Avslappning/Återhämtning

Fokusera på.. del 2

2010-09-28 00:25 #0 av: Tuva-Lena

I serien "Få ut mer av livet" genom att fokusera på rätt saker, där sju goda vanor hjälper oss på vägen, beskriver jag här den andra goda vanan.

Ha målet i sikte, heter den andra goda vanan.

Om du vet vad du vill uppnå är chansen att du når dit större. Därför är det viktigt att du har en tydlig bild av vad du vill med ditt liv. Vilken sorts människa vill du vara? Hur vill du se tillbaka på ditt liv som 80-åring? LÅt detta vägleda dig i vardagen - i både stora och små beslut.

Gör så här:

  • Skriv ner vem du vill vara och vad som är viktigt för dig.
  • Välj ut en person som på något sätt påverkar ditt liv positivt. Vad är det hos honom/henne som har en positiv inverkan på ditt liv?
  • Skriv ner nyckelord och fraser som du vill ska ingå i målsättningen,
  • Låt målsättningen formas under flera dagar eller veckor, skriv ner nya saker eftersom och lägg sedan listan åt sidan ett tag.. Hur målet ser ut och hur lång listan är bestämmer du själv.
  • Fomulera målsättningen. Ta fram den då o då och fundera på om den fortfarande representerar vem du vill vara.

Formulera din egen vision om hur du skulle vilja att ditt liv såg ut, dina drömmar och drivkrafter. Hur skulle du sjäv kunna bidra till att det blev just så? Skriv ner det också.

Blir du någon gång osäker så plockar du fram din formulering för att få ny vägledning. Din målsättning är ofta beroende av hur du själv reagerar i olika situationer, så du kommer säkert att misslyckas i början. Samtidigt är din vision/målsättning ditt hjälpmedel för att nå ända fram till målet. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-09-28 10:03 #1 av: Clary

Tack Tuvan, djupare titt när jag är tillbaka ikväll Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-09-28 11:40 #2 av: [GunillaF]

Här är en till som läser igenom och begrundar detta ikväll.

Anmäl
2010-09-28 11:51 #3 av: Tuva-Lena

Hoppas att ni inte förändras alltför mycket..Tyst Jag trivs väldigt bra med er som ni är förstås..Flört

Kruxet är väl att allting tar tid. Att ta reda på vem man skulle vilja vara, eller hur man skulle vilja leva sitt liv tar tid, flera veckor nämner man här i artikeln, och ett av dom värsta hindren för att leva ett bra liv idag, är just tidsbristen tror jag. Allting i samhället går enligt quick fix modellen, inte konstigt då att vi har blivit påverkade också.

Ibland räcker det med att använda sin intuition för att leva som det är tänkt med ens liv - men då gäller det att lyda den blint också.Flört Annars är nog det det enklaste sättet att leva ett bra och innehållsrikt liv.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-12-14 10:26 #4 av: szirius

# 3 Att ta reda på vem man skulle vilja vara, eller hur man skulle vilja leva sitt liv tar tid, flera veckor nämner man här i artikeln,

 

Jag skulle snarare påstå år och åter årFörvånadTyst.

Anmäl
2010-12-14 18:32 #5 av: MaMaMade

Precis vad jag talade om hos diakonissan idag...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.