Örtkosmetika

Icelandic Herbs – Örter från Island

2009-02-27 22:50 #0 av: Tuva-Lena

Alla örter är naturens under. Varje enskild ört har sitt speciella syfte, och alla örter har unika egenskaper. Vi lånar Dollas fina bild för att välkomna våren!

 Med detta i åtanke har Icelandic Herbs skapat en hudvårdsserie framställd av örter som är helt fria från alla slags kemiska tillsatser. Produkterna har dessutom genomgått en mängd allergiska tester, som självklart inte utförs på djur. Dofterna är naturliga och kommer från de örter som tillsatts, och alla konserveringsmedel, där såna finns, är också helt naturliga och miljövänliga.

De känsliga örterna samlas in för hand i områden långt från trafik och luftföroreningar. Insamlandet kräver stor kunskap och försiktighet så att naturen inte skadas. Respekten för den isländska floran är en självklarhet och därför skövlas inte naturen, utan man samlar endast in de örter man har behov av, i forskningssyfte och för produktion.. Efter produktionen återförs örterna till naturen som en del av det naturliga kretsloppet.

Alla krämer och oljor är 100% naturliga och innehåller inga syntetiska tillsatser. Krämerna är framställda av ett fåtal biologiska baskrämer, speciellt utvecklade för tillverkningen hos Bioherbs  i Sverige. Baskrämerna består av en blandning av destillerat vatten och olika vegetabiliska oljor, var och en av dem med sina egna speciella egenskaper, och är omsorgsfullt utvalda för respektive produkt.

geyser_blå.jpg

 

Mandelolja är mjukgörande, fuktbevarande och motverkar rynkor. Den innehåller linolsyra, en fleromättad essentiell fettsyra som vi inte kan klara oss utan. Brist på linolsyra kan ge dålig cirkulation i huden, hämmad tillväxt, torr hy, som åldras snabbare, eksem och sprött hår. Mandelolja pressas från kärnorna på mandelträdet.

Jojobaolja tränger djupt in i huden, är mjukgörande och hjälper huden att ta emot och bevara naturlig fukt. Den innehåller enkelomättat fett och har en naturlig solskyddsfaktor. Jojobaolja utvinns ur de jordnötsstora fröna på jojobabusken.

Majsolja ökar blodcirkulationen i huden och innehåller bl a vitamin B som har en positiv effekt på hudcellerna.

Olivolja är en av de äldsta oljorna inom hud- och skönhetsvård. Den har en lindrande effekt på inflammerad hud och ökar blodcirkulationen. Olivoljan innehåller naturlig E-vitamin, vilket har en egen läkande, vårdande och antioxiderande effekt på huden. Den skyddar dessutom mot ultravioletta strålar. Olivolja utvinns ur kärnorna på olivträdet.

Vetegroddsolja innehåller karotin, ett förstadium till A-vitamin som finns bl a i morötter. Karotin har en fuktighetsbevarande och regenererande effekt på huden, och ger djupare färg. I vetegroddsoljan finns stora mängder E-vitamin.

Övriga ingredienser i Icelandic Herbs krämer är glycerin som framställs av kokosnötolja, bivax som binder krämerna och sheasmör som skyddar huden mot uttorkning och har en välgörande effekt på torr och flagnande hud. Som konsistensgivare och förtjockningsmedel använder Icelandic Herbs en organisk blandning framställd av majs och kokosnötolja. Man använder också naturliga konserveringsmedel som citronsyra, glukos, E-vitamin och mjölkenzymer. Produkterna är datumstämplade och hållbarheten beräknas till 24 månader från tillverkningsdatum.

 Allergier och problemhy.

Det är näst intill omöjligt att tillverka produkter som inte någon reagerar negativt på. Många reagerar mot de kemiska tillsatser som ingår i "vanliga" hudvårdsprodukter. Tack vare naturligheten i Icelandic Herbs produkter kan man tryggt rekommendera dem till personer med allergier och hudproblem.

 Icelandic Herbs räcker länge

Konsistensen på krämerna är relativt tjock, vilket gör dem väldigt dryga. Observera att olja i en kräm inte betyder att krämen, eller huden, blir fet.

Man tar en liten mängd på fingertopparna och masserar in i huden. Tack vare den tjocka konsistensen kan man massera in krämen över ett större område innan huden absorberar den. Krämen tränger dels in i underhuden, där de verksamma ingredienserna gör sitt arbete, dels ligger en tunn hinna kvar på huden som en skyddande hinna mot de yttre föroreningar vi dagligen utsätter oss för. Alla Icelandic Herbs produkter är också utmärkta att använda som make up underlag.

