Örtkosmetika

Tuvstarr - Naturlig hudvård

2009-05-12 02:25 #0 av: Tuva-Lena

Huden är kroppens största organ, och då förstår man hur viktigt det är att ta hand om den med samma omtanke som man gör med de övriga delarna av kroppen.

Tuvstarr är min egen hudvårdsserie där jag framställer produkterna med enbart naturliga ingredienser - växtoljor, växtfetter och eteriska oljor. Huden känns mjuk och behaglig sedan man smörjt in den, och mina tvålar torkar inte ut huden på samma sätt som de konventionella tvålarna. Ofta använder man paraffinolja i de produkter man köper i affärerna, och den har den nackdelen att den täpper till porerna i huden. Huden kan inte andas. Vem kan förresten tänka sig att smörja in sin hud med motorolja?

tuvstarr_nathudvard.jpg

Än så länge så ägnar jag mig åt att framställa naturliga hudvårsprodukter på fritiden, men vill du testa min serie så skicka ett pm så kan jag förklara närmare vad mina produkter innehåller.

Du kan också abonnera på mitt hudvårdspaket. Då skickar jag ett paket med tvål, ansiktskräm och lotion en gång per månad. För det betalar du 150 kr. Självklart går det bra att beställa enstaka produkter också!

Välkommen att höra av dig!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-05-12 09:35 #1 av: Rovanja

Har du olika dofter man kan välja emellan eller är de valda för verkan på huden?

Anmäl
2009-05-14 11:26 #2 av: MaMaMade

Undrar också över hur de doftar...man kanske skulle testa en tvål? Är ju doftintolerant, tål en del men inte andra. När jag är förkyld går ingenting alls.

Anmäl
2009-05-14 11:31 #3 av: Tuva-Lena

Oj, de här har jag missat att svara på! Förlåt!

Dofterna är anpassade efter den verkan dom har på huden också, men jag har blandat friskt medan jag experimenterat så en del dofter har jag bara för själva doftens skull kan man säga.

Tvålen doftar lavendel, men har andra dofter på gång också. I ansiktskrämen har jag droppat rosenträ, mandarin och ylang ylang. Min hudlotion doftar också rosenträ - en svag rosdoft - och dessutom mandarin och sandelträ. Dofterna är mer kryddiga än blommiga kan man säga.

Clary testar just nu ett paket så hör gärna med henne vad hon tycker.Flört

Jätteroligt att ni frågar!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-05-14 11:45 #4 av: MaMaMade

Ingen fara! Har lite svårt för doften i ansiktet öht, på kroppen går det bättre...längre bort från näsan. Skrattande

Återkommer när kusten är klar m räkningarna. Fn prioriteras en resa till kompisar, lite firande o god samvaro...nog så viktigt när man mår pest.

Anmäl
2009-05-14 11:49 #5 av: Clary

Ansiktskrämens doft bara älskar jag, är ylang-ylangen som känns mest. Bodylotionens och tvålens är mildare men ljuvliga. Jag gillar Tuvans produkter helt och fullt, även gubben min sniffar lite extra på kinden Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-05-14 13:37 #6 av: diaz55

Oh, va bra Tuvis, jag behöver verkligen nya produkter, fick reklam från Yves R, men så dyrt, ingen miljonär precis, jag vill gärna abonnera på dina produkter, ska jag pm dig eller?

kram LenaGlad, Tuvstarr är så bra Tuvan lillaFlört

Anmäl
2009-05-14 16:18 #7 av: Rovanja

Detta tål verkligen att tänkas på.

Just nu har jag laddat med massa krämer. Men då de är slut så! Skrattande

Anmäl
2009-05-14 16:23 #8 av: korseett

ja jag har också god lust att prova tuvans produkter hur de fungerar. jag har bara butiken full i Logonas produkter nu och själv har jag det med ett tag till.

Anmäl
2009-05-19 18:30 #9 av: diaz55

idag fick jag första paketet från Tuvstarr, Tuvans egna naturprodukterSkrattande,

det var så spännande att ta upp paketet och få dofta på produkterna.

för mig är dofterna ljuvliga, älskar lavendel, som bl.a är i tvålen, den är så fin, Ylang, Ylang är en annan av mina favoriter, känner den i ansiktskrämen, så mjuk och härlig, bodylotionen bara luktar, och luktar jag på, så mild och krämig och såå mjuk.

jag är väldigt dålig på det här att smörja in mig, så det här blir mycket spännande för mig, har klåda på benen för att de är så torra, ska smörja in dem ordentligt med lotionen i kvällFlört

hej så länge, återkommer lite senare när jag provat ett tagGlad

Anmäl
2009-05-19 20:11 #10 av: Hoppfull

Jag har fått mitt med Skrattande Hudvårdsprodukterna var underbara! Tvålen ska jag nog beställa en annan doft på nästa gång, lavendeln var lite stark för min känsliga nos Glad i övrigt ljuvlig!!! Den gamla tvålen hamnade i soporna omedelbart.

Anmäl
2009-05-19 21:06 #11 av: Hoppfull

Tuvan, har du inte detta inlagt på din hemsida? Jag är en marknadsförare av stora mått och tänkte fråga runt bland mina likasinnade vänner, alltså sådana som gärna köper bra kvalitet och väldigt gärna handgjort Glad

Tänkte även fråga om du tillverkar produkter för män?

Anmäl
2009-05-24 13:31 #12 av: JohannaMax

Hör gärna av dig till mig o berätta mer om dina produkter!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-05-28 20:16 #13 av: diaz55

har nu haft Tuvans produkter ett tag, sååå sköna, jag byter aldrig mer, får nästan gömma dem för gubben! han tycker han blir så mjuk och len om lilla handen.

Kramis Tuvan för TuvstarrKyss

Anmäl
2009-05-28 20:28 #14 av: Clary

Ja visst är de härliga och med tanke på att det är ylang-ylang i ansiktskrämen och vad den doften står för är det inte så konstigt att man blir extra populär när den är på Flört  lille gubben gillar den skarpt.......

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-05-28 20:38 #15 av: diaz55

Å håå, nu förstår jag, ylang-ylang, he,he häftigt ClaryFlört, jag hade glömt det.

Anmäl
2009-05-28 20:51 #16 av: Clary

#15 KyssFlört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-06-03 13:19 #17 av: Indiania

I går kom det pkt från Tuvan med hennes underbara produkter.

Det är en känsla så skön att veta att det är naturprodukter och vilka sköna dofter se`n.Lagom konsistens på produkterna också.

Provade tvålen i stället för duschcreme också, det kändes bra.Är det meningen att man skall använda tvålen till det också, hur gör ni? Intressant att veta.

Jag är i alla fall supernöjd med produkterna!

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2009-06-04 02:35 #18 av: Tuva-Lena

Förlåt mig för att jag inte syns till så mycket. Just nu sitter jag med uppdateringar varje dag till långt in på natten - som ni ser, men jag skall försöka att besvara era frågor:

#17 Tvålen Indiania, är mest till för ansiktet, men visst kan du använda den till kroppen också. Bara det att den är inte så dryg som vanlig tvål.

#11 En av sidorna jag sitter och uppdaterar är just min egen sida Örtagårdens, men måste ta andra uppdateringar först. Produkter för män innehåller samma ingredienser, men dofterna blir manligare förstås. Än så länge har jag inte gjort några produkter riktade direkt mot män, men visst går det också! Glad

Tack för er positiva respons! Den är guld värd!

Jättekram och vi syns snart!

 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.