Övrigt

En kropp i uttryck=en Kropp i Harmoni-Body Harmony

2008-08-13 14:00 #0 av: Trisha

När vi verkligen lyssnar på våra kroppar, så träder vi in i en magisk värld där precis allt kan berättas för oss. Även sånt som vi glömt för länge sen....

Tänk den dag när vi alla slutar kämpa mot våra kroppar och istället möter upp alla dessa budskap vi får från våra magiska tempel? Vilken spännande värld!

Jag har skrivit en artikel i HealingiFokus om Body Harmony, och fick nu kärleksgåvan av Inga-Lena att fortsätta skriva om denna, i mina ögon, fantastiska behandlingsform och berätta lite om alla mina år med body harmony. För det blir verkligen en del av livet.

Ibland glömmer jag bort mig själv, trots all kunskap jag ändå införskaffat. Och min kropp säger ifrån. På skarpen. Efter sista vändan med en sån upplevelse, så har mitt löfte blivit än mer heligt; Jag lyssnar. Godtar inget överhuvudtaget som känns fel i min kropp. Oavsett vad någon kan tänkas tycka eller tänka om det. Det finns inget val.

Kanske något av det jag skriver kan upplevas provocerande, men jag skriver bara mina upplevelser och min sanning. Så jag hoppas jag inte trampar på någons tår....

Min wiplashskada, som jag först svor ve och förbannelse över, visade sig vara en så stor gåva i mitt liv. Men det tog ju ett tag innan jag kunde se det så.

Jag var med om några saker på min färdväg, som jag gärna vill dela med mig av och som jag sedan hört och sett andra råka ut för. För jag tror att vi har en lite skev bild, många av oss människor, vad healing egentligen är.

Som att möta Jesus, han säger ta din säng och gå och allt är klart. I min värld är det långt ifrån så enkelt. I varje sjukdomstillstånd, ligger gamla minnen o hemligheter lagrade och när dessa släpps upp och healingprocessen påbörjas, ja då krävs det att vi också möter upp dom känslor som blossar upp. Så efter en stark healingbehandling, som först frigör smärtor och gör att vi mår så mycket bättre, kan vi sen felgöra oss för att vi mår eländigt strax efter. Men när t ex ett övergreppsminne kommer upp, så kan jag ju inte räkna med en quick-fix på 1 timme, eller hur? Vill referera till min favvis-healer Jesus än en gång; Det är sanningen som ska befria er.

Det här är en av feltolkningarna av healing och andra behandlingsformer som jag skulle vilja revidera och förändra. En healingbehandling kan vara första steget mot en total läkning - hela vägen in. Till skillnad då om man får panikångest, inte förstår att det är gamla smärtsamma minnen på väg upp, man får piller som trycker tillbaka dom igen, i alla fall för stunden och vi "slipper" ta itu med det hela. Men man måste ge sig modet att våga möta upp istället för att stoppa undan. För jag tror piller kan vara en akutlösning när man har för starka känslor, så att man inte funkar och inte är mottaglig för varken terapi eller vård i övrigt. Men det ska vara en KORTSIKTIG lösning, uppföljd med intensiv terapi om det är ångest det handlar om.

Det som Body Harmonyn tillfört mig i livet är att se kraften i att våga möta upp det som kroppen berättar, inte göra motstånd mot minnena, hur smärtsamt det än än, gå igenom det och sen få den fullkomligt oersättliga känslan av frihet när man bara vet inom hela sig - nu börjar min resa hem! Nu kommer jag att läka det här. Det ÄR en kraftfull behandlingsform i all sin mjukhet, då kunniga och kärleksfulla händer hjälper mig att lyssna och befinner sig precis där dom ska, då kunskapen finns där.

När du verkligen ser en annans kropp, när du verkligen lyssnar då vet du vart du ska lägga händerna och följa med i dansen. Det finns inga fasta posititioner i en body harmony-behandling, det är klienten som visar vart händerna ska och hur behandlingen ska se ut. Om man lyssnar tillräckligt noga vill säga....

