Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Örtmediciner

klimakterie besvär

2011-09-28 15:41 #0 av: Ians

Klimakteriet är en period då kvinnor får många och ibland besvärande besvär. Värme vallningar, humör svängningar, väderspänningar, sömn problem etc.
 Och det finns många metoder för att motverka det Om man inte vill använda sig av hormonbehandling.

Riskerna med hormonbehandlingar har ifs avtagit i takt med att preparaten blivit bättre.

Och skall man välja mellan pest eller kolera så bör man ta något som går att bota iaf.

Därmed vill jag inte skuld belägga eller skrämma dem som val ten hormonbehandling....de skall känna sig trygga med sin doktors råd.

Däremot finns det en grupp kvinnor som inte är aktuella för någon hormonbehandling ex om man har känd cancer sjukdom och därmed disposition för detta i släkten.

Då är de naturliga valen bättre än att gå runt och må pest. Klimakterie besvären kan vara från något år upp till tio år för dem som är mest drabbade.

10 år är en lång period att må dåligt på. så då bör man se sig om efter något som fungerar.

Örter är ett klassisk alternativ....här är några exempel på örter som skapar harmoni i kroppen vid klimakteriebesvär.

  • Läkesilverax (Cimicifuga racemosa eller Actea racemosa): Läkesilverax är en hög växt med blommor som växer naturligt i nordöstra America. Den användes mycket av indianer, och senare av amerikanska kolonister, för att lindra mensvärk och klimakteriebesvär. De torkade rötterna och dess underjordiska stam (rhizom) tillagas.
  • Jamsrot (Dioscorea villosa): Jamsrot tillhör jamssläktet och växer i Nordamerika, Mexico och Asien. Den är en ört med anti-inflammatorisk effekt. Man använder de torkade rötterna.Finns som både tabletter och kräm att smörja på ställen där huden är tunn för bästa upptag. Det sägs att krämen är mest effektiv.
  • Kinakvanne (Angelica sinensis): Kinakvanne förekommer framför allt i Kina, men finns även i Japan och Korea. Den är vanlig inom orientalisk medicin.  Rötterna används mycket i traditionell kinesisk medicin för att behandla gynekologiska sjukdomar, utmattning, mild blodbrist och högt blodtryck.
  • Ginkgo (Ginkgo Biloba): Ginkgo är ett tåligt, dekorativt träd som växer naturligt i Asien. Ginkgon kan spåras 270 miljoner år tillbaka i tiden och är därmed världens äldsta levande träd. Bladen tillagas.
  • Salvia (Salvia officinalis): Salvia är en vintergrön ört med kraftig stjälk, gråaktiga blad, och blå eller lila blommor. Den odlas ofta, även om den växer vilt i södra Europa. Liksom Myntasläktet tillhör Salviasläktet familjen Kransblommiga växter, och är känd för sina läkande egenskaper. Bladen kan användas färska eller torkade.
  • Rödklöver (Trifolium pratense): Rödklöver växer naturligt i Europa, Afrika och Asien, men odlas i många andra områden. Växtens blommor används i framställning av tabletter och kapslar, samt i te och vätskor.
  • Lakritsrot (Glycyrrhiza glabra): Lakritsväxten tillhör familjen Baljväxter och är därmed släkt med bönor och ärtor. Den förekommer naturligt i södra Europa och vissa delar av Asien. Den är en örtartad perenn (flerårig ört). De torkade rötterna och dess underjordiska stam (rhizom) tillagas.
  • Munkpeppar (Vitex agnus castus): Munkpeppar växer i Medelhavsområdet. Under antiken användes den mycket växtodlare för att behandla klimakteriesymptom och hormonförändringar. Frukten torkas och tillagas.

Även bidrottningsgele sägs ha effekt mot klimakteriebesvär. Sojabönan är ett känt livsmedel som sägs ha effekt vid besvär av denna art genom sitt höga innehåll av växthormoner som verka lindrande på just övergångsbesvär.

