Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Övrigt

Så blev jag häxa

2009-10-12 23:46 #0 av: Tuva-Lena

Jag har just tagit mina första stapplande steg in i magins värld, en omtumlande upplevelse som säkerligen kommer att ge mig många prövningar, men framför allt mycket kunskap kring det som alla undrar över; Livet självt

Ordet häxa får det att gå kalla kårar utmed ryggraden på oss, och vi associerar det ofta med en elak kvinna som står i kontakt med onda makter. Efter den första kursmånaden vet jag bättre. Häxkonst består av orden "häx-" och "-konst", där häx- har med kunskap/vetande att göra och konst, ja det ordet vet vi alla har med en konstart eller ett hantverk att göra. Man blir alltså inte häxa bara för att man har bestämt sig för det. Det innebär enormt mycket lärande i kombination med träning, och framför allt att man hänger sig till konstarten. Man måste alltså ha den rätta intentionen för att bli en hängiven häxa.

fairy5a.jpg

 

Inom häxkonsten liknar man tillvaron vid ett jättelikt samspel, en livsväv där alla; växter, djur, människor och andra väsen ingår. Ingenting är för litet för att inte räknas, och framför allt så är ingenting för stort för att kunna påverka allt på egen hand. Häxkonsten är alltså en sorts andlig ekologi.

Inuti "livsväven" samverkar de fem olika elementen - luft, eld, vatten, jord och ande - för att uppnå balans och harmoni i tillvaron, och alla elementen fyller sin unika funktion i den eviga livsväven som rullar på i en ständig cirkelformad rörelse - allt föds, allt lever, allt dör, allt föds igen o s v..

Den här livsväven liknar man vid ett pentagram, ni har kanske sett häxsymbolen med cirkeln som omsluter en femuddig "stjärna"? Varje "stjärnudd" i pentagrammet motsvaras av ett element, och alla elementen tillsammans omsluts av cirkeln som åskådliggör livets ständiga cirkelrörelse eller kretslopp. Jämför t ex med DNA molekylen som antar en cirkelformad, cyklisk sträng.

Häxans världsbild är alltså cyklisk, inte linjär, och det omfattar allt ifrån smått till stort, som exempel kan jag nämna dygnets kretslopp, månadernas, årets, månens, solens o s v..

Häxans hemvist är i det inre medvetandetillstånden som också är cykliska till sin natur. En linjär världsbild däremot har alltid en början och ett slut och skapar ett onaturligt hierarkiskt system.

 Om energier.

I naturens cykliska väv ändras energierna konstant, och utgångspunkten för energierna är att "Allt är energi". Allt är energi av olika sorter, i olika stadier. Till och med tankar är energi! Energi kan aldrig förbrukas, bara omvandlas till annan energi, och där gör man klokast i att följa naturens egen rytm. Det innebär att man inte hämmar någots naturliga utveckling, men inte heller forcerar det! Inom häxkonsten kallar man det för att "Följa Vattnets Väg". Man följer smidigt naturens gång, och i den smidigheten finns en oerhörd styrka. En styrka som vida överträffar den forcerade styrka som många vanligtvis associerar med ordet styrka. (Att samarbeta ger ju alltid bättre resultat, än om vi går våra egna vägar, eller hur? Inom häxkonsten samarbetar vi istället med naturen, där alla: människor, djur, växter och andeväsen ingår i samarbetet.)

Har ni tänkt på, att om allt är energi så är allt också liv. En förutsättning för Liv är ju att det finns energi tillgänglig, och om allt är energi så finns det bara liv och ingen död.

 Om rening.

För att kunna "utöva magi" och bli mottaglig för naturens inneboende kraft, så krävs det att man renar sig själv från oönskade energier. Ja inte bara sig själv, man renar också platsen där man skall hålla sina "ritualer". Ni har säkert själva upplevt hur "negativa energier" kan påverka er? Gamla oförrätter, tråkiga upplevelser eller sura miner från omgivningen? Sedan finns det också andra energier som inte får påverka resultatet, t ex smuts, oordning och damm. Inom feng shui t ex, kallar man det för stagnerad energi och någon sån vill man ju inte ha med! Energin är ju cyklisk och skall vara i ständig rörelse! Energierna påverkar oss även i det dagliga livet fastän vi kanske inte tänker på det. Att rena hemmet och omgivningen är därför en viktig utgångspunkt för en häxa.

