Övrigt

Tema 3 - Tankens kraft, Attraktionslagen

2008-02-07 12:48 #0 av: Perla

Människor och företeelser med liknande frekvenser dras till varandra.

Attraktionslagen innebär att när du tänker en tanke drar du också till dig liknande tankar.

När du håller fast vid en och samma tanke en längre stund, drar du genast till dig flera tankar av samma typ.

Ex. Tänker du på något som gör dig olycklig så kommer du på bara några minuter att dra till dig så många fler liknande tankar som gör dig ännu mer olycklig och till sist tycks situationen bli katastofal.

När du väl har den vetskapen kan du göra det till din uppgift att göra helt klart för dig vad det är du vill ha och hålla fast vid de tankarna.

Jag tippar att du sällan tänker på att allt du har i ditt liv just nu är en spegling av dina tidigare tankar. Både det som du uppfattar som positivt och det som du uppfattar som negativt.

I och med att du drar till dig det du tänker på mest så blir det lätt för dig att se vilka dina främsta tankar har varit på samtliga områden i ditt liv.

Med kunskap om att du drar till dig det som du tänker mest på kan du skapa det du vill ha mer av och per logisk automatik kommer allt som du inte vill ha att försvinna eftersom det inte längre finns någon plats för det i dina tankar.


Attraktionslagen fungerar alltid, vare sig du tror på den, förstår den eller inte förstår den.

Relaterade länkar

Av: Perla

Datum för publicering

  • 2008-02-07
Anmäl
2008-02-07 17:29 #1 av: korseett

det ser jag som självklart för vem vill stå i kö i en kassa med en sur expedit om man jämför med kassan bredvid som har en glad expedit.

Nu när jag ska dra igång marknadsföringen på riktigt för mitt företag måste jag ju tänka att jag redan har många nöjda kunder. Jag kanske har mycket få egentligen men om jag tänker att ut till mig, två mil från Säffle mitt i skogen åker ingen- ja tamigtusan ska du se att då kommer det ingen heller.

Fryser jag brukar jag maniskt tänka att jag är varm, jag är vam, som ett mantra och faktiskt så blir jag också varm efter ett tag jämfört mot att jag säger åh fy vad jag fryser hela tiden för då blir jag aldrig varm.

Ytterligare exempel har jag från skolan där jag som lärare hela tiden pushade eleverna att tänka att du kan visst. Jag hade matte i högstadiet och för många är ju matten varken kul eller lätt. Bara vi benade ner talet eleven hade framför sig och verkligen se vad som står och inte se en massa text och sedan ge upp. Börja med frågan sa jag till dom och läs dig sedan bakåt för att se om du kan få några ledtrådar. Så på så vis verkar tankens kraft att när de väl trodde på att de visst kunde svara och räkna på ett tal så kunde det med, även om själva uträkningen gick åt skogen ibland men det var inte viktigt om det blev 2+2=5 någon gång.

Ytterligare en bra och tänkvärd artikel Perla- stort tack och stor eloge till dig

Anmäl
2008-02-07 18:27 #2 av: Tuva-Lena

Jag tycker också att den här artikeln drar positivitet till sig, man behöver ju "bara tänka" på det man önskar så förverkligas det så småningom. :)

Och angånde att bo ute i skogen och driva företag - här sitter en till! ;) Visst kan det vara ett tråcklande och ett väntande, men kunderna kommer för trägen vinner. Just nu tänker jag försöka "lura" dom hit genom att hyra en lokal i stan en gång i veckan, men sedan har jag dom i fällan! Jag har helt enkelt bestämt mig för det. Glad

Tack Perla för den kick jag får av att läsa den här artikeln! Mycket bra! ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-02-07 20:06 #3 av: Perla

Tack själva. Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.