Det finns även en uppsjö av kombinationspreparat som verkar på flera sätt i kroppen....ex med pollen, bidrottningele och gingseng för dem som blir trötta och nedstämda kan detta vara ett alternativ att ta till. När inte orken vill infinna sig riktigt och stressen tar över.

vill man inte ta piller och smörja in sig så finns det även den sk Lady Care

 

Som är en diskret magnet för lindring av klimakteriebesvär. LadyCare fästes enkelt fram på trosan och kan användas separat eller komplettera annan behandling.
Behandling med magneter är säkert och utan biverkningar och har använts inom konventionell sjukvård och egenvård under lång tid.

Den kan används för sig själv eller som komplement till annan behandling. Både skolmedicinsk hormonbehandling och alternativmedicinsk behandling.

Vanlig linfröolja sägs ha en hormonreglerande effekt..tyvärr innehåller den mycket omega-6 fetter som även sägs kunna öka benägenheten för inflammationer i kroppen ex i leder. Så det är inget alternativ för dem med ledbesvär.

Så som sagt det finn hjälp att få även inom alternativbehandlings området....vad som passar var och en är beroende på vilka besvär man har och hur svåra de är.

Vilka besvär som känns mest påfrestande för dig som är drabbad och för omgivningen.

Är tröttheten det värsta så kanske man skall välja något med en uppiggande effekt....och är humöret det som får omgivningen att vilja rymma hemifrån så kanske något mer dämpande är att föredra.

Vill man inte vakna badandes i svett så finns det örter som är verksamma mot det också.

Anmäl
2011-09-29 21:54 #1 av: Tuva-Lena

Jättebra artikel Ians! Själv har jag använt silverax, även om jag inte har haft några större besvär mer än lite vallningar - vid fel tillfällen förståsSkäms. Bidrottninggelé använde jag vid PMS också, funkade väldigt bra. Visst finns det bra hjälp med naturliga preparat också.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-09-30 16:25 #2 av: Ians

Jag prövar just nu en jamsrot kräm...med lite extra sting i...får se hur det fungerar!

För jag har fått inse...jag svettas inte för det är varmt, är inte f-bannad för folk är extra elaka mot mig, och är inte skit trött för jag inte sover!

Jag får helt enkelt kapitulera......och det är olistigt att må mer skit än man behöver.

Så kräm som smörjes 2 ggr/dag och Gingseng med vitaminer och mineraler mot tröttheten.

Man förlorar ju en hel del mineraler när man svettas som en gris!

Äter jag strikt lite kolhydrater...svettas jag mindre...men har en fusk period just nu...så jag känner mig allt annat än fräsch!

 

 

Anmäl
2011-10-16 18:07 #3 av: Ians

Jag har nu prövat denna jamsrot-gel i 2veckor och resultatet är fantastiskt!

Från att gå svettig förjämnan till att möjligen....MÖJLIGEN... få Ett svett anfall per dag.....

Och då tror jag mest att det beror på min smärtlindring efter operationen och inte på gummbruset!

Men om så är så kan jag stå ut med en svettnign per dag...!

Så jag rekomenderar verkligen denna gel!...kostar ifs 320kr/ tub men den är dryg...man skall ju bara ha en liten dutt varje gång o smörja på ex insidan av överarmarna där huden är tunn

http://www.atlastnaturals.com/products/Wild-Yam-Cream.html

Bara som en produktbeskrivning...finns att köpa hos hälsokosten...och det finns andra märken också!

Anmäl
2011-10-16 22:32 #4 av: MaMaMade

Mina "vanliga" vallningar verkar vara över nu, de där som bara kommer o det känns som om huvudet ska sprängas o det blir *VARMT*! Men däremot börjar jag svettas så fort jag äter ngt...tom efter ett par klunkar vanligt vatten ibland, därför förutsätter jag att det inte har med kolisar att göra...eller!?

