Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Temaveckor

Tema 4 -Candida del 2

2008-02-11 17:42 #0 av: Hoppfull

Hur får man candida och hur vet man om man har det?

Något man vet med säkerhet är att candida är ganska lätt att få. Den lever och frodas av socker och stärkelserika matvaror men även av mediciner och andra kemikalier (som sötningsmedel o.dyl.). Har du en svag tarmflora redan från början kan det räcka med ett par penicillinkurer eller att du äter p-piller, blir gravid eller får kortisonbehandling för att obalansen ska bli tillräckligt stor för candidan att få övertaget. Andra saker som kan ge upphov till överväxt är; stress, kosten (för mycket kolhydrater och jästrik mat, även mjölkprodukter kan vara bidragande), försurning i kroppen (kroppen ska ha ett visst ph-värde om detta blir för surt trivs candian bra och de goda bakterierna dåligt) med flera. Med dagens levnadsvanor och matvanor ligger därför väldigt många människor i riskzonen för att ha eller vara på väg att utveckla candida.

Men hur vet man då?

Det finns prover att göra, dessa får man bekosta själv och är ganska dyra. Scandlab utför exempelvis dessa. Det finns ett betydligt enklare test som man gör själv, man samlar saliv i munnen direkt på morgonen innan man hunnit äta eller dricka (eller något annat). Spotta i ett vattenfyllt glas. Titta efter någon timme eller två, är spottet trådigt (som tentakler ner mot botten) eller har gått sönder och i viss mån sjunkit till botten brukar man säga att man sannolikt har candida. Det finns även frågeformulär att fylla i där man kan se hur troligt det är att man har överväxt av candida (se länk). Candida är i viss mån smittsamt varför den bör behandlas, den kan spridas genom kyssar, sex eller genom att man delat tandborste med någon som har det. Candida överförs även via bröstmjölken till bebisen när man ammar. Barn föds utan bakterieflora i magen och får därmed samma tarmflora som mamman via bröstmjölken.

 

Här finns ett par länkar till självtester:

http://www.expressen.se/1.40261

http://www.doctorshealthsupply.com/aqua_flora/take_the_aqua_flora_test.htm

Det finns massor av självtester på amerikanska webbsidor då de ser ut att ha kommit längre i sin forskning kring denna sjukdom. Om man googlar på ex candida + test  får man massor av svar, de flesta på engelska.

Länkar om ph-värdet i kroppen för den som vill läsa mer:

http://www.kroppibalans.se/main.cfm?sidoID=246&level1ID=246

http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=187946&context=

http://www.phbalans.com/sid.asp?m=4&sid=30

Relaterade länkar

  Av: Hoppfull

  Datum för publicering

  • 2008-02-11
  Anmäl
  2008-02-12 19:31 #1 av: korseett

  det är helt klart värt att skicka iväg för analys. Bra artikel Hoppis

  Anmäl
  2008-02-12 19:35 #2 av: Hoppfull

  Tack!

  Har du gjort det?

  Anmäl
  2008-02-13 13:17 #3 av: korseett

  nej jag har inte gjort det men jag vet andra som har gjort det och det var verkligen värt det. För när det blir så mycket diffusa symtom samtidigt som de inte kan påvisa något annat har det visat sig vara candidaöverväxt.

  Anmäl
  2008-02-14 07:42 #4 av: molana

  Bokmärkt och dom andra artiklarna med som du skrivit om candidan i med.Bra skrivet!

  Anmäl
  2008-02-14 09:17 #5 av: Hoppfull

  Tack molana, det värmer att få höra Glad

  Anmäl
  2008-09-24 14:30 #6 av: korseett

  puttar denna då jag hänvisat hit från kolhydrater

  /Karin

  Anmäl
  2009-04-05 15:52 #7 av: Hoppfull

  Putt...

  Anmäl
  2009-04-06 00:34 #8 av: mariatingsund

  Tack för putten. Jo, om man avstår från nämnda "maträtter" och eventuellt tar t.ex alkagreens, kommer kroppen i balans igen, eller blir det för djävligt först? Hur enklast undviker man stora kostnader? Det är ju en rätt viktig sak före man prövar alla dyrbara tester och ännu dyrare naturmedel.

  Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

  Anmäl
  2009-04-06 10:07 #9 av: Hoppfull

  Egentligen är det ju så att man kan svälta ut candidan enbart med kosten. Då blir det väldigt billigt, å andra sidan kan det ta ganska lång tid på det sättet och preparaten påskyndar den processen.

  Om du verkligen vill kämpa men göra det billigt så skulle jag rekommendera att du förändrar kosten och tar minst en kur oxymax (de kostar 235:-/burk där jag köpt dem och jag åt två burkar) då rättar det till sig till slut. Att äta FOS är oxå väldigt bra eftersom det hjälper de goda bakterierna att bli många vilket är avgörande.

  Man blir ofta dålig när candidan dör, det är svårt att undvika. Men det är värt det med råge som jag ser det eftersom det är så mycket som blir bättre efteråt.

  Sen kan man oxå tänka lite på att, beroende på hur svår candida man har, så kommer den ju tillbaka om man börjar äta socker, jäst osv igen. Så man får vara beredd på vissa livsstilsförändringar om man vill ha ett långvarigt bra resultat. Jag har fortsatt med alkagreens just för att det neutraliserar ph-värdet i kroppen och gör miljön ogynnsam för svampen. Det verkar i mitt fall som om jag måste kämpa ständigt för att hålla candidan stången nämligen.

  Anmäl
  2009-07-10 11:07 #10 av: Hoppfull

  Puttar även denna.

  Anmäl
  2009-07-10 21:01 #11 av: fiskenihavet

  Tack Flört

  Anmäl
  2009-07-11 14:05 #12 av: [Mariann]

  här skulle jag vilja rekommendera att också läsa artiklarna längst ner på denna sida scandlab

  riktigt läbbig läsning om svampskolan 1 o 2.... Förvånad glömde... jag hittade dessa på KiF en gång.

  Anmäl
  2009-07-15 17:02 #13 av: Hoppfull

  Och den här puttar vi med...

  Anmäl