Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Avslappning/Återhämtning

Pippi Power

2010-02-27 14:37 #0 av: Tuva-Lena

Så kallar författaren Gitte Jörgensen den inneboende kraft som vi skall släppa loss - bara vi vågar - för att kunna leva ut vår fulla potential..!

Tillhör du dem som fastnat i "Annika-fällan"? Som är snäll och lydig och ofta bryr dig mer om vad andra skall tycka och tänka, än om att lyssna till din inre röst? Genom att använda Pippi Långstrump som förebild hjälper oss författaren Gitte Jörgensen att bryta våra invanda mönster..

Citat från boken:

Pippi är ett utrryck för en fri människa, som har en sund och välbehövlig portion självkänsla som gör att hon kan springa upp och ner och göra det som faller henne in. Hon säger som det är. Hon förställer sig inte och hon låtsas inte som om. Hon är opåverkad och oförstörd. Hon söker inte det perfekta. Hon låter lusten och glädjen visa vägen. Hon kan lära oss att vara lite fräcka och rebelliska - på ett charmerande sätt. Hon kan hjälpa oss att lyssna på de budskap vi får från oss själva.

Om den sårade feminina själen knackar dig på axeln på kvällen innan du skall somna, så är det kanske ett budskap om att du skall släppa den nystrukna blusen, ta på dig ett par roliga skor och sätta upp håret med ett färglatt hårspänne till mötet på kontoret nästa dag. Helt enkelt för att du har lust att göra det. Det är när du inte gör det, trots att du vill, som det börjar att göra ont.

Kanske behöver du få vara för dig själv i flera timmar? I naturen? Kanske packar du din resväska för att det har blivit för mycket där du är? Kanske målar du ditt soffbord randigt..? Kanske..

Ja vem vet vad som dyker upp när Pippi dyker upp..?

Slut citat.

Har du tagit fram Pippi någon gång när du känner att du vill göra revolt..? Vad hittade du på då? Tungan ute

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-27 17:13 #1 av: Clary

Packar resväskan och drar iväg när det blivit alltför mycket Flört

Numera är jag inte speciellt intresserad av vad andra ska tycka och tänka. Jag tror att många människor har alldeles för mycket funderingar på vad andra gör/tänker. Har ett mycket tydligt exempel just när det gäller detta med att resa. Min väninna får frågan "hur kan ni ha råd att resa så mycket" med avundsjuka i rösten. Jo, kanske för att det är det, de prioriterar. De avstår från hämtmat, chips, godis och uteätande och lägger undan allt för att just kunna resa istället.

Gled jag bort från ämnet nu Skäms

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-02-27 21:15 #2 av: Tuva-Lena

Neej, det var äkta Pippi Power det Clary! Skrattande Den går ju ut på att känna efter vad du vill göra, inte vad andra förväntar sig att du skall göra! *bra gjort, du är godkänd Pippi-Power-utövare!* Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-28 09:45 #3 av: Maria

Jag som alltid har avskytt Pippi LångstrumpSkäms

/Maria

 

Anmäl
2010-02-28 10:00 #4 av: MaMaMade

Pippi fyllde mig alltid med "skräckblandad förtjusning" när jag var lite. Jag är en "Annika" o lockades av Pippi´s fria liv samtidigt som jag förfasade mig över vissa delar.

Jag anser fortfarande att vi inte kan släppa loss hur som helst. Vi ska naturligtvis bejaka våra "jag" o inte följa massan hur som helst. Vi måste ta hänsyn till vår omgivning, som flockdjur/familj o massiva samhälle kan inte alla bara tänka "jag" hela tiden. Nu tror jag dock att jag o författaren tolkar Pippi lite olika. Hon talar om olikfärgade strumpor o roliga skor. Jag tänker på Pippi som lite mer...egofixerad.

Ett ämne jag ska fråga syrrans polare om när jag träffar henne. Har för mig att hon hade förmånen att få jobba som assisten åt Astrid L under en period. Måste fråga om de talade om hennes bokfigurer ngn ggn.  

Anmäl
2010-02-28 10:02 #5 av: Maria

#4 Ungefär mina tankarFlört

/Maria

 

Anmäl
2010-02-28 10:38 #6 av: Tuva-Lena

Kanske därför som svaren uteblir - man känner inte igen sig. Jga gillade inte Pippi när jag var barn, ordentlig som jag var, och hennes fula strumbeband "skämdes" jag över. SkrattandeSkäms Jga blev besviken när det var den här boken som kom - tänkte att "jaha, ännu en feminist-bok" - blähhh!"

Men: 

Den här boken handlar inte om Pippi som person utan om den styrka hon har tillgång till, tack vare att hon vågar vara sig själv. Det är den som författaren menar att vi alla har inom oss, bara vi vågar släppa på tankar om vad som förväntas av oss, coh istället lyssnar inåt. Det behöver inte innebära att man bara går upp i sig själv, men att man kanske löser vardagen och dess problem på ett sätt som passar en själv - och inte bara går in för att lyssna av vad omgivningen förväntar sig av oss.

En "Du-är-bra-som-du-är-bok", skulle jag vilja kalla den. Cool 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-01 11:40 #7 av: Elpida

Jag levde nog ut ganska mycket Pippi när jag gick på teaterlinjen, man hade liksom tillåtelse då att göra det som föll en in - och inte det som förväntades.

Jag har nog haft kvar det där i mig och släppt fram det då och då... Så länge man inte sårar andra människor eller går på i ullstrumpor kan jag tycka det är oerhört befriande med Pippilottor ibland!

Kram på er!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-03-01 11:40 #8 av: Elpida

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-03-01 12:41 #9 av: JILE

Ja jag håller nog med er, var lite rädd för pippi. Tyckte hon var lite elak mot Tommy och Annika, som fick göra som hon ville. Fast nu på äldre da´r har man väl fått lite mer pippi i sig fast mer skulle behövas.

Kramiz

Anmäl
2010-03-01 21:41 #10 av: Tuva-Lena

#7 #9  Jga tyckte också att hon var lite bullrig/bufflig av sig, och min favorit när jag var barn var Annika - söt, lugn och snäll. Skrattande

Fast ibland kom den lilla hondjävulen fram i en förstås -långt ifrån föräldrar och ansvar - och då kunde det gå hett till. Cool Vi har ju alla en liten räv bakom örat, eller hur? Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-02 09:18 #11 av: Elpida

Visst var Pippi obetänksam och bufflig ibland - men det var ju för att hon inte visste bättre utan mamma o pappa. Vad jag fastnade för hos Pippi var hur generös hon var mot sina vänner och att inget var omöjligt. Trots att det blev fel ibland har Pippi ett starkt rättspatos inbyggt och ställer saker till rätta när det blir fel.

Nu blev det Pippi-analyser =). Jag tänkte först när Tuvan skrev detta att det faktiskt handlade om att släppa lite på det strikta, våga stiga utanför ramarna ibland ;).

Själv tyckte jag att Karlsson på taket var en rälig figur..=)

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-03-02 09:27 #12 av: MaMaMade

#11 Där håller jag med, Pippi var snäll...men obetänksam. För mig som är 60-talist så blev det ju en liten konflikt eftersom jag är uppfostrad till att vara "snäll flicka". Dessutom var ju min mamma sjuk o hade som mest ont när jag var liten vilket medförde att jag fick en mkt starkt beskyddarinstinkt gentemot henne. Det gjorde väl att man blev extra tyst o "snäll". (Lugn, jag tog igen det i tonåren! Flört)

Karlsson på taket är ju...betydligt otrevligare. Dock tror jag att det var med beräkning som Astrid L tog fram de karaktärerna. De visar ju läsaren hur tokigt det kan bli om man är för mkt el för lite åt ngt håll. OK, där kom "lagom" fram igen men jag vidhåller att ska människan kunna leva ihop i den massa vi är idag måste vi hålla oss till vissa regler o jämka oss. Personlighet o att hålla på sin rätt kan man rymma inom de ramarna ändå.

Anmäl
2010-03-02 09:40 #13 av: Elpida

#12 Jag håller fullständigt med dig MaMa. Jag kan ju inte säga att jag klivit utanför de yttre ramarna. Vi höll oss mest till att klä oss färgstarkt och gick omkring å sjöng sånger i gymnasiet med lite teaterutspel ; Men det var att gå utanför ramarna för mig.

