Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Avslappning/Återhämtning

Drömtema del 3 - Drömtolkningar

2008-09-16 22:03 #0 av: Tuva-Lena

Här kan du läsa drömmar som olika klienter haft och fått tolkade, naturligtvis med klienten i centrum.

Drömmarna är ofta nedkortade, dels av utrymmesskäl men också för att drömmen ska bli mera generell. Det centrala i drömmen är dock alltid kvar. Förhoppningen är att dessa tolkningar ska ge dig hjälp och inspiration att själv jobba med dina drömmar...

1.
Jag drömmer att jag bor i en lägenhet.
Jag ska flytta till en annan lägenhet o har visst skrivit kontrakt. När dagen kommer för flytten o de som skall hjälpa till kommer, känner jag att jag ej vill flytta o säger till dom att jag ringt angående min uppsagda lägenhet o sagt att jag ej vill flytta...
Vad betyder detta?

Tolkning av Louise Minerva-Li, 30 november 2007:
Din dröm visar att du är rädd för förändring. Det känns tryggare att vara kvar i det gamla.

2.
Jag ska iväg och går mot ett stort flygplan. En röd matta är utlagd och vid min ena sida går USAs president och vid min andra sida går SovjetUnionens president. Jag känner mig blyg och överväldigad. Det är för stort för mig.
Ove

Tolkning av Louise Minerva-Li, 18 novenber 2007:
Denna man behöver släppa Jante och inse sitt fulla värde. Röda mattan är utlagd för honom att gå på och världens främsta makthavare flankerar honom. Universum visar honom att han är 100 % värdefull och har all inre makt och alla möjligheter. Uppgiften är att fullt ut bejaka sig själv, sitt värde, sin storhet.

3.
Tolkningen i versaler av Louise Minerva-Li , 24 september 2007:
Jag har levt med panikångest i hela mitt liv. Drömde i natt att
min äldste sonson är på besök och vi befinner oss på en utställning

UTSTÄLLNING = VISAS UPP, SYNAS, STÄLLAS UT ...

En stressad kvinna med en vinröd klänning

VAD HAR DU FÖR MINNEN BETRÄFFANDE VINRÖTT? MINNEN BETRÄFFANDE STRESSAD KVINNA ?

kommer farande med någon typ av "maskin med ett långt mjukt rör"

KAN DET SYMBOLISERA EN DAMMSUGARE ?

hon passerar och röret är så beskaffat att det spänns samtidigt som hon passerar mitt barnbarn, han står vid en "monter" med skarpa kanter.

VAD HÄNDE DIG NÄR DU VAR I BARNBARNETS ÅLDER? BLEV DU UTSATT FÖR ATT VISAS UPP? ELLER ATT INTE BLI SEDD? SKARPA KANTER? NÅGONS STRESS SOM GJORDE DIG ILLA?

När kvinnan passerar rullar pojkens huvud och kropp med och till sist ligger bara huvudet ovanpå montern och vrålskriker, halsen var som en tät strut neråt och det kom inget blod. Han tystnar och jag har passivt bara kunnat se på.

NÄR DU VAR I DEN ÅLDERN BLEV DU SKRÄMD FÖR NÅGOT, SOM RESULTERADE I ATT DU SEPARERADE HUVUD OCH KROPP (KÄNSLOR OCH TANKAR) SÅ ATT DU KÄNDE DIG SKRÄCKSLAGEN, "BLODLÖS", HANDLINGSFÖRLAMAD, MAKTLÖS ...
ENDAST SKRÄCKEN BLEV KVAR.
DENNA DRÖM VISAR PÅ ORSAKEN TILL DIN PANIKÅNGEST. 

DET ÄR VIKTIGT ATT VARA GRUNDAD. KÄNN ATT DU ÄR INNE I DIN KROPP ÄNDA NED I TÅRNA.

4.

Förlamad - nu har det hänt igen
Jag drömde, eller det kändes som att jag vaknade, totalt förlamad. Jag kunde inte röra mig. Försökte skrika, men fick inte fram ett ljud. Jag kämpade och kämpade, och under tiden tänkte jag att Hur ska det gå för mina barn? Och tänk om jag blir som ett kolli och ingen begriper att jag är helt klar och medveten och dessutom skräckslagen. Till slut gick tillståndet över och jag ärhelt slut.
Detta drömde jag en gång i tonåren, och nu har det hänt två gånger under det senaste året.
Jag är 46 år. Vad är detta?  Måste få ett svar.
Ida

Tolkning av Louise Minerva-Li, 29 maj 2007:
Det tillstånd du har upplevt är egentligen ingen dröm. Denna skräckupplevelse är inte ovanlig. Den är inte heller farlig. Tillståndet uppstår ofta vid insomnandet. Ibland strax före uppvaknandet.
Jag kallar det för "halv UKU" (ut-ur-kroppen-upplevelse). Det som händer (vid insomnande) är att en UKU inte fortsätter utan stannar upp. Din astralkropp, eller den subtilare kropp som är på väg ut på astrala färder, blir hindrad, kanske på grund av uppvaknande, eller på grund av rädsla. Det kan också hända när du har varit på UKU och är på väg tillbaka till din fysiska kropp, men blir hindrad att landa helt, på grund av uppvaknande. Då är den subtilare kroppen inte synkroniserad med den fysiska kroppen. I stället hamnar den i ett mellanläge och är inte i samklang med din fysiska kropp och inte heller utanför den. I denna obalans mellan kropparna känns det som att alla muskler är förlamade. Man kan varken röra den fysiska kroppen eller den subtila. Detta tillstånd är inte farligt, det ger sig efter en liten stund, så snart som du landat i din fysiska kropp. Anledningen till att man blir "förlamad" är rädslan. Det är den som stoppar upp rörelsen ut eller in. Lösningen är att inte blir rädd. Bara slappna av! Det kan du lätt klara av nu när du vet vad det är som pågår. Här kommer ett tips om det skulle hända dig igen: Tänk så här: "Jag är lugn och landar tryggt och harmoniskt i min kropp." Då sker det så. Det är din tanke och din känsla som styr. Detta tillstånd och dess valmöjligheter finns beskrivet både i ord och bild på sid 64-69 i boken Genom döden, som kan beställas på www.dromcentrum.se/tips

5.


