Annons:
Etiketterörtmedicin-terapiartikel
Läst 34913 ggr
Tuva-Lena
10/2/07, 12:32 AM

Nyponpulver för smärtande leder

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

40% av alla svenskar i åldern 45-64 år är drabbade av ledvärk och två tredjedelar är kvinnor. Detta gör ledvärk till vår vanligaste kroniska åkomma. Nu har danska och svenska forskare hittat ett kosttilskott, baserat på strandnypon, som lindrar värken och ökar rörligheten redan efter 3 veckor.

En av de senaste studierna, publicerad 2006, genomfördes på kvinnor med ledvärk. Huvuddelen av kvinnorna var redan innan studien började fullt ut medicinerade med smärtlindrande medicin.

Kvinnorna delades in i två grupper, där den ena gruppen fick nyponpulver medna den andra fick placebo ( verkningslöst pulver ). Båda grupperna fick dessutom fortsätta med sin vanliga medicin. Efter tre månader kontrollerades resultatet. Åtta av tio kvinnor som hade fått nyponpulvret upplevde tydlig lindring. Dessutom, vilket var minst lika intressant, kunde de kvinnor som fått nyponpulvret halvera intaget av sin vanliga smärtmedicin.

- Det är imponerande att något så naturligt och nyttigt faktiskt kan ha en så här dramatisk effekt på ledbesvär, säger överläkare Kai Winter, som varit med och gjort studien. Vi har tidigare dessutom kunnat visa att effekten kommer relativt snabbt, 80% av patienterna får en tydlig lindring redan efter tre veckor.

Nyponpulver kan man köpa som kosttillskott i landets hälsobutiker.

Källa: Kropp & Själ

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
copia
11/5/07, 11:22 AM
#1

I hyllan för specialmat på ICA finns det nyponskalspulver ,som man kan koka nyponsoppa på. Är det detsamma som det här pulvret?? jag minns att mamma plockade och torkade nypon för att koka egen soppa. Det är något jag har saknat seden jag slutade med kolhydraterna faktiskt.

Tuva-Lena
11/5/07, 1:03 PM
#2

Jag tror inte det copia. Det här nyponpulvret utvinner man ur strandnypon, alltså en särskild sorts nypon, men du kan få tag i det på hälsokost! Jag har börjat dricka nyponsoppa varje dag, men det är väl samma sak med den: inte rätt sort, men någon uns av aktiva substanser borde ju även ingå i vanliga nypon- förhoppningsvis.. Fundersam

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

copia
11/5/07, 7:35 PM
#3

Jag har ju ingen värk så jag kanske får nöjja mej med C-vitaminerna då, i det pulvret på ICA. För som du säger, det är säkert nyttigare än den färdiga soppan man köper med en massa tillsatser…

Tuva-Lena
11/5/07, 10:36 PM
#4

Precis! Jag köpte nyponpulver för att göra soppan själv - och den var mycket godare, mer smak om man säger. Fast då slog lathunden i mig till, och sen blev det färdig soppa.. Generad usch ja..;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Tuva-Lena
4/2/09, 12:09 AM
#5

För värkande leder! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

diaz55
4/2/09, 10:54 AM
#6

Gulle dej Tuvan!

har så jobbigt med värkande leder, det här ska jag prova omgående, hör av mej om resultatet senare.

kramis TuvaluvaKyss

Annons:
korseett
4/2/09, 11:19 AM
#7

Det är skillnad på nyponskalsmjöl och nyponmjöl. De jag saluför är det hela nyponet som mals ner. Finemang till hästar och hundar med och kanske katter.

diaz55
4/3/09, 1:47 PM
#8

#7 som du säljer i din butik då, inget jag kan köpa genom dig?

kanske får ta en liten tur i sommar och få lite rådgivning och inhandla liteGlad

korseett
4/3/09, 2:03 PM
#9

#8 det går alldeles utmärkt att handla från mig Kyss och välkommen hit ifall du gör en habrovink till Säffle

mayolica
4/3/09, 6:42 PM
#10

Här växer det jättemycket olika slags vilda nypon, jag tänkte vara duktig och plocka och laga egen nyponsoppa för nåt år sen,men det blev inte så mycket med det.

Jag vet att folk har blivit hjälpta med sina ledbesvär av nyponpulver,men jag har för mej att det är en särskild sorts nypon som ska ha bra effekt mot ledproblem.

~ mayolica ~

korseett
4/3/09, 7:45 PM
#11

#10 nej det går lika bra med vanliga nypon.

diaz55
4/4/09, 9:56 AM
#12

#9 det låter bra det korseett, och om du har vägarna förbi Örebro är du hjärtligt välkommen till mej, och det gäller allihopa, skulle vara så kul att träffas. Hoppas det kan bli en träff någonstans, det vore så kul.Glad

#10 det bir att stå huvudstupa in i nyponbuskarna i höst då!

Hoppas du mår bättre Mayolica, en varm tanke till dig. Kramis

korseett
4/4/09, 12:05 PM
#13

#12 har rätt som det är vägarna förbi Örebro då jag hälsar på en kurskamrat där som har salong. Naturblomman heter den, inne i stan. Hälsar gärna på dig med!

Annons:
Clary
9/19/09, 9:51 AM
#14

Puttar upp den här tråden om nypon.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Magi-cat
10/1/14, 5:23 PM
#15

Nypon är bra! 🌺🌺🌺

Lindrar ledvärk, skyddar hjärtat och bromsar cancercellers delningshastighet.

http://www.aftonbladet.se/wellness/matvikt/article19574058.ab


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Upp till toppen
Annons: