Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Avslappning/Återhämtning

Sömnproblem?

2011-10-02 13:56 #0 av: Ians

Ny forskning bekräftar gamla sanningar!

Forskare på Harvard universitetet kommer med ny forskning om en tusenårig metod.

Och bekräftar att Tai Chi kan bota sömn problem. Riktigt varför den gör det vet man inte, men tesen är att långsamma rörelser i kombination med lugn andning och fokusering skapar lugn i kroppen.

Det har en positiv effekt mot stress och efter att ha granskat befintliga vetenskapliga belägg för Tai Chins potentiella hälsofördelar, har jag dragit slutsatsen att rätt fråga att ställa till dig själv är kanske inte varför du ska träna Tai Chi – utan varför inte, säger docent Chenchen Wang från Tufts universitetet, som analyserat över 40 olika studier kring Tai Chi, i US Health News.

Forskarna har studerat om de gamla kinesiska meditationsrörelserna kan ha en faktisk effekt på hälsan.

Enligt forskarna har Tai Chin positiva effekter på alla – från barn till äldre. Även allvarligt sjuka personer, drabbade av exempelvis bröstcancer eller Parkinson, har visat positiva resultat efter att ha utövat Tai Chi.

Övningarna har även visat sig ha positiva effekter mot högt blodtryck  och sömnproblem.

Ett pass i veckan räcker för att få effekten men man får vara lite enträgen...det räcker inte med en vecko träning. Enligt studien kan man få hålla på upp till 12 veckor innan man når ett bestående önskat reultat, beroende på typ av problem och omfattningen av det. Sedan är det bara att köra på för att bibehålla den goda effekten. Men efter några veckors träning så bör man ju ha vanan inne att träna så det lär ju inte bli ett problem Flört

Tai Chi kallas också för meditation i rörelse men Chenchen Wang vill nog snarare kalla det för "Medicin i rörelse"

Anmäl
2011-10-02 15:49 #1 av: Ians

http://youtu.be/a6pJf2otwv8

En liten länk ...titta och njut av lugnet!

Anmäl
2011-10-03 09:40 #2 av: Tuva-Lena

Vet du, jag är benägen att hålla med. Jag tränade tai chi under en längre period och tänkte att, det här som är så enkelt och inte ett dugg ansträngande kan väl inte ge några större effekter..? Men tji fick jag, tai chin gjorde inte bara att ajg somnade snabbare, den fick mig också att inte vakna på nätterna.

Nu är det yoga som gäller för mig och den har samma effekt. Yoga handlar ju också om långsamma rörelser i djup koncentration, en slags kroppslig meditation som jag upplever den. Ofta när jag yogat så somnar ajg desutom framför TV:n på kvällen tack vare lugnet som infinner sig i kropppen/själen.Oskyldig

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-10-03 18:04 #3 av: Ians

Har faktiskt anmält mig till en träning som man kan vara med månadsvis...dvs hoppa in när som....

Betala 150 kr/ månad och träna en gng i veckan...funkar det inte så har man inte abbonerat på mer än en månad....

Tror att mitt ruttna knä kan fixa den typen av träning....yoga kan jag inte göra många av övningarna pga mitt knä..

Så vi får se hur det funkar med Tai chin.

Tänkte att detta kunde lindra min axel värk dessutom...vi får se!

Vågar ju inte anmäla mig till en kurs där man har ett 24-mån abbonemang om det inte funkar Flört

Anmäl
2011-10-04 10:57 #4 av: szirius

Tai chi kan nog vara toppen för dig Ians, det är som sagt mjuka, lugna rörelser och väldigt rogivande. Jag gick en termin på gymnasiet - fick tips från sjukgymnasten (jag dansade ju många timmar om dagen då och hade trasiga knän, rygg och nacke) och det kändes bra då.

Jag har ju också "gått över " till yoga precis som Tuvan-  man får helt enkelt prova sig fram och hitta vad som känns bäst.Glad

Anmäl
2011-10-04 12:19 #5 av: attvaraellerintevara

Tack,ska dela med mig av denna fina artikel. Tack ifr. AstridBirgitta. Kram!

Anmäl
2011-12-20 19:28 #6 av: Tride

Själv har jag gått över till tangon . . .Cool

Jag undrar vad det är för Tai chi ni studerat, som inte skall ha varit "ett dugg ansträngande"? Själv studerade jag "Tai chi chuan, korta yang-formen" för en kinesisk lärare, Benjamin Ben Lo, och det var ta mig fasiken jobbigt. Huvudlärare: Chen Man Ching. Inget fusk där inte. "Stå kvar där på ett ben tills jag kommer och trycker till". Kom gjorde han och tryck blev det  Det var som att hela systemet vände ut och in på sig själv.Dvs energin i alla meridianerna verkade aktiveras ungefär samtidigt, och all blockering löstes upp. Ont gjorde det, men sedan sprang vi,hans kursdeltagare, några varv runt huset innan det var dags att sova. Det bara blev så. Många stannade uppe halva natten och sjöng. Andra ingick äktenskap och bildade familj, men det var nog utanför själva kursenFlört osvosvosv.(Det fanns ju de som separerade också)

Sen dess är jag inte rädd för nånting längre.

