Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Övrigt

Dags att anmäla sig till kurs!

2010-04-18 01:08 #0 av: Tuva-Lena

Går du i kursfunderingar just nu? Härom dagen damp årets kurskatalog från Axelsons ner i brevlådan, och jag tänkte dela med mig utav några av kurserna..

Själv gick jag min grundutbildning till massör/fysioterapeut på 70-talet, men sedan har jag fyllt på med fler kurser under årens lopp. Massageterapeut som det heter numera, är en bra grund att stå på om man vill fortsätta arbeta inom alternativmedicin. Går du den här kursen så får du grundläggande kunskaper i anatomi, fysiologi, sjudomslära och olika massagetekniker m m. Dessutom ingår också yoga/pilates!

Jag tänkte dela med mig av några intressanta kurser som finns med i katalogen:

Friskvårdskonsult:

Som friskvårdskonsult förebygger man ohälsa, d v s man arbetar med friska människor. Ohälsan breder ut sig bland oss stressade nutidsmänniskor och sjukskrivningar och förtidspensioneringar kostar, både resursmässigt, mänskligt och ekonomiskt.

I takt med att allt fler företag inser betydelsen av att förebygga ohälsa, ökar också efterfrågan på välutbildade friskvårdskonsulter.

Utbildningen är en ettårig distans- och veckoslututbildning med fokus på hälsoprofilbedömning, stresshantering och massage.  I utbildningen ingår också anatomi/fysiologi, komplementär-och alternativmedicin, coaching, yoga, näringslära, träningslära m fl ämnen. Efter avslutad utbildning blir du diplomerad friskvårdskonsukt.

Akupressör/Stressterapeut

Genom behandling med akupressur balanseras energiflödet i det sjuka organet och självläkning sker i kroppen. Akupressur har visat sig vara en mycket bra och effektiv behandlingsmetod för stressrelaterade problem.

Introduktionskurs 2 dagar Du får lära dig en mycket avslappnande och välgörande nackbehandling och flera andra kortare behandlingar för vanliga besvär. Du får också en presentation av energitänkandet inom kinesisk medicin. Andningsövnng och ögonbehandling ingår.

Yrkesutbildning till diplomerad akupressör i två utbildninssteg

Del 1: Du får lära dig alla meridianer och alla viktiga punkter och att ställa enklare diagnoser. Både extern och schemalagd praktik ingår samt en del Qi gong.

Del 1 lämpar sig för friskvård.

Del 2 avancerad akupressur: I den avancerade delen får du lära dig att se sambanden mellan obalanser inom de fem elementen och hur de påverkar varandra, samt i vilken ordning det är lämpligt att behandla när patienten har flera energiobalanser. Du får lära dig hur stress påverkar oss fysiskt och emotionellt samt hur man diagnostiserar stress enlig kinesisk medicin. Qi gong ingår även i del 2.

Ekologisk hudvårdsterapeut

En ettårig utbildning där man inte bara fokuserar på hudvård, utan även sätter människan och miljön i centrum, en sund helhetssyn.

En ekologisk hudvårdsterapet arbetar med ansiktbehandling, manikyr, pedikyr, vaxning, cellulit -och cirkulationsmassage. Produkterna som används i utbildningen innehåller inga mineraloljor, syntetiska eller petrokemiska tillsatser, färgämnen eller djurdelar. Råvarorna som ingår är vegetabiliska och kommer från kontrollerade odlingar.

Under utbildningen lär man sig förstå hur hud och miljö påverkas av syntetisika och petrokemiska produkter, men också av kost, motion, livsstil samt inre och yttre stress.

Ämnen du läser under utbildningen: Dermatologi - läran om huden, fysiologi, ansiktsbehandlingar, cellulitmassage, näringslära, kotraindikationer, produktkännedom m fl..

Betyg ges efter genomförd/godkänd kurs. För att få diplom krävs också kursen Basmedicin steg 1 eller motsvarande.

........................................................................................................

Fler tips på utbildningar kommer i nästaGlad artikel..