När man skördar örterna på Island tar man en helt annan hänsyn än man gör i de områden där örter odlas kommersiellt i övriga Europa. På Island skördas varje ört för hand, klipps med sax i exakt rätt ögonblick för att erhålla den allra bästa kvalitén. De växtdelar som inte behövs lämnas kvar i naturen, bryts ned och blir till kväverik näring för nästa generation örter. En mycket varsam torkning gör dessutom att alla unika egenskaper kvarstår efter torkningen.

Nedan följer ett urval av några vanliga örter som ingår i produkterna.

Rölleka - Läkande förmåga, blodstillande

Ringblomma - Antiseptisk, antiinflammatorisk

Maskros - Urindrivande, rik på vitamin A och C, niacin, mineraler

Viol - Läkande, rengörande, lugnande på irriterad hud

Kamomill - Svårläkta sår, eksem, svampinfektioner i huden

Rödklöver - Uppmjukande, rengörande, sammandragande, bra vid känslig hy

Timjan - Rengörande, sammandragande för hyn

Vide - Vid akne, antiinflammatorisk, bakteriedödande ( salicylsyra )

Åkerfräken - Sammandragande, rengörande, sårläkande

Icelandic Herbs produkter är speciellt framtagna för människor med särskilda behov, främst allergiker och människor med känslig hud, men självklart passar även dessa produkter för andra kategorier eller dem som har miljötänkande på en framskjuten plats i sin vardagliga konsumtion.

 

Vill du beställa broschyr för att läsa mer, eller har frågor kring produkterna, så kontakta mig.

                   Inga-Lena, eller besök www.ortagardens.se

 

 

 

 

 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-03-02 15:04 #1 av: korseett

mycket bra information om de olika råvarorna.

Anmäl
2009-03-02 20:23 #2 av: Tuva-Lena

Tack korseett! *glad* Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-03-11 09:25 #3 av: isnornin

Det är bra produkter

MVH Isnornin

Anmäl
2009-05-03 23:41 #5 av: JohannaMax

Intressant läsning! Tack!

Smorde faktiskt in benen med olivolja i dag för jag hade för mig det var bra så jag var inte helt fel ute! Men halt vart det för jag råkade få på knäna o sen skulle jag ligga o måla...

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-05-04 01:22 #6 av: attvaraellerintevara

Fin Gladinformation om de olika råvarorna.

 Vilken av oljorna ska man  använda sig av mot torrklåda?   Dels på benen och dels på ryggen...och halsen ?    

  Vad rekommenderar du? Astrid

Anmäl
2009-05-05 17:12 #7 av: korseett

olivolja borde funka mot klåda på benen, pröva med det först Astrid. Tvätta dig inte med någon tvål utan använd oljan och sedan torka av med en fuktig tvättlapp.

Anmäl
2011-11-24 12:58 #8 av: Stina-Lotta

Hej!

Jag råkade ut för dessa, så kallade Icelandic Herbs.. trodde att jag köpt isländsk hudvård och besökte Island och försökte leta efter dem.. Jag hade köpt en kräm som skulle vara fantastisk och helt ren, och jag hade ju köpt Mirakelkrämen tidigare, men att ettiketten såg annorlunda ut, de (Bio Herbs eller vad de nu hette) sa att de bytt etiketter.. Så jag köpte, och blev så förbaskat besviken.. När jag sedan sökte efter mirakelkrämen så hittade jag originalet ifrån Island som heter Purity Herbs! Och när jag jämförde dessa, så var det rena skiten jag köpt från den där Bio Herbs. Så jag ringde upp och även mailade island, då visar det sig att det är en gammal bedragare som är anmäld jag vet inte hur många gånger som hette Lasse, som säger att hans är originalet medan han bara gjort en billig kopia av det riktiga originalet. Fan, vad ledsen jag blev.

Det går inte att jämföra, de är som natt och dag. Inte fick jag heller lämna tillbaka de produkter som jag köpt på en mässa.. nä fy fanken för dessa Icelandic Herbs.

Jag hittade originalet hos zenhouse.se i Sverige! Där var det kvalité kan man säga!! Så passa er för de där icelandic, de hade helt svenska produkter med någon ört i som var Isländsk och då kunde de kalla dem för Icelandic Herbs. Trodde att det var brottsligt att vilseleda kunder...

Han ska vara en tidigare säljare hos originalet, som plankat alla produkter och gjort en egen med deras info.. Låter ju verkligen seriöst!?!

Jag tål ingenting, och hade provat allt när jag provade Purity Herbs produkt, fick en fruktansvärt fin hy, min rosasea halverades på bara 2 veckor.. och när jag inte fick samma resultat utan tvärtom så började jag ju dessutom fundera!

 

/ Stina

Anmäl
2011-11-24 13:27 #9 av: Ians

Ja man får vara lite om sig o kring sig om man har specifika problem. Och lusläsa innehålls deklarationerna Flört

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.