Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Övrigt

Barnens rum

2010-09-01 15:31 #0 av: Clary

Den här artikel finns även inne på Feng Shui där du kan läsa mer om ämnet. Ett barns rum ska ju användas till lek och sömn. Det finns då en del saker man kan tänka på när man inreder det rummet.

Om vi börjar med den del av rummet som barnet sover i, bör färgerna vara milda och lugna. Det gäller även för sängkläderna. Är barnet mycket känsligt bör man tänka på att hålla färgskalan nere i hela rummet, annars kan man använda starkare färger i aktivitetshörnet. Drakar och döskallar har ju varit på tapeten och barnen verkar gilla dem men att ha dessa omkring sig på natten kan definitivt störa nattsömnen.

Sängens placering är den samma som vanligt, i kraftpostition, huvudänden mot väggen och fri uppsikt mot dörren. Skärma gärna av sovdelen från den aktiva med en skena i taket och draperi eller med en hylla.

Tv, dator, mobil och andra elektriska saker hör inte hemma dr man ska sova, alltså inte hos barnen heller.

Att med jämna mellanrum rensa ut leksaker, lägga undan den del är också en av de saker som skapar lugn. Städa upp bland sakerna på kvällen som avslut på dagen är också god feng shui.

Skrivbordet placeras helst också i kraftposition, stolen mot väggen och fri uppsikt över dörren.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-09-02 09:01 #1 av: Clary

Ingen som har några kommentarer Förvånad

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-09-02 10:05 #2 av: [GunillaF]

En mycket bra skriven artikel.Glad

När jag läser det här så känner jag igen mig i mina barns rum, när de var små. Jag försökte ha undanplockat när de lade sig för natten och lugna färger har jag också haft till dem. Det enda jag inte känner igen från den tiden är skrivbordet och stolens placering. De hade dörren på sidan när de satt vid skrivbordet.

 

Anmäl
2010-09-02 10:22 #3 av: MaMaMade

Lugn Clary, jag *hinner* inte! Har så många inlägg att gå igenom just nu... Flört

Sängen står OK men båda envisas med att ligga med huvudet åt, i mina ögon, "fel håll". Men det kommer nog att bli ommöblering där i vinter. Skrivbord har de inte men leksaker som mest ligger på golvet, i sängarna samt defenitivt *under* Minstan´s säng som brukar ha koja där.

Städning  av leksaker kan bara bli på helgerna numer. Innan jag kommit hem, duschat o ätit middag är kl sängdags för dem. Obestämd (Guben har inte riktigt kommit in i det här med matlagning än...) Än värre blir det nog när även han börjar att jobba men förhoppningsvis kan jag då bara jobba en halvtid. Är ingen pedant, tvärtom men vissa saker... Oskyldig

Anmäl
2011-01-15 19:14 #4 av: [Jeremina]

Det här låter mycket bra fast vårt äldsta barnbarn älskar drakar, ödlor och när hans föräldrar fick veta av barnhälovården att han borde få välja färg och vad som skulle vara på väggarna så blev det så bra.

Liam har haft svårt att sova i sitt rum och då han fick gröna väggar, och en större säng och ligga mot fönstret och ha en lampa tänd där samt bilder på drakar och då menar jag riktiga ödlor, inte sådana som skräms.Sedan dess sover han mycket bra och kan till och med släcka lampan.

Det kanske är skillnad Clary? Om det är riktiga draködlor, eller vad tror du?

Ett annat barnbarn, den andra sonens son har fått rummet inrett av mamma och bara svrt och vitt och han somnar aldrig före 22.00 någon kväll. Båda pojkarna är 7-8 år gamla. Pappan vår son vill ha färger, hans sambo blir nervös av dem.

Det är svårt sådant här och jag är absolut ingen expert så därför ställer jag frågorna.....kram

Bilden är på Tristans rum, han med svart vitt och grå tapet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.