Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Akupressur

Lite om zonterapi

2008-05-17 14:24 #0 av: Tuva-Lena

Zonterapi är ett hjälpmedel för att öka sitt välbefinnande genom att hitta rätt punkter på kroppen, och sedan använda den eller dessa för att balansera yin och yang så att dessa två krafter arbetar i harmoni.

Det mesta kan behandlas och bäst resultat får den som själv engagerar sig i sitt tillfrisknande.

De som fullföljer en hel behandlingsserie får oftast en bra effekt av zonterapi. Det är zonterapeuten Arne Hambergs erfarenhet efter sju år i yrket. Hur många behandlingar som krävs varierar mycket, men det är vanligt att patienterna kommer mellan 5-15 gånger.

- Man ska känna någon typ av reaktion senast efter tre gånger - annars ska man byta metod.
Den viktigaste faktorn för att få ett bra resultat är att patienten har kommit till en punkt där hon eller han är beredd att göra det som krävs för att bli bra, konstaterar Arne Hamberg:
- Man behöver lägga ner lite jobb på att bli frisk och ta emot de råd man får. Om man till exempel har astma behöver man givetvis sluta röka och om man har magbesvär blir man troligen inte helt bra av behandlingen om man fortsätter att äta hamburgare och pommes frites varje dag.
Cancer, epilepsi och epidemiska sjukdomar får bara behandlas inom skolmedicinen. Har dessa patienter ett skriftligt tillstånd ifrån sin läkare kan zonterapeuten dock behandla patienternas allmäntillstånd. Man får inte heller använda alternativmedicinska metoder på barn under åtta år. Annars finns det få begränsningar för vilken typ av besvär man kan ta hand om som zonterapeut.

 "Vilka områden som behöver bearbetas märks genom att de smärtar, de kan vara svullna och kännas knastriga vid tryck."

 

Källa: www.hambergshalsa.se

Zonterapeut Arne Hamberg

Relaterade länkar

Av: Inga-Lena

Datum för publicering

  • 2008-05-17

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-05-17 16:34 #1 av: FiaH

En kanon intressant  artikelSkrattande Har själv provat på detta, men det var ett antal år sedan.....

Anmäl
2008-05-17 16:55 #2 av: Magi-cat

jättebra!

Har själv provat zonterapi och det är mycket effektivt - och skönt fast det gör ont.....

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2008-05-17 22:40 #3 av: Ayena

Blev lite nyfiken på detta. Är det så att terapeuten trycker på de olika punkterna och avvaktar en reaktion, eller?

Jag var på ett föredrag en gång som handlade om olika sorters behandlingar. Jag vill minnas att det fanns något likande med örat, att örats delar hade motsvarigheter i kroppen. Något som stämmer eller minns jag alldeles fel?

Anmäl
2008-05-17 23:03 #4 av: Hoppfull

Nej det stämmer, örat har samma zoner som fötterna och kan masseras och det finns även öronakupunktur vilket vår medarbetare korseett ganska nyss har gått kurs i.

Anmäl
2008-05-18 00:27 #5 av: Tuva-Lena

#3 Precis, alldeles beroende på vilka problem patienten har, så trycker man på punkter under foten till motsvarande organ. Om du tittar på bilden - även om den är lite otydlig - så kan du se att alla organ + rörelseappraten finns representerade under fotsulan - inom olika områden. Kroppens meridianer slutar under fötterna, men du hittar även ändpunkter på händerna, i öronen och ansiktet. Man masserar dessa punkter för att antingen stimulera eller sedera/reducera yin och yangenergin i kroppen. På det sättet menar man att man kan återställa balansen mellan yin och yang. :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-05-18 01:58 #6 av: Ayena

Det gläder mig att minnet fortfarande fungerar, fast ibland kan man verkligen undra *fnitter*

Det är ju väldigt intressant, men ändå ganska logiskt om man tänker efter. Meridianerna finns där och avslutas/börjar på ställen där kroppen har mjukdelar och sitter ytterst. Någon som förtod detta svammel?

Nu syns det väldigt dåligt med de där linjerna, även vissa ord syns tydligt, men det jag hittills sett är att beröringspunkten liknar stället det berör. En snabb titt på lungorna, bihålorna och tänderna, även ryggen om det var den som var den långa blå yttersta delen, det kunde man tolka som ryggraden. Eller är jag helt ute och seglar?

Anmäl
2008-05-18 12:18 #7 av: Hoppfull

Om du googlar på zoonterapi kan du få upp stora bilder där det är lättare att läsa... ska se om jag kan lägga en här.

 

Anmäl
2008-05-18 12:18 #8 av: Hoppfull

Nej, det funkade inte... jag kan oftast inte lägga in bilder... :(

Anmäl
2008-05-18 12:57 #9 av: Ambres

#4 Behandlingarna blir extra effektiva om de kombineras, dvs man lägger ena örat mot ena foten och gnider.

Lycka till!