I BH har även hela tiden ingått en kraftfull coaching, en total ärlighet som jag verkligen älskat och älskar! När någon, exempelvis Don McFarland, med total ärlighet och utan egen egoinblandning, kan adressera något han ser i mig som begränsar mig i mitt uttryck, då blir det en sån gåva! För det är det här jag tycker är så fascinerande med Body Harmony. "Everything that empowers you" innebär helt enkelt att våga gå ut på yttersta grenen i sitt växande och utforska delar i sin kropp och själ som man inte vågat förr. Och jag kan ju lära mig hur många grepp som helst i massage eller healing, om jag inte har en kropp o själ som dansar med livet och utvecklas, så blir det nog ganska lamt....

Men det är väl två saker som vi människor är livrädda för, är det inte så? Att gå in i intensiva känslor och låta sig uttrycka allt som tryckts ner, ojojoj va läskigt!  Sen att både ge och ta emot fullständigt ärlig feedback. Hellre pratar vi väder än att börja prata om vad som verkligen pågår inom oss eller någon annan. Vi hamnar i intensiva gräl där alla projektioner haglar, särskilt i familjesituationer.

Det kanske är denna kombination av uttryck och utlevelse, tydlig coaching och ärlighet som gör att Body Harmony fortfarande är i sin linda här i Sverige. Bara en gissning. Jag tycker, förstås eftersom jag fått så mycket hjälp, att BH skulle blomma mycket mer och finnas tillgängligt för så många fler.

I min färdväg inom BH, har jag glatt mig så åt att precis allt som fått mig att växa har jag också fått inräkna i mina timmar av utveckling. Det är oerhört högt i tak och återigen allt som kraftfyller mig är välkommet att inkludera i BH. Annars kan det ju vara väldigt strama murar runtomkring vad man "får göra" och inte. Diskussionerna har ju gått i höga vågor inom vissa behandlingsformer angående vem som har rätt och vem som har fel. Inom samma behandlingsform!!!!! Va!!!???? I min värld blir det löjligt. Men märker ju att samma krig förekommer i den mediala världen, så det pågår väl överallt.....

Något annat som jag tycker är så väsentligt inom Body Harmony är respekten för klienten. Don har under alla år sagt till oss - tar man en behandling och känner sig på något vis icke-respekterad i behandlingen - ropa VÅLDTÄKT!!!! Detta har ju verkligen präglat mig och gjort mig väldigt lyhörd för vad jag vill ha under en behandling. Och ont tillhör definitivt inte det jag vill uppleva igen. Det som händer i cellerna när man via smärta ska förlösa smärta, är i min värld helt galet!

Jag har själv både bevittnat behandlingar, fått och utfört själv där väldigt grava smärttillstånd upplösts och släppts taget om utan minsta hårdhänthet, bara lyssnande. När någon bryter, bänder, trycker hååårt, så kanske vi kan få en tillfällig befrielse men jag är av den bestämda uppfattningen att det är tillfälligt. Om vi bryter loss något, men inte bryr oss om gå till djupet med det hela så blir det som att ta bort däcket på bilen för att det blev punka, men ge fasen i att sätta på ett nytt. Idiotiskt, eller hur? Skulle vi ju aldrig göra..... Vi skulle inte klistra över ett plåster på oljetryckslampan heller och tro att problemet var löst... men piller käkar vi. Mot allt.

Har en sköldkörtel som också är min svaga punkt och som reagerar kraftigt på när jag inte lyssnar på mig själv. Har nyligen haft en repa, som blev lite jobbig då jag inte såg någon bra lösning i mitt privatliv. Sjuk pappa, deprimerad mamma, nyligen gått in i stort projekt som jag behövde ro i land,,, jaja, ni har bilden. Så efter åratals upp och nedgång i min sköldkörtel, den var hypergalen från början, sen hiss upp o ned, lade den sen i januari helt enkelt av. Då var jag tvungen att lyssna. Kroppen var nu stentuff med mig. Det gick helt enkelt inte. Jag var livrädd, för det var verkligen kris i kroppen.