Jag är uppfostrad med alla sociala regler och normer och min mamma är väldigt blyg och timid,orolig för vad folk ska tänka och tycka, vilket smittade av sig på mig...Jag tror min mamma läste pippi för oss för att hon önskade att hon själv kunde levt ut lite mer ;)

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-03-02 10:52 #14 av: Tuva-Lena

#11 Du ahr helt rätt Elpida, det handlar egentligen inte om att analysera Pippi, utan att vi skall få inspiration själva att våga gå utanför ramarna lite - om man nu känner för det. Meningen är att man skall lyssna inåt och känna efter vad man själv känner/tycker, sedan göra det som känns rätt - och där skiljer det sig ju väldigt mellan olika individer.

Jag klär mig nog ganska alldagligt, däremot kan jag göra saker som väcker uppmärksamhet. Det är mitt sätt att lyssna inåt. Och det som väcker uppmäksamhet här där jag bor, behöver inte alls bli uppmärksammat på en större ort. Det är omgivningen egentligen, som avgör vad som är "annorlunda", eller hur? Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-02 11:47 #15 av: MaMaMade

Min nya "frisyr" är väl lite Pippi Power tycker jag. Vanligtvis brukar vi kvinnor hålla på o dutta med håret jämt o ständigt o frisyren är väldigt viktig. När jag snaggade mig fyllde handlingen många hål; jag blev plötsligt sedd, jag sparade pengar o jag slapp sucka över mina tunna o bedrövliga testar varje morgon...jag följde inte mallen med styling mm. Kände mig mkt personlig. Nu har det växt ut så jag är korthårig istället för snaggad men det känns som om att det kommer att rakas av snart igen.

Anmäl
2010-03-02 21:00 #16 av: Tuva-Lena

 Ha ha, vilket drag Mama! Att du vågar! Förvånad Jag brukar ha håret i flätor ibland så på det viset är jag väl lite "pippi" då - Sedan brukar jag ha "tomtar på loftet" men det är en annan femma det.. Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-02 23:53 #17 av: penke

Annika Och Tommy-fällan har jag väl undgått..

Pippi var/är min favo bland Astrids böcker..  Tungan ute

penke

Anmäl
2010-03-03 08:58 #18 av: MaMaMade

#16 Skrattande

#17 Du är (var?) alltså en liten buse, penke!? Flört

Anmäl
2010-03-03 11:06 #19 av: Tuva-Lena

#18 Wow, en tuff brutta det där - bäst man håller sig i skinnet. Tyst

En tanke som slår mig: Som jag uppfattar det så vill du framhäva dina "manliga" drag - vi har ju både kvinnligt och manligt i oss - för du är en sån go varelse..? I mitt fall så vill jag framhäva mina kvinnliga drag - för jag är en riktig "warrior" ska du veta.  Man dämpar liksom det man tycker att man har för mycket av, genom att framhäva det man tycker att man har lite utav - kan det vara så? Obestämd

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-03 20:50 #20 av: MaMaMade

Kanske det, Tuvan. Har liksom aldrig orkat med det där duttandet med hår, smink od. Tycker att folk kan acceptera mig som jag är! Däremot är det kul med kläder emellanåt o jag älskar skor men inte alltid, föredrar bekvämt. Framhäver gärna min figur, nu har jag ju en, var planka som ung.

Var ju sjukt blyg som liten o ung men nuförtiden sticker jag gärna ut o gillar att "störa" folk emellanåt. De kan behöva ruskas om ngn ggn då o då! Flört

Anmäl
2010-03-03 22:47 #21 av: Tuva-Lena

#20 Jag är tvärt om, jag sminkar mig varje dag, om jag så bara skall ner till stalllet. Tyst Får man en puss av en mule så måste man ju bli sedd från sin bästa sida du vet..Flört Nej, jag är nog lite kvinnlig av mig isåfall, men å andra sidan så går jag så ofta i gummistövlar och stallkläder, så då blir det en motvikt till det när man får "piffa upp sig" lite. Kyss Jag älskar något åtsittande kläder som framhäver formerna och höga klackar... Kyss Tyst

 Pepper 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-03 23:48 #22 av: abbis

Jag har nog mer pippipower som vuxen än jag hade som liten tjej.Jag va rädd för pappa så jag skulle nog aldrig vågat göra sånt som pippi gjorde.Att säga emot vuxna fanns inte i min värld*L* Jag har nog lite Annikasyndromen kvar oxå om jag tänker efter"vad ska mamma säga"Flört

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2010-03-03 23:58 #23 av: Tuva-Lena

#22 ..I dom lugnaste vattnen.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-04 20:03 #24 av: [GunillaR]

Hmm...............jag har nog alltid varit lite Pippi från och till. Några år försökte jag att vara Tommy/Annika, men det där passade inte mig alls.

