Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Örtmediciner

Blommor och blad är också medicin!

2007-11-03 19:05 #0 av: Tuva-Lena

När man väl fått upp ögonen för naturens egna mediciner öppnar sig en magisk värld full av blommor, växter och örter. Vad kan man prova för att få ordning på problem som infektioner, sömn, trötthet och oro..?

Traditionell skolmedicin och alternativ medicin närmar sig varandra allt mer. Naturläkemedel är den förenande länken vars preparat numera är både accepterade, respekterade och kontrollerade i Sverige.

Att naturläkemedel härstammar från naturen är uppenbart. men att även många traditionella mediciner gör det, är mindre känt. Naturläkemedel kontrolleras av det statliga Läkemedelsverket vilket är en kvalitetsgaranti. Naturmedel som väntade på ett godkännande, försvann som beteckning 2004 i samband med att Sverige blev medlem i EU. Nu finns det endast godkända naturläkemedel.

Det finns idag hundratalet olika naturläkemedel och ytterligare några hundra kommer att godkännas på den svenska marknaden inom den närmaste tiden. Efter ett beslut i EU kan naturläkemedel köpas både i hälsokostaffären och på apotek.

Att naturläkemedel faktiskt fungerar och har effekt är bevisat. men generellt kan man säga att naturläkemedel är mer skonsamma mot kroppen eftersom de saknar biverkningar. De är svåra att överdosera och är alltså inte lika "farliga" som många av våra receptbelagda mediciner. En bra regel är att behandla lindriga besvär med lindriga medel, d v s föst prova naturläkemedel innan man tar till "storsläggan" i form av receptbelagd medicin.

Källa: Naturligtvis, Futureworks AB

Relaterade länkar

Av: Inga-Lena

Datum för publicering

  • 2007-11-03

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-04 15:54 #1 av: Soffe

Intressant läsning! Har funderat på att köpa mig en örtbok :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.