Katalogen kan du beställa hos www.axelsons.se

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-04-18 08:52 #1 av: Clary

Jag fick också katalogen i fredags och har hunnit bläddra igenom den som hastigast. Det finns så mycket jag skulle vilja göra, önskelistan blir lång Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-04-18 12:09 #2 av: Tuva-Lena

Samma här - men tiden är knapp.. Tyst När jag började min kurs så fanns det massörutbildning, massör/fysioterapeut, naprapat och fotvårdsterapeut - inget mer. Tänk om alla dom här kurserna har funnits då! Dessutom fick jag ta banklån för att kunna gå utbildningen, numera kan man få stud medel till de flesta av dem.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-04-18 12:27 #3 av: MaMaMade

Jag har tyvärr redan bränt mina broar hos CSN när jag läste på KomVux. Så här måste det sparas ihop först, om jag vill läsa ngt. Obestämd

Anmäl
2010-04-18 15:44 #4 av: JohannaMax

Jag har beställt katalogen nu, det blir spännande läsning sen.

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2010-04-18 16:25 #5 av: [Jeremina]

Jag får katalogen varje år men har ännu inte gått någon kurs där!

Anmäl
2010-04-18 23:14 #6 av: Tuva-Lena

Jag har anmält mig till en kurs, men den startar först januari -11. Det är Svenska kinesiologiskolan som arrangerar den och utbildningen heter Psykopraktor. Finns också Akupraktor och Fysiopraktor, utöver då Kinesiolog. En psykopraktor arbetar med energipsykologi - bla EFT ni vet Flört - och kroppslig psykoterapi, d v s man försöker komma åt kroppsliga smärtsymptom som har en emotionell eller mental grundorsak. Exmpel på såna är ångest, nedstämdhet, depression, emotionella trauman, utmattningssyndrom, fobier, sömnbesvär o s v..

Kursen pågår under 1 1/2 år och går på distans. Man läser intensivveckor på skolan och varvar det med hemmastudier. temat för utbildningen är:"Your body is your subconscious mind", Intressant, eller hur? Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-04-19 09:16 #7 av: Clary

Låter mycket intressant Tuvan, måste sätta mig och läsa igenom katalogen i lugn och ro, det suger i pluggartarmen Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-04-20 10:23 #8 av: tilja65

Åh så många spännande kurser Tungan ute

Med ljus och kärlek... Tina

www.harmoniqa.se

Anmäl
2010-04-20 12:03 #9 av: Tuva-Lena

#7 Du kan väl söka också Clary! Då blir vi klasskompisar! Och du får nära till skolan för kursen går i S-holm, vid Odenplan närmare bestämt. Där gick jag min kurs hos Axelsons också .. Tungan ute

#8 Ja, visst finns det Tilja, säger som Clary, det riktigt "kliar" i pluggartarmen. Tungan ute

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-04-21 21:57 #10 av: Clary

Det vore inte helt fel Tuvan, jag ska kolla in det så snart jag hinner. Det är lite mycke just nu Skrikandes

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-04-21 23:27 #11 av: Tuva-Lena

#10 Härligt, och det är ingen brådis, kursen börjar inte förrän efter jul. Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-04-22 21:57 #12 av: [Jeremina]

#6 Vad spännande Tuvan!

Jag kanske skulle bli sjuk då om jag vore med er där för det var just på Odenplans tunnelbanestation som jag som 6-åring ramlade ner på spåret Obestämd snacka om traumatisk upplevelse som kanske gett mig en del smärta och värk Obestämd

Anmäl
2010-06-21 17:58 #13 av: miramis2

På sidan 60 står det om SILVA MIND kursen som kan förändra ditt liv! Har nån gått den här kursen? Ska visst vara nåt alldeles extra...

Anmäl
2010-06-22 02:50 #14 av: Tuva-Lena

Googlade på det och fick fram det här:  Målet med Silva metoden är att lära dig hur du använder mer av din hjärna och aktiverar outnyttjade områden i ditt sinne, och samtidigt lära dig att tänka, tro och uppträda på ett sätt som kommer att locka fram mer av det du vill ha i din upplevelse. Handlar om positivt tänkande verkar det som. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-06-22 15:19 #15 av: miramis2

Hej Tuva-Lena! Nja, du har rätt men det är bara till att skrapa på ytan. Det handlar om att lära sig använda båda hjärnhalvorna genom speciella meditationstekniker o koppla upp sig (beroende på vilken info man vill ha) t ex programmera in mål stora som små, träna upp esp förmågan genom att gå ner till alfanivån från beta som du nu har när du läser detta.

Tydligen även så att man utvecklar sin intuitiva, helande och spirituella förmågor. Att se på avstånd, läsa av kroppen på insidan, ta emot budskap, hjälpa andra att förändra sina liv genom mental programmering, ta emot budskap från andra sidan o mycket mer.