 

Anmäl
2010-03-04 20:58 #25 av: Cristine

Då är jag som Pippi..jag är fri och gör det som faller mig in utan att tänka på vad folk ska säga. Dom vänjer sigSkrattande

Sedan är jag lik Tuvan i att jag sminkar mig även om jag inte går ut och högklackat har jag alltid på grund av att senan är avklippt så jag går på tårna. Ni skulle bara se minerna på en del när jag fräser förbi med fyrhjulingen i högklackat. I trädgården går jag också i högklackade sandaler.Tungan ute

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2010-03-04 23:04 #26 av: Tuva-Lena

#24 Bra gjort Gilla, att du slängde Tommy o Annika på soporna! Du är så fin som den vackra Morgaine du är! Kyss

#25 Pippi Power Cristine! - du har hajat poängen! Vilken syn! har du fyrhjuling? Förvånad Jag vill också ha en ju! Tänk dig, du o jag i högklackat på två fyrhjulingar då - och handväskorna på styret! Ha ha Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-04 23:24 #27 av: Cristine

Du är välkommen hit att åka med mej så länge, vi har många restauranger i närheten och eftersom vi båda 'är sminkade och granna kan vi ju gå in var som helst.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2010-10-05 21:28 #28 av: Pagan

Idag fyller Pippi 65 år. GRATTIS PIPPI!!

Pratades om detta på radion idag. De menade att om Pippi varit en verklig person så hade hon gått in i väggen minst 2 gånger. Detta beroende på hennes rättvisetänk och framåtanda mm. Rätt tragiskt att tänka sig va?

Jag har alltid älskat Pippi. Sicken tjej! Har en dotter som oxå haft henne som förebild, samt Lotta från bråkmakaregatan. Min lilla försökte oxå flytta hemifrån tidigt. Självständig och enveten som bara den. Något som inte alltid var av godo Men att ha Pippi som förebild ger självständiga tjejer med skinn på näsan det är ett som är säkert.

Anmäl
2010-10-05 21:37 #29 av: Tuva-Lena

Oj då! GRATTIS Pippi! Går hon fortfarande i flätor och kortkort..? Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-10-05 21:44 #30 av: Pagan

Naturligtvis Tuvan. Även mitt i vintern fast hon har ju sin varm lååånga halsduk då förståssSkrattande

Anmäl
2010-10-05 23:01 #31 av: Toyan

 

Jag var ett tyst och blygt barn, gjorde inte mycket väsen av mig, som för Abbis så sa man inte emot vuxna, inte förrän min mormor skulle slå ihjäl 4-5 nyfödda råttungar som jag råkade hitta alldeles vid husknuten.

Då blev jag rasande och skrek och grät, sa inte så snälla saker till henne. Var mycket arg tills dom fick mig att förstå att det var skadedjur och vad dom kunde hitta på i huset.

Som tonåring var jag mer av en Pippi och även idag tittar hon fram då och då.Skrattande

Anmäl
2010-10-05 23:04 #32 av: Elpida

Hurra, hurra, hurra för PIPPI! Jag tycker jag blir mer och mer Pippi för varje dag som går...OskyldigSkrattandeCool

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-10-06 21:52 #33 av: Tride

Hm. Jag är faktiskt bara jag. Varken pippi eller Tommy Eller Annika. Rätt skönt, tycker jag. Flört Jag gillar i alla fall er här på sajten så som ni framträder i era inlägg o sådär. Upp ur alla fällor, tjejer o killar! Det finns inte bara en Tommy/Annika-fälla. Det finns en Pippi-fälla också. Upp ur den! Tungan ute

Det finns en scen i en pippi-film som skall föreställa rolig, men som bara är obehaglig. Det är när hon rycker undan mattan på ett fint kalas så att alla ramlar omkull. Vad är det för kul med att skada folk? Och varför göra ett sånt beteende till en förebild för barn? Rynkar på näsan Jag strävar efter att kunna vara en fri själ, men den sortens beteende - vem befriar det?

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.