 ------------------------------------------------------------

 Det här var den första artikeln i en kommande artikelserie där jag berättar om min "häxkurs". Det jag beskrivit här tar i väldigt stora drag upp det som ingick i det första kursbrevet, men nu återstår alltså elva kursbrev till som jag med jämna mellanrum kommer att publicera här på AB. Glad

/ Tuva-Lena

Nyfiken på att gå kurs?

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-13 00:06 #1 av: Indiania

Tack Tuva-Lena för en intressant och mycket fin artikel!

Det att vara nära naturen och följa naturens gång tilltalar mig och allt är ju energi som du säger. det känner jag i mina fossiler jag plockat på Gotland och andra stenar också för den delen.

Naturen är en kraftkälla Glad

Kram Indiania

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2009-10-13 10:16 #2 av: chik

Tuva.Jag skall be sambon skriva ut.

Har så svårt o läsa o ta till mig stora stycken.

Men Häxa är man ju.

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2009-10-13 11:13 #3 av: [Spanaren]

  Suveränt var ordet :-)

 

Tack Tuva-Lena/kram Spanaren


Anmäl
2009-10-13 11:29 #4 av: mayolica

Mycket intressant och bra artickel. Glad

Mycket av innehållet i artikeln känns naturligt och passar in på min livssyn. Det ska bli jättespännande att få följa din häxkurs,tack för att du delar med dej.

~ mayolica ~

Anmäl
2009-10-13 11:37 #5 av: JohannaMax

Åh va spännande!

Roligt att du vill skriva om det!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-10-13 11:44 #6 av: Tuva-Lena

Tack för era kommentarer! Glad Ja, jag kan bara hålla med. Under årens lopp har jag sökt efter någonting som stämmer in på mig själv. Läst biologi, kemi, anatomi och fysiologi, religiös folkhögskola, medial kurs, kinesisk medicin - allt som har varit i "närheten" av den jag är, men inte riktigt jag ändå. Man läser ju ämnena som enskilda vetenskaper, men här sammanför allting i en enda filosofi.. BINGO! Förvånad Så kändes det för mig när jag börjde läsa. Både filosofi och vetenskap i ett koncentrerat ämne, och med naturens kraft i fokus - den som allting grundar sig på. Oskyldig

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-13 11:53 #7 av: abbis

Det är tur vi lever på 2000-talet*L*

kram

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2009-10-13 23:38 #8 av: [lanns]

Intressant läsning!
Fastnade för följande citat, det dyker upp både här och där.

"Allt är energi". Allt är energi av olika sorter, i olika stadier. Till och med tankar är energi! Energi kan aldrig förbrukas, bara omvandlas till annan energi, och där gör man klokast i att följa naturens egen rytm."

Nyckeln till livet verkar vara energi i olika former. Spännande!

Lycka till med din kurs!

Anmäl
2009-10-13 23:58 #9 av: Tuva-Lena

#7 Ha ha abbi, funderar du på att ange mig..? Flört Kram tillbaks!

#8 Ja visst, nyckeln till allt! Och när man börjar fundera på det så kommer den ena AHA-upplevelsen efter den andra. Mmm, jättespännande! Tack lanns! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-14 01:21 #10 av: abbis

Jag hade säkert blivit bränd på bål fast jag inte är häxa för det räckte att någon inte gilla en och angav en..ha ha ha

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2009-10-14 01:50 #11 av: Tuva-Lena

#10 Du som är en sån härlig tjej? Vem skulle vilja dig nåt ont? Flört Bara dom som är lite dumma i "hövve".. Tyst

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-14 09:58 #12 av: Clary

Spännande och intressant läsning Tuvan, ser fram emot fortsättningen Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-10-14 10:15 #13 av: nillanb

Ja så intressant,

detta är något som jag gärna läser mer omGlad

Anmäl
2009-10-14 20:30 #14 av: abbis

#10Cool

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2009-10-15 00:05 #15 av: Tuva-Lena

Tack nillan och Clary! Kyss Det kommer mera.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-19 21:41 #16 av: Waara

åå, Spännande Tuvaluva!! *kikar in* kunde inte låta bli å läsa, lycka till i magins värld Kramar!

Anmäl
2009-10-19 23:40 #17 av: Tuva-Lena

Tack Waara! Va roligt att se dig igen! Skrattande Jag lovar att dela med mig, och du har nog smygkikat i den världen redan, eller hur..? Flört Kramar tillbaka!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-20 00:48 #18 av: Tiia

Oj,har missat denna.

Tuvan,en jättebra artikel.Väldigt intressant.

Anmäl
2009-10-20 02:30 #19 av: Tuva-Lena

#18 Tack Tiia! Något för dig kanske..? Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-20 11:39 #20 av: Tiia

#19 Jo,kanske...men jag har nog inte tiden just nu

Anmäl
2009-10-21 01:55 #21 av: [GunillaR]

Grattis Tuva-Lena!

Jag får önska dig välkommen hem. Det verkar ju som att du äntligen hittat din väg.

Kram!

Anmäl
2009-10-21 11:40 #22 av: Tuva-Lena

Tack Morgaine! Kyss Och du verkar redan vara hemtam i den världen, eller hur..? Flört jag ser verkligen fram emot fortsättningen - såå spännande.. Kram tillbaks!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-21 13:16 #23 av: [GunillaR]

# 22 - Jodå, jag har "fuskat" lite där. Flört

Anmäl
2009-10-21 19:43 #24 av: Waara

#17 ;) *mmm* Kyss

Anmäl
2009-10-21 21:13 #25 av: Tuva-Lena

#23 #24 Tror jag det..tror jag.. Witchhi hi.. 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-23 13:57 #26 av: rore

Åh, jag tackar för intressant läsning och för att du vill dela med dig.

Vad spännande att gå en sådan kurs...Glad

Lycka till

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2009-10-24 00:28 #27 av: Tuva-Lena

Tack goa rore! Glad Du hittar kursen här

Spännande att bara gå in och läsa där.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-24 12:33 #28 av: nillanb

Har läst om kursen nu Glad

Oj det låter jätte intressant, spännande att få läsa lite mer om kursen .

Anmäl
2009-10-24 15:09 #29 av: Tuva-Lena

#28 Ja själv blev jag eld och lågor, och kursen är väldigt billig jämfört med andra distanskurser. Texterna är väldigt pedagogiska, för mig som är helt novis t ex. Och man har möjlighet att dela upp betalningen dessutom. Nej, för mig känns det definitivt som jag har hittat "mig själv" - Äntligen! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-24 15:43 #30 av: [GunillaR]

Åhhh vad jag blev sugen och inspirerad.Tungan ute

 Jag beställe i alla fall ett vackert pentagram som jag ska hänga runt halsen.

Anmäl
2009-10-24 16:28 #31 av: Tuva-Lena

Härligt Morgaine! Jag har klistrat en "triquerta" på bilen, men ett pentagram blir det säkert för mg också! GIRLPOWER! Inte sant? Flört Ha ha..

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-24 17:00 #32 av: [GunillaR]

Ja, det är inte en dag för tidigt att Gudinnorna får komma fram ur sina gömslen, och att vi plockar fram Lilith som finns i alla kvinnor Flört

Anmäl
2009-10-25 10:16 #33 av: Tuva-Lena

Absolut! Cool är det henne du har på avataren..? En underbar bild i alla fall. Den utstrålar frihet och nytänkande. Wow!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-25 11:30 #34 av: [GunillaR]

På min avatar har jag Mångudinnan, mycket eftersom Månen är min "planet". Jag är ju kräfta. Men jag håller med om att hon utstrålar frihet så det skulle kunna vara Lilith.

