Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Temaveckor

Tema 4 Candida och magens olika bekymmer i samband

2008-02-11 09:08 #0 av: Hoppfull

Den här veckan kommer magen att diskuteras, här är allas kunskaper och erfarenheter lika viktiga då alla magar inte fungerar och reagerar likadant. Min artikel kommer att handla om Candida och då företrädesvis ”min” candida, hur jag mått av den, hur jag arbetat och fortfarande arbetar med att bota den samt vilka skillnader som infunnit sig i kroppen när jag fått bukt med den.

Jag hoppas med detta få en diskussion till stånd för de som är intresserade. Jag kommer givetvis att svara på de frågor jag kan men som sagt utifrån mina erfarenheter och kunskaper kring min candida. Jag hoppas även att vi alla kan hjälpas åt kring de knepigheter som finns kring magarnas krumbukter Glad

Jag har delat upp artikeln i tre delar för att den annars skulle bli oändligt lång att läsa. Den första delen kommer att handla om vad candida egentligen är. Den andra delen kommer att handla om hur man får candida och hur man vet om man har det eller ej. Och den tredje och sista kommer att handla om hur man behandlar candida.

1) Vad är candida

Candida är en jästsvamp som ingår i vår naturliga mag-tarmflora. Candidans huvuduppgift är att "äta upp", rena oss, från olika sorters gifter som socker eller mediciner och är därför väldigt viktig för oss. Så länge magens och tarmens bakterieflora härskas av goda tarmbakterier och candidan endast finns i mindre mängder är allt frid och fröjd. Det är dock så att om candidan får utrymme att växa sig så stor och stark så att de naturliga bakterierna hamnar i underläge kan det uppstå problem. När man får en överväxt av candida i kroppen kan detta orsaka en rad symptom och sjukdomstillstånd.

Här är några av dem:

Gaser och svullnad i buken i samband med måltid
Känsla av övermättnad
Infektioner och inflammationer
Ofta återkommande förkylningar
Allergier och/eller överkänslighet
Torra slemhinnor
Eksem
Fumlighet och koncentrationsproblem
Kronisk trötthet
Regelbunden huvudvärk
Störning av blodsockerhalten
Psykisk instabilitet
Menstruationsproblem/pms
Kalla händer och fötter
Hemorrojder
Underlivsbesvär/sveda, klåda, flytningar

Dålig matsmältning,

Diarré/förstoppning,

Försämrat immunförsvar,

Svampinfektioner i underlivet,

Urinvägsinfektioner,

Klåda i anus,

Psoriasis,

Blåsor i munnen,

Rinnande, svidande, torra, "trötta" ögon,

Illaluktande andedräkt,

Humörsvängningar,

Depressioner,

Försämrat minne,

Dålig blodcirkulation,

Muskelsmärtor (även muskelsjukdomen fibromyalgi),

Ofullständigt nedbrytning av proteiner.

Mycket starkt sug efter sötsaker, pasta eller potatis.

Som ni ser är symptomen nästan oändligt många och tyvärr har man inom sjukvården inga metoder för att mäta eventuell överväxt av candida ännu. Eftersom candidan finns naturligt och ska finnas naturligt i kroppen så är det svårt att visa på vad som är överväxt och vad som är naturligt. Dessutom är det förstås så att vi alla har olika nivåer för när kroppen börjar reagera på obalanser i systemet. Många har erfarenhet av att inte bli trodda när de söker traditionell sjukvård utan avfärdas som inbillningssjuka eller psykiskt instabila. Inom alternativmedicinen är synen lite annorlunda och vissa kallar candida för vår tids stora folksjukdom. Det finns även många som skriver om att såväl fibromyalgi som IBS och andra mag-tarmsjukdomar egentligen är orsakade av överväxt av candidasvamp.

Skrivet av Hoppfull

Relaterade länkar

Av: Hoppfull

Datum för publicering

  • 2008-02-11
Anmäl
2008-02-11 09:42 #1 av: [Mariann]

Ser fram emot del 2 o 3!