Jag ringde till en god vän som arbetar med Kinesisk medicin, då jag insåg att det behövs lite starka insatser här. Min hals var inte det vackraste att skåda när jag kom till henne och vi inledde en serie akupunkturbehandlingar. På en vecka hade vi fått ned sköldkörteln till acceptabel storlek, men då gick jag månd-fred med timslånga behandlingar varje gång. Kände hur jag balanserades upp mer och mer men det hade gått lite för långt. Fick genomgå en stor medicinsk undersökning och nu kombinerar vi nålarna med Levaxin. Men målet är förstås att bli helt frisk, vilket jag kommer att bli. Tar nu också healingbehandlingar för att ta ner det andliga ännu mer, vilket också blir en bristvara när man kör på för hårt. Nykter utbränd - javisst!!

Skickligheten hos en som verkligen kan akupunktur går inte att jämföra med de som gått kortare kurser och jag avråder bestämt från att ta akupunktur från andra än de som gått den långa utbildningen inom kinesisk medicin. Under min wiplashtid fick jag en lite för djup akupunkturnål av en sjukgymnast och det utlöste ett urgammalt minne inom mig (vilket jag förstod åratal senare vad som hände) och det tog över en halvtimme innan jag kunde sluta skrika och gråta. Det var en hemsk upplevelse och hon hade ingen aning hur hon skulle bemöta det hela. Kombinationen healing - akupunktur kan vara en helhäftig lösning när ett sjukdomstillstånd gått lite långt!

Vill bara tillägga att efter den ovanstående härdsmältan i mitt liv, var tyvärr konkursen att faktum och min vackra bebis, mitt företag gick i putten. Min vän har inte tagit en spänn för alla dessa behandlingar. Finns inte ord för den gåvan.

När jag började yoga för några år sedan, insåg jag efter en tid varför min wiplash kom i dagen (visade sig vara en gammal hängning från ett tidigare liv). När man yogar så händer det väldigt mycket inom en, på ett för mig positivt sätt. Har själv fastnat för kundaliniyogan, ger så mycket i kombination med Body Harmonyn och mitt mediala arbete!! Grejen är bara det att större delen av Friskis&Svettisrörelserna kunde jag känna igen i kundaliniyogan. Vilken pusselbit, när jag förstod vad intensiva yogarörelser 8-10 ggr/v gjort för min kropp! Så såg det ut för mig, jag vill med detta säga att intensivpass med snabba yogarörelser kan framkalla både det ena och det andra! Så vem vet vad Johan Holmsäter (pappan till F&S) hade för vision i denna tid av andligt uppvaknande....? Bara mina tankar....

Nu tycker säkert någon att jag hoppar hit och dit i min artikel. Skulle det inte handla om Body Harmony??? Men si - det är precis det det gör. För under min färdväg inom min härliga behandlingsform, så har jag lärt mig lyssna på min kropp, kan se sammanhang och vad som påverkar mig på ena eller andra sättet.

Body Harmonyn slutar aldrig utveckla mina sinnen, då inlyssnandet och nyfikenheten är en så stor del. Glömmer aldrig under en BH-kurs, någon sa att jag absolut inte fick använda tarotkorten i mitt liv, det gick stick-i-stäv mot body harmonyn. Jag blev lite ledsen först, men frågade så när vi hade "frågestund". Både Don och hans härliga fru Linda reagerade likadant. "But of course!! That is a marvelous tool for u!! Of course you can use the tarot with your clients!!"

