Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Örtterapi

Kraftfull näring direkt från skogen

2007-09-14 02:50 #0 av: Tuva-Lena

Tallbarksdrycken är klar och röd som rödvin och smaken för tankarna till en tallmo om sommaren. Dessutom är den en av de starkaste antioxidanter man känner till.

Tallbarksdryck har använts i Norden sedan urminnes tider och var känd för sina stärkande och lindrande egenskaper. Kloka gummor och gubbar ute i byarna tillredde elixiret av tallens bark och bast. Att få en dos av deras hemkokta elixir var ofta enda boten mot allehanda krämpor på den tiden det varken fanns apotek eller läkemedelsindustri. Numera håller den gamla kunskapen på att försvinna.
Men i Finland framställs fortfarande tallbarksextraktdryck enligt urgamla recept kompletterade med rön från modern forskning. Vetenskapen har visat att de gamla recepten verkligen fungerar - drycken är en av de starkaste antioxidanter man hittills har funnit.

 

Naturlig näring
För människor i alla tider har det varit självklart att hämta kraft i naturen. Behovet har knappast minskat.  Dagens sätt att leva är ibland långt från det naturliga. Vi jäktar och stressar och äter ofta snabbmat eller halvfabrikat. Risken finns att vi varken får det lugn eller den näring vi behöver.  
Och det är just som näringsrikt livsmedel tallen kan bidra till vårt välbefinnande. I de nordiska länderna var det tradition under nödår att baka bröd på tallbast. I Finland gör man det än i dag, just för att det är så nyttigt.


Den allra första forskningen på tallbarksdryck gjordes i Frankrike på 1940-talet, då kemisten Jack Masquelier framställde ett extrakt från franska kusttallar, pyknogenol. I Finland har tallbarksdryck undersökts i sex års tid vid universiteten i Åbo, Tammerfors, Helsingfors, Kuopio och Uleåborg. Dess antioxidativa verkan har bland annat jämförts med grönt te, C- och E-vitamin. 
Och forskarna är eniga: Den finska tallbarksdrycken innehåller fenolföreningar och flavonoider och är en mycket effektiv antioxidant. Hundra gånger starkare än E-vitamin och 5-7 gånger starkare än C-vitamin. Den blandning av antioxidanter som ingår i mycket stor mängd i tallextrakt kallas procyanidiner och är den starkaste antioxidant man känner till. Barkens procyanidiner är tallens naturliga skydd mot miljögifter.

Inget hokus-pokus
Docent Matti Tolonen, docent vid Helsingfors universitet, har gjort en sammanställning av de senaste finska och internationella undersökningarna. De visar att tallbarksdrycken har dessa effekter:

 

Stärker blodkärlens väggar så att de blir starka och hållbara. Hämmar bland annat åderbråck och kan till och med bota hemorrojder.


Är antiinflammatorisk, en del av förklaringen till att blodkärlen stärks.

 

Fångar fria radikaler, som sätts i samband med bland annat hjärt-kärlsjukdomar.

Skyddar hjärnans vävnader, hämmar förändringar som leder till demens och Alzheimers sjukdom samt hjälper till att bevara minnet.

Bygger upp immunförsvaret och hämmar virus och infektioner.

Gör huden mjukare och hämmar rynkor.

 

Några biverkningar känner man inte till. Tester har gjorts på både människor och djur och inga negativa effekter har rapporterats.

Källa: Tidningen Hälsa 09/2007

 

Relaterade länkar

Av: Inga-Lena

Datum för publicering

  • 2007-09-14

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-14 12:28 #1 av: Tiia

Vet du om det finns i hälsokostaffärer?

Anmäl
2007-09-14 15:12 #2 av: Tuva-Lena

Tiia, jag kan dessvärre inte svara på det, men det antar jag. Annars kan du gå in och läsa på nedanstående länk, eller ringa direkt till den svenska distributören.