GladMariann

Anmäl
2008-02-11 09:52 #2 av: Hoppfull

Glad

Anmäl
2008-02-11 17:36 #3 av: tatty

intressant, ser också fram emot fortsättningen....

Anmäl
2008-02-11 21:56 #4 av: Tuva-Lena

Hjäälp Hoppfull! med alla dom här symptomen så är nästan var och varannan person drabbad. Är det så vanligt? Vilken jättebra artikel du har plitat ihop! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-02-12 08:55 #5 av: Hoppfull

Det är lite svårt att svara på eftersom det inte finns några 100%-iga provtagningar ännu. Läkarna tror inte riktigt på detta men inom alternativmedicinen som ofta är snabbare tror man att detta är eller kommer att bli vår tid stora folksjukdom pga hur vi lever och ätar i dagens samhälle. 

Anmäl
2008-02-12 09:05 #6 av: Hoppfull

Glömde... väldigt många kvinnor har eller har haft utbrott av svamp i underlivet (och många har lite svamp på naglar osv) och det är ju egentligen bara utbrott av svampen som då garanterat finns i tarmen (påstår jag). Det är i tarmen den lever och bor.

Anmäl
2008-02-12 13:41 #7 av: Ina123

Jätteintressant, ser också fram mot nästa artikel!

Anmäl
2008-02-14 14:18 #8 av: Gronstedt

Det är när svampen och dess restprodukter "rymmer" från tarmen den ställer till systemiska problem. Vid obduktioner har svampbeväxning påträffats på alla organ, inklusive ryggmärg och hjärnbark ... men de flesta problem kommer från att svampens metabolism producerar toxiner, som ger förgiftningssymptom och organskador.

Anmäl
2008-02-14 14:22 #9 av: Hoppfull

vet du varför man inte tror på det riktigt när man tydligen till och med kan se det vid obduktion?

Aha så den producerar toxin även i levande form? Jag trodde att det var mest när den dog den blev toxisk.

Anmäl
2008-02-14 14:26 #10 av: Gronstedt

#9: För att det är svårt att skära hjärnan i skivor på en levande person, antar jag Flört.

Jodå, den bajsar svamptoxiner som levande och förruttnar till ännu flera Skrikandes. Dessa toxiner förgiftar kroppen redan när svampen snällt håller sig i tarmen. Dessutom lär den kunna peka hål i tarmväggarna och på så sätt sprida sig och sina gifter i blodet och resten av kroppen, förutom att den då ger Leaky gut syndrome, där osmälta proteiner går ut i blodet och ställer till elände. En riktigt älsklig liten svamp, minsann!

Anmäl
2008-02-14 14:32 #11 av: Hoppfull

Hahaha, jo det förstod jag men om det går att se efteråt att människor haft det borde det ju rimligtvis betyda att de hade det även i livet... att det skulle uppstått i dödsögonblicket låter väl inte så troligt.. å andra sidan är ju läkare ganska trångsynta (förlåt alla som inte är det) så det förvånar mig förstås inte!

Fy fxxn så illa! Det är ju helt bedrövligt... och så svårt att bli av med! Pust! Fast man kanske ska se det som en kronisk sjukdom som MS eller annat.

Anmäl
2008-02-14 15:07 #12 av: Hoppfull

Inte konstigt att min mage inte vill ha ris!!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1838108.ab

 

Anmäl
2008-02-14 22:51 #13 av: Tuva-Lena

Åh fy fasen, tur att jag inte äter det så ofta. Vet du hur det är med pasta Hoppfull? Är det arsenik i den månntro? Eller har du någon koll på hur det är med pulvermos, alltså potatismospulver? Hemlis

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-02-15 09:04 #14 av: Hoppfull

Hahaha... tyvärr har jag dålig koll på arsenikinnehållet i pasta :) men jag vet att min mage hellre äter annat än just pasta! Pulvermos... men Inga-Lena... sådant äter man väl endast i nödfall??!!SkrattandeOskyldig

Anmäl
2008-02-15 09:43 #15 av: Gronstedt

Eller vid galopperande lättja ... vilket är en åkomma jag är behäftade med. Det är den största nackdelen med LCHF - varenda välsignad matbit måste lagas till. Inte bara vispa och ät, inte!

