Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Avslappning/Återhämtning

"Att må dåligt ..

2010-01-19 15:30 #0 av: Tuva-Lena

..är en bra början" av Bengt Stern kom ut 1994 och fick omedelbart ett avgörande inflytande på människors liv. Läsare ringer ständigt och berättar att boken har givit dem en ny start i livet.

Det är onödigt att dö! Säger Bengt Stern. Han är en mästare på att uttrycka sig drastiskt. Men faktum är att Bengt Stern genom sitt eget liv har bevisat att man inte behöver dö i förtid ens av en livshotande sjukdom, som cancer.

- Visst har människan en biologisk slutålder, erkänner han men den vill han sätta till så där 120 år.

För femton år sedan grundade Bengt Stern Mullingstorp, institutet för avancerad självkännedom. Sedan dess har 3500 mer eller mindre stressade och utbrända människor deltagit i kursverksamheten som han byggt upp på föräldrargården, Vikbolandet utanför Norrköping.

Kursgården Mullingstorp som drivs av läkaren Bengt Stern

Bilden lånad från www.mullngstorp.com

Institutet arbetar med personlig utveckling, förebyggande hälsovård samt egenbehandling vid psykisk och kroppslig ohälsa. På Mullingstorp arbetar utbildade terapeuter och läkare med metoder som Bengt Stern skapade på 70-talet.

- Jag lär kursdeltagarna att själva ta ansvar för sina liv och finna grunden till sina besvär. Det gäller att väcka deras egen medvetenhet genom psykoterapi och andra övningar som för bortom intellektet, säger Bengt Stern och framhåller att han själv inte är terapeut utan kosmolog. Hans nästa bok ska handla om hur det självreglerande energisystemet universum fungerar.

I sin bok "Att må dåligt är en bra början'' berättar han klart och koncist utan övertoner om sina egna upplevelser av hur vägen till hälsa kan gå genom panik och dödsångest. Hur han blev medveten om universums principer; om det som han kallar samverkan mellan den begränsade världen och den obegränsade världen.

- Anledningen till att vi kommit till jorden är att vi ska utvecklas. Tänk dig en karusellskötare. Han måste hålla sig vid mittstången annars slungas han ut i rymden när karusellen far runt. Så där fungerar livet. Ju mer man skyller på andra, desto närmare avgrunden kommer man. Man måste ta sitt ansvar om man ej ska bli avkastad.

Universum ger oss signaler att hitta balansen och lämna utrymme för andra människor. Meningen är att vi ska försonas med oss själva och andra. Men först när vi vågar släppa kontrollen och uppleva smärtan av att inte duga - kan vi lämna smärtan bakom oss. Sedan kan vi leva kärleksfullt, meningsfullt och kreativt, menar han.

Med psykologisk term benämner han detta för integrering av tanke och känsla.

- Men det är ren fysik, säger han stolt.

Mullingstorp inriktar sig numera på kurser i självkännedom för näringslivets chefer och rehabilitering av långtidssjukskrivna. Försäkringskassor och socialförvaltning sänder kursdeltagare. Tillsammans med Karolinska institutet bedrivs ett forskningsprojekt för att undersöka hur livskvaliteten förändras efter kurs på Mullingstorp.

- Vi använder oss av olika bioresonansinstrument som kan få energierna att flöda igen. Sådana har använts i Tyskland och Schweiz i 30 år. Men givetvis kan man aldrig ersätta självkännedom med apparater. De är bara hjälmedel!

Alla dessa behandlingar är baserade på Bengt Sterns egna erfarenheter av att bekämpa cancer. När han själv för sex år sedan fick diagnosen cancer i benmärgen började han resa runt i världen för att studera alla som arbetar med alternativ cancerbehandling. Fortfarande träffar han andra läkare utomlands 1/3 av sin tid.

- Min erfarenhet av cancerpatienter är att alla bär på smärtsamma barndomsminnen, känslor av att ej få finnas till. De har tidigt tagit på sig skuld och använt intellektet för att skydda sig. I princip är utbrändhet en lika farlig sjukdom som cancer. Kroppen reagerar med höga halter av stresshormoner, man börjar andas dåligt, man blir försurad och tungmetaller binds i kroppen.

Allt det där har Bengt Stern själv lidit av men befriat sig ifrån.

- Och så håller jag mig ung genom att umgås med unga människor!

Fakta: Bengt Stern är läkare, fysiker, kosmolog, författare, föredragshållare, kursledare i självkännedom med mera, och driver kursgården Mullingstorp/ Hälsa & Självkännedom. Gå bortom intellektet är hans motto. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-01-19 15:54 #1 av: Clary

Intressant artikel, Tuvan Kyss

Bengt Stern avled 2002 i sitt hem och var då 72 år gammal. Han fick diagnosen multipelt myelom i början av 90-talet. Hans bok finns numera också som ljudbok och jag tror att det är välplacerade pengar att köpa boken.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-01-19 16:05 #2 av: [Spanaren]

Intressant, men jag blir ändå frågande?!?!

Cancer får var tredje person just nu någon gång under sitt liv, ska detta bara bero på att vi bär på smärtsamma minnen?

/kram Spanaren

Anmäl
2010-01-19 16:15 #3 av: [Spanaren]

Sitter och googlar på Bengt Stern och ser att en kurs kostar 30.000:- och jag hittar både ris och ros om hans behandlingar.

Här har vissa uttalat sig om behandlingen på hans kursgård.

http://www.utbrandhetshjalpen.com/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=18284

/kram Spanaren

 

Anmäl
2010-01-19 16:23 #4 av: Tuva-Lena

Oj då, ja jag fick inte den uppfattningen när jag läste artikeln, att han hade avlidit, men det stod att han själv hade drabbats av cancer..

Jag tror delvis på den där teorin, eftersom "felaktig stress" och känsla av tillkortakommanden gör att det utsöndras skadliga ämnen i kroppen. (Stress är ett naturligt tilltsånd ifrån början då vi levde ett farligare liv, vilket hjälpte oss att överleva.) Kan man då inte göra sig av med dem - som vi lever idag - så ansamlas dessa ämnen i kroppens vävnader - så visst jag tycker att förklaringen är ganska logisk.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-01-19 16:26 #5 av: Clary

#4 Har varit nyfiken på boken i omgångar därför hade jag lite koll på honom, men boken har jag inte än Obestämd

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-01-19 16:32 #6 av: rore

Tack för en intressant artikel Tuva -Lena,,,,Glad

Jag vet inte så mycket om honomObestämd,, men visst tror jag att det ligger en hel del i det som jag läste här ovan,,,,,,,,,,,

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2010-01-19 17:13 #7 av: szirius

Jag läste den boken på gymnasiet på psykologin vet jag.Namnet är ju slående " att må dåligt är en bra början" Flört...

Har dock  hört både ros och ris om hans kurser, vissa har sagt sektvarning...vet inte varför dock.Priset var ju skyhögt iaf! Flört

Anmäl
2010-01-19 17:17 #8 av: Branneli

Jätte-intressant, påminner om hon Obestämd...Haley ...Obestämd..tror jag hon heter.

Hon hade cancer, stor som en rugbyboll, om jag minns rätt...Hon gick igenom sin barndom, var "besvären" fanns & så vidare.....

Ska googla.....hrmmmm...hittar henne inte ?? Konstigt...

...hon blev frisk iallafall &skrav en bok om detta, som blev en början till en annan resa i hennes liv !!

Visst har mitt leverne betydelse hur jag mår Glad. Det gäller att vara medveten om det & våga göra val som passar mej, som jag vill. Mår jag bra, så är förutsättningarna bättre att min omgivning mår bra.

Alltså är det inte bara "att röra på sig" som har betydelse hur jag mår.

Anmäl
2010-01-19 18:06 #9 av: chik

Men vist är det så att posetivt tänkande gör att man kan leva längre.

Men att säga att visa sjukdommar hänförs från barndommen tycker jag är väldigt illa..För då skulle inte så många av oss sitta här..

Men försöker man att göra saker o tänka frammåt o inte gräma ner sig o känna efter så kan man få några år exstra..Gick ju ett program på Tv..Om mäniskor som hadde fått sina döds dommar..O dom vägrade att dö..Var intresant hur vi kan få lite tid.Bara på o röra oss o inte gå o lägg o skratta.Då är det något som frigörs i våra kroppar.Men vad det är kan kanse någon hjälpa mig med.

 

 

Bengt fick diagnosen multipelt myelom i början av 90-talet. Trots att han gavs 6 månader att leva överlevde han ett fullt decennium med hjälp av forskning och tillämpning av många alternativa behandlingsmetoder.

Bengt avled stilla den 6 september 2002 i sitt hem på Mullingstorp

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2010-01-19 18:23 #10 av: Branneli

Tänket barndom, som jag uppfattat det ...hur ska jag skriva...Obestämd

Om jag som barn blir tvingad att göra saker, som jag tycker är fel/olagligt, mot min vilja...gång på gång....

Om det är föräldrar, klasskamrater eller andra......som utsätter barnet.

Man kan få dessa nedtryckande känslor i såväl "trassliga" hemförhållanden, som i "fina" hem....

Ääh....fattar ni hur jag tänker ??

Detta kan man inte skylla på, men viss förståelse kan man ha......

Anmäl
2010-01-19 19:20 #11 av: mayolica

Intressant artikel,det var inget namn jag känner igen.

Jag tror att man kan göra mycket,tankens kraft är stark. Man har ju hört talas om att folk botat sej själva från cancer mm med tankekraft,och tvärtom finns det folk som känt sej helt friska men dör inom efter att ha fått besked om canncer.

Nu tror inte jag att allt kan skyllas på stress och våra tankar,vissa är ju sjuka redan när dom föds. Alla kemikalier och giftiga utsläpp i miljön vi lever i gör oxå att vi blir sjuka.

 

~ mayolica ~

Anmäl
2010-01-19 19:30 #12 av: chik

Branneli..Ja kan nog tänka mig vad du menar.Men inte får du cancer för det.

mayolica..ja det föds barn med cancer..

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2010-01-19 23:28 #13 av: Tuva-Lena

Jag tycker ändå att förklaringen är vettig. Stresshormon som utsöndras i kroppen och som inte används, stannar kvar i kroppen och kan då utgöra "farliga ämnen" istället för tvärt om. Stresshormon är till för attt avändas, förr använde vi dem för att fly undan en fara eller utkämpa en strid. Numera stannar dom kvar i kroppen när vi tvingas trycka undan stridslusten, och sitta tysta o snälla när någon "trampar på oss".

Det är alltså ohälsosam stress man menar. Stress kan också vara positiv om man får använda dessa hormon till att utföra någonting, eller får lov att avreagera sig..

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.