Avslappning/Återhämtning

Balans med feng shui

2009-12-04 15:11 #0 av: Tuva-Lena

Yin och Yang, det är exakt vad feng shui handlar om.


 Och precis som inom kinesisk medicin, så är det när det råder balans mellan dessa båda motpoler som man skapar förutsättningar för en god hälsa, eller en harmonisk hemmiljö som det handlar om i det här fallet. (Bilden lånad från "Architectureideas.info")

Om du tar dig en funderare, hur mycket av det du har framme i ditt hem behöver du egentligen?
Har alla sakerna ett värde för dig? Känner du glädje när du tittar på dem, eller påminner dom dig om sånt du helst skulle vilja glömma?

Feng Shui filosofin bygger på att allt avger energi, alla dina saker avger sin energi och påverkar dig på det ena eller andra sättet. Därför är det viktigt att städa bort allt som påverkar dig negativt. Saker som inte används representerar "stagnerad" energi till och med, så dom skall du först och främst göra dig av med. Stagnerad energi får oss att tappa gnistan och låta latmasken ta över. Bort med den!

Har du det rörigt hemma

så påverkar även det dig negativt. Då får du svårt att samla dina tankar och skapa struktur i vardagen. Samma effekt får ett hem som är alltför sterilt och välstädat. Det hämmar dig i din kreativitet - balans mellan yin och yang är alltid nyckelordet

Som nybörjare kan man gå runt i sitt hem och känna in vilka saker som skapar de här negativa energierna. Har du inga såna saker, så låt dem stå kvar. Då kan du gå in för att rensa lite istället.
Upptäcker du däremot saker som skapar olustkänslor, trasiga saker eller gamla, slitna, oanvända saker, så släng dem, sälj eller skänk bort dem!
På det sättet skapar du utrymme för ny positiv energi att komma in i ditt hem!
Den här energin kallas Qi (tji) på kinesiska, Ki på japanska, och kan fritt översättas med livskraft eller livsande. Här i väst skulle vi kunna kalla den för "bra vibrationer" kort och gott.
Här på AB vet vi hur viktigt det är att själen är i balans för att kroppen skall må bra. En stor del av den balansen skapar du i ditt hem, så visst kan det vara idé att ta sig en funderare på vilka saker du uppskattar, och vilka du bör gör dig av med, för att ge Qi kraften den optimala möjligheten att sprida sig i ditt hem. ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-12-04 15:16 #1 av: Tuva-Lena

Jag förstår inte varför texten hamnade utanför där uppe, men jag hoppas att det skall gå in lite av innehållet ändå..? Flört

 

Fixat! Cool

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-12-04 15:25 #2 av: [Spanaren]

Suveränt sätt att tänka ... tror jag har rensat det mesta omedvetet *ler* /kram Spanaren

Anmäl
2009-12-04 16:13 #3 av: Clary

Annars kan du hämta inspiration på Feng Shui sajten Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-12-04 16:17 #4 av: [Spanaren]

Tack Clary för tipset Flört

Anmäl
2009-12-04 16:20 #5 av: Loet_old

Aha nu fick man lära sig nått nytt, så det kallas feng shui.

Jag brukar säga så som det ser ut ute,så ser det ut inne också!

Man lär sig alltid något nytt!Glad

 

Anmäl
2009-12-04 22:24 #6 av: Tuva-Lena

#5 Mitt i prick Loet! En rörig insida brukar följa med ett rörigt hem. Flört

Jag fick den här idén idag att skriva artikeln, när jag städade här hemma. Jag blir skvatt galen på all bråte som ligger här när sambon är hemma - irriterad till max blir jag. Bråten påverkar mig negativt, så är det bara, och då slängde jag dammsugaren in i ett hörn och satte mig och skrev det här istället - säg avreagerade mig Skrikandes - och efteråt kändes det toppen! Flört Det slutade med att jag torkade golven till o med och rensade bort tidningar, gamla burkar och pet flaskor! Cool Sedan gick jag ut i det härliga vädret. Drooog i mig all ny Qi, stängde in det i jackan och släppte inte ut det förrän jag var inne igen. Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-09-14 00:28 #7 av: Tuva-Lena

Puttar upp den här artikeln.

Nu när vi går mot mörkare tider så får vi mer tid till att ta tag i en vardagsnära sak som också har en betydande inverkan på vårt mående - vårt hem. Ett strukturerat och blanserat hem är väl så viktigt som kosttillskott och nyttig mat/motion för en god hälsa. Här handlar det om att uppnå mental hälsa - en förutsättning för fysisk hälsa som vi ju redan vet..Flört Läs mer på Feng Shui-sajten för att få inspiration! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-10-24 01:28 #8 av: Grodan

Artikelbilden (den på vardagsrummet) tycker jag är underbar och ger så mkt inspiriation. Skulle vilja se mera sådana bilder.

Idag täckte jag över de slitna sittkuddarna på min soffa med ett svart sammetstyg. Det blev jättehärligt och gav verkligen positiv känsla.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2011-10-24 06:59 #9 av: Ians

Tänk vad så lite kan göra mycket....helt fantastiskt!

Anmäl
2011-10-29 11:25 #10 av: [GunillaR]

Tänk, denna hade jag missat. Håller just på att packa ner inför en flytt som ska ske om en månad, och har slängt en del. Jag är en "slängare" och vill egentligen inte ha grejor som jag inte använder. Så varje gång jag flyttar så åker där en del i containern. Men sen är det ju så att vissa saker kan man inte skiljas ifrån, de ger bra energi.

 

Anmäl
2011-10-29 17:52 #11 av: Ians

Egentligen skulle man ta sig ett ....flytt röj...med jämna mellanrum för att göra sig av med sådant som man varken använder eller skänker harmoni i ens omgivning.

Och bara behålla sådan som man verkligen behöver o sådant som ger bra energier!

Kanske hade kunde det man själv sorterar ut varit till nytta för ngn annan istället för att fylla förråd i onödan!

själv är jag som en Ekorre som samlar inför vintern...sparar o lägger på hög...och glömmer vart jag lagt det sedan.

Tänk vad mycket saker jag hade kunnat hitta i mina  egna gömmor Flört

 

Anmäl
2011-10-29 23:28 #12 av: [GunillaR]

# 11 - Med mig är det tvärtom. Det händer ibland att jag letar efter något och kommit på att, det där slängde jag ju Foten i munnen

Anmäl
2011-10-30 16:54 #13 av: Ians

#12....du får gärna komma hit o hjälpa mig att slänga onödiga saker Flört förrådet är sprängfyllt med ...Bra o ha någon gång saker ....

Anmäl
2011-10-30 16:59 #14 av: Clary

Annars är ni välkomna in till Feng Shui för en kick där bak när det gäller att rensa och röja så att det kan komma in något nytt Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.