Temaveckor

Drömterapi - Drömtema del 2

2008-09-14 23:46 #0 av: Tuva-Lena

Drömterapin är en djupt transformerande och läkande process som för oss i kontakt med vår inre visdom, vår kreativitet och vår sanna natur.

Genom olika djuppsykologiska metoder, transpersonell psykoterapi och regressioner, får du möta olika sidor i din personlighet och ditt Jag. Man arbetar med drömmar, psykiska hinder, somatiska symtom för att skapa syntes mellan kropp, själ och ande.
Syftet är att hjälpa individen att nå trygghet, mognad och frid, att se tillvarons djupare mening, att leva utifrån sin innersta sanning och bli Hel. Man fokuserar på förmågan att hitta lösningar för att med tillit ta sig igenom kaos, förändringar och utmaningar, och därigenom frigöra livsenergi, talanger och förmågor.

drommar.jpg

Drömterapin hjälper dig att:
- bryta invanda reaktionsmönster
- möta och transformera dina rädslor
- gå från kaos till struktur och mening
- se och acceptera skuggsidan och möta din potential
- ta nästa steg

Drömterapin är bortom dogmer, religioner och trossystem.
 
Drömterapi kan du få antingen individuellt eller i grupp av utbildad drömterapeut.


Drömhealing / Traumahealing

Drömhealing/traumahealing innebär ett inre arbete med drömmar eller traumatiska minnen, som får ett läkande resultat.
Drömterapeuten hjälper klienten att finna och använda sin egen medfödda förmåga att läka sig själv både fysiskt och psykiskt.

Du får med terapeutens varsamma hjälp gå tillbaka in i en dröm eller ett minne, återuppleva och vid behov skapa positiva förändringar i skeendet. En förändring som innebär en omstrukturering av bildens/minnets innebörd och struktur, en förvandling av psykisk energi. För att läka gammal smärta, för att transformera rädsla till kärlek.
 

Tidigare liv

Du kan med terapeutens hjälp ibland finna att din dröm eller ditt känslomässiga hinder leder dej långt tillbaka i tiden, förbi spädbarnstiden och in i föregående livsexistenser. Där finner du kanske svar och lösning på de smärtor/problem du upplever i detta liv.
 

Drömarbete i grupp

En av gruppdeltagarna berättar sin dröm och alla deltagare hjälps åt att finna associationer och tolkningar, som ledaren antecknar. Var och en får berätta vad han/hon ser i drömmen. På så vis får drömmaren hjälp att förstå sin dröm (d.v.s. sig själv) ur olika aspekter och får genom detta en ökad insikt om sin situation.
Det är alltid drömmaren själv som avgör om de olika deltagarnas tolkningar känns riktiga. 

Om drömterapeuten och drömmaren vill kan de sedan göra en drömhealing / ett drömspel på drömmen.
 

Du behöver vara i "normal" balans för att delta i Drömhealing/traumahealing/reinkarnationsterapi.

Texten är hämtad från Minerva, Drömcentrum
 

 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-15 22:16 #1 av: Tuva-Lena

Inte ett enda svar! Förvånad Skärpning tjejer, vi skulle ju tyda drömmar!  

Crazy 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-16 08:57 #2 av: EvaLeva

Jag är ingen drömterapeut men jag är ganska bra på att hjälpa att få folk att förstå sina drömmar. Skulle det börjas en drömtydartråd här?

Anmäl
2008-09-16 11:16 #3 av: korseett

intressant

Anmäl
2008-09-16 12:30 #4 av: Tuva-Lena

#2 Jag lägger in några artiklar först som förklarar lite vad drömmar handlar om. Sedan skapar jag en särskild tråd där vi kan försöka tillsammans, att tyda några drömmar som våra medlemmar redan har skrivit in i en annan tråd. Själva "Drömtydartråden" kommer alltså senare i veckan. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-16 15:40 #5 av: Tatsja

Jag skrev i förra tråden om denna. Skulle vilja veta om det verkligen är han som talar om att allt är bra, eller är det önsketänkande.

Mina drömmar sedan ett år tillbaka handlar om min älskade Pento. Var tvungen att låta honom gå vidare 17/8-07. Jag sitter i ett rum med mina barn och helt plötsligt kommer Pento genom en dörr som inte finns. Hoppar upp i min famn och ger mig massa pussar. Han verkar vilja säga att - matte, var inte ledsen, här är jag frisk och ung. Leker hela dagarna. Solen skiner på mig. - Sen går han ut genom dörren. Vänder sig om och tittar på mig med ett leende. Dörren försvinner och i nästa stund ser jag en grön äng som solen skiner på. Pento är lycklig och leker med alla hundar jag haft i livet.

Jag vaknar av att jag gråter. Samtidigt känner jag mig lycklig att han har det bra. Min älskade Pento var iaf hos oss i hela 16 år.

Bilden på honom är från sista dagen i hans liv. Det var precis som om Tatsja kände på sig det. Hon ger honom en puss. Sorgset men vackert minne.

 

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-09-16 15:43 #6 av: Tatsja

En återkommande mardröm jag har då det alltid händer något är.