Lycka till! :) och återkom gärna och berätta om dina erfarenheter. Blir jättespännande! Glad


Kontakt i Sverige: Reino Punkka,
TB-Produkter, tel: 0227-319 14.
Hemsida www.tb-produkter.nu

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-14 20:14 #3 av: YvonneW
Tittade på länken ovan. Det finns något som heter Barrträdsextrakt, och läser man mera tycks det röra sig om just tall. Mycket intressant, det här visste jag inte. Antioxidanter skall väl kunna förebygga uppkomsten av cancer också eller hur?
Anmäl
2007-09-14 23:26 #4 av: Tuva-Lena

#3 Ja ja men, antioxidanterna tar hand om "avfallet" efter cellernas metabolism, som annars kan vara skadliga ämnen för kroppen. Äter vi en väl balanserad kost behöver vi inga extra antioxidanter, men i dagens samhälle när vi slarvar med halvfabrikat o s v, så kan det behövas ett extra tillskott. Antioxidanter finns i dom flesta grönsaker. Betakaroten t ex, som finns i morötter och färgar dom gula, även rödbetor, paprika o s v.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-15 01:16 #5 av: Tiia

Jag ska kolla i hälsokostaffären när jag ska dit nångång,vet inte bara närGlad

blåbär är väl också bra,kommer inte ihåg bara för vad

 

Anmäl
2007-09-16 00:30 #6 av: Tuva-Lena

#5 Annars kan du beställa i web shopen man har på hemsidan här ovanför. Var in o tittade och dom tar bara 65 kr för en flaska på 600 ml.

Bläbär innehåller oxå antioxidanter, dessutom är det jättebra för synen! Cool

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-16 03:35 #7 av: YvonneW
Har du hört att mistelextrakt kan bota cancer Inga-Lena? Vet inte hur det är nu, men på 80-talet användes det på sjukhus i Tyskland. Det är väldigt dyrt, men går att beställa - hm, undrar om det var via Vidarkliniken. Minns inte riktigt varifrån det beställdes. Kanske direkt från Tyskland?
 
Apropå antioxidanter tror jag att vetegräselexir också hör till den gruppen - eller har jag fel? En gång i tiden odlade jag vetegräs i balkonglådor i fönstren. När gräset var cirka dm-högt klippte jag det och mixade det tillsammans med vatten. Det skulle både förebygga och bota cancer. Det var en gång populärt att ge barn på dagis också minns jag.
Det finns en torkad variant också, på burk, som man kan mixa med vatten. Fast enligt min mening, och det jag läste på den tiden, var det allra bäst att odla själv.  
Anmäl
2007-09-16 04:31 #8 av: Tiia

#6 Bläbär är bra för synen säger du,Inga-Lena.Menar du blåbär....*asgarv*

Anmäl
2007-09-16 13:53 #9 av: Tiia

#6 menade inget illa..tyckte det lät så roligt bläbär

Anmäl
2007-09-16 14:54 #10 av: Tuva-Lena

#7 och 8! Vilka nattugglor jag har fått till sajten! Förvånad men det är bara kul det, att det rullar på dygnet runt. Glad

Ang blåbär, jo jo men, dom innehåller speciella ämnen som skall vara bra för synen - ungefär som morötter. Ha, ha! har du sett en kanin med glasögon? Skrattande

Yvonne, det finns ju många olika cancerformer, och nästan lika många botemedel skulle man kunna säga, och det du säger om vetegräs stämmer säkert. Det man kan ha i åtanke när man läser artiklar om botemedel/förebyggande mot sjukdomar, är att vi är så olika i konstitution, och det som hjälper för en person, kan vara verkningslöst för den andre. Det beror alldeles på vilken cancerform som skall kureras. Sedan spelar självklart också livsföring och vår personliga inställning in. Kul att du kommer med så många tips! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-16 15:07 #11 av: Tuva-Lena

Fortsättning: När jag gick läste farmakologi på vårdlinjen hamnade jag i en het diskussion med en apotekare, där vi var på studiebesök. Hon menade att den alternativa örtmedicinen endast uppstått för att kunna profitera på sjuka människor! Gissa vem som gick i taket?! Jag förstås! Skrikandes

Jag berättade då för henne, att dom läkemedel man idag använder inom läkemedelsindustrin är ingenting annat än knyckta kopior av dom verksamma delarna i växternas DNA. Man försöker alltså att kopiera dom verksamma beståndsdelarna i läkeväxterna, för att sedan kunna framställa dom mediciner som botar allehanda sjukdomar. Skillanden är bara att dom framställer dessa beståndsdelar på konstgjord/syntetisk väg, medan växterna har dem naturligt i sig.

