Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Temaveckor

Temaveckor på Alternativbehandlingar!

2008-02-14 01:36 #0 av: Tuva-Lena

Från nyår har vi infört temaveckor här på sajten. Vi tror att det är ett bra sätt att skaffa mer kunskap inom olika specialområden. Vi ägnar då en hel vecka åt varje ämne och får möjlighet att fördjupa oss mer inom varje fack. Bidra gärna med dina specialkunskaper!

Den första veckan ägnade jag åt fysioterapi och laserbehandling. Fortfarande är det många som aldrig har hört talas om medicinsk laser och den fantastiska hjälp man kan få av den för att lindra olika smärttillstånd i rörelseapparaten.

Korseett är hudvårdsterapeut och vecka två tog hon över och berättade om hudvård och olika knep för att komma tillrätta med problemhy eller allergier av allehanda slag. Hon förklarade också skillnaden mellan fetter, oljor och vaxer och den effekt de har på huden vid olika problem.

"Tankens kraft", ett lite udda ämne men inte mindre viktigt för det, var Perlas specialämne den tredje veckan. Då fick vi insyn i varför vi reagerar som vi gör när vi ställs inför olika problem/situationer/människor. En mycket lärorik vecka för den som vill ta reda på mer om sig själv.

Vecka fyra har Hoppfull berättat, utifrån egen erfarenhet, om sin kamp mot candida, en sjukdom som kan ge dom mest skiftande symptom, och som kan drabba alla. I hennes fall drabbades magen, och här får vi följa hennes detektivarbete för att bättre förstå vad sjukdomen beror på. Mycket lärorikt!

Kommande vecka blir temat TCM, eller traditionell kinesisk medicin, där jag berättar om grunderna inom kinesisk medicin. Jag planerar också en vecka kring temat "Kärlek" och dess betydelse för hälsan.

Nu vill jag be er medlemmar om hjälp: Vet ni med er att ni har kunskap inom alternativ medicin som ni dessutom skulle vilja dela med er av, så tveka inte att kontakta mig! Jag uppskattar alla bidrag som kan utveckla sidan, och som kan bidra till att sidan lockar fler medlemmar. Du behöver inte vara specialist inom något område, det räcker med erfarenhet. Se bara på Hoppfull, som ansvarade helt och hållet själv för en temavecka som endast byggde på egen erfarenhet. Glad

Självklart uppskattar jag också om du kommer med önskemål om vad du tycker att vi borde ta upp som tema de kommande veckorna!

Väl mött på Alternativbehandlingar! ;)

Relaterade länkar

Av: Inga-Lena

Datum för publicering

  • 2008-02-13

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-02-14 12:02 #1 av: korseett

jag behöver flera temaveckor för jag har mycket mer jag kan skriva om hihi!

Anmäl
2008-02-14 13:29 #2 av: Tuva-Lena

Jättebra korseett! Jodå, jag tänkte att vi kunde upprepa veckorna längre fram för att tränga lite djupare in i ämnena. Bara bra om man har lite på lager till kommande vekor.. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-02-14 20:28 #3 av: Perla

Det låter jätteintressant med TCM och Kärlekstemat. :)

Anmäl
2008-02-14 22:47 #4 av: Tuva-Lena

#3 Hoppas på ditt stöd Perla i kärlekstemat, och alla ni andra som har tankar kring betydelsen av kärlek i vardagen. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-02-16 12:07 #5 av: Perla

Det är klart att du har mitt stöd i Kärlektemat.

 

Anmäl
2008-02-16 15:29 #6 av: Ina123
Ser fram emot kommande tema och så klart kärlekstemat, jättebra idé! Glad
Anmäl
2008-02-17 21:51 #7 av: [Vintersaga]

Jag tycker också det är jättebra med dessa temaveckor - de berikar ens kunskap och får en att förstå saker som jag annars inte säkert hade funderat på... som det här med Candida och TCM :-)

Det finns ju många teman som man skulle kunna ta upp - men jag tycker fortfarande att det ska hålla sig inom ramen för alternativa behandlingar, så därför hamnar inte mitt favoritområde astrologi riktigt här :-)

Vad jag personligen skulle vilja veta lite mer om är TFT och EFT, i synnerhet TFT som jag har läst en del om men inte har så mycket kunskap om som är mer praktisk... vore roligt om någon kunde berätta lite mer om det och gärna egna erfarenheter (och framför allt vad man bör göra och inte bör göra).

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2008-02-23 12:52 #8 av: Tuva-Lena

#7 Om jag inte minns helt fel så har vi haft en tråd kring just EFT, där man genom att stimulera vissa punkter på kroppen kunde komma till rätta med framför allt psykiska och emotionella problem. Eller minns jag fel..? Vad säger du korseett, eller Broken som varit med ifrån början? Skall gå in bland rubrikerna o kolla om jag inte hittar den..

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.