Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Örtkosmetika

Tvivelaktiga ingredienser - Alistan

2008-11-20 20:45 #0 av: korseett

En lista över tvivelaktiga ingredienser i bokstavsordning. Bokstaven A.

 

Akrylamid

Akrylamid blev uppmärksammat i samband med tunnelbygget genom Hallandsåsen då arbetarnas nervsystem skadades. Akrylamid är giftigt och cancerframkallande. Kan finnas i nagellack och ansiktsmasker.

 

 

Aluminium 

Aluminium används i antiperspiranter i form av aluminiumklorid. Det stänger hudens svettporer, tas upp av huden och lagras i kroppen.

Aluminiumets giftverkningar är många. Skador på hjärna och nervsystem är särskilt skrämmande. Man har funnit aluminium i hjärnorna hos dementa med Alzheimers sjukdom. Aluminium kan också vara en medverkande faktor i epilepsi hos barn, dålig inlärning och benskörhet. Aluminiumbrist utgör också orsaken till en speciell form av blodbrist, som inte är det samma som järnbrist. Aluminium i överskott samlas i njurar, lever, sköldkörtel och ben, och förorsakar skador i dessa organ. ..

 

Animaliska ingredienser

Ingen har väl kunnat undvika debatten om galna kor och mul- & klövsjukan.
Redan 1996 kom ett fax från svenska Läkemedelsverket där de rekommenderade att inte använda ingredienser från djur i kosmetiska produkter. Anledningen är att man inte kan utesluta det som en möjlig smittväg. Dessutom jagas utrotningshotade djur för att få tag i vissa ämnen.

Talg
Ister
A-vitamin (finns även vegetabiliskt)
Collagen
Elastin
Keratin
Placentaextrakt (moderkaka)
Lanolin
Minkolja (mustela)
Glycerin (finns också vegetabiliskt och syntetiskt)
Cetyl Palmitate (Spermaceti)
Stearyl Alcohol (finns även vegetabiliskt)                 

 

 

 

Källa: www.dermanord.se, TOX-INFO 7, A consumers dictionary of cosmetic ingredients samt www.vitaviva.com

Anmäl
2008-11-20 20:47 #1 av: Soffe

Usch va mkt skit det finns i samhället! Tycker inte om att vi ska få utsättas av all gift som planteras i vår kropp.. Snart går det inte att äta eller använda någon produkt alls pga innehållet..

Anmäl
2008-11-20 20:52 #2 av: Hoppfull

Åtminstone kan det bli ett heltidsarbete att lyckas handla både mat och annat som är giftfritt Glad

Anmäl
2008-11-20 21:47 #3 av: Soffe

#2 Ja i brist på annan aktivitet så Tungan ute

Anmäl
2008-11-20 22:50 #4 av: Tuva-Lena

Fortfarande väldigt kluven över att jag använt denna skit så många år. Nu blir det eget i fortsättningen! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-11-20 23:03 #5 av: korseett

#4 ja du kan ju gissa va förbanad jag blev när det jag sålt tidigare på hempartyn inte var ren naturkosmetik. Inte kunde jag förstå vad allt betydde men de sa att det var från naturen allt.Skrikandes En sanning med modifikation

Anmäl
2008-11-20 23:16 #6 av: Soffe

#5 Vilket lureri!

Anmäl
2008-11-20 23:18 #7 av: mayolica

inga trevliga saker, många svåra ord att komma ihåg . finns det nåt enkelt sätt att veta att man får bra produkter?

eller ska man ha en lång lista med vad alla ingredienser betyder när man går och handlar , om man vill försöka hålla sej från såna ämnen?  eller måste man lära sej att göra eget?

~ mayolica ~

Anmäl
2008-11-21 08:30 #8 av: Hoppfull

Ja det var så jag tänkte med maylica... finns det produkter som ni härinne VET är ok?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.