Jag står vid min mormors kista. Hon ska jordfästas. Hela släkten är där, men ingen ser mig. Försöker gå fram till mor. Men hon går rakt igenom mig. Det är precis som om jag var ett spöke.  Tittar ner när kistan sänks och ramlar ner i hålet.Vaknar av att jag skriker och gråter.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-09-16 16:59 #7 av: Tuva-Lena

Som jag tolkar den så kankse du känner dig osynlig i verkliga livet också - "ingen ser mig". Du går fram tll din mor, men hon går igenom dig - alltså hon har inte sett till dina behov - av förklariliga skäl kanske om hon har levt i samma miljö som du växte upp i, alltså full av problem som tar uppmärksamheten från dem som behöver henne. Du ramlar ner i graven - hålet - alltså du känner ett tomrum av att inte ha blivit sedd. Gråter

DRömmen om Pento tror jag är en sanndröm - helt klart. Han vill visa dig att ha finns med dig och har det bra nu. ;)

Så tolkar jag den, men vi kan försöka igen när vi börjar med drömtydningarna tillsammans. ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-16 20:16 #8 av: april4

Jag har oxå en mardröm som återkommer då oc h då och den är alltid likadan. Jag vandrar i skogen och efter ett tag så är skogen full av ormar. Dom hänger på träden, krälar p marken. Dom trillar på mig och jag är som förlamad av fasa, eftersom jag har ormfobi. Vaknar alltid genomsvettig på morron.

Anmäl
2008-09-16 20:20 #9 av: april4

Jag har en dröm till, som oxå återkommer med jämna mellanrum. Jag ska gå över vägen och det är i en backe. Det är vinter och backen är snorhal och jag halkar omkull. När jag ligger där, så kommer en långtradare och han ser mig inte, utan håller på att köra över mig och jag kommer inte undan. Vaknar alltid innan jag blir överkörd. Jag har aldrig förstått vad dessa drömmar betyder.

Anmäl
2008-09-16 20:56 #10 av: Tuva-Lena

Fyy april! Hemska är dom i alla fall! Isschh! Vi tar itu med dem också sedan då. ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-16 22:05 #11 av: april4

Tack, det låter bra tuvan. Skulle vara roligt att äntligen få nån rätsida på drömmarna och få en aning om vad dom kan betyda.

Anmäl
2008-09-16 22:14 #12 av: Tuva-Lena

Jag tror inte att dom är så hemska som man kan tycka faktiskt.. ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-16 22:27 #13 av: april4

Nja, kanske inte. Möjligen kan det handla om ens inre rädslor.

Anmäl
2008-09-17 01:54 #14 av: Tuva-Lena

Skulle inte förvåna mig om båda drömmarna vill förmedla samma sak..Obestämd

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-17 07:30 #15 av: Tatsja

#7 Har försökt att själv komma underfund med varför jag har just dessa drömmar. Om Pento har jag alltid trott att det är en sanndröm. Han var ju min lille kille i 16 år. Världens goaste lilla tax.

Om graven har jag trott att det är som du säger. Har ju alltid velat att mor accepterar mig som den jag är och ser mig. Än idag gör hon inte det. Händer ofta att hon ringer och gratulerar mig den 19:de eller 21:sta. Jag fyller den 20:de. I och för sig. Hon har aldrig grattat mig förr, så jag får vara tacksam för att hon överhuvud taget kommer ihåg att jag fyller år. Fast jag tror det är hennes sambo som påminner henne om det. Hennes hjärna är ju full av vin. Får man säga så? Fast det är sanningen?

Kramiz och tack för tolkningen.

 

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-01-27 22:52 #16 av: Maddo

Jag håller fullständigt med.Det är ju vårat inre liv som spelas upp,och vi kann nog lätt förstå dom och tyda dom när vi har lärt känna oss själva och drommarna hjälper oss många gånger till insikt när vi förstår våran del i dom.Intressant med en drömmtydar tråd.Skrattande

Anmäl
2009-01-27 23:04 #17 av: mayolica

ja visst är det intressant.jag har inte sett den här tråden föräns nu,men jag minns att vi hade drömtrådar i höstas och hjälptes åt att tolka dom och det var roligt och spännande.

Glad

~ mayolica ~

Anmäl
2009-01-28 11:04 #18 av: Tuva-Lena

Har ni drömt nåt smaskigt inatt ..? Vi kan ju göra ett försök med någons dröm. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-01-28 13:26 #19 av: Maddo

Jag hade önskat att jag jort det.Vissa perioder drömmer jag mycke,och det är drömmar jag kommer ihåg.Som jag direkt analyserar och hittar många svar.Även insikter som är av stor betydelse för min egen utväckling.Hoppas tråden är kvar när drömmperioden kommer igen.HaaaHaaa!!!!Kan ju inte styra dom precis.Hoppas vi har andra som drömt i natt.Flört

Anmäl
2009-01-28 23:13 #20 av: Tuva-Lena

Samma för mig också Maddo. Nu är jag inne i period då det är precis dött på drömfronten, och har varit en längre tid. Inget roligt att sova då, eller hur? Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-01-28 23:33 #21 av: mayolica

Jag har heller inte kommit ihåg någon dröm på länge.

Undrar varför vissa går i sömnen,gubben brukar göra en massa konstigt. Förra veckan plockade han ner tavlor från väggen tre nätter i sömnen???

~ mayolica ~

Anmäl
2009-01-29 06:42 #22 av: april4

När jag var barn  gick jag ofta i sömnen berättade mina föräldrar.

Anmäl
2009-01-29 08:28 #23 av: Hoppfull

Min äldste son gick oxå i sömnen och gjorde heludda saker när han var liten, fast nu har det gått över.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.