Drömmen i versaler, tolkning av Arja Sotala, 9 maj 2007:
JAG DRÖMDE ATT JAG SKULLE BESTÄLLA EN  VIT LÅDA/KISTA VIA TELEFON, MIN SAMBO STÄLLDE SIG PÅ MIN VÄNSTRA SIDA OCH SA PÅ SITT VANLIGA FÖRSTÅNDIGA SÄTT ATT JAG SKULLE PASSA PÅ OCH BESTÄLLA  EN TILL MIG MED.

Du söker/önskar kommunicera  och medvetandegöra något ur ditt omedvetna. En glömd insikt, någonting känslomässigt och positivt (vit) som du har trängt undan, kanske genom att vara alltför logisk och rationell.

JAG FRÅGAR DÅ OM HAN KÄNDE PÅ SIG ATT DET INTE SKULLE GÅ BRA FÖR MIG, OCH HAN SÄNKER BLICKEN, SER BEKYMRAD UT OCH SÄGER ATT HAN INTE VET. SEDAN BÖRJADE HAN BERÄTTA FÖR BARNEN ATT DET SKULLE HÄNDA MIG NÅGOT....... 
jag vaknar panikslagen.

Insikterna som vill nå dig är blockerade av rädsla att "någonting ska hända" en fara, något obehagligt som skapar panik? Dessa känslor har gjort att du inte velat se sanningen, utan "sänkt blicken", kanske  blivit ett offer för omständigheterna ? 
En ledtråd till orsaken kan vara att minnas tillbaka till den ålder som barnen i drömmen har. Hände det någonting traumatiskt i ditt liv då som skapade en negativ självbild? "det går inte bra för mig"? Någonting som skapade känslor av sorg och ensamhet? En tolkning är att den vita kistan vill förmedla kärlek och tillit till dig själv och en läkande process på de symptom som du har i den fysiska kroppen. Lita på att allt kommer att gå bra och ge inte rädsla ,oro och panik för mycket energi. Välj att se din egen styrka och skönhet!

En enkel övning (om den känns rätt för dig) är att andas in vitt ljus, fyll
hela kroppen med ljuset och andas ut allt som känns negativt. Andas in genom näsan och ut genom  munnen.

6.


Jag är intresserad av personlig och andlig utveckling. Jag går på kundaliniyoga en gång i veckan och har nu varit på thai-massage två gånger. Efter andra gången hade jag två dagar efter varandra drömmar om ormar. I verkliga livet är jag livrädd för ormar. 

I första drömmen såg jag 100-tals små huggormar som låg på marken, runt hörnet på ett litet uthus. Rätt som det var så satt ca 10 stycken fast i min tungspets. Jag slet bort dem en och en. Det blev röda märken efter betten. Jag kände ingen rädsla.

I nästa dröm hade jag en stor kopparorm (ingen giftorm) som trängde sig upp genom min hals och ut genom munnen. Jag drog i den för att hjälpa den upp men den gick av gång på gång. Jag upplevde att den inte kom upp helt och hållet. Jag kände ingen rädsla i den här drömmen heller.
Eva

Tolkning av Arja Sotala, 1 mars 2007:
Ormar kan stå för väldigt mycket, allt från sjukdom till sexualitet och livsenergi.
Såsom alltid är det bara drömmaren som vet vad drömmen har för budskap eftersom den kommer från ditt psyke från en omedveten nivå just på väg upp till din medvetna nivå i symbolform.

Både kundaliniyoga och thaimassage stimulerar kroppens chackrasystem. Symbolen för kundalini/chi/livsenergi är just en sovande ihopringlad orm som ligger längst ner i ryggraden och väntar på att vakna till liv och börja sin resa uppför ryggraden. När kundalinin väcks och ormen börjar resa sig upp stimulerar och rensar den alla chackran från blockeringar.

I din dröm ser du hundratals huggormar ligga på marken. Symboliskt tyder detta på att någonting i ditt baschackra (marken) har aktiverats, energin är på "hugget". Den (ormarna) finns runt hörnet på ett uthus =
rening/rensning. Baschackrat står symboliskt för dina grundläggande behov här i livet.

Plötsligt har ett tiotal ormar bitit dig i tungspetsen, du sliter bort dem och kvar blir röda märken. Energin är nu i halschackrat som bl a står för hur du kommunicerar både inåt och utåt i livet. Har du lätt för "bitande" kommentarer eller har du nyligen "bitit ifrån" när det gäller något? Kanske behöver du lära dig det? Eftersom du inte känner någon rädsla i drömmen tyder det på att drömmen är från ditt högre jag som vill göra dig uppmärksam på situationen och ditt förhållningssätt till  yttre och inre kommunikation.

 Detsamma gäller den andra drömmen där en kopparorm tränger sig upp genom halsen och ut ur munnen. Du hjälper dig själv genom att försöka hjälpa ormen upp och ut.

Alla exmepel är hämtade från Minerva, Drömcentreum

www.dromcentrum.se

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-17 01:59 #1 av: Tuva-Lena

Putt* Läs gärna några tolkningar innan vi sätter igång på egen hand. :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.