Temaveckor

Drömtema Del 1

2008-09-14 01:23 #0 av: Tuva-Lena

"Att inte beakta sina drömmar är som att få ett brev på posten och inte läsa det…"

Om drömmar

igelstrom1.jpg

Målaren heter Stefan Igelström

* Drömmen är en nyckel till självkännedom på många plan.

* Drömmen är en gåva från dej själv (drömkällan), till dej själv (ditt vardagsjag), om dej själv.

* Drömmen är en oändlig källa till kunskap om vem du är, din attityd mot dej själv och vad som händer just nu i ditt inre.

* Drömmen ger ibland information om vad som gömmer sig i ditt undermedvetna.
Ibland får du också information från ditt övermedvetna. Drömkällan har inga gränser. Inget är omöjligt! 
 
* Att drömma är ett sätt att bearbeta traumatiska händelser tills du är beredd att gå vidare. Bearbetning sker till viss del även om du inte lyckats analysera drömmen till fullo utan bara tagit den till dej och vågat känna.

* Drömmen är ett verktyg för att nå din innersta kärna och förstå din del i helheten - alltet - universum. Drömmen ger möjligheter att nå nya höjder.

* Att drömma kan innebära Ut-ur-kroppen resor, Nära-döden-upplevelser och Efter-döden-upplevelser.
 

Det finns en ändamålsenlighet med drömmar, eftersom de alltid visar på möjligheter, antingen på möjligheten att se dina hinder och därmed vända dem till resurser, eller direkt på gömda talanger eller potentialer.

Drömmar och drömarbete bidrar till medvetandeexpansion på många olika sätt, varav några är listade här nedan:

Drömmar och drömarbete kan
- visa på och lösa problem
- ge uttryck åt förträngda känslor
- ge perspektiv och överblick
- ta fram talanger och förmågor
- ge inspiration, entusiasm och kreativitet
- ge insikter och svar på frågor
- avspegla kroppens tillstånd
- ge vägledning i livssituationer
- ge undervisning, kunskap och vetskap
- förutsäga framtiden
- öppna dörrar till större/flera verkligheter
- ge budskap från flera skikt av psyket
- ge budskap från olika dimensioner
- ge kontakt med allt mellan himmel och jord och bortom

 

Drömsymboler

De symboler som dyker upp i drömmen kan vara unikt personliga, mer allmängiltiga eller arketypiska.
Den personliga tolkningen har en särskild betydelse för just dej och ingen annan. Symbolen kan samtidigt vara både allmängiltig och arketypisk, och ger då även vidare aspekt och djup åt din dröm.

Drömmens personer

När olika personer förekommer i din dröm symboliserar de ofta, men inte alltid, olika aspekter av dej själv. Se dem som du i olika klädnader. Alla figurer spelas av samma skådespelare, men i olika kostymer (olika karaktärsdrag, handlingssätt, reaktionsmönster, attityder, självbild...)
Bilden av en man kan t.ex. visa på din logiska, pådrivande eller aggressiva sida. Bilden av ett barn kan handla om din egen försvarslöshet eller mana dej att minnas något särskilt från din egen barndom.

 

Drömmar och medvetande

Nattdrömmarna är en direkt och outsinlig brunn av information om drömmarens tillstånd och möjligheter; fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt. Drömarbete leder till integrering, individuation och omfamnande av jagets helhet.

All kunskap, från tidernas begynnelse och bortom, är tillgänglig för oss under sömnen, när de stora muskelgrupperna i kroppen sover och förnuft/intellekt vilar.

Drömtakten (när du ska ha din dröm och vilken sorts dröm du ska ha) bestäms av Drömkällan, din högsta personifierade gudomliga medvetandenivå.

Informationen som kommer genom drömmarna kan komma från - Skuggsida eller Solsida - Personligt eller kollektivt omedvetet - Inre eller yttre universa - Olika medvetandenivåer - Olika dimensioner - Guider, vägledare, gudar - kosmiskt (all-)vetande.

 

Vad är Drömkällan?

Vilken intelligens ligger då bakom drömmarna; vad är Drömkällan?
I gamla tider sa man att drömmarna kommer från Gud. Vi säger att drömmarna kommer från ditt högsta medvetandetillstånd (även om dröminnehållet är upphämtat från ditt undermedvetande). Under sömnen kan även information förmedlas till dig från olika dimensioner och existensplan.

 

Texten är hämtad från "Drömcentrum Minerva"

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-14 14:47 #1 av: Magi-cat

Jätteintressant! Jag satt just och funderade på en dröm jag hade häromnatten, och så fanns den här drömartikeln här. Skrattande

Kanske drömmen vill säga något? Tungan ute

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2008-09-14 14:58 #2 av: Tuva-Lena

#1 Säkert vill den det Magi-Cat, och efter några fler artiklar så kan vi kanske försöka oss på att tyda den! :) jag skall fortsätta med en ny artikel idag tänkte jag, men jag skall gå in och läsa din dröm till att börja med. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.