Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Avslappning/Återhämtning

Rensa känslomässigt skräp

2009-06-05 02:26 #0 av: Tuva-Lena

De flesta människor får någon form av känslomässigt bagage. Det får oss att åldras i förtid och lägger hinder i vägen för allt som vi vill göra..

Den här artikeln har jag även lagt in på FengShui.ifokus, men jag tycker att den platsar lika bra här på AB.. Glad

Upprördhet

Kom ihåg att de alltid finns ett budskap bakom dina upprörda känslor. Vad det innebär är att allt det som vår lägre känslomässiga aspekt blir upprörd över, är situationer som vårt högre jag har skapat för att vi ska bli uppmärksamma på att något behöver förändras.

tears.jpg

Om du någon gång känner dig upprörd över något är det ett ypperligt tillfälle att rensa ut lite skräp. Bry dig inte om att försöka lugna ner dig innan du börjar. Gå bara bort till ett skåp med tårarna strömmande utför kinderna, tjut och yla om det behövs, och dra ut allting och börja rensa och sortera.

Du kommer att bli överraskad över hur lätt det är att sortera saker när du är i det tillståndet. De tycks nästan sortera sig själva och du känner inte minsta tvekan när du slänger dem.

Du kommer också at bli överraskad över hur sorterandet och rensandet hjälper dig att bli lugn, och se det som gjorde dig upprörd ur ett annat perspektiv. När du gör dig av med onödiga prylar ger du dig samtidigt möjlighet att bli av med gamla känslor som du har samlat på dig.

Texten i artikeln är hämtad ur "Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-06-05 11:26 #1 av: Indiania

Det har jag faktiskt tänkt på, även om man inte är ledsen och sorterar saker så lättar det inombords. Det är tillfredställande att göra sig av med gammalt skräp och saker man inte behöver och vilken lättnad man känner när skräpet ( sakerna ) är borta.

Förstår att det måste bli en ännu större verkan när man gråter och sorterar både inom och utombords.

Vilken härlig renlighetsdusch det måste bli.

Tack för den fina artikeln! Glad

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2009-06-05 18:24 #2 av: Tiia

Jättebra artikel,Tuvan

Jag tror faktiskt mycket på dethär

Anmäl
2009-06-06 02:28 #3 av: Tuva-Lena

Mmm, jag tror också på rensandets "makt". Vet ni, helt omedveten om det här så har jag alltid börjat "städa" när jag är upprörd. Går omkring och plockar, och slänger bort sånt som ligger framme och skräpar ner, sorterar tidningar, reklam och annat som ändå skall bort. Kan slänga i en tvättmaskin eller ta fram dammsugaren - alla medel är tillåtna. Flört

I gammalt skräp eller gamla saker som man ändå inte ägnar en tanke, kan det också ligga gamla mönster, alltså såna som får oss att bete oss på ett visst sätt. Så att rensa bort gamla saker kan också få oss att se på oss själva och tillvaron på ett nytt sätt. Släng allt som ändå skapar olustkänslor inombords, det är första steget till ett friare liv! Kram på er! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-06-06 11:22 #4 av: attvaraellerintevara

#3#   Herregud det kunde varit jag som skrivit detta,sådan är jag också!   Och vad skönt det känns efteråt då!!!    Själen rensad,skåpet rensat... Hälsningar AstridSkrattande

Ps. Vilken fin och intressant artikel,TACK Ds.

Anmäl
2009-06-06 11:26 #5 av: april4

Det gjorde jag för ett tag sen o ch gjorde kökskåpsröj och det kändes som jag rensade bort en massa onödigt. Mådde bättre efteråt och så mycket mer plats i skåpen. Så det är sant att rensingar behövs på olika sätt, både invändigt oc h utvändigt.

Anmäl
2009-06-06 11:50 #6 av: abbis

Jag har lätt till gråt speciellt om nån frågar hur jag mår*L* Jag brukar låsa in mig på toan och låta det bara komma..Efteråt kommer det ett lugn...Så det fungerar*L*

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2009-06-06 13:58 #7 av: Hoppfull

Hm, så gör min man... han städar som en galning när han är arg... jag fungerar inte alls så, jag vill prata när jag är arg... det kanske är mitt sätt att sortera... men jag tycker nog att jag sorterar bättre efteråt när jag lugnat ner mig. För mig är inte gråt och upprördhet sammankopplat på det sättet.

Anmäl
2009-06-06 19:03 #8 av: [asamaria]

Jag sätter också igång och städar och röjer eller liknande.

Anmäl
2009-06-08 00:18 #9 av: MaMaMade

Samma här...nja, inte städar men röjer i lådor i förrådet, viker tvätt, plockar om i syrummet o nu när det är sommartider hej hej så går jag ut o gräver i sinne!

Enda gångerna jag får ngt vettigt gjort så det är nog bra att jag blir upprörd m jämna mellanrum! Skrattande

Anmäl
2009-06-08 12:28 #10 av: shigne

Det ligger mycket i den där artikeln.. dock passar det nog inte alla. Tillvägagångssättet (felstavat?) varierar nog från person till person!

Själv brukar jag leta mig en plats där jag kan finna ro att sätta mej ner och rensa i sinnet - beroende på hur, hur skriver man, hårt eller djupt den upprörda känslan infinner sig. Tankemässigt rensar jag och sorterar i mitt inre, sen när det är gjort vill jag gärna prata och behöver lite feedback.

Jag tror på att tårar och känslor har en läkande kraft - tårar, skratt och närhet!

På ett vis blir det som att man bär en ryggsäck, däri packar vi ner det vi är med om och de vi känner. Ibland blir ryggsäcken för tung och vi måste stanna upp, packa upp och kasta det som är tungt att bära, för att se packa om och gå vidare.

 

 

Anmäl
2009-06-09 10:20 #11 av: Howliten

Jag tror också att med tårar rensas kroppen och själen på mycket skit. Trycket liksom lättar och man blir så mycket mer rationell i tankarna efteråt. Ibland behöver man gråta ut flera gånger på en och samma sak.

Anmäl
2009-06-25 00:50 #12 av: mona43

Jag gråter så tårarna skvätter endel gånger, min familj undrar vad det är med mej, men vi reagerar ju så olika, endel blir arga och skriker, och andra gråter eller avreagerar sej på olika vis.

Det händer också att jag rensar något skåp eller så, när jag är uppriven, håller med om att det är ett bra sätt att rensa bort det besvärliga.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-07-12 19:01 #13 av: Brittebo

vilken bra artikel!

jag märker att när jag samlat på mig för mycket upprörda känslor inom mig, så börjar saker och ting runt mig gå illa. ungefär som att jag drabbas av "otur",allt blir bara fel....

det är ungefär som att allt negativt jag bär på attraherar till sig mer negativt som en magnet.

"förbannelsen" går bara att bryta genom att rensa ut...

när mitt inre är i balans så blir allt runt mig också balanserat.

man behöver nog städa ut lite varje dag, så att man inte bygger upp en sopberg inom sig. då kan det bli mycke svårare att bli av med.

 

 

Anmäl
2009-07-12 19:19 #14 av: mona43

Att sitta för sej själv och skriva ner sina känslor är också bra, man behöver inte visa andra det man skrivit, att få det nedskrivet är att rensa ut lite i sin "inre garderob" man bekräftar liksom för sej själv och ser lite klarare vad som man gör fel.

Det fungerar på mej emellanåt. Det är också viktigt att besluta sej för att tycka om sej själv, och att man har sina rättigheter att säga nej precis som andra. Men detta tar sin tid, jag har många svackor ännu, det tar sin tid.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-07-14 02:49 #15 av: Choklad

Det skulle jag aldrig klara..jag blir helt förlamad när jag är deppig och arg...

U R us

Anmäl
2009-07-14 20:00 #16 av: [alica]

Tack för påminnelsen!!

:-)

MVH

Ingela

kvinnokraft.net

Anmäl
2009-07-15 00:45 #17 av: felixifokus

Känner igen det där - kommer nästan ner i en sorts meditativt tillstånd när jag rensar i trädgården.

Anmäl
2009-07-15 02:09 #18 av: mona43

#17 Ja det känner jag igen, trädgården ger mej sådan possitiv kraft.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.