Anmäl
2009-10-25 12:57 #35 av: rore

#27

Är nu tillaggd i mina favoriter.

Tack för länken Tuva-LenaKyss

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2009-11-03 17:30 #36 av: [Tunridan]

Det är verkligen en jättebra kurs! Har själv gått den, i första omgången då den skrevs. Marie Morgana som skapat den har lagt ner ett stort jobb för att få ihop all sin långa erfarenhet, kunskap och förståelse i dessa kursbrev...

Kan förstå din entusiasm och positiva känslor för kursen och vad den erbjuder och talar om, känner igen det i mig själv! Glad

Anmäl
2009-11-03 17:58 #37 av: Cristine

Jag tänkte gå den kursen Tuva men jag insåg att det skulle inte gå, jag hinner inte med, och det är jag ledsen över. Men det går ju fler tåg.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2009-11-03 21:57 #38 av: MaMaMade

Så spännande det låter! Det skulle vara kul...har alltid varit intresserad av olika livsåskådningar, så jag skulle gärna gå kursen bara för den sakens skull.

Anmäl
2009-11-04 12:33 #39 av: mayolica

Kollade in lite på kursen,den verkar jättespännande. Synd att man har så svårt för distanskurser.

~ mayolica ~

Anmäl
2009-11-04 23:06 #40 av: Tuva-Lena

#34 Månen är min planet också Morgaine - kräfta ut i fingerspetsarna som jag är.. Hmm, en bestämd känsla fångar mig när jag ser ditt nick Morgaine.. Obestämd

#37 Så tråkigt att du inte hinner Chrissan, men som du säger, det går fler tåg och nya kusstarter ges med jämna mellanrum. Flört

#36 Jag håller med dig Tunridan, texterna är lättlästa och väldigt pedagogiska. Det är lätt att man försvinner i tid o rum när man sitter och läser. Jag är jätteglad att jag hittade kursen genom en google-annons här på sajten - nånting bra med reklamen i alla fall. Tyst

#38 Då tycker jag att du skall testa. Du kan betala månadsvis till och med, om du känner att du vill se vad den går för först. Skulle vara roligt att ha någon att bolla lektionerna med. Flört

#39 Mayolica, kursen är så pedagogiskt upplagd så det är inga problem att hänga med, och får du problem med nåt avsnitt så kan du få hjälp - inga problem. Sedan hänger det lite på självdiciplinen också förstås, men intresset räcker för att man inte vill missa nåt, och bara ökar - så känns det för mig. Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-06 21:27 #41 av: MaMaMade

Har ingen disciplin just nu, även det enklaste känns tungt vissa dagar. Ser fram emot nästa år då Minstan börjar FSK-klass 3 dagar/v...även om hon inte är den som hänger sig på hela tiden så kan man ändå inte engagera sig totalt i ngt annat närhon är hemma. På 2 år är alla 3 borta på vardagarna o då kanske jag slår till med ngt spännande. :)

Anmäl
2009-11-07 01:53 #42 av: Tuva-Lena

Det tycker jag absolut att du skall göra MaMaMade! Och den som väntar på nånting gott, du vet.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-09 01:08 #43 av: Choklad

Jag läste med stort intresse! Tack!Skrattande

U R us

Anmäl
2009-11-09 01:20 #44 av: Tuva-Lena

Härligt Choklad, och roligt att du tyckte om artikeln! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-09 01:24 #45 av: Choklad

# 44 Det gjorde jag, mycket...Skrattande

U R us

Anmäl
2009-11-14 23:55 #46 av: Moonwing

Tuva-Lena,..härlig och genuint inlägg,..

..."verkligen bingo"..som du själv sa!Flört....

..men en annan är ju "vild",  -så jag vill inte binda mig ..vid någon gud/gudinna-jag har den innifrån kommande insikten..

