Jereminas örter

Försiktighet med örter!

2010-03-02 18:28 #0 av: [Jeremina]

Jag känner att jag måste varna lite om örterna nu!

Då jag läste majlars härliga inlägg med utdrag ur en gammal örtbok och GunillaF skriver i nästa inlägg och frågar om hon kan dricka det mot björkallergi, blev jag orolig. Nej, nej ville jag bara skrika!!

Örterna är bara till för att drickas och ätas för det de kan bota som alltså inte får användas i syftet att bota allergi med den blomma eller ört som man inte tål.

Björken är vätskedrivande och kan inte borta björkallergi och örter är kraftfulla och ska du prova lindra eller bota en allergi så är det endast genom homeopatisk form där det är så lite av ämnet björk till exempel som kroppen långsamt vänjer sig vid!

Läs vad örten kan vara bra för men om du är allergisk mot till exempel Rölleka som min man inte tål ska ni som han inte äta ellerdricka den.

Det här kändes viktigt och läs gärna Spanarens artikel också om "Örtmediciner" som jag skrev under på efteråt.

Jag är rädd om er så ta till er detta mina alternativvänner!

Örtgumman ute i skogen!!

Anmäl
2010-03-02 18:45 #1 av: [GunillaF]

Tack Jeremina. Det här ska jag läsa ordentligt så jag inte ställer till med mer elände med mig själv än vad jag redan är drabbad av! Glad

Anmäl
2010-03-02 18:49 #2 av: [Jeremina]

Bra Gunilla Flört Då blir jag lugn grannen! Skrattande

Anmäl
2010-03-02 21:04 #3 av: Tuva-Lena

Allergier. Hur utvecklar man såna egentligen Jeremina? har du någon egen förklaring? Tänkte på att om man kan bota allergi med homeopatmedicin genom små mikrodoser, så borde man ha fått det genom för stora då, eller..? Vad händer i kroppen när man blir allergisk? Förutom det rent fysiologiska..? varför blir man allergisk helt enkelt..? Foten i munnen Är det redan på gen-nivå tror du?

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-02 22:01 #4 av: [Pirkkolino]

#3 Tuva-Lena. Jag kan berätta vad jag vet om saken.

Jag och alla mina fyra barn blev tillfrågade 15 år sedan, om vi vill ställa upp som allergiforskarnas "objekter" på KS. De forskade allergiers ärfligheter.

Vi ställde upp och gjorde allesamman många besök på KS. Lämnade upprepade blodprover och blev undersökta på många olika sätt.

Flera månad efteråt fick vi som tack att vi ställde upp, personliga allergi rapport, vad var och en av oss reagerar emot. Sedan fick jag ärflighets forskningsresultat.

Det är jag som bär anlag, att olika allergier är möjlighet att utvecklas både i mig och i mina barn. Vi fick möjlighet forska ännu längre bakåt. Det kom fram, att det var min mor som bar i sig samma anlag, och jag hade fått den av henne.

Pirkko   

Anmäl
2010-03-02 22:05 #5 av: [Jeremina]

#3 Där Tuva du fick du svar av en som vet det bättre än jag när det gäller allergiers uppkomst! 

Anmäl
2010-03-02 22:36 #6 av: [GunillaF]

Jag blev medlem här. De vet mycket om alleriger.

Anmäl
2010-03-02 22:50 #7 av: Tuva-Lena

#¤ Tack Pirkkolino! Vilken utförlig förklaring! Kyss

#6 Synd att man inte hinner med alla sajter man vill besöka, den här var kanonbra - var in o tog en koll.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-03-02 23:21 #8 av: [Pirkkolino]

#7 Varsågod Tuva-Lena.Glad

 Jag har "för mycket" erfarenhet om allergier. Betyder, att jag är trött på de. Men, jag har fått mycket och bra hjälp från sjukvården. Ca 17 år sedan fick jag den bästa vad kunde hända mig, 5 veckors vistelse i Astma-Allergisjukhuset i Åre. Där hade vi bla. astma skola och vi fick mycket andra oersättliga information av sjukdomen. Efter de veckorna jag har kunnat själv ta övertaget om min sjukdom, liksom kunnat hjälpa mina barn på annat sätt än tidigare.

Pirkko

 

Anmäl
2010-03-03 13:15 #9 av: [Pirkkolino]

Jeremina, din tråd handlade om örter och så. Liksom sajten är AB. Vad jag skrev ovan handlade det om "vanlig" sjukvård. Men jag vill tillägga, att jag som är överkänslig mot många vanliga mediciner, fick undantag i min behandling.

Min "vanlig" allergiläkare samarbetade med en läkare I Vidarkliniken. Därefter får jag mediciner från deras apotek. Sådana medicin som hjälper mot allergier, men inte innehåller tillsatser bla. färgämne och konserveringsmedel.

Pirkko

 

Anmäl
2010-03-03 20:24 #10 av: [Jeremina]

#8 Min farmor var också i Åre just för astma som hon fått av rökning och hon mådde bättre när hon fick hjälp där. Men det var ingen alternativbehandling utan tradiotionell.

Sedan fick hon tyvärr lungemfysem!

#9 Du verkar få bra hjälp Pirkko!

Kram Flört

Anmäl
2010-03-03 21:02 #11 av: [Pirkkolino]

#10 Ja Jeremina. Jag har endast positiva minnen under 40 års tid vad jag har varit som patient hos allergispecialister, liksom i Vidarkliniken. Jag har blivit behandlats väl, och fått allt den hjälpen vad finns möjligt att få.

Nuvarande har jag två läkare vilka kallar mig på undersökningar i varje år, och skriver ut mina mediciner. Att den delen är jag lyckligt lottade, om nu inte den delen, att jag har ärvt så mycket allergier. Men att jag mår mentalt bra är viktigaste av allt.

Kram Pirkko Glad    

 

Anmäl
2010-03-03 21:04 #12 av: [Jeremina]

#11 Skönt att höra att du mår ganska bra ändå fast du har det jobbigt med allergin! Flört

Anmäl
2010-03-03 22:14 #13 av: [Pirkkolino]

Tack Jeremina. Jabb jag mår bra, eftersom jag hatar sjukdomar, och tillåter de inte ta övertaget av mitt liv.

Glad

Anmäl
2010-03-04 08:04 #14 av: chik

Det här med örter..Om jag kan gå lite i från ämnet

Nässlor...Är viktigt att dom är torkade innan man gör te. För min del.Tar jag färska blad o lägger i te vattnet så får jag ont i njurarna o det är ju inte meningen. Så läste jag någonstans att näslor har någon syra?? eller nått som försvinner om man torkar.-Någon som vet??

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.