Egna erfarenheter

Livskris? Lugn, det går över!

2011-01-15 23:57 #0 av: Tuva-Lena

Är du en av dem som har tittat dig själv i speglen och undrat var tiden tar vägen, vad som blev av ditt liv?

Funderar du över om den karriär du befinner dig i är den rätta - eller om det finns någon karriär över huvudtaget? Känner du att det måste finnas mer mellan himmel och jord än du har hunnit utforska? Får du höra av dina vänner att du befinner dig i en livskris?

 Lugn bara lugn. Ta några djupa andetag och slappna av en stund. Det som du går igenom är helt normalt och en del av ditt personliga växande.

Inom Astro-numerologin finns det vissa kriser i livet, passager, som alla går igenom på ett eller annat sätt. De tre tydligaste passagerna är mellan 27-30, 39-42 och 50-52:a levnadsåren.

27-30 är en fysisk kris

Dena här krisen handlar om att finna sin egen plats ute i världen och sammankopplas med Saturnus. Upplevelsen kan vara mycket känslomässig men den är fysisk på det sättet att det handlar om att bli en egen person i egen kraft, en passage som handlar om att bli vuxen.

39-42 är en känslomässig kris

En känslomässiga kris kan vara mycket intensiv och omtumlande och sammankopplas med Uranus. Samtidigt som man fylls med massor av energi och kraft känns det som att vara under ett intensivt tryck. Här hamnar ofta relationer under luppen och granskas noga. Statistiken när det gäller skilsmässor är hög under dessa år, och eftersom många skaffar barn senare  i livet numera, kan denna period också innefatta små barn och mycket stress. Män får generellt ökad sexlust, men kan rent fysiskt få minskad sexuell förmåga.

Kvinnor som går igenom samma passage får en ökad sexuell förmåga men minskad lust. Hon kommer hem och säger kanske: Nu är det min tur! Jag behöver få satsa på mig själv och min egen utveckling. Jag ska gå på kurs och du får sköta servicen hemma!

Det bästa en kvinna kan göra för sin man som går igenom passagen är att hänga med honom på hans äventyr, om det så är att åka MC genom Europa, eller göra krogrundor.

Det bästa en man kan göra för sin kvinna är att hänga med på kurser i yoga, personlig utveckling eller meditation. Tillsammans är nyckeln. Medkänsla och förståelse är ledord som lyser upp vägen.

50-52 är en andlig kris

Den sista av de tre stora passagerna är mer en andlig kris eller initiering när den mogna mannen och kvinnan försöker finna sitt uttryck i världen. Det är då mannen eller kvinnan har förmågan att ta sin fysiska livserfarenhet, det som man har lärt sig genom sina relationer, och omvandla det till visdom.

Efter denna passage är mannen eller kvinnan redo att bli mentor, visa väg och hjälpa andra människor "på riktigt". I Mayakalanderns "dreamspell" lever vi livet i en cykel till 52 år, som sedan kopieras de resterande åren. Det betyder att det som vi inte har tagit hand om till dess att vi är 52, upprepar sig igen!!

Men om man har gått från klarhet till klarhet genom passagerna, är det första 52 åren bara övningsrundan - sedan börjar Livet!

Text: Karin Ugander/Astro-Numerolog

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-01-16 00:27 #1 av: [GunillaF]

Ja jämarns vad bra! Mitt liv har börjat och även pågått en tid, eftersom jag fyllt 57! Skrattande

Tack för en bra artikel, TuvaLena! Kände igen mycket i den!Flört

 

 

Anmäl
2011-01-16 00:29 #2 av: [Jeremina]

Wow, det var intressant att läsa då jag just fyllt 51 år och tittar mig i spegeln och funderar på både det ena och det andra. Även inom mig och det jag går igenom. Tack Tuvan...Flört

Anmäl
2011-01-16 00:51 #3 av: abbis

Jipppi jag blir 53 om 2 månader..

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2011-01-16 01:18 #4 av: Tuva-Lena

Ja sett ur den synvinkeln så vad ska man med 50 årskris till? Kanske mest för att man har lagt det värsta bakom sig? Skrattande Bara man slipper repriserna så.. Tyst

Har ni inte också märkt det, att man har blivit mer "bekväm av sig"? Man lägger inte ner så mycket energi på att "passa in" längre? Man är ganska trygg i sig själv så visst ligger det mycket sanning i artikeln?

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-01-16 01:21 #5 av: [Jeremina]

#4 Precis så är det Tuvan och det är lättare att rycka på axlarna åt vissa saker. Jag hoppas jag slipper repriserna ObestämdFlört

Anmäl
2011-01-16 01:35 #6 av: Tuva-Lena

Vad känner du själv? Finns det nåt som du har behov av att reprisera? Tyst Jag har nog en del som jag ändå hoppas att jag slipper, fast vete sjutton om jag inte just nu lever i en repris..Obestämd Tur då att man kan ta det med mer jämnmod.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-01-16 12:10 #7 av: Pagan

Jösses, ja jag känner igen en hel del. Undras om jag inte genomgår kris 2 & 3 på en o samma gång just nu. Känns så när jag läser iallafall. Undrar var jag kommer landa - eller rättare sagt HURObestämd

Anmäl
2011-01-16 13:28 #8 av: MaMaMade

#4 Jepp, säger till alla att det är riktigt skönt att ha blivit äldre. Dock verkar jag göra allt bakvänt om man ser till Astro-numerologin ...kärringen mot strömmen?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.