Anmäl
2008-02-15 11:07 #16 av: Hoppfull

Haha nej precis! Eller mackor... hur många är det inte som äter mackor istället för mat Förvånad

Anmäl
2008-02-15 21:32 #17 av: Tuva-Lena

#16 Jag t ex! Generad He he, men pulvermos äter jag som sagt bara när lättjan sätter in. Annars knådar jag minsann "pärern" och klickar i lite smör och kryddor, precis som man bör göra. Är nog ganska bortskämd med en bra hälsa, och då "glömmer man" att vara snäll mot kroppen. Frisk luft och en språngmarsch och sen in o ta en ostmacka med kaffe, ja du, då är dagen fulländad! Cool

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-02-16 09:17 #18 av: korseett

Känn dig stolt över att ha en bra och frisk kropp som tål för det är inget du ska ursäkta Inga-Lena!

Anmäl
2008-02-16 13:40 #19 av: Bacon

Eftersom jag är lättjekroniker har jag alltid kokta ägg, smör och gräddost i kylen för att inte hemfalla åt skadlig stärkelse.

Anmäl
2008-05-11 13:51 #20 av: kybele

kan säga de mästa av symtomen faller in på mig.. hmmmm

Anmäl
2008-05-11 15:02 #21 av: Hoppfull

Mmm, så är det för många... och då är minskandet på kolhydrater en väldigt bra grej.

Anmäl
2008-09-24 14:27 #22 av: korseett

puttar denna då jag hänvisat hit från kolhydrater

/Karin

Anmäl
2009-04-05 15:52 #23 av: Hoppfull

Puttar igen för den som vill läsa Glad

Anmäl
2009-04-06 14:52 #24 av: [asamaria]

Min äldsta dotter fick ett homeopatmedel som heter Candida mot sin svamp i underlivet och det försvann. Själv har jag tagit en av Reckewegdropparna för att bli av med svampen som också är mögel. Det är det många som har i sig tyvärr.

Anmäl
2009-04-06 19:47 #25 av: JILE

GladUsch när man läser om candidan så känns det läbbigt...tänker på hussvampen..kanske skulle skrivas i en annan tråd :) men den är ju beroende av fukt. Då slingrar den iväg sig till avloppen eller duschrummen i huset för att få fukt så den kan överleva. De är kloka de j-vlarna.

Tänker på skräckfilmen där de människoätande växterna gav sig på människorna :) kanske man skulle göra en skräckfilm på candidan nu då.Flört

Kram Jile

Anmäl
2009-04-06 19:51 #26 av: Hoppfull

Hahahaha, ja så kan man minsann tänka! När jag hörde att sjukdomen var en sorts svamp tyckte jag med att det lät uräckligt! Fast candidan är ju egentligen en bra sak, för den käkar upp allt som är dåligt i kroppen, sådant som egentligen är gift för kroppen... som medicinrester, p-pillerföljder, kemikalier, alkohol, socker, dåliga fetter osv. problemet är att vi stoppar i oss sådana mängder av sådant numer så svampen förökar sig sjukt mycket och det är därför vi blir sjuka av den.

Anmäl
2009-04-06 20:28 #27 av: JILE

Jaaa de är kusliga, men bra att de äter upp gifterna i kroppen då :)

Anmäl
2009-04-06 21:47 #28 av: Hoppfull

Jo egentligen är de bra, men som sagt när de blir för utbredda blir de aggressiva och angriper kroppen istället. Fast det beror ju på hur vi lever så man kan kalla det för en modern vällevnadssjukdom... sjukvården kommer med tiden att förstå sig på även denna sjukdom, men de är inte riktigt där ännu.