Anmäl
2008-05-18 13:07 #10 av: Hoppfull

#9 Troll :) bara så ni vet allihop :)

Anmäl
2008-05-18 13:30 #11 av: Tuva-Lena

#9 Ha ha! Ja, kanske nåt att testa hörrö! Då är det alltså meningen att man skall "lyssna in" var felet sitter, eller..? Ja du, sätten är många, men knepen är få.. Cool

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-08 13:11 #12 av: Brokenfether

Är det någon här som utövar zonterapi på sig själv? Hur ofta i såfall? är det bra att göra det dagligen eller kan det bli för mycket av det då? /Broken

Anmäl
2008-08-08 14:40 #13 av: Tuva-Lena

#12 Jag tror att det bästa är att avvakta den första reaktionen innan du fortsätter med nästa behandling. Och reaktionen kan vänta på sig till nästa dag. Så börja med att ge behandling kanske två max tre ggr i veckan, innan du vet hur du kommer att reagera. ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-08 15:32 #14 av: xinluo

Jag har fått zonterapi många ggr för min magkatarr, några år sen sist nu, och jag blev hjälpt. Jag gick då till en kvinna som var utb. i massage, aromaterpi, zonterapi mm så jag fick en kombinations behandling. Ibland kan det vara så att man har så ont i en muskel att massagen gör jätteont då behandlande hon den zonpunkten först. Då gjorde det inte så ont att få massage sen. Tyvärr flyttade hon långt från min hemby...

Jag försöker hjälpa mig själv genom att trycka på magzonen när jag får magkatarr men det är allt lite bökigt att få till det Skrattande vad det nu kan bero på hihi.

Jag har gått en helgkurs i zonterapi och har köpt en del böcker också.

Anmäl
2008-08-08 16:43 #15 av: Tuva-Lena

Toppen xinluo! Du är på rätt väg mot kunskapen om yin och yang med andra ord! Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-08 17:48 #16 av: Brokenfether

Man blir så kunskaps törstig av alla dessa kurser...monye,monye,money...*nynnar*

Anmäl
2008-08-09 00:41 #17 av: april4

Jag har gått en behandling p zonterapi. Håller med #2 att det gör ont. Hon kunde direkt se att jag hade ont i njurarna, för när hon tryckte på nåt ställe i foten, så stack det till i njurarna.

Anmäl
2008-08-09 01:16 #18 av: Brokenfether

#17 Att det börjar bubbla i tarmarna har jag känt när jag tryckt på mina små fossingar och då har jag bara masserat lite på måfå...*L

Anmäl
2008-08-09 11:24 #19 av: april4

#18 väldigt effektivt.........men jag är själv så dålig på zonterapi. Syrran kan sånt mycket bättre. När jag var hos zonterapeuten, så drog hon i mina tår också, jösses jag trodde dom skulle gå av. Fast skönt efteråt.

Anmäl
2008-08-09 14:40 #20 av: Tuva-Lena

#19 Jag brukar alltid avsluta mina massagebehandlingar med att massera fötterna på folk, speciellt då tårna och i fotvalvet. Meridianerna slutar ju i föttera och ofta reagerar dom med att dra åt sig fötterna. :) kan ju vara att dom är kttliga också, men ofta blir man känsligare i fötterna om man har obalanser i fotmeridianerna också - lite spänd s a s.. 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-08-21 11:50 #21 av: korseett

jag har också gått på zonterapi i kombination med healing och samtalsterapi. Det mest anmärkningsvärda jag upplevde var att efter en ca 5 minuter då hon masserat nackpunkten på foten så kända jag plötsligt att nacken slappande av och sjönk liksom ner. Jag som trodde att jag var skapligt avslappnad förut *asg* men jag masserar där själv när jag känner att det behövs.

Anmäl
2008-08-23 02:25 #22 av: Ann1

När jag var 15 år hade jag fasligt ont i knät. gick till och med hos Bjröklövens idrottsläkare (ishockeylaget)för knäbehandling men inget hjälpte. Då tog min mamma mig till en zonterapeut och jag svettades av smärta där jag låg och vred mig likt en mask vid hennes behandling, men värken i knät i försvann....

Använder det själv till vardags.  Kan fortfarande tycka det är lite mystiskt men det funkar ju.

Anmäl
2008-08-23 02:34 #23 av: Tiia

jag har några böcker om zonterapi,jag brukar öva lite på gubben

han brukar ha ont i nacken,men jag är verkligen en novis,men han brukar säga att det hjälper,kanske han inte vågar annat..Skrattande

Anmäl
2008-08-23 02:42 #24 av: Brokenfether

#23 Är du brutal Tiia?....Är han lurig din gubbe? så att han säger att det hjälper bara för att han då vet att du gärna ger han den behandlingen...*S eller så hjälper den...*L Tror på det sista...du har ju magiska fingrar du...

Anmäl
2008-08-23 11:12 #25 av: Clary

Jag har sån tur att min granne utövar zonterapi, öronakupunktur och massage. Har tagit tre behandlingar med zonterapi kombinerat med öronakupunktur mot smärtor i nacke-rygg och det hjälpte bra. Gick själv en helgkurs i mitten av 80-talet men har inte hållit den kunskapen vid liv tyvärr.

När jag var i Thailand gick jag på fotmassage men det kanske jag ska berätta i en annan tråd?

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2008-08-23 12:38 #26 av: Brokenfether

#25 Vilken lycka för dig...Clary...*L Vad mina grannar är bra på tänker jag inte nämna alls...Skrikandes...

Du kan berätta om fotmassagen i denna tråden...funkar fint det..*L Kram

Anmäl
2009-05-28 11:39 #27 av: Hoppfull

Puttar upp denna artikel om en kanonmetod för alla möjliga problem!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.