Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Övrigt

Lycksökare

2010-02-22 15:49 #0 av: Tuva-Lena

Dom flesta terapeuter har en lång och gedigen utbildning bakom sig innan de startar upp sin verksamhet, men så finns det undantagen.. (Spanaren bidrar med den fina vinterbilden.:)

 

..och dom har vi diskuterat många gånger här på AB. Var sätter man gränsen för vad som är en seriös terapeut? För mig är det självklara svaret att man vet vad man pratar om. Man har så pass lång erfarenhet och dessutom en gedigen utbildning i bakgrunden, för att veta att man inte bedrar dom människor som söker hjälp hos en.

 

dollartecken.jpg

Här på forumet kan många terapeuter göra reklam för sin verksamhet, det enda som krävs är att man är någorlunda akitv som medlem, och jag känner mig ganska trygg i den vetskapen att alla är duktiga yrkesutövare.

Men så kommer det av o till någon som man vet inte motsvarar dom krav man kan ställa på dem som vill arbeta med människor, det må vara fysiska eller psykiska åkommor. Dom har varken den bakgrund eller kunskap man bör kunna ställa på den som vill arbeta med människor - för att kräva ersättning för det nedlagda arbetet.

 

Med den här artikeln vill jag påminna er som funderar på att uppsöka en alternativ terapeut, eller "privat terapeut" över huvud taget, att samtidigt fråga om deras bakgrund och utbildning. Det är ett enkelt sätt att slippa bli bedragen, i synnerhet nu i internetvärlden där snart sagt vem som helst kan utge sig för att vara terapeut - men efterforskningar visar att det endast rör sig om slipade lycksökare..

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-22 16:12 #1 av: Elpida

Bra att få sig en påminnare Tuvan!

Man vill ju lägga de pengarna på någon som är seriös och kan ge den hjälp man behöver! Vet själv att jag kan vara lite slarvig ibland - och ibland jättenoga!!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-02-22 16:17 #2 av: MaMaMade

Det är ju det man är rädd för. Särskilt sådant som "ryggbrytare", akupunktur o sådant som kan gå rejält snett vid behandling. Sedan kan man ju dessutom bli blåst på en massa pengar som man knappt har.

Anmäl
2010-02-22 16:18 #3 av: Elpida

#Var faktiskt på akupunktur idag för första gången, men det var hos utbildad sjukgymnast... =)

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-02-22 16:22 #4 av: MaMaMade

Wow! Impad! Har testat nålar en ggn men jag har så svårt att bli stucken...kan inte slappna av riktigt. Det är en helt annan sak att sticka andra, det kan ju vara riktigt kul! Praktiskerade bl a på en mottagning när jag läste till USKA. Höll på att bryta ihop första ggn jag skulle sticka en patient men efter lugn handledning av föreståndaren (min handledare var ett barskt o ilsket fruntimmer) så gick det hur bra som helst. Efter det stack jag resten av min praktik. Skrattande

F´låt svirrade iväg men det visar att många kan prestera väldigt mkt o bra med rätt attityd från omgivningen. Flört

 

Anmäl
2010-02-22 16:32 #5 av: [Spanaren]

Det var väldigt bra skrivet Tuvan för var det inte förra veckan som det skrevs om hur många som inte var bra, på det området i en viss aftontidning?

Det som sprids i folkmun minns då jag och tar tillvara på. Det är den bästa vägen för oss för att få rätt och skicklig behandling.

/kram Spanaren

Ps Tuvan ta bort texten om min vinterbild *gapskratt* för visst är det väl ett pengatecken istället för vinterbildenFlört

Anmäl
2010-02-22 17:49 #6 av: Tuva-Lena

#5 Näe, titta på första sidan så får du rätt uppfattning. Det var den bilden som skulle följa med texten. Jag kan flytta ner dollartecknet istället. Ha ha så det kan bli spanisen! Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-22 18:06 #7 av: [Spanaren]

#6 Ops så kan det gå också SkämsSkämsSkäms

Anmäl
2010-02-22 19:22 #8 av: Tuva-Lena

(Fick inspiration till en toktävling just nu, tack vare din kommentar.) Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-22 20:23 #9 av: [Jeremina]

Mycket bra Tuva och viktigt är det även här på internet om man ska ta betalt.  

På internet ska man inte ta hutlöst betalt och utnyttja människor som är nöd.

Tack Tuva-Lena för en bra artikel! Glad

Anmäl
2010-02-22 20:25 #10 av: Branneli

Jag har hittat en alternativ behandlare, som är duktig på många olika områden.

Han frågar vad jag vill bli hjälpt med, sen använder han nålar, olika "massager" mm under den timmen jag är där.

Tyvärr finns han 10 mil härifrån Rynkar på näsan.

MEN nu är vi många som söker hjälp av honom, så han kommer "hit". Han tar emot 9 personer på en dag.

Nu när jag inte kan ta mej nånstans, så

hade han mottagning i mitt hus. Kyss

Anmäl
2010-02-22 21:08 #11 av: Tuva-Lena

#10 Du har med andra ord hittat en av guldklimparna Branneli! Flört Det lyckönskar jag dig till, och tänk va bra att kunna hålla till hemma hos dig! Tungan ute

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-22 21:10 #12 av: Branneli

Absolut !!

Jag har provat lokala förmågor, men HAN är bäst Tungan ute

Anmäl
2010-02-22 21:18 #13 av: Tuva-Lena

He's the greatest! SkrattandeCool Hoppas att han ser det här, då kanske du får rabatt nästa gång.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-22 21:21 #14 av: Branneli

Ähm Oskyldig, han bjöd på örterna denna gång (två askar) Flört.

 

Anmäl
2010-02-22 22:23 #15 av: chik

Bra Tuva..

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.