Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Näring

Joniserat Vatten

2011-12-29 12:25 #0 av: Ians

Med denna Artikel är det tänkt att uppmärksamma dricksvattnet! Det svårt att skriva kortfattat om ämnet utan att få det bli för långt och invecklat med ett så pass brett ämne som det är, men jag ska försöka så läs gärna igenom hela Artikeln. För vem vet, det kanske öppnas en helt ny värld för dig, men för kroppen är det inget nytt som ändå vet vilket typ av vatten som är effektivast och hur det skall utnyttjas som bäst.

************

OBS!

DENNA ARTIKL ÄR SKRIVEN AV SIGN DANION... och endast publicerad av mig!!!

****************

 

Det diskuteras mer om kosten och alldels för lite om dricksvatten, dricksvatten som många tar för givet och glömmer av vilken betydelse det har för kroppens hälsa. Dricksvattnet är trots allt vårt viktigaste livsmedel som kroppen och alla kroppsfunktioner är beroende utav. Vet du att törsten är den sista signalen man känner och att det minskas med åldern? Då har kroppen nämligen redan varit uttorkad under en längre tid. Törstsignalerna kan också förväxlas med hunger eller sug som då oftast tillfredställs med föda eller snacks istället.

Hur definieras hälsosamt och rent dricksvatten?

Enligt Svenska Livsmedelsverkets föreskrifter anses hälsosamt och rent dricksvatten vara "om det inte innehåller mikroorganismer, parasiter och ämnen i sådant antal eller sådana halter att de kan utgöra en fara för människors hälsa."

Med andra ord uppfattar jag det som att hälsosamt och rent dricksvatten bara är vanligt tjänligt dricksvatten som inte orsakar akuta sjukdomstillstånd... Enligt min logik tycker jag att hälsosamt och rent dricksvatten ska vara det motsatta, att istället främja kroppens hälsa, bli friskare och mer motståndskraftig. Men kan vanligt vatten göra det? Tyvärr håller vanligt dricksvatten inte det måttet.

Jag vill gärna inte måla upp en skrämmande bild men kranvattnet i Sverige är inte så bra som många vill få det låta som. Länken ovan är en bra start om varför. Det innehåller många oönskade ämnen som reningsverket inte kan filtrera, inte ens de flesta brunnar har tillräckligt bra dricksvatten. Visst, enligt SLV är det tillräckligt bra men detta är ändå tänkt att vi ska dricka flera gånger om dagen resten av livet och är kroppen redan försurad t.ex. får kroppen en sämre förmåga att kunna eliminera de oönskade ämnena och kommer istället ansamlas i kroppen. Försurade kroppar är troligen det som många redan lider av, som i