Köpte en bok om det o ringde dom som gått kurser + lär ut det....  så ja jag tror verkligen det förändrar mycket om inte det mesta i livet när man lär sig använda nästintill hela hjärnan. JAG ska gå kursen det är då ett som är säkert! Jag kan ju berätta mer sen jag gått kursen. Låter nästan för bra för att vara sant. Men så har jag tänkt om många kurser jag gått, "inte kan jag väl lära mig det där...?" Men så har jag gjort det o jag har varit tvungen att omvårdera allt vad jag trodde om mig själv, mina förmågor o ja hela livet faktiskt. Så jag ligger lågt o säger inte så mycket mer än - fortsättning följer...Skrattande

 

Anmäl
2010-06-23 02:30 #16 av: [GunillaF]

#15 Det är precis det du skriver jag lärt mig på de mediala utvecklingskurser jag gått.

När jag har kontakt med andevärlden och när jag "läser av" människors kroppar och organ för att veta var de har besvär/ont, så jag kan heala dem på rätt sätt. Då är jag på alfanivå.

Anmäl
2010-06-23 09:34 #17 av: MaMaMade

#15 Var hålls den kursen i landet? Kostnad? Hur lång tid ligger den på?

Låter jättespännande, kanske ngt att försöka spara ihop till. Förutom de mer spirituella inslagen känns det som om det är en kurs som påverkar det egna jaget väldigt mycket, i positiv riktining alltså. Något jag skulle ha nytta av både i privatlivet som inom arbetslivet.

Anmäl
2010-06-23 09:54 #18 av: [GunillaF]

Det var en kurs här i Junsele i våras. Jag hade inte möjlighet att gå den eftersom jag var bortrest.Obestämd

Jag vet inte om jag hört fel men... någon sa nått om att man får pengarna tillbaka om man är missnöjd med kursen. De ni!Glad

Anmäl
2010-06-23 09:57 #19 av: [GunillaF]

Här är deras sida  Här står också om kursen som var här i min "by"!

Anmäl
2010-06-23 18:08 #20 av: Pagan

Tack så mycket Gunilla.SkrattandeSkrattande

Anmäl
2010-06-23 19:28 #21 av: [GunillaF]

#20 Så lite så... Flört

Anmäl
2010-06-23 20:16 #22 av: MaMaMade

Hmm, intressant o så nära hit hem dessutom. Hoppas på fler tillfällen i Junsele framöver då...tackelitack Gullenilla...har sparat sidan i Mina Favoriter!

Anmäl
2010-06-24 00:17 #23 av: Tuva-Lena

Åh så intressant! Jag håller med er! Den skulle jag också vilja gå, men går det fler kurser i Junsele Gunilla?

Tänk om vi tre; Mamsen jag och Gunilla sammanstrålar i Junsele för att utveckla våra extraordinära sinnen! Det ni! Tungan ute 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-06-24 00:20 #24 av: [GunillaF]

#23 Jaa, då ni!!!  Skrattande

Jag vet inte om eller när det blir fler kurser. Jag ska göra en efterforskning om det. Återkommer om och när jag vet.Glad

 

Anmäl
2010-06-24 00:22 #25 av: Tuva-Lena

Jättesnällt!Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-06-29 13:51 #26 av: miramis2

Hej igen, så kul att så många är intresserade av silvamind. Det verkar vara en kurs , en kunskap som innefattar så  mycket mer än bara medialitet...

Här är en pdf på en gammal broschyr om silvamind kurs http://www.viva-inc.se/Filer/silvakurs_mental_trning.pdf

, samma lärare som lär ut via axelssons. Hans hemsida finns även på:      http://www.neijing.se/Default.aspx?Tabid=306

 

 

Anmäl
2010-06-29 13:56 #27 av: [GunillaF]

#23 Jag har hört mig för...

Kursen i våras hade blivit inställd p.ga. för få deltagare. Nu planeras en ny till i höst eller vinter. Jag hör av mig när jag vet mera detaljer.

Anmäl
2010-06-29 19:33 #28 av: MaMaMade

Spännande! Hoppas vinter så kanske jag hinner lägga undan lite pengar...om det inte blir alltför dyrt!

Anmäl
2010-07-04 17:01 #29 av: miramis2

Tusen tack för infon, tack för du hjälper mej kolla upp om kurser! :)))

Anmäl
2010-07-05 00:22 #30 av: Tuva-Lena

Tack tack Gunilla, du får hojta till när det är så dags så står jag och MaMa redo. Glad Skulle vara jätteroligt!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.