..att allt är en o samma sak-att vi delar på "samma gudomar", sas..och det mer är en tolkningsråga ifrån tidsålder  till tidsålder!

Styrkan i oss och runt oss är de samma-möjligheten att lära sig hantera dem, är narutligtvis en mognads och inärnigsfråga.

Och där kommer naturligtvis kurser och sådant in-som jag absolut ej föraktar på något vis..men vill man "leva som hjärtat önskar", och inte följa en bestämd dogm, eller "bok"..ja,då blir allt lite klurigare..

 

Underbart skrivet,i alla fall ! Tack!-  .. Tuva-Lena..!!

 

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2009-11-15 01:18 #47 av: Tuva-Lena

#46 Jag förstår såå väl vad du menar Moonwing, och vi är ju alla unika väsen i denna cykliska tillvaro så självklart skall vi också tillåtas ha vår egen syn på den! Kyss Jag är så glad att du tyckte om det jag skrivit! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-15 01:27 #48 av: Moonwing

#47-Absolut,det var som.. att "läsa sina egna tankegångar"..märkligt!..och härligt!!, förunderligt!!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2009-11-15 20:57 #49 av: [Jeremina]

Nu har jag äntligen i lugn och ro läst din artikel Tuvan och den var bara såå bra. Jag är häxa men har aldrig gått någon kurs för att utveckla detta.

Förstår du vad jag menar? Hihi Flört Jag ska läsa om kursen, Kram Kyss

Anmäl
2009-11-15 23:12 #50 av: Moonwing

#49.."Born Natural"..visste väl det!,hi,hi!Skrattande..

..ja,du har rätt Skäms-min mormor sa;... "Om du börjar förakta, för dig   nya, men till synes enklare kunskaper..är det dags o gå om skolan!"

..vad hon nu menade med det?Oskyldig

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2009-11-15 23:15 #51 av: [Jeremina]

Det verkar spännande med kurs, jag kanske kan lära mig något alldeles nytt? Vem vet? Skrattande

Anmäl
2009-11-15 23:34 #52 av: Moonwing

..om inte annat, så händer helt oväntade saker ..då ditt liv , "provar nya stigar"..Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2009-11-16 01:05 #53 av: [GunillaR]

# 49 - Du är väl som jag då Flört

Anmäl
2009-11-16 01:31 #54 av: Tuva-Lena

#49 Samma känsla har jag haft Jeremina, och när jag läste det första kompendiet så var det som att få läsa sina egna tankar - man att jag aldrig har kunnat sätta ord på dem. En härlig känsla! Glad

#50 Du har en väldigt klok mormor Moonwing. Hon menade nog att man inte skall förakta "det enkla", bara för att det är lätt att förstå. Då är det dags att gå om skolan - för vad har man då lärt sig..?

Att gå kurs har nästan blivit en "livsstil" för mig, men vägen har varit spikrak ändå för det nya jag lär mig bygger på tidigare kunskaper. Det känns som en utstakad stig, eller hur jag skall uttrycka det.. och stigen blir allt rakare ju äldre jag blir. Kyss

Kram på er härliga töser!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-16 20:30 #55 av: [Jeremina]

#54 Kram tillbaka Glad

Anmäl
2009-11-16 22:32 #56 av: Moonwing

# 54..Hmm, hon var så klok så nackhåren reser sig än i dag när jag tänker på henne-en riktig Kvinna var det!

..hon fick mycket spe för hon hjälpte sjuka, men ej  blev smittad själv-det är ju rätt länge sen, o folk visste inget om immunförsvar osv. (inte örtmedicin heller!)Flört

Kram!