Anmäl
2009-04-07 00:24 #29 av: JILE

GladNej, men många krämpor som många söker för idag typ halsbränna, olika matsmältningbesvär, utslag mm är nog svampsjukdomar, men som vården skulle behöva behandla som svamp istället.

Lär berätta om min systers svärfar som kom hem från skogen och hade plockat svamp, så säger han: här går man och letar svamp och så sitter frun hemma med fullt i underlivet..hi,hi hon hade ju svampinfektion.

Kram och godnatt,

Jile

Anmäl
2009-07-10 11:08 #30 av: Hoppfull

Jag puttar även upp del ett Glad

Anmäl
2009-07-10 16:39 #31 av: [Mariann]

De här artikalrna är bara för bra! uppskattade dem mycket och kul att bli påmind och ska läsas igen. Glad

jag är i bekämpningstadiet nu, tog tid att komma dit hän att jag orkade ta tag i det, men nu så.

Anmäl
2009-07-10 18:02 #32 av: Hoppfull

Hoppas att det går bra! Det kräver lite envishet och underlättas med lite medikamenter om man så vill Glad

Anmäl
2009-07-11 07:59 #33 av: [Mariann]

Det går utmärkt och just nu kan jag lova att de svälter... Glad kör väl min stränga diet nu i två månader för att sakta återinföra viss mat (försiktigt) för att se var går gränsen...

Anmäl
2009-07-11 13:35 #34 av: JILE

#33 Hur är dina besvär?

Kram Jile

Anmäl
2009-07-11 13:48 #35 av: [Mariann]

Genom åren enstaka gånger klåda i underlivet, främst vid graviditet.

Mjällexem/klåda sedan övre tonåren främst i öron och nacke och på senare åren har det visat sig också något lite i ansiktet.

Torra ögon alltid och på senare åren med lite stickningar/svidningar och mer uttalad torrhet.

Ibland klåda mellan tårna.

Hemorrojder/ hård avföring

jag tror det var allt... Obestämd

jag har som liten varit öronbarn dvs upprepade penicillinkurer och som tonåring har jag använt p-piller i några år...

 

Anmäl
2009-07-11 13:52 #36 av: JILE

#35 Ja detta låter lite som mig. Vad har du gjort då? Minskat ner på socker, kolhydrater mm?

Kram Jile

Anmäl
2009-07-11 14:03 #37 av: [Mariann]

japp, stryper precis allt just nu och har så gjort i 3 veckor. Jag började med relativt strikt LCHF i höstas, men nu ryker även mejerierna.

jag har läst lite på Sanna Edhins sida och kommer nu ge denna diet som ju man inom lchf kallar fakir (ev UFO) 2 månader och sedan kommer jag att införa mejerierna mycket varsamt för att se vad jag tål. Socker kommer aldrig mer in i mitt liv. Inte pasta (vetemjöl) och ris  heller.

Jag kommer hålla mig till en lchf diet (hoppas jag) för resten av mitt liv.

Anmäl
2009-07-13 00:04 #38 av: Hoppfull

Så duktigt! Ja den kosten är utmärkt för candidater, tyvärr kan det vara känsligt med mjölkprodukterna och åtminstone tycker jag att kosten blir lite torftig när man även får plocka bort dem helt, alltid. Men å andra sidan om man blir frisk så spelar det ju inte stor roll om man får göra lite uppoffringar!

Lycka till!

Anmäl
2009-07-13 08:42 #39 av: [Mariann]

Tack!

Jo det käns torftigt just nu, jag hoppas att jag sedan kan införa lite mer mejerier... men antagligen kan jag inte äta det varje dag, men om jag kan få till det ett par gånger i veckan så är jag nöjd. Skulle inte det gå så "shit happens" frisk är viktigare...

 

Anmäl
2009-07-15 17:02 #40 av: Hoppfull

Putt putt...

Anmäl
2009-10-09 16:44 #43 av: Hoppfull

Puttar upp den här om någon är nyfiken Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.