Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Akupunktur

Lisas Öronfröjd

2007-09-30 17:53 #0 av: Tuva-Lena

På uppdrag av Inga-Lenas önskan, ska jag försöka att delge er mina upplevelser av öronakupunktur. Dess syfte och verkan. Men först en introduktion:ÖRONAKUPUNKTUR
är en kraftfull terapi liknande klassisk akupunktur.
Behandling av örat ger emellertid avsevärt snabbare tillståndsförändringar och resultat.
Metoden är lämpad för kroniska tillstånd samt även för avvänjning av olika slag.
Men även för akuta problem som exempelvis olika smärttillstånd, kan behandlas med öronakupunktur.
Källa: Hälsohörnan/Elsie Berg

Syftet är att kunna få en kompletterande behandling för oro, ångest, sömnsvårigheter etc.
Att minska sina svårigheter tex. förhöjd grundspänning, sömnsvårigheter, oro, ångest mm.
Att ev kunna minska medicinering.
Må bättre, vara i jämnare balans.
Källa: Landstinget kronoberg
 
Jag kom i kontakt med denna enkla behandling när jag var på vårdcentralen i ett annat ärende. Efter en tids intensiv ångest, bröt jag ihop hos dr. Innan jag skulle tillbaka hem, gav hon mig en akut tid hos en sköterska på VC som gav öronakupunktur. I denna stund av ångest och djup oro var jag mottaglig för vad som helst.
Syftet med öronakupunktur för just mig i den stunden var, att dämpa min ångest, släppa på spänningarna jag hade i kroppen. Jag fick klara besked om att en behandling räcker inte, utan jag fick komma 4ggr första veckan och 3 ggr veckan därpå. I mitt akuta tillstånd borde jag fått akupunktur varje dag, men det fanns inte tider för det. Jag gick dit dessa 2 veckor och sen hade sköterskan semester, så det har blivit ett uppehåll. Måndagen den 8 oktober börjar jag en ny behandling med öronakupunktur igen. Inte för att jag nu känner någon akut ångest,utan för att komplettera min KBT(=Kognitivbetendeterapi) behandling.


Nu till verkan av behandlingen jag fick första perioden.
----------------------------------------------------------
Jag satt upp när sköterskan satte dit nålarna i mina öron, kunde nog röra sig om 5-7 nålar i vardera. Det stack till pyttelite av någon nål men annars kändes det ingenting. Vissa nålar hoppa bort från örat, lika fort som hon satte dit dom och det pga att jag hade så mycket spänningar i vissa delar av kroppen. När alla var på plats fick jag ligga ner och försöka slappna av...hon skulle komma tillbaka igen om 30-45 minuter.


Under tiden jag låg där som ett nervöst vrak kände jag hur jag sakta blev lugnare, ångesten avtog och jag blev jättetrött. Nu hör till saken att jag var helt utmattad av all gråt och nervspänning, men åh, va skönt det var. Tankarna flöt hit och dit och tårarna rann utan att jag grät. Jag frös fast jag hade fått en filt över mig, men annars kom det ett behagligt lugn över mig.

Sköterskan kom och tog bort nålarna och fråga hur jag mådde ang nålarnas effekt och jag berättade samma för henne som för er. Hon satte 2 st pyttesmå hudfärgade plattor med en liten kula i, innanför varje öra. Dom skulle jag trycka en liten stund på hemma när jag kände oron igen. Jag fick sådana plattor efter varje gång jag var där. Dom fungerade verkligen, jag fick nämligen tillfälle att prova dom när jag var hemma.

Efter varje behandling kände jag mig bara bättre och bättre, så när sköterskan åkte på semester mådde jag relativt ok. Nu ska jag snart börja igen med ny behandling och det ska bli riktigt skönt!

En riktig Öronfröjd =) 

Mvh/Brokenfether.

Relaterade länkar

Av: Brokenfether

Datum för publicering

  • 2007-09-30

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-30 20:13 #1 av: korseett

bra artikel. Den där metoden har jag tittat på länge att jag vill utbilda mig inom så den står på önskelistan

Anmäl
2007-09-30 21:36 #2 av: Tuva-Lena

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter Brokenfether! Skall bli spännande att få följa fortsättningen..

Får du göra uppehåll med andra mediciner under behandlingen, eller har det ingen betydelse..?

Kram och lycka till!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-10-01 04:14 #3 av: Brokenfether

#1 Tack! Det var min första så det va lite nervöst..Flört

#2 Tack Tuvan,det var roligt att få skriva lite..Fot i munnnen Nej,jag behöver inte sluta med min antidepressiv medicin...tvärtom tycks dessa behandlingar gynna varann. Jag ska däremot fråga sköterskan om ämnet,för man vet ju inte hur det är ställt med andra medicineringar...bra fråga..Skrattande Kram

Anmäl
2007-10-01 14:05 #4 av: Tuva-Lena

#3 En annan sak som skulle vara intressant att följa, är din behandling med Kognitiv Beteendeterapi. Kan du berätta lite om den också? Hur är den upplagd och vad vill man uppnå med det? Kan vara intressant för dem som inte har kommt i kontakt med det tidigare... Flört Kramis!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-10-01 23:00 #5 av: Brokenfether
#4 Jo,jag kan hålla med dig Tuvan ang att få läsa om andras erfarenhet ang KBT...det skulle jag själv oxå vilja göra...Skrattande Det är lite svårt att skriva om känns det som,men när jag känner mig mogen för det så ska jag göra ett försök...fast det blir inte så ingående,för det blir för personligt...Flört Kramis...Skrattande
Anmäl
2007-10-01 23:44 #6 av: Tuva-Lena

Jag förstår Brokenfether! ;) Vi väntar med det!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-10-06 17:22 #7 av: monkan

Jag har också fått öronakupunktur, men jag fick nålar som skulle sitta kvar till de ramlade bort. Först fick jag vanlig akupunkturbehandling. Sen tar min akupunktör ett instrument som hon för runt på örat. Där det tjuter som mest sätter hon en liten nål. Ofta är det i en punkt som korresponderar med det stället jag har haft mest ont i, men jag har också fått behandling mot yrsel - med öronnål. Det kan göra mycket ont att få nålen på punkten i örat, och får man nålar i båda öronen kan det bli lite problem att sova någon natt, men det brukar lugna ner sig så småningom. Nålarna sitter kvar från några dagar till 2 veckor innan de ramlar bort. Det är svårt att inte pilla på de från tid till annan. När jag inte har nålar kan jag massera på punkterna i örat. Jag känner hur det har effekt. Mycket bra metod

Anmäl
2007-10-06 21:36 #8 av: Brokenfether

#7 Det var en ny metod för mig...intressant att få läsa om fler som fått öronakupunktur...Skrattande Tänker på det där med att sova med nålar i öronen...hur i all världen kan man göra det...aj,aj...Hemlis är det mini nålar du får då??..kan hålla med om att det kan svida till när vissa nålar sätts fast...det är bla dom som gärna hoppar bort direkt och får sättas fast några ggr innan dom sitter där.

Öronakupunktur är en effektiv metod...Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.