Så att få börja min andliga färdväg med denna härliga metod som inte har några fasta väggar och tak, utan ständigt utvecklas och växer - ja det har ju gett mig måttstocken på hur jag vill att min utveckling ska fortsätta. En levande organism som söker sig till absolut bästa omgivningarna för växande, och den frodas och växer hela tiden. Don McFarland har varje gång jag träffat honom gått någon elelr några kurser i något han fått nys på. Minst två gånger per år har han sagt att han skaffar mer kunskap! Va härligt va! Det är en människa som det alltid är så kul att träffa, alltid något nytt och inga fasta grepp där inte!!

Han säger ofta: När du lägger händerna på en kropp, en person, vet då att även om du gjort 50 behandlingar på den, så är det här första gången du lägger händerna på DEN HÄR KROPPEN där den befinner sig nu! Wow. Like it!!

Lite info: Don McFarland är i Sverige i början av september på Axelons i Stlm. Har ni chansen - gå hans kurs!! Värd varenda spänn och timme!

 

 

 

Anmäl
2008-08-13 14:12 #1 av: Hoppfull

Oj så intressant! Tack för att du delar med dig av detta!

Får man ställa frågor här?

Anmäl
2008-08-13 14:34 #2 av: Soffe

Verkligen intressant och insikter får man Glad Har börjat känna att jag tror BH kan va en hjälp för mig, men vet inte hur jag ska gå tillväga isåfall?

Anmäl
2008-08-13 17:23 #3 av: Tuva-Lena

WOW! Du har verkligen talets gåva Trisha! Skrattande Men inte ett ord för mycket i den här spännande artikeln, utan man lever med istället. Jag blir helt hänförd av dina uppleveser och det märks att Body Harmony verkligen har inneburit förändring i ditt liv, inte bara att du mår mycket bättre utan också ett helt nytt sätt att tänka. Såå inspirerande! Tack goa älvan! ;) Går det att lära sig BH på distans Trisha..? Flört

#2 Du får gå kurs Soffe om du vill lära dig BH, och eftersom du har gått reiki kurser innan så har du redan det rätta tänket inom dig. ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-13 17:27 #4 av: Soffe

#3 Ja det är ju ett alternativ.. Får se vad det blir i framtiden med kurser..

Anmäl
2008-08-13 17:46 #5 av: Tiia

Väldigt intressant,Trisha.Tack för att du delar med dig.

Anmäl
2008-08-13 19:59 #6 av: Trisha

Tack för så fin respons! Och ja - Body Harmony har inneburit en förändring och gör det hela tiden i mitt liv. Känner mig en aning osäker när det gäller BH på distans, då det är en så direkt behandlingsform. Vore kul dock att ha kurser lite här o där... kanske det skulle kunna ordnas?

Vi kan väl spåna vidare lite och se vad lusten leder oss fram till!

Anmäl
2008-08-13 22:39 #7 av: Tuva-Lena

Det vore toppen! Vad jag hade i tankarna isåfall, vore en liten kurselikurs här på forumet...kanske..? Flört Kram också till din underbara systers röst. Vi har just haft healingstund här på forumet, och ingenting passar bättre att spela då än Cosmica!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-13 23:00 #8 av: Soffe

Om det blir en liten kurselikurs här på forumet, så är jag intresserad :)

Anmäl
2008-08-13 23:04 #9 av: Tuva-Lena

Jättekul Soffe! :) Vi får höra vad "magistern" säger först bara.. ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-13 23:18 #10 av: Soffe

mmm..visst :) beror oxå på vad mitt bankkonto säger, hihi..

Anmäl
2008-08-13 23:59 #11 av: Tuva-Lena

Då passar jag på att skicka en riktig blötpuss till alla goa medlemmar här på sajten! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-14 00:00 #12 av: Soffe

I den här tråden? Inte för att det spelar någon större roll, men var tvungen o tänka efter lite ;)

Anmäl
2008-08-14 00:42 #13 av: Trisha

Om vi kommer på något roligt sätt att göra övningar här på forumet, så ska vi väl också kunna finna lösningar som gör att ingen behöver backa p g a pengarna.... Jag ska fundera ordentligt, så det blir maximalt bra!! Men en förutsättning är i alla fall att vi emellanåt har "fysiska träffar", för jag vill ha möjlighet att ge feedback på touchen och allt sånt som är svårt på distans. Jag får fundera och be våra kloka guider om hjälp med plan!!

Kramis!

Anmäl
2008-08-14 00:47 #14 av: Tuva-Lena

#12 Näe, det blev fel! Jag trodde att jag var i puss & fjärttråden.. Skäms

#13 Det låter kanon Trisha! Hoppas att dina guider är med på noterna också, ha ha.. Ser verkligen fram emot att få ha dig som "magister" igen.  Kram på dig du kloka tös! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-14 00:51 #15 av: Soffe

Hihi! Gör ju inget Inga-Lena.. Du får pussa oss medlemmar hur mkt du vill *S*

Anmäl
2008-08-14 11:46 #16 av: Hoppfull

Jag är PÅ om det blir kurs... förutsatt att min plånbok klarar det Skäms vore kanon för ett hopplöst fall som mig :)

Anmäl
2008-08-14 12:45 #17 av: Brokenfether

Säger som ovan #16....väldigt intressant detta. Tack Trisha../Broken

Anmäl
2008-08-14 14:52 #18 av: Tuva-Lena

Skulle vara skitkul om vi kan gå i skola tillsammans här på forumet! Vi har också andra kurser på G, så här kommer det att bli full rulle vad tiden lider.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-14 16:12 #19 av: Soffe

#18 JAAA va kul Cool

Anmäl
2008-08-14 19:00 #20 av: Trisha

Börjar ha lite roliga ideer... känns inspirerande och utmanande. Måste dock understryka, om någon missat det i min artikel på healing i fokus - jag kan inte kalla det kurs i body harmony, då jag inte p g a lite förtretligheter i livet kunnat delta i internationella konventen på senaste tiden, vilket krävs för att få fortsätta som lärare.

Startar jag något här blir det givetvis med alla mina erfarenheter inom body harmonyn och sedan i förening med övrig kunskap jag införskaffat mig. Känn efter om det är intressant!

Vill någon ha en grundutbildning i Body Harmonyn, så har jag ett tips:

Fick ett mejl från en mycket god vän till mig, Eva Willenheimer, lärare i Body Harmony. Hon startar en grundutbildning på Axelsons i höst, och om jag tipsar någon så får den 20% rabatt på utbildningen. Kan ju vara en möjlighet för någon! Och som jag skrev på healing i fokus - nej, jag har ingen provision på detta tips! Bäst att understryka....

Mejla Eva o tala om var ni fått tipset.

eva.willenheimer@bodyharmony.nu

Hoppas ni mår fint i det ostadiga vädret!!

Elinor

Anmäl
2008-08-14 19:25 #21 av: Soffe

Men det kan väl bli en himla bra kurs med dina kunskaper och erfarenheter Glad

Anmäl
2008-08-14 21:33 #22 av: Hoppfull

Jag håller med Soffe. Jag har varken ekonomi eller fysisk kapacitet att delta i en kurs på det sättet vid den här tidpunkten i mitt liv. Men gärna en kurs med dig Trisha.

Anmäl
2008-08-14 21:46 #23 av: Tuva-Lena

Ja, annars får vi väl kalla det för nånting annat istället: kanske introduktion till BH..? Eller nåt sånt..? Obestämd

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-14 21:48 #24 av: Soffe

#23 Ja varför inte? Iaf en slags grundkurs skulle va kul :)

Anmäl
2008-08-15 03:03 #25 av: Trisha

Jag spånar vidare... och får lite hjälp "uppifrån". Härligt!!

Anmäl
2008-08-15 11:05 #26 av: Hoppfull

Ska bli spännande att se vad resultatet blir... :)

Anmäl
2008-08-15 14:21 #27 av: Soffe

Jaa mkt spännande! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.