Spanarens Livsblad

Gåvan

2009-12-17 11:58 #0 av: [Spanaren]

Nu har jag kommit till livsblad nummer tre och som jag har skrivit i förr, men fyller på ytterligare med några av mina ord.

 

Den rosa/vita mattan

Den gråsprängda kvinnan i femtioårsåldern sitter vid det nötta furuköksbordet. Hon känner en sådan frid i sitt hjärta när hon kärleksfullt ser på sin man och deras hund som samsas om platsen på kökssoffan. Mannen läser rofyllt vidare om "Finska vinterkriget" medan hunden försöker att ta mer och mer av plats för att stäcka ut sig i sin sköna sömn, vid mannens fötter.

Snön bara vräker ned denna påskhelg anno 2009.

Spisen spelar sin egen knastrande melodi och värmen är skönt behaglig runt dessa tre individer.

Kvinnan stöttar sin hand mot sin haka och låter tankar och funderingar få komma fram. Nu sänker hon blicken ned till golvet och tittar plötsligt på en matta.

Denna rosa/vita dubbelvävda matta som ligger och pryder sin plats på detta nötta trägolv. Ett handsytt hjärta som finns på mattan lyser kärleksfullt fram med sitt budskap, från den som vävde denna matta så kärleksfullt till detta hem.

Varje gång denna lilla familj reser till sitt kära torp, så lyser denna matta så intensivt med sitt budskap om att kärlek kan övervinna allt och att varje gärning stor som liten sprider kärleken vidare och vidare.

Mattan inger hopp och den är bara så underbar att se på, för att nästa sekund sända iväg en massa av positiv energi till den som vävde mattan, med en sådan kärleksfull hand.

Fantastiskt att det finns människor som vill delge andra av sina färdigheter och sin kärlek, bara för att få ge, av en ren och skär äkta kärlek.

Det är nu den 17 december 2009 och denna matta fyller fortfarande upp hela mig med en vördnad. En matta som lyser med insikten om, att med kärlek, kan vi besegra allt, så ge av dig själv och du får dubbelt tillbaka!

 

                                                                               © Spanaren

Anmäl
2009-12-17 17:47 #3 av: MaMaMade

Kyss

 

Ojdå, det hände ngt. Bl a application error el vad det nu stod...ta gärna bort de extra pussarna...även om Spanis gärna får fler av mig!

Anmäl
2009-12-17 17:57 #4 av: Clary

Då har jag städat bort dem MaMaMade Flört

En trasmatta kan innehålla många minnen.

Tack Spanaren för ytterligare en fin berättelse

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-12-17 18:28 #5 av: [Sisa]

Tänk ändå vad en matta kan betyda...Vissa saker man har, vill man aldrig göra sej av med. De innehåller en massa, som ingen annan kan se...

Fint skrivet, av en fin skribent...Kram från Sisa...

Anmäl
2009-12-17 19:11 #6 av: [Spanaren]

Jag bara älskar er så mina nyfunna vänner och tack för att ni läser. Undrar vad MaMaMade säger, förutom pussarna?!?!

/kram Spanaren

Anmäl
2009-12-17 19:15 #7 av: MaMaMade

Jo, jag säger att det mest värdefulla materiellt sett inte alltid är det som värderas högst av andra/sett till värde i pengar.

Där man har sina fina minnen är värdet på topp. Själv har jag också en del saker som inte skulle ge ekonomisk vinning om jag försökte sälja dem men som betyder väldigt mkt då nära o kära ägt dem el tillverkat dem.

Anmäl
2009-12-17 19:25 #8 av: [Spanaren]

#7 Precis så känner jag det också Flört /kram Spanaren

Anmäl
2009-12-17 22:42 #9 av: azlan

Då blicken faller på denna din  matta , fylls strupen , ett gott skratt , ett gurglande från magen ....ett igenkännande .. men herre min skapare det är ju Min matta !

Min o min ... det var jag som satt o la trasor som kärleksfullt blev till ett alster , Där satt jag drömmandes om detta Torp jag enbart hört om , dess betydelse dess lugn o ro som det gav ägaren ..

jag ville trots allt sätta mitt bomärke visa på mitt sätt att jag ville dela Spanarens familj vardag i denna stuga , dela dess historia , bara vara .

Enklast var då att känna av Spanaren , och sedan fick väven tala för sig självt , jag var bara den som förde in trasan i varpen , bidrog till fortsatt glädje ...

Åh min vän du fagert gråmelerade Qvinnogestalt låt månen skina på dina rosen färgade kinder , låt mig vara del av dig fast många mil oss skiljer , låt mig få andas den luft du andas ... osjälvisk kärlek den vinner över allt .

Stig du tryggt ner på mattan o låt ditt hjärta smekas jag är en  av dina skuggor .// Azlan

Anmäl
2009-12-17 22:47 #10 av: [Spanaren]

#9 Älskade Azlan, tack för allt fint du delar med dig av, till mig!

Anmäl
2009-12-17 23:33 #11 av: Tuva-Lena

Så fint skrivet Spanis! Det får mig att tänka på farmors gamla trasmattor som jag har på vinden, ja en del har jag här nere också. Allr arbete hon lagt ner på dessa vackra mönster och färger. Hon var också en kärleksfull människa, och genom dom mattorna så känner jag den närvarande hela tiden.

Tack för din fina berättelse! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.