Gissa om hon blev tyst sedan. Hon kunde ju inte bevisa motsatsen eller påstå att jag ljög. Cool

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-17 08:59 #12 av: Tiia

Jag skulle behöva gå ut i skogen och plocka lite blåbär..men dom är väl så vattniga nu.Skulle faktiskt behöva till synen...ju äldre jag blir desto sämre blir synenGråter

Det är bra Inga-Lena att stå på sig när man vet att man har rätt

Anmäl
2007-11-01 19:45 #13 av: Tuva-Lena

*puttar för nya medlemmar* ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-02 09:52 #14 av: Magi-cat

Intressant det där med tallbarsextraktet, ska kolla om "min" hälsokosthandel har den, annars får de ta hem.

Finländarna är väldigt bra på hälsokost och nyttiga tillskott. Jag brukar bunkra upp med bl.a. crataegus-droppar när jag är där på somrarna.....

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2007-11-02 15:24 #15 av: Skogskraft

Nice, me like this. Jaga tallbarksdryck inprogrammerat i skallen Skrattande

Anmäl
2007-11-02 15:37 #16 av: Brokenfether

Gör huden mjukare och hämmar rynkor.!!!Förvånad men Goddag! Kyllä..Broken söpa oxå tallsaften....Skrattande

Anmäl
2007-11-04 17:27 #17 av: Bybo

På tal om Blåbär...så läste jag om ett gammalt knep för att bota/lindra urivägsinf... ( om jag nu minns rätt)

Gumman var i ett sånt behov av blåbärsris..att hennes gamla gubbet tom gick ut i snön och letatde upp blåbärsris.

Gumman kokade upp riset..hällde väl allt i en hink och satte sig sen på huk över den :-) Och sen skulle man väl även dricka avkoket som te ( NEJ inte det som gumman satt över)

Till slut så botade hela byns kvinnor sig själv med blåbär/ris  Innan dem provat tyckte dem det gamla paret var skvatt galna...

 

Anmäl
2007-11-04 20:15 #18 av: Brokenfether

#17 Blåbär verkar vara bra i många syften...och gott är det med.

Bybo...tills jag provat hinken så tror jag oxå gumman är lite "galen" hehe,men å andra sidan hade dom många bra knep förr i tiden. 

Anmäl
2007-11-06 23:59 #19 av: Aelsklinn

Någon som testat barrträdsextraktet? Hur smakade det?

Anmäl
2007-11-07 00:48 #20 av: Tuva-Lena

#19 Tror inte det. Man måste ju beställa det från hemsidan, eller ringa direkt till återförsäljaren här i Sverige. Om du tittar på inlägg #2 så ser du adress till hemsidan och tel nr till importören. Lycka Till, och berätta gärna för oss om hur du upplevde drycken! ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-03-11 16:40 #21 av: Tuva-Lena

putt*

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-03-11 17:16 #22 av: Hoppfull

Själv äter jag detta: http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Superfood/Mighty-Greens.htm den ska vara något alldeles i hästväg och innehåller ALLA näringsämnen man behöver.

Finns även som: http://www.alkagreens.se/sv/AlkaGreens.aspx

och som : http://www.helhetshalsa.se/frames.htm under kosttillskottet Supergreens.

Anmäl
2008-03-11 18:10 #23 av: Magi-cat

Jag har testat barkdrycken. Smakar ungefär som man kan vänta sig.Skrattande Nyttig var den säkert, men tyvärr blir det lite dyrt med en längre kur.

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2008-03-11 18:15 #24 av: Hoppfull

Vad kostade det?

Anmäl
2008-03-11 18:35 #25 av: Ayena_old

Detta verkar helt klart intressant! Någon som provat härinne?

Funderar på att beställa.

Anmäl
2008-03-11 19:15 #26 av: Hoppfull

Skulle man dricka väldigt mycket varje dag Magi-cat? För annars är 68:- för 6 dl ganska  tycker jag Förvånad Glad

Anmäl
2008-03-11 22:48 #27 av: Tuva-Lena

#26 Såg på hemsidan att man skall dricka 1-2 dl per dag så då blir det ganska dyrt i längden förstås..men efter 1-3 veckor skall man märka den positiva effekten. Kanske man kunde begränsa sig till att använda den som "hälsokur" som man genomför då och då istället..?

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-03-12 00:08 #28 av: Ayena_old

Då räcker ju inte 6 dl särskilt långt........ Blir ju jättedyrt om man ska dricka i tre veckor.

Njaaeee, får nog hitta något annat Flört

Anmäl
2008-03-12 00:57 #29 av: Tuva-Lena

#28 Gör som jag Ayena, samla in björksav på våren! Har några liter i frysen över vintern som jag smuttar på då och då. :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-03-12 08:33 #30 av: Hoppfull

Jag är ju så konstigt så att jag tycker inte att det är så farligt... alltså jag har bara en kropp och ett liv och att snåla på den är inte min grej. Jag avstår hellre från kläder (för de flesta tvekar inte på att köpa en tröja för 400:- eller skor för 600:-) och lägger de hundralapparna påbehandlingar, vitaminer och tillskott för att hjälpa kroppen att må bra.

MEN det ät ju oxå för att jag inte mår bra såklart Glad! Om jag ska få ork och kanske få kroppen att klara att bryta ner mat till energi så behöver den nog hjälp verkar det som... Fundersam Glad sedan hör det till mitt totala ointresse för att shoppa...

Anmäl
2008-03-12 11:01 #31 av: Magi-cat

jag betalade 95:- per flaska (Hälsokostaffär) och man skulle som sagt dricka 1-2 dl om dagen och flaskan förbrukas på en vecka. Jag köpte några flaskor och skulle gärna fortsatt, men i längden blir det lite dyrt tycker jag.....Kan inte säga att jag kände någon effekt men känner mig allmänt positiv till både barkdryck och björksav, så jag ska nog pröva igen!

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2008-03-12 12:31 #32 av: Hoppfull

Näe klart att man ska ha effekt om man ska fortsätta! Annars blir det verkligen dyrt :) som att hälla ut ett dyrt vin Förvånad

Jag äter för närvarande näringstillskott, det kostar 360:-/ burk och räcker i ca tjugo dagar. MEN blir jag frisk av det så är det värt vartenda korvöre :) och jag bara gläds åt att avstå från annat om det kan hjälpa mig.... men då ska det förstås hjälpa med... Glad

Anmäl
2008-03-12 13:50 #33 av: Ayena_old

Jag såg att det gjordes så i Jämtland, där finns ju mycket björkar. Men då måste man väl ha en sådan där "rinntut" instoppad så att saften kan rinna ner i en spann som står under, eller??Fundersam

Anmäl
2008-03-12 23:09 #34 av: Tuva-Lena

#33 "Rinntuten" min består av ett tunt stålrör som vi trycker in i stammen. Först skär vi ett "V" med kniv i barken, sen kör vi in tuten längst ner på V:et. Då droppar det helt själv ner i en flaska som vi har bundit fast runt björken. Björksav smakar jättegott, lite sött och väldigt friskt. ;) Såret som blir i stammen ger mig lite dåligt samvete, men självläker efter nån vecka. Då får man skära en ny skåra för att det skall fortsätta rinna, så det behöver inte bli så fula ärr efteråt ändå. :) 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-03-13 00:23 #35 av: Ayena_old

Min son och hans familj har jättemånga björkar på tomten. Tror jag ska göra ett besök där till helgen. Men hur ska jag få tag på den där rinntuten då?

Anmäl
2008-03-13 00:55 #36 av: Tuva-Lena

#35 Du kan inte samla upp sav förrän tjälen har gått ur marken. Jag vet inte hur det är nere i Skåne just nu, men här i Norrland kan vi inte samla sav förrän tidigast i slutet av april/början av maj. Björksaven är den första vätskan trädet drar upp från rötterna sedan tjälen lämnat marken, och skall därför vara extra näringsrik. "Tuten" kan du tillverka av ett stålrör, ett tunt sådant, max 1 cm i diameter. Kanske går med hårdplast också.. ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-03-13 11:42 #37 av: Hoppfull

Så brukar mina föräldrar göra med... och samla in växter, örter, rötter och blad som de kokar téer och mediciner av. "Blodrot" (vet inte om den heter så) är oerhört effektiv vid maginfluensa t.ex.