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2009-11-16 22:46 #57 av: Tuva-Lena

#56 Aha, jo jag kan tänka mig att hon hade det besvärligt - kloka kvinnor var väl knappt tillåtna på den tiden.. Leve de modiga och kloka kvinnor som blev våra förebilder! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-18 21:22 #58 av: [Jeremina]

#57 Håller med på: Leve de modiga och kloka kvinnor som blev våra förebilder!!! Kyss

Anmäl
2009-11-19 01:01 #59 av: Tuva-Lena

#58 Det skålar vi på! Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-19 22:36 #60 av: Moonwing

..Skrattande..schkål!..med ett apelsinjuice-glas, hi,hi!!Tungan uteFlört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2009-12-09 14:52 #61 av: romita

Hej!!Det lät spännande med kursen:Men hur anmäler man sig??Och När börjar nästa efter jul och nyår ? Mycke intressant skulle vara kul att vara med.GladEn fin dag till er alla.

Anmäl
2009-12-09 15:33 #62 av: [Tunridan]

#61 Gå in och kolla länken i #0 och se vad där står. Där finns också Marie Morganas email. Är du osäker på något så skicka henne ett mail och fråga vetja. Glad

 

Anmäl
2009-12-09 16:40 #63 av: romita

tack för tippset .ska jenast försöka med det.Glad 

Anmäl
2009-12-09 16:43 #64 av: [Tunridan]

#63 Varsågod.

Anmäl
2009-12-09 20:31 #65 av: Tuva-Lena

Tack Tunridan för din hjälp! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-12-10 14:25 #66 av: [Tunridan]

#65 Så lite så. Glad

Värdefullt citat du har förresten, gillar det...

Anmäl
2009-12-10 15:56 #67 av: Tuva-Lena

Mmm, det förstår jag. Helt i min smak - och din förstås! Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-04 16:49 #68 av: Pagan

Jag tar mig friheten att väcka denna artikel till liv. Mycket fint skrivet Tuvan och väldigt intressant. jag är inne på att gå kurs jag oxå därför var det jättekul att kolla äldre inlägg och hitta denna. Blev det en artikelserie? Hittar inte de andra i så fall. Behov av hjälp. tack så mycket

Anmäl
2010-02-04 16:58 #69 av: Tuva-Lena

Nja artikelserien föll ur så att säga. Det fins dom som inte tycker om att jag använder material från mitt kompendium. Och det får jag förstå, men vissa saker måste man dubbelkolla innan man uttalar sig om, eller hur? Så jag valde att lägga ner det hela. Novis som jag är kan jag inte hålla kurs själv, men jag kan säkert skriva kortare inlägg i fotsättningen också. Har du nåt du funderar över så får du gärna pm.a! Kyss Blessed be syster! Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-05 01:28 #70 av: penke

..jag förstår att du fortsätter kursen ..privat,
häxa/wicca känner jag oxå varmt för
sinnet att förena kropp o själ
dess världsbild

Mycket av dess tankar,har jag i ..kroppen :- )

för några år sedan var jag på väg in i en kurs
jag tyckte jag hade en stark intention..
men livet provade mig,det hände väldigt mycket IRL
..som tog andan ur mig
det var inte meningen att jag skulle fördjupa mig,
då(?)

an ye harm none, do what ye will

penke

Anmäl
2010-02-05 10:51 #71 av: Pagan

Blessed be Syster Tuvan.

jag fattar precis. Jag får mitt första kursbrev denna månad hoppas jag - har väntat sedan dec. Eftersom det är samma kurs du går så blev jag ju förståsss jätte nyfiken. Jag får nöja mig med din artikel så länge.

 

Anmäl
2010-02-05 11:05 #72 av: Tuva-Lena

#71 Nej va roligt Pagan! Kan vi inte peppa varandra då? jag har kommit in i en döperiod jus nu, men det rår jag själv för genom att jag hoppat på en annan kurs samtidigt.. Skäms Dessutom mycket teori om gudar och antika berättelser som ligger till grund för filosofin.. Hmm inte sååå roligt just nu alltså. Men det hör till att man skall känna till sånt också. Filosofin sitter ändå djupt rotad inom mig och den överger jag aldrig. Kyss Oj va glad jag blir som får en medsyster med på tåget! Glad

#70 Hoppas att det blir ett tillfälle igen penke att komma med för dig också. Det här är nåt som passar dig som hand i handske skulle jag tro. Flört

