Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Avslappning/Återhämtning

Soul Retrievals

2010-02-16 16:24 #0 av: Tuva-Lena

Alla har en framtid.. Men det är bara vissa som lever sitt högre syfte, säger Alberto Villoldo, psykolog och medicinsk antropolog..

 

Just nu läser jag hans fängslande bok " Hela din framtid", där han beskriver olika sätt på vilka man kan läka sig själv och sina inre sår med hjälp av metoder som har använts av amerikanska schamaner, och som hittills varit otillgängliga för de flesta människor. Forna tiders schamaner kallar de här kraftfulla processerna för "inre resor". Villoldo kallar dem för Soul Retrievals..

 

Du får lära dig att du har fyra kamrar i din själ, på samma sätt som du har fyra kamrar i ditt hjärta.

I den första kammaren har du förvarat minnet av ett sår som har hindrat dig från att leva och förverkliga ditt högre syfte. I den andra kammaren har du förvarat de begränsande föreställningar och själsliga kontrakt som du ingick i samband med ditt ursprungliga sår. I den tredje kammaren kan du hitta tillbaka till den nåd och tillit som kan göra dig hel igen, och i den fjärde kommer du att kunna minnas den kallelse som är själva syftet med ditt liv.

hypnos.jpg

 

Många har ägnat åratal åt sitt sökande efter "ursprungliga sår" men de har inte gjort annat än att vandra omkring planlöst i en skog bestående av barn, äktenskap, misslyckanden och framgångar. De ägnar åratal åt att försöka förstå den gången då de senast blev sårade, istället för att läka den första gången de blev sårade.

Man söker ofta efter något som har hänt nyligen som har orsakat en smärta - vilket troligen är nummer 27 av ett ursprungligt sår som har skapat föreställningar och beteendemönster som orsakar problem för dem nu. Det är det såret vi behöver göra något åt, inte det 27 senaste versionerna.

Vi lider bara när vi förblir bundna till vårt förflutna - men laikaindianerna anser att också våra förfäder lider tills vi slutar att ge dem skulden och läker de sår de har fört vidare till oss.

Med hjälp av inre resor kan vi identifiera det ursprungliga såret, skriva om avtalen med våra förfäder och på så sätt läka oss själva och ta ut en ny kurs mot vårt högre syfte, och ett mera tillfredsställande liv.

För att läka ditt sår måste du först gå in i sårens kammare och upptäcka historien bakom ditt ursprungliga sår - hur det kom till, vilka förövarna var, när det skedde och hur historien lever vidare i dig. Denna kammare innehåller information om roten till de skadliga mönster som styr din hälsa och ditt liv.

Minnet av denna händelse är ofta bortträngt, och att återuppleva det kan vara oerhört läkande i sig. Men enbart det att färdas till den här kammaren gör inte att du blir läkt - det sker senare.

 

Texten är hämtad från boken "Hela din framtid" av Alberto Villoldo

ISBN 978-91-534-3050-6

 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-16 16:37 #1 av: MaMaMade

En slags pyskoterapi sas. Intressant!

Så mkt jag har att läsa när jag äntligen får nya glasögon. Just nu är det hopplöst, allting hoppar runt efter ett tag. Har en diger boklista vid det här laget!

Anmäl
2010-02-16 16:50 #2 av: Pagan

Mycket intressant Tuvan, ser fram emot nästa del

Anmäl
2010-02-16 16:53 #3 av: [Spanaren]

Mersmak och vill ha mer, måste jag vänta länge till nästa artikel Flört

Tack Tuvan/ kram Spanaren Tungan ute 

Anmäl
2010-02-16 16:58 #4 av: Soffe

Mycket intressant! Tack :-)

Anmäl
2010-02-16 17:03 #5 av: Elpida

Japp, jag väntar oxå på fortsättningen!

Tack Tuvan =)

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-02-16 21:18 #6 av: Tuva-Lena

Själv blir jag så fascinerad av att den här terapin eller vad amn skall kalla den, har funnits hos naturfolken i tusentals år redan - och att den fungerar. Resan inåt gör man genom att gå in i sig själv, med hjälp av olika naturväsen, men jag skall beskriva helt kort i nästa artikel hur det går till. Tänk bara på att det är naturfolk som använder den här metoden, och man bör inte experimentera alltför mycket på egen hand. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-11-30 13:26 #7 av: Urkraft

Sannerligen djupgående psykoterapi, och djupa sår behöver djupgående läkning. :)

Anmäl
2010-11-30 15:46 #8 av: MaMaMade

Just ja, detta är högintressant! Kommer ihåg när jag kontaktade o gick ett par ggr hos Hälsocentralens kurator. Jag förväntade mig ngt som ovan...hade behov av o ville gå tillbaka i tiden o "bena upp mitt liv" med start från scratch, då jag misstänker att jag kanske inte hade en helt idealisk barndom även om det verkade så. Snacka om kalldusch då jag fick rådet att kontakta soc för stöd o hjälp med det jag tyckte tyngde mig i livet just nu, skaffa ett arbeta o "mer kan inte jag hjälpa dig med".

Måste läsa den där boken, helt klart!

Anmäl
2010-11-30 16:23 #9 av: Urkraft

#8 i "riktig" psykoterapi går man också på djupet och kartlägger noggrannt - för att läka från grunden. Tråkigt nog så är inte alla hjälpare tillräckligt utbildade eller har tillräckligt med egen känsla för sina uppdrag... sen är det så att staten gillar snabba lösningar och väljer ut studier som passar - Det är därför många blir lurade att tro att alla psykiska problem kan botas med 10-20 KBT-samtal, vilket är långt ifrån verkligheten.

Nä den där kuratorn var på fel arbete... det första man måste kunna göra är att lyssna på den hjälpsökande.

Anmäl
2010-11-30 17:14 #10 av: mayolica

Jätteintressant Glad Ser oxå fram mot att få läsa fortsättningen.

#8 Det är så typiskt,men så brukar det vara om man söker hjälp. Bara  *Här och Nu*  får finnas.Rynkar på näsan 

~ mayolica ~

Anmäl
2010-11-30 17:53 #11 av: MaMaMade

Jo, att jag gick in i väggen berodde ju inte bara på att vi hamnade i ekonomisk bryderi helt tvärt. Jag började sluta ut mig psykiskt lååångt tidigare, sett i efterskott.

Anmäl
2010-12-01 01:02 #12 av: Tuva-Lena

Är det sååå länge sen jag skrev den här artikeln?! Var har året tagit vägen?? Lovar, jag skall fullfölja artikel 2 snarast! Skäms

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-12-01 08:52 #13 av: MaMaMade

No worrys...tiden existerar ju inte...bara en fantasi i våra huvudet. Flört

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.