Övrigt

En kurs i mirakler

2009-09-29 13:37 #0 av: Hoppfull

Med våra tankar skapar vi vår omvärld. Vad vi tänker i vårt sinne är det som vi kommer att se utanför oss. Vad vi vi ger ut av oss själva - med andra ord projicerar ut i omvärlden - blir också det som vi får tillbaka. Försök därför inte att förändra världen - ändra i stället ditt sätt att uppfatta den, så kommer världen att förändras, lär kursen.

Villkorslös förlåtelse, villkorslös kärlek och erkännande av allas vår del i helheten är också några av de tankar som vi uppmanas uttrycka i livet i stället för att bara tro på dem. Mirakler definieras som de förändringar i vårt synsätt som avlägsnar hindren för vår upplevelse av kärlek. De har alltså inte med yttre händelser i spektakulär mening att göra, utan avser en inre förändring.

Varför blir de som studerar kursen så till den grad entusiastiska att deras upplevelse leder till att materialet ständigt efterfrågas av andra? Svaret är enkelt. Kursen tycks ge svar på de livsfrågor som människor ställt sig i alla tider, av vilka den viktigaste frågan är hur man kan nå fram till den inre frid och harmoni på ett sådant sätt att livet förvandlas till en ständig upplevelse av att vara fri från konflikter och fylld med glädje och just - fylld med harmoni. Vad många av de studerande brukar säga efter att ha fått kontakt med kursen är: "Detta har jag sökt efter hela mitt liv"

Genom att ändra vårt synsätt kan vi undanröja det som hindrar oss att upptäcka kärlekens närvaro, som enligt Kursen är vår medfödda arvedel. Man skulle kunna säga att A Course in Miracles® innebär en kurs i andlig psykoterapi... eller helt enkelt EN KURS I KÄRLEK!

Texten är hämtad från Ajkons hemsida:

ACIM/EKIM

 

Anmäl
2009-09-29 14:48 #1 av: korseett

Jag har den boken men inte kommit långt i den. Den kräver sin man/kvinna. Den kommer jag att läsa färdigt tids nog och när jag är redo

Anmäl
2009-09-29 15:00 #2 av: Hoppfull

Jag trodde att det var en kurs man gick... fast det kanske är kursmaterialet som är den boken du avser?

Anmäl
2009-09-29 15:15 #3 av: korseett

kursmaterialet är boken och man behöver inte gå en kurs för att läsa den. Själva boken är upplagd för kurs så det finns handledarinformation och annat för att kunna starta en egen grupp.

på engelska heter boken A course in miracles

Anmäl
2009-09-29 15:17 #4 av: Hoppfull

Jo det förstod jag nästan, alltså att man inte måste gå kursen, så är det väl med det mesta kursmaterial. Jag trodde bara att det var enklare eller mer givande att gå en kurs med en erfaren kursledare som guidar. Så är det ju med det flesta nya kunskaper.

Anmäl
2009-09-29 15:20 #5 av: korseett

jag tror det kan vara lika givande om alla är nybörjare i boken för då fastnar det inte i förut tänkta banor. Man kan ju själv bilda ett gäng och starta en studiecirkel och till den här boken behövs ingen erfaren ledare, bara att vara vaktmästare lite kan jag tänka mig.

 

Anmäl
2009-09-29 15:24 #6 av: Hoppfull

Ja man är väl olika där... själv föredrar jag kurser och utbildningar med människor som har betydligt djupare kunskap och erfarenhet i ämnet än jag själv, så att man kan peppra dem med frågor och lära sig så mycket som möjligt. Men det är ju jag det Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.