Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Övrigt

En Brun hästs funderingar

2011-02-12 14:04 #0 av: Ians

Morgonen började som vanligt ..nja inte riktigt....Tanten som släpper ut oss på mornarna kom bara in med maten o sedan gick hon!? Så vi fick både musli o hö inne...undrar varför?


Höet brukar vi ju få ute i hagen, ja ja det är bara o äta och inte fundera så mycket...vem klagar när man slipper o gå ut och slåss om maten?
Den nya flock ledaren P har en knepig mat ordning, ett par tuggor i varje hög och sedan skall man rotera.....för hon tror at vi andra fått något godare i våra högar....eller hur!
Du var ju i denna högen o nosade för en stundsedan!
Men det smakar väl bättre om man får äta lite av de andras också....kan man tänka....eller också har hon dåligt minne den rackaren och kommer inte ihåg att hon var här och tuggade på mitt hö innan!...hm!??! Och den skall vara flockledare!
Ja vi äter väll inne i dag då. Man kan undrar om någon kommer och släpper ut oss sedan.....eller om vi skall stå här och glo hela dagen, ingen har varit här och städat heller.
(Lampan tänds i stallet)
-God morgon! Alla hästisarna.....
Aha det var Min tant som skulle komma och släppa ut oss precis som igår...orkar hon inte upp i tid för att släppa ut oss tro?
-Hej Ninis..hur mås det idag då?.....
-mmm jätte bra! ...men jag vet allt vad du vill.....äta mitt hö!! Så försvinn innan jag hugger dig! Alltid kommer hon och stör mig när jag äter, det är sååååå irriterande!
(lägger öronen bakåt och hugger i luften)
.....................
Äntligen då börjar det röra på sig, säkert får vi mer hö ute.......mmm skall bli gott!
Så nu går Grevinnan P och hennes assistent B ut snart är det min tur...Så är det fetknoppen A, hon ser ut som en ko! och sedan är det jag!
............
-mehn!.....varför hoppar tanten över mig? Det här tänker jag verkligen inte tolerera HALLÅ tanten det blev fel här!!!!!
(hugger i luften och sparkar i väggarna)
N: - De ANDRA får säkert mer hö därute....och äter upp mitt!!! Varför gör du på detta viset?
N: -Nej....hon tänker ha "kvaliétstid" med mig, JA hon kallar det så när hon står o klappar på mig och rycker mig pälsen och manen med en borste och killar mig!
Ok då ,då lite skönt är det allt! Men det är allt bäst att verka lite grinig så det blir fort färdigt!...blink blink
N: - NEJ inte sadeln o de där larvig skorna med skruvar i....de andra skrattar åt mig när jag visar mig med dem FATTAR DU INTE DET!!.....
järnskorna på framhovarna är ok, för det har de andra också....men de här tofflorna som du tvingar mig att ha därbak är outhärdliga! tjoff, tjoff, tjoff has has säger det när man går...inte klopp klopp klopp som det skall låta. Du skall bara veta vad du utsätter mig för, de mobbar mig i hagen för de där tofflorna! Jag skäms hoppas de andra tittar åt ett annat håll när vi kommer ut!
Och sadelgjoden DEN drar kärringen åt så man nästan får upp frukosten......! Om jag hade kunnat kräkas så hade jag kräkts i hennes skor! Så det så!...akta dig så jag inte biter dig!
Det hade jag visserligen inte vågat men hon kan ju tro det i alla fall! Sist jag råkade bita henne blev det ett ordentligt liv på tanten hon har allt tuffat till sig det sista......Så Det gör jag nog inte om något mer!
Ja ja jag får väll ut o bära fettot en stund, hon kunde gott gå ner några kilon själv och inte påpeka att jag ser ut som en pepparkaksgris....vad det nu är för något?!
N: - men de andra har säkert fått mer hö som de mumsar i sig nu...OCH alla tittar hitåt...jag visste det! Nu ser de att jag har tofflorna på iaf! Skall du rida får det gå fort, bara så du vet...sitt upp då någon gång! Så vi kommer här ifrån snabbt! Det är så skämmigt att stå här mitt på stallplan i ett par Tofflor!
Titta på mina öron matte de säger allt om vad JAG tycker om detta.....
mehn! Nej! Inte det också! Nu drösade idioten i backen! Nu kommer vi aldrig här ifrån!...säkert skyller hon på mig också.
Gu va man kan yla då! Tyst!Sluta! Nu tittar Verkligen alla åt detta hållet till och med herrarna i den andra hagen kommer kutandes och skall titta!...Du skulle kollat in mina Tydliga tecken som jag gav dig Då hade du fattat att jag tänkte gå iväg fort! Hur dum får man vara?