Och visst: "Gör det du ska utan att skada någon.."Kyss Lätt att leva efter dessutom..Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-05 11:20 #73 av: Elpida

Tuva =)Gick in och läste om kursen - låter ju helt fantastiskt! Grejen är att jag blir så splittrad - jag har tvärtemot dig inte gått någon kurs alls (förutom tarot) och var jätteintresserad av en kurs i medial utveckling som börjar om en månad... Problemet stavas ju alltid pengar.. vilket både du och jag vet (eftersom du börjat läsa The Secret) egentligen inte ska vara ett hinder... MEN, likväl så är det så ibland...

Nu undrar jag - kan jag göra samma resa genom att gå häxkusen? Kan jag utveckla även de mediala förmågorna eller måste jag göra det först? Är ju bara "hemmasnickrare" i de här ämnena..

Kram

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-02-05 13:50 #74 av: Pagan

#73 Hoppas att jag får lov att lägga mig i din fråga, innan Tuva gör det. Jag tycker inte att det ena motsätter det andra. Att utvecklas andligen kan ju ta sig olika vägar - ibland senvägar oxå för den delen - MEN jag tycker att det som jag känner berikar min själ, det ska jag om möjligt göra, jag tycker att andligt och medialt hör ihop. Hoppas du förstår vad jag försöker få fram.

Anmäl
2010-02-05 13:54 #75 av: Elpida

Japp, jag förstår precis. Det är väl bara det att jag vill så mycket på en gång. Jag vill öppna upp det mediala, lära mig healing ordentligt, få bättre kontakt med andevärlden och ja - hela kitet liksom.

Vääääldigt typiskt mig. Jag blir så uppfylld så jag inte vet vad jag ska välja - och så blir det ingenting istället..=(

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-02-05 16:47 #76 av: Pagan

#75 ååå du är en själsfrände. jag är precis likadan. Det bara bubblar i mig och så många saker jag känner att jag vill göra NU. Då får jag peppa dig lite - SÄTT I GÅNG!! Det har jag gjort, läser massor om allt som intresserar mig och berikar min arma fattiga själ till max. Har som sagt anmält mig för Maries kurs, har kurs i tarot på tarotsidan nu sedan 2 veckor tillbax och håller på att lära mig allt om wicca, så det är bara att hoppa på tåget. GO FOR IT GIRL!!

Anmäl
2010-02-05 17:24 #77 av: Elpida

#76 Ha ha ha, du har helt rätt!! Nu jäklar ska här kollas kurser =)!!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-02-05 18:19 #78 av: Pagan

That´s the way, go for it girlSkrattandeSkrattande

Anmäl
2010-02-05 19:17 #79 av: Tuva-Lena

Goda nyheter Elpida! På häxkursen får du också lära dig att utveckla dina mediala förmågor, så det ena behöver inte utesluta det andra. Flört även om det inte gör det heller. Glad Tarot ingår också i kursen. Utöver det lära dig att umgås med naturväsen - hela kittet alltså. En heltäckande kurs för den som vill utveckla sig andligt med andra ord. Dessutom tillhör nog kursen dom billigare jag har kommit i kontakt med. Du får tolv sprängfyllda kompendium med kunskap. Det är mycket teori och det är övningar med i varje delkurs, meditationer m m. Du får hemuppgifter för varje kompendium, du får ställa frågor i varje delkurs, du får stöttning och hjälp på vägen om du kör fast. SEdan brukar det komma små presenter med varje paket också. Tungan ute kan det bli bättre..? Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-05 19:24 #80 av: Pagan

Låter ju helt perfekt ju, Tack Tuvan, nu ser jag ännu mer ifram emot det första kursbrevet. vad säger du Elpida? Nu blev du allt taggad va?

Anmäl
2010-02-05 20:53 #81 av: Elpida

Verkligen! Det är bara att se till att man tar sin tid till övningarna och bokar tid med sig själv... Ja jäklans, nu kanske jag slår till...Skrattande

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.