Numera är det, som sagt tangon som gäller.

Där gäller det också att hålla balansen, ta de rätta snedstegen, kunna skilja mellan höger och vänster, partners fötter och mina egna. För att inte tala om alla de andra dansande parens fötter!

Liksom tai chi och yoga har tangon en djup effekt på hela systemet. En av mina meddansare menade, att hon hade tangon att tacka för att hon inte satt i rullstol.

Själv har jag fått bättre balans och blivit av med ett knä-problem tack vare tangon.

 

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-12-21 07:12 #7 av: Ians

Skall nog ta mig en tur till Tai chin nu när knät börjar fungera ngt bättre Flört Tack Tride för inspirationen!

Anmäl
2011-12-21 08:35 #8 av: Elpida

Mycket handlar väl om att komma i kontakt med sig själv, att vara totalt närvarande i nuet och vara tvungen att släppa allt runtomkring eftersom man måste ha totalt fokus på det man gör.

Jag skulle jättegärna testa Tai Chi om det fanns i närhenten. Du kan väl berätta när du gått ett tag Ians. *Nyfiken*Glad

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2011-12-21 11:48 #9 av: Tride

Tack själv, Ians. inspirerad av tråden kollade jag lite you.tube filmer, och konstaterade att det finns en del olikheter i själva formen. Sedan ställde jag mig i hallen och testade hur mycket tai chi jag egentligen minns. Först blev det lite förvirrat, men så kom jag ihåg att lärarna sagt att det är viktigare att göra en enda rörelse rätt än att komma ihåg hela formen. Så jag gjorde inledningsrörelsen långsamt ett par gånger, och då började de andra rörelserna följa efter ur själva kroppsminnet.

En orsak till att jag slutade med tai chi efter många års träning var faktiskt att knäna började ta stryk. Knäna lär vara den svaga punkten i tai chil Många av de duktigaste åkte in på operation av knäna. Man måste göra rörelsen absolut rätt på mm så att inte knät råkar i obalans, dvs så att inte knäskålen hamnar fel.

Den erfarenhet jag har av tai chi handlar om noggrannhet och uthållighet. Under träningen måste vi stå länge i samma position.Det är oerhört krävande, men nästan aldrig svettigt. En del lärare är mindre noga med detaljerna. Många elever kan ju också välja mindre krävande lärare.Min första lärare var inte speciellt petig, så när jag kom till Ben Lo fick jag nästan en chock. Det var då jag - och många med mig - upptäckte vad tai chi faktiskt innebär. Han brukade komma till Sverige en gång om året och hålla vecko-långa kurser.

Så småningom började jag själv att undervisa. Då upptäckte jag hur svårt många människor har att själva upptäcka hur de faktiskt rör sig. Eller hur de står. "Ni skall stå på ett ben som om det var två" predikade Ben Lo för oss. Dvs perfekt balans. Samma sak gäller tangon.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-12-22 13:17 #10 av: Tride

Sömnproblem, haha. i går plockade jag fram mina gamla tai chi böcker för att friska upp minnet beträffande rörelserna. Snart  började jag komma i gång riktigt bra.

Sedan gick det inte att somna! Måste gå upp och kolla på bilderna i böckerna, pröva rörelserna och testa balansen.

Det är vanligt att folk som sysslar med tai chi blir fanatiker. Jag minns en anekdot från USA. Någon, som reste från västkusten till ostkusten, passade på att träna lite i en park under ett uppehåll i färden. Folk som såg honom blev oroliga och undrade vad han kunde ha för problem.Polis tillkallades. De närmade sig den idoge ynglingen med en viss försiktighet och frågade: "What are you taking?" de trodde alltså att han var hög på någon drog och ville så gärna hjälpa honom.

I dag är väl tai chi mer allmänt känt och väcker inte så stor förundran längre.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-12-22 17:15 #11 av: szirius

Tride, du är då en intressant person!Låter spännande med de där trycken du fick, och att du sedan dess inte varit rädd för något - vill gärna prova!!!Tungan uteFlört

 

Är det något jag önskar göra så är det att komma iväg på kurser lite då och då. Det ÄR ju så givande, och ett minne för livet.

 

Anmäl
2011-12-22 18:42 #12 av: Tride

Ja, det är inte bara ett minne för livet. det är en kunskap för livet. Jag märker det nu när jag friskat upp det hela med boken i hand och snurrar på än höger häl, än vänster tå osv.

Det är rogivande eftersom du blir fokuserad.(insnöad, nördig Flört) dvs du tappar totalt intressetför att älta  det ena och det andra.

TAngon har samma effekt. Rörelserna är svåra, kräver total uppmärksamnet och engagerar hela kroppen o själen, och du kan inte tjata om gamla oförätter samtidigt som du tränar en baldosa.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-12-22 20:13 #13 av: szirius

Tango är ju dans - bästa NU -medicinenFlört

Anmäl
2011-12-23 16:48 #14 av: [trumman]

Musik ja, det är livets krydda.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.