Anmäl
2008-03-13 12:11 #38 av: Ayena_old

I Skåne finns ingen tjäle och har inte varit de senaste vintrarna. Saven har kanske inte samma styrka då. Ska fråga sonen om han har något rörliknande, det har han säkert eftersom de bygger om huset.

Anmäl
2008-03-13 12:43 #39 av: Hoppfull

Intressant tanke Ayena! Om det inte är tjäle så får inte träden den årstidsrytmen med vinter och mindre vatten att suga upp. Det kan nog tänkas påverka saven... men å andra sidan savar väl träd bara på våren oavsett tjäle Fundersam??

Anmäl
2008-03-13 23:13 #40 av: Tuva-Lena

#39 Jo, jag tror nog att dom har en inprogrammerad vintervila i alla fall. Så då kan man kanske tänka sig att saven stiger när knopparna börjar att utvecklas..? Eller vad tror ni..?

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-03-14 00:37 #41 av: Ayena_old

Det känns som det är så. jag kommer ihåg i april förra året då några hade fällt sina björkar och stubbarna fullkomligt "sprutade" ut sav. Så det blir att våldgästa sonens hus till helgen!

Anmäl
2009-05-18 19:01 #42 av: JILE

Nu har jag skickat efter tallbarksextrakt, fick se att ni skrivit om den här också när jag sökte på den.

Ska meddela hur PIGG jag blir :-) sedan,

Kram Jile

Anmäl
2009-05-18 19:12 #43 av: Hoppfull

Ja gör det, det blir spännande Glad

Anmäl
2009-05-18 19:21 #44 av: JILE

FlörtBlir lång som en tall sen :-)

Anmäl
2009-05-18 21:26 #45 av: Hoppfull

Hahaha, ja blir du det då beställer jag med... minst en decimeter vore fint Glad

Anmäl
2009-05-18 22:26 #46 av: JILE

GladJasså du é kort du mé Hoppfull :-) jag sätter väl in ett kort efter jag druckit drycken där bara fötterna får plats på fotot ..hi

Anmäl
2009-05-19 09:46 #47 av: Hoppfull

Japp, alldeles för liten... hade gärna varit en bra bit längre Glad Det hade jag nog varit med om inte mitt ryggfel dragit ihop kroppen på mig, men det kanske oxå tallbarksextraktet kan hjälpa Flört

Anmäl
2009-05-19 11:43 #48 av: JILE

Oj, är det stora ryggfel, eller kan du göra något åt det?

Anmäl
2009-05-19 11:48 #49 av: Hoppfull

Ja det är stort... enligt sjukvård mm går det inte att göra något åt ( de menar att som sämst sitter jag i rullstol om ett antal år) men jag kämpar ju på med andra behandlingar och bli mer och mer övertygad om att det är gammalt känslomässigt skit som sitter i musklerna och får dem att dra ihop sig så att hela ryggen dras ihop. Så bättre kan jag med all säkerhet bli Glad inte sämre...

Anmäl
2009-05-19 12:12 #50 av: JILE

FlörtJa du har rätt "med lite jävlaranamma" så går nog allt att bota jag har ju mina muskelbesvär med dåliga perioder. Men det sista som överger en är ju hoppet :-) att bli bra eller bättre. Jag tror ju att man påverkar nog själv det mesta problemen.

Anmäl
2009-05-19 12:17 #51 av: Hoppfull

Ja vi påvrekar åtminstone vår egen inställning till våra problem. Jag klarar inte det där sättet där man liksom sätter sig ner och bara accepterar att nu är det så här och jag kan inget göra, och istället identifierar sig med sin diagnos, man är sin sjukdom liksom. För det tror inte jag riktigt på. Jag tror att man kan lära sig mer om sig själv och om kroppen och skapa förutsättningar för kroppen att läka så mycket det bara går! Sen kanske man inte kan bli som ny men ändå Glad

Anmäl
2009-05-19 12:33 #52 av: JILE

GladJa som Irén på Helheten i Örebro skriver. Jasså har du fått en sjukdom ja vad bra allt man fått kan man ge bort.

Många kroniska problem kan bero på att vissa känslor fastnat kvar i vår kropp. chock är en vanlig orsak till att besvären blir långvariga skriver hon.

Jag går hos Birgitta Werner i Brunflo hon är medium och kan kanalisera vad man behöver för homeopatmedel. Jag hade chocker sedan min egen födsel. Nu äter jag homeopatmedel mot detta.

Du skulle testa detta?

Kram jile

Anmäl
2009-05-19 12:43 #53 av: Hoppfull

Coolt  Cool jag är övertygad om det är sant! Att det är känslor som sitter och stockar sig i musklerna och ju fler stopp ju större obalanser.

Men kan homeopatmedel får bort chockerna? Alltså cellminnen i musklerna? Hur reagerar du på detta? Och framför allt blir du frisk?

Jag är beredd att testa allt, men just nu är Gårdbäckarna prioritet och jag ska ta ett par behandlingar där till först, innan jag går vidare och testar annat. Men det var ett bra tips, Tack för det!

Anmäl
2009-05-19 13:02 #54 av: JILE

GladJa jag har kanske blivit lugnare, inte stressar så utan tar det lite mer med ro allting. Brukar bli väldigt dålig emellanåt, men nu så blir det mildare för varje ggn. Vi får väl se, man måste ju prova. Har väl testat det mesta vid det här laget. Man har väl för bråttom också..vill ju bli bra fort :-)

Min dotter tar ju för sin allergi och astma, och hon sa igår att jag är inte lika orolig längre i skolan. Hon har ju haft problem där, blyg osv. Birgitta sa att hon behöver lite mer jävlaranamma isig och det stämmer ju. Fast jag var ju jätteorolig i början, eftersom man har ju ett ansvar när man är förälder.

Ja gårdbäcken/bäckarna är ju duktiga. Du gör inte det på distans?

Kram Jile

Anmäl
2009-05-19 13:29 #55 av: Hoppfull

Fantastiskt att det hjälper er så bra! Det är ju det som är viktigt! Får man bestående resultat eller måste man fortsätta äta medicinen sen?

Vi har diskuterat distansbehandling men varken jag eller de tror att det fungerar på mig eftersom jag är så himla svårbehandlad. Så de får bli när jag kan träffa dem vilket är ganska knepigt. Men samtidigt är det kanske bra eftersom även jag är väldigt resultatinriktad och säkert stressar kroppen ibland i min kamp för att må bättre.

Anmäl
2009-05-19 13:40 #56 av: JILE

Ja jag vet inte förhoppningen är väl att bli bra och slippa medicinen. men det kommer väl nya krämpor.:-)

Ja det är ju svårt om man inte bor i närheten där de behandlar samma här. Min dotter fick en behandling av Markus och Eva på distans 1 ggn. Men det är nog starkare i fysisk behandling.

 

Anmäl
2009-06-04 17:11 #57 av: JILE

Nu har jag fått tallbarksdrycken, men inser att det går åt bra mycket..hur ska man ha råd till detta. Ähh jag dricker ju inte sprit så ofta så då tar jag tallbarksdryck istället :-) kan man spetsa till midsommar kanske :-)

 

Kram Jile

Anmäl
2009-06-05 01:45 #58 av: attvaraellerintevara

Hej vad intressant snack här.... /AStrid

Anmäl
2009-08-26 00:39 #59 av: JILE

GladNu har jag fått en omgång tallbarksdryck och tabletter. Ska meddela er om jag märker någon förbättring i hälsan.

Kram Jile

Anmäl
2009-08-26 09:16 #60 av: felixifokus

Gäller ungefär samma egenskaper för granbarr?

Anmäl
2009-08-26 12:56 #61 av: [Saiva]

Man kan man inte koka det här själv? Det är ju inte direkt brist på tallar i Sverige. ;o)

Någon som har recept? :o)

Anmäl
2009-08-26 13:11 #62 av: JILE

Jag vet inte om det går med granbarr #60 Det skulle ju vara bra om man kunde göra det själv för det är ju inte billigt.

Anmäl
2009-08-26 15:02 #63 av: Hoppfull

Det måste ju vara så man börjat dricka detta och sett dess effekt, så varför inte. Jag har tyvärr inget recept men har ni testat att googla på det?

Anmäl
2009-08-26 21:37 #64 av: felixifokus

jisses jag har läst fel, trodde det stod tallbarRsdryck Skäms

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.