Alt medicin - djur

Loppor

2017-06-15 16:23 #0 av: nicesandra

Hej!
Min katt har dragit in loppor. Jag är nyfiken på om någon har tips på hur jag blir av med dem, förutom att köpa behandling på apoteket? 😊

Sandra

Anmäl
2017-06-16 22:59 #1 av: NiklasTyreso

Det finns örter som man förr kunde lägga i hundens sovlåda mot loppor, men ärligt talat så tycker jag att du snabbt ska behandla din katt så den slipper lida istället för att leta naturmedel mot loppor.

Det är svårt att behandla mot löss och parasiter för behandlingen ska vara jättegiftig mot parasiten, men inte det minsta giftig mot katten/hunden/värddjuret. Risken är att du använder en för svag naturmedicin så lössen inte dör och katten lider, eller att du använder starka lusdödande medel som förgiftar din katt.

Flugsvamp dödar (vägg)löss men din katt slickar sig i pälsen och blir sjuk av flugsvamp. Nej, jag känner bara till naturmediciner mot löss som är för svaga eller för giftiga. Apoteket låter som ett riktigt bra alternativ i stället för naturmedicin.

Anmäl
2017-06-21 13:37 #2 av: Magi-cat

#0 Vilka symptom har kisse och har du fått konstaterat att det är loppor?

(Jag vet tyvärr inga alternativa medel, jag bara undrar ändå. Glad)

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.