Åt Remifemin ett tag (när jag kom ihåg att ta dem vill säga) o tyckte att det verkade funka. Nu störs jag inte så mkt av "matvallningarna", de är inte riktigt lika intensiva som de andra. Däremot är slemhinnorna sjukt torra, hade ju problem med ögon o hals redan tidigare (typ hela mitt liv) o det har inte blivit bättre sas.

Ser fram emot bättre ek, då blir det både havtornsolja, magnesium ("vinterkramper" i benen) o D-vitamin!

Anmäl
2011-10-18 21:33 #5 av: gummimamma

Nästan så jag längtar till klimakteriet och dess vallningar så jag kan bli varm. Fryser så jag blir tokig snart! Och vintern har inte ens börjat...

Anmäl
2011-10-18 21:53 #6 av: allhealing

Jag arbetade med en klient och fick som positiv biverkning följande resultat.

Klienten hade redan genomgått klimakteriet men efter den energibalansering jag genomförde återfick hon sin menstruation. Dessutom fick hon tillbaka de ungdomssvallningar som innebär djup förälskelse varvat med djupa känslomässiga svackor, dvs hormonella svängningar.

Först blev klienten paff över reaktionen men sedan vill hon för allt i världen inte mista denna nyfunna kroppsbalans.

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2011-10-19 06:50 #7 av: Ians

Det låter ju helt fantastiskt Allhealing!

Gummimamman..hur mår din sköldkörtel?

Anmäl
2011-10-19 23:18 #8 av: MaMaMade

Hmm, det är väl det bästa med det hela; att slippa mens o ha *ONT* o vara "jälak"! Skrattande

Anmäl
2011-10-20 08:46 #9 av: Ians

#8...ja inte saknar jag de perioderna i månaden, jag heller!Skrattande

 

Anmäl
2011-10-24 06:31 #10 av: gummimamma

#7 Har inte frågat sköldkörteln hur den mår Flört, men ska till läkare på onsdag och då blir det väl prover. Jag har alltid varit frusen av mig, men de senaste åren har det blivit värre. Särskillt om händer och fötter, som kan vara som isklumpar trots att resten av kroppen är varm. Det har hänt flera gånger på gymmet att jag svettats så det droppar, men händerna och fötterna är kalla.

Ser fram emot klimakteriet även för att slippa allt som har med mens att göra. Jag har visserligen sällan så där jättejobbigt med mensen som många andra, men den är jobbig som den är.

Anmäl
2011-10-24 22:44 #11 av: MaMaMade

Se till att det testas genom urinprov o inte genom blodprov!

http://www.scandlab.com/skoldkortel.html

Anmäl
2011-10-26 12:20 #12 av: signemo

Hej.

För en tid sen så frågade jag här om någon av er testat en Lady Care  sten.

Ibörjan så tyckte jag att det inte var nån skillnad. Var närmast irriterad att jag gått på att köpa  en Lady Care. Men igår kom jag på att jag har ju faktiskt inte haft vallningar på ett bra tag.

Om det är magneten i stenen eller min kropps hormoner som gjort att jag sluppit, ja det vet jag ju inte.Tron kan ju försätta berg  Men jag har burit stenen sen jag köpte den.

och jag sover om nätterna

http://www.lady-care.se/Filer/Ladycare_201108.pdf

Var rädda om varandra

Anmäl
2011-10-26 16:40 #13 av: Ians

Kanske skulle man pröva den....hm Obestämddet låter ju toppen Signemo!

Anmäl
2011-10-27 19:49 #14 av: [Mairah]

Ja, vissa klimakteriebesvär har man ju dragits med en tid, fast sedan jag börjat dricka FitLines näringsdrycker, så har mer än hälften av dem försvunnit. Glad

Anmäl
2011-10-28 07:04 #15 av: Ians

#14...näring är viktigt för att kroppen skall må bra....och påverkar mer än man tror!

Jag köpte en Lady care igår.....när jag väl köpt den så tänkte jag att varför gjorde jag inte detta innan....krämen glömmer jag ibland..den skall appliceras 2 ggr/dag.

Och funkar det med Lady care så blir det ju mkt billigare...för det är en engångs kostnad....

Så vi får väll se hur detta går Obestämd

Anmäl
2011-10-28 07:48 #16 av: signemo

Hoppas att den hjälper dig. Vore ju kul om den funkar på Dig.

Igentligen så fattar jag inte hur den kan funka. Trodde ju inte riktigt på det när jag köpte en. Och kände först mig dum.

Efter nån dag så kändes det som jag fick mensvärk. Mötte en kvinna som var i butiken samtidigt som jag precis köpt min. Hon frågade hur det gick och om jag fått lindrig mensvärk vid nått tillfälle. Ja sa jag och såg ut som ett levande frågetecken.

Det var bara precis i början man kände av den.

Varför den funkar på mig . Ja inte vet jag , men den gör det. Lovar säga till om  den slutar funka.

Var rädda om varandra

Anmäl
2011-11-06 18:30 #17 av: Ians

Nu har jag kört med min Lady Care i 11dgr...de första dagarna var jag trött som en gnu....magen ha skött sig o rensat ut rejält...och en viss molande känning i mage och ryggslut..... typ mens känningar har jag haft.

Första dagarna märkte jag ingen skillnad på svettningarna.....men så plötsigt av tog de o nu svettas jag om jag blir varm...dvs normalt!

Skall jag Verkligen känna efter riktigt ordentligt....och det skall jag väll när jag berättar om min erfarenhet....så kan jag få en halv svett rusning någon gång per dag......då blir jag svettfuktig i pannan på sin höjd...thats it!

Innan svettades jag nästan kontant o fick svamp under bysten av detta myckna svettande! Håret stod i svettiga testar o kläderna var fuktiga av svett jämt!

Fler positiva effekter av magnetenär....

Att jag Sover riktigt djupt och gott, humöret är bättre och slipper illamående av värme flusharna....så kan säga att jag är nöjd!

Skillnaden från jamsrots krämen som jag prövade innan....

är att magneten sitter på helatiden så man glömmer inte smörja sig....även om krämen oxå var bra...men glömmer man applicera den så gör den ju ingen nytta....och 2 ggr/dag skall man applicera krämen.

Av den anledningen fungerar magneten bättre oxå!

Pris skillnaden är stor ... mageten är en engångskostnad.. och krämen är en återkommande ganska dyr utgift.(ca325 kr/tub)

magneten tillför heller inga hormoner utan stabiliserar de man har själv i kroppen....så riskerna för biverkningar i form av cancer risk torde ju vara minimal.

Klart nöjd så här långt med andra ord!

 

 

 

Anmäl
2011-11-06 18:34 #18 av: signemo

VAd härligt att det hjälper dig också.

Antingen så funkar det, fast man inte begriper varför.Skrattande

 

Var rädda om varandra

Anmäl
2011-11-08 09:47 #19 av: Urkraft

Vi ser mycket positiva resultat med näringsprodukterna jag arbetar med ... både grundnäringen och så finns en tilläggsprodukt, Isoflavon (phytoöstrogener - mindre östrogenverkan än steroidalt östrogen (0,0 – 10%) och därför ingen ökad bröst- eller äggstockcancerrisk som vid hormonbehandling - motverkar även benskörhet - ej genmodifierat).

Och så finns ju även ProgesterAll - bioidentiskt progesteron: http://hormoni.se/progesteronkram_progesterall.php

Man har nyligen lyckats stoppa försäljning av det senare preparatet, till förmån för läkemedelsindustrins syntetvarianter, återigen ... men den går att få tag på ändå. Cool

Magneten har jag en väninna som provat och gillade. :)

Anmäl
2011-11-08 09:48 #20 av: Urkraft

Dubbelpost, Google Chrome knasar Tungan ute

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.