Annons:
Etikettertcmartikel
Läst 5766 ggr
Tuva-Lena
9/6/08, 2:53 PM

Kontemplation över Polstjärnan

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Man kan meditera över alla händelser i livet, och i boken "Boken om de inre övningarna" av Dr Stephen D. Chang, finns en övning där man utnyttjar Polstjärnans purpurröda ljus för att heala sig själv..

Polstjärnan är den himmelska vägvisaren. Man har kallat den för "Kungen", "Kejsaren" eller "Det högsta sätet". Man har också kallat den för "Den purpurröda Polstjärnan, den purpurröda rosen enligt gammal kirosen" på grund av sin purpurröda färg. Kinerserna har använt den under flera hundra år i en kontemplativ övning för att uppnå helbrägdande..

Den bästa tidpunkten för den här övningen är på kvällen, när du kan se Polstjärnan tydligt. Men du kan också utföra den på dagen genom att helt enkelt föreställa dig att du har stjärnan ovanför dig. Sätt dig alltid med ansiktet mot norr när du utför övningen. Då blir det enklare för kroppen att ta emot den elektromagnetiska energin som kommer fårn stjärnan.

  • Börja med att sätta dig så att du ser rakt mot Polstjärnan. Du kan lokalisera den tack vare Karlavagnen.
  • Använd fantasin, och känn hur ljuset träffar hjässan på den pukt som kallas "Alla punkters mötesplats" eller kronchakrat. Denna punkt befinner sig mitt på hjässan, mitt emellan öronen.
  • Känn hur den Purpurröda rosens energi möter din energi vid denna punkt och att detta område förvandlas till en gyllene eld: Föreställ dig sedan att ljuset tränger in i hela kroppen och rör sig ända ner till tårna.

Det är oftast svårt att utföra den här övningen och du måste koncentrera dig hela tiden, det är förutsättningen för att lyckas. Om tankarna börjar vandra, så börja om på nytt. Stanna hellre upp om du inte klarar att genomföra det, och försök istället en annan gång. Du kommer att lyckas efter ett tag.

När du klarar att genomföra den här meditationen och känner det gyllene ljuset tränga in i dig, så kommer du kanske att upptäcka att vissa delar av din kropp har mörka områden. Det mörka området kan vara sjukdom eller nåt hinder i energiflödet. Låt då detta område bada i Polstjärnans ljus tills det blir genomskinligt. Då kommer du att vara full ev energi efteråt, och den ev sjukdomen vill dra sig tillbaka, speciellt om du upprepar övningen med jämna mellanrum.

Gör övningen varje gång du känner dig sjuk eller behöver fylla på med ny energi. Då jagar du bokstavligt talat bort både energiförluster och sjukdom, genom att låta din kropp få bada i ljus. Den fungerar som: "Du blir det du tänker"…

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
Ayena
9/6/08, 4:45 PM
#1

Detta ska jag prova!

Jag har under en del sommarnätter stått och beskådat denna stjärna på balkongen innan jag gått in och lagt mig. Visst är den magisk!

Kram Gilla

Brokenfether
9/16/08, 11:51 PM
#2

Hur har jag missat denna artikel? Den är ju jätte bra. Hoppas jag nu kan se polstjärnan från mitt sovrums fönster så jag kan prova. Återkommer med rapport när jag provat…*L

Tuva-Lena
9/17/08, 12:29 AM
#3

Ja, här är det mulet så jag får klara mig med att vara "ljushuvud" just ikväll. Men jag skall testa jag med när det klarnar. ;)

Är inne på ÖN och länkar just nu, emn snart tillbaka! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Upp till toppen
Annons: