Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Övrigt

Borneo Orangutan Survival

2008-01-05 13:46 #0 av: dinstund

För annonspengar som kommit in till Alternativterapeut.com har nu ett nytt stödprojekt startats. Varmt välkommen att följa med oss på den här resan och tänk på att tillsammans kan Vi förändra!

En 1 - års adoption har upprättats av lilla Grendon.

 

Kostnaden är 900 kr / år

Adoptionen förmedlas genom BOS - Borneo Orangutan Survival


Grendon räddades i april, 2006.

En polisman i den närliggande byn Palangka Raya hade honom tillfångatagen i en liten träbur som sitt sällskapsdjur.

Tursamt nog var han vid god vigör när han omhändertogs, trots de vidriga levnadsförhållanden han varit med om.

Grendon är liten och rund, ganska lik ett bowlingklot.

Många ser en viss likhet mellan Grendon och Homer Simpson.

Ålder: 2,5 år
Räddad: april 2006
Favoritmat: termiter, honung
Bor: Nyaru Menteng rehabiliteringscenter, Borneo

 

Titta på gärna på filmen i länken nedan

http://www.youtube.com/watch?v=FFLFECHtENQ


 

 

 

Om BOS

BOS Sverige är en förening som kämpar för orangutangernas överlevnad. Vi stödjer framför allt arbetet på två rehabiliteringscenter i Indonesien där BOS arbetar med att ta hand om sjuka eller från fångenskap fritagna orangutanger. Vi stödjer också projekt som syftar till att skydda redan vilda orangutanger och den regnskog som de är beroende av.

BOS står för Borneo Orangutan Survival och finns i dag representerade i drygt tio länder. Huvudkontoret ligger i Indonesien och det är också här som de två centrerna drivs. Rehabiliteringsverksamheten startade i början av 1990-talet i Indonesien och har sedan dess fått stöd från systerföreningar i bland annat England, USA och Japan. BOS startade i Sverige under 2007.

BOS Sverige är en självständig förening som har valt att stödja det arbete som BOS Indonesien utför. Som medlem i BOS Sverige hjälper du oss i vårt arbete med att rädda de hotade orangutangerna från utrotning. Du kan också välja att själv adoptera en eller flera orangutangungar på Borneo och följa deras väg mot ett nytt liv i frihet i de indonesiska regnskogarna.

Föreningens överskott från medlemskap, adoptionsbidrag och gåvor går oavkortat till rehabiliteringscentrerna och de orangutanger som lever där.

 


 

Tack för att ni tagit del av den här artikeln.

Varma hälsningar

// Linda

 

 

Relaterade länkar

Av: dinstund

Datum för publicering

  • 2008-01-05
Anmäl
2008-01-06 17:12 #1 av: korseett

tänk att människor kan vara så elaka mot djur att sådana här organisationer behöver finnas. Ett fint initiativ

Anmäl
2008-01-06 19:57 #2 av: dinstund

Ja fy ... det gör ont ända in i benmärgen när man ser hur djuren far illa Gråter

Anmäl
2008-01-07 01:03 #3 av: Tuva-Lena

Jag skulle vilja passa på att slå ett slag för en världsomfattande djurskyddsorganisation som också kämpar för djurens rättigheter: WSPA, World Society for the Protection of Animals. Just nu har dom flera projekt på gång, bl a köper dom upp sk "dansbjörnar" som tvingas uppträda på cirkus - Indien. Ett annat projekt man har engagerat sig i är att få stopp på den grymma handeln av björnar som töms på galla - sitter inspärrade i burar inte större än att dom syms i dem, och töms dagligen på galla från katetrar som sitter fästade på djuren.

Många andra projekt hittar du på hemsidan. Besök gärna den svenska organisationens hemsida:  www.wspa.se 

Självklart är jag medlem!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-01-07 11:11 #4 av: dinstund

Tack för tipset ... den här sidan kommer jag ha i åtanke till framtida stödprojekt !

Så ni som har behov av att synas på nätet .. Gör en intresseanmälan på Alternativterapeut.com så kan vi hjälpa till ännu mera .. Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.