Jaha då verkade det vara slut på denna ridturen.... hon tänker inte ställa sig upp igen....Ta mig härifrån fort innan alla ser mina tofflor!
jaha Äntligen någon som fattar hur skämmigt detta är för mig......(S matte tar in N)
Nu snackar vi livskvalité tjejen...mmmmm av med den där kliande sadeln som klämmer runt magen...
nej jag är inte för rund....jag är bara för kort för min vikt iaf en 10 cm. En häst i en alldeles utomordentlig kondition& form mao!
Ok hon sätter på mig grimman jag skall tydligen uti hagen iaf.....undrar om det finns någon mat kvar där ute eller om de har hunnit äta upp den redan?
...........
N: -varför ligger matte kvar på marken....rullar hon sig såååå länge? Det kan inte vara nyttigt!
..........
Underbart äntligen ute i hagen Men maten verkar de ha hunnit äta upp! De glupska kossorna! Tror jag rullar mig lite de glömde sätta på mig ett täcke
mmmmm där är en fin fläck ...ljuvligt! Ler in packad päls DET är livskvalité för häst!
............
N: -Där kommer det en stor bil den har jag inte sett förut....undra vem det kan vara...Kom tjejer så tittar vi vad den skall hit o göra.
A: -En sån har jag sett förut den kommer när någon har skadat sig.....någon av de tvåbenta.....är det någon av oss så kommer veterinären hon har röd bil....
Från valack hagen: -Ja eller slaktbilen!.....*gnägg!
P: -va roliga NI va nu då !
N: -vem har skadat sig då?
A: -kanske din matte hon ligger kvar på marken fortfarande, din dummer!...ser ut som hon inte kan röra sig! Typiskt ben problem verkar det som....kan bli illa det här! Kan bli slakt...faktiskt!
N: - Ojdå! Förresten var de inte mitt fel att tanten är så senfärdig och ramlade! Jag visade med all tydlighet att skall det bli något ridande här så får de gå snabbt...Men de verkar lite dumma de där tvåbenta, kan inte läsa helt simpla öron signaler!....
Bl: -Titta nu kliver de ut två män med en säng....Det är ju helt sanslöst Din matte har beställt en säng ....hit! *gnägg...sluta N det är väll inget att bli sur för skojade bara lite!
A: - Sluta tjejer ni missar det bästa.......Vad gör de nu?....de tar fram en massa filar! ja hon ser lite frusen ut den stackars kraken.
Och nu tar de fram något mer...det är säkert medicinen precis som veterinären, de skall nog bedöva henne ........så hon inte biter och sparkar dem!
P: -Är hon SÅ vild din matte?...trodde hon var snäll, hon verkar alltid så rar när hon tar in oss....Men de kanske blir ilskna när de har skadat sig?!
B: -japp nu tar de fram nålar också....de skall definitivt bedöva henne!.....heja tanten ge dem en rejäl omgång om de pillar på ditt ben! Sånt kan göra riktigt ont!
Oj jösses vad hon vrålar bara för de försöker vända henne, det verkar göra riktigt ont. Vad gjorde du med henne egentligen N?.....o nu blåser de upp något plastigt runt benet på henne, ser ut som en sådan där som de har i poolen här på sommaren....ska hon bada NU!......?....i denna kylan!??
C: -Nähä hon skulle inte bada.....De lyfter in henne i bilen...och nu åker de iväg.....de skall nog till kliniken med henne. Måste gått illa det där!
................. damerna i hagen står och tittar medan den stora bilen sakta försvinner neråt vägen..........
P: -OK! Damer då återtar i våra positioner i hagen underhållningen är slut för denna gången!....rappa på stå inte här o såsa!
Jag o B kollar in vad herrarna i hagen bredvid gör resten av er vet vart ni skall....jaja Nina du får vara med oss en stund idag......eftersom du bjöd på underhållningen .....men S får inte följa med!...
det är tack vare henne vi måste äta inne numer och inte kan smaka på varandras mat....såååååå irriterande! Nu vet jag ju inte alls vad ni andra får för smaskigt till frukost!
.....P har öronen slickade ut efter huvudet och med en stark blick dirigerar hon damerna till sina positioner i hagen, lugnet är återställt och alla är där de skall........
P&B: -men ärligt Nina skäms du inte i de där tofflorna hon tvingar på dig...hehehehe tjoff, tjoff, tjoff hasa hasa...... *gnägg!

Anmäl
2011-02-12 14:15 #1 av: Tride

Skrattande

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-02-12 14:31 #2 av: MaMaMade

Jojo, det är inte lätt med senfärdiga mattar inte! Skrattande

Anmäl
2011-02-12 14:57 #3 av: Tride

Ja, vad skall den stackars hästen göra?

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-02-12 22:59 #4 av: Ians

hehehehehehe idag tassade hon på tånaglarna...trodde väll jag hade gått till slakt...o där var jag ju igen!

Försökte gömma sig bakom henne som tog in henne.....- Det gick änna inget bra förra gången....undra om tanten är arg?

hehehehehe

Anmäl
2011-02-13 01:28 #5 av: Tuva-Lena

Ha ha ha, jag skrattade igenkännande Ians, jätteroligt var det! Skrattande Du har verkligen fångat hästkommunikationen på ett otroligt bra sätt - dom där sprättarna som skall smaka på alla högarna och kör bort dom andra, runt runt går dom och håller undersåtarna i schack. Sedan när det dyker upp nåt ovanligt så står dom o blänger för att riktigt suuuga in lite ny kunskap - det lille som ryms i en hästhjärna.Skrattande men dom är för goa hästkrakarna! Vad är det för "tofflor" du har på hästen Ians, som hon skäms så för..? Skäms

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-02-13 01:44 #6 av: Ians

Här har du dem i rosa fast Nina har svarta.....dessa är egentligen gjorda för distans hästar som rids barfota. Nina har inte mkt att sätta skor i, i bak hovarna och jag har haft henne helt barfota till nu när det varit så halt....

Men dessa skor är bra för att hon inte skall bli ömfotad när man rider på grusvägar mycket...

Joggingsko för häst helt enkelt  ...tyvärr hatar hon dem som pesten!

 

Anmäl
2011-02-13 01:49 #7 av: Tride

Kanske är det den svarta färgen hon inte gillar? Obestämd

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-02-13 01:56 #8 av: Ians

De nästa får bli i rosa kanske,...hehehehehe

Anmäl
2011-02-13 02:13 #9 av: Tride

Du skall få se att hon blir mycket piggare då! Jag är själv trött på alla de svarta skor som säljs nuförtiden i butikerna. Vad skall då inte en häst tycka? De är ju så mycket större än vi, menar jag.Skrattande

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-02-13 11:37 #10 av: Tuva-Lena

#9 Ha ha, ja det var ju 'logiskt' Tride! SkrattandeFlört

#6 Aha ja, men då skulle jag kunna testa såna på min islänning. Han har gått som turridningspålle ända tills han kom till mig då jag tog av honom skorna. Jag ser hur han trivs med att slippa de trånga skorna men han är som sagt väldigt fotöm när man går på grusvägar - fast den där tjurskallen vägrar väl.. ObestämdTyst Han vill inte ens dricka ur hink, nä vattenpölar ska de va! Han är förresten en isländsk import och det märker man på hans "vilda oförstörda sätt". Jag älskar hästen men som sagt, tjurig så det förslår! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-02-13 12:12 #11 av: Tride

Vad gör du om det inte finns några vattenpölar, Tuvan? Häller du vatten i en grop då, eller? Obestämd Det skulle vara kul med en häst, men det passar sig liksom inte i tättbebyggda områden. O grannarna . . . .Tungan ute

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.