogel före massagen. Till själva massagen används fibro olja som ger glid, mjukhet, värme och också Omega 3 och 6-fettsyror till huden.

Fibroprodukter kan också användas för egen behandling och insmörjning, och dom kan också användas av alla som har behov av ett naturligt liniment som inte är för starkt och aggressivt mot huden.

Fibrogel används före massagen, samt mellan behandlingar ensam eller i kombination med fibroolja.. Den innehåller eteriska oljor som ger en värmande effekt och ökar genomblödningen i muskelvävnaden. Bör masseras in ordentligt då en blöt gel som dunstar från huden avger kyla. Fibrogel kan även användas som milt sportlinimnet före och efter träning.

Fibro gel finns i 100 ml och 500 ml, ca priset är 89:- resp 299:-

Fibroolja, säljs med eller utan värmande eteriska oljor.

Fibro hud massageolja håller högsta kvalitet vad gäller ingående råvaror. Med noggrant utvalda rent vegetabiliska oljor, som förutom att ge det "rätta glidet" tillför huden livsnödväniga fettsyror samt linol-och linolensyra samt GLA. Lämpar sig därför även mycket väl som hudolja. Finns helt naturell utan eteriska oljor eller med eteriska oljor för att få en mer värmende effekt, samt ökad genomblödning i muskulaturen.

Innehåll: Sesamolja eko, tistelolja eko, rapsolja eko, sheasmörolja, olivolja eko, arnica exrákt eko, gurkörtsolja eko, naturlig E-vitamin. Fibroolja med eteriska oljor innehåller dessutom ingefärsolja, lavendelolja, rosmarin olja eko, och roseolja.

Fibrololja med eterisk oljor finns i 100 ml och 500 ml. Pris: 89:- resp 299.-

Fibrololja naturell finns i 100 ml och 500 ml och kostar 85:- resp 280:-

     Bild på fibrooljafibrogel.jpg

Gelen och oljan saluförs av:

www.naturkosmetikkompaniet.se

Mer information om fibromassage finner du på:

www.fibromassage.se

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-11-04 22:46 #1 av: abbis

Jätteintressant*L*  men tuvan va inte du ledig?

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2009-02-15 23:31 #2 av: Tuva-Lena

Den här har ni glömt bort, *putteliputt alltså* Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-02-16 13:26 #3 av: nillanb

Jag kan verkligen rekomendera fibromssage Glad UNDERBART.

Min syster är utbildad av Stefan Göthager, intresset väcktes av att 

många av hennes kunder bl a jag har fibro och där med svårt att klara ( vanlig ) massage. Jag kan inte tänka mig att avstå mina behandlingar 1-2 ggr/vecka.

Livet blir lättare och smärtan mindre ! Smile 
Anmäl
2009-02-16 16:27 #4 av: Naturligtvis11

Ibland kan fibromyalgin hänga ihop med översyrlighet i kroppen, och kan lindras genom att behandla med t.ex. basbildande mineraler, brännässla osv, pH-värdet i kroppen måste upp och syrorna ut...

Sen vad jag förstår så är det väl en väldigt komplex diagnos där symtomen kan variera mycket från person till person. Så som med mycket annat, så är det viktigt att se till individen vad som ligger bakom och vad man kan göra mer för att lindra.

Anmäl
2009-02-16 23:31 #5 av: Tuva-Lena

#4 Jag tror på din teori Naturligtvis, att musklernas syra/bas balans är rubbad. För mycket syra i musklerna ger kramp bl a, och vid långvarig ansträngning övergår det i ett inflammatoriskt tillstånd. En logisk förklaring alltså, din teori. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-02-17 09:58 #6 av: Clary

När jag var hos min hudläkare, har psoriasis lätt sådan, berättade han att man tyvärr ofta ställer diagnosen fibro när det lika gärna kan vara psoriasisartrit.

 Fick, vad jag trodde vara exsem i öronen  för många år sedan och ett konstigt märke på ena benet som man tidigare sagt var åldersförändring. I och med basiliomen hamnade jag hos en riktigt bra läkare som också tittade på de övriga sakerna och som då förklarade att det i många fall är så att det är fråga om psoriasisartrit istället för fibro. Det finns så många olika former av psoriasis så det är tydligen inte helt lätt alla gånger.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-02-17 11:23 #7 av: Hoppfull

Mina eksem i öronen och på andra ställen berodde på min candida. När jag åtgärdade den försvann varje tillstymelse till eksem!

Anmäl
2009-02-17 11:26 #8 av: Clary

Ok, det kan ju vara värt att prova, ska leta upp det du skrivit om det. Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-02-17 11:32 #9 av: Hoppfull

Det är inte alls säkert att det är så för dig. Men för mig och för många som äter väldigt kolhydratbaserat, samt för de osm äter mycket mediciner är candida väldigt vanligt. Candida är så knepigt för det ger så oändligt många symptom och läkarna känns inte vid det (ännu). Men som du säger, det kan ju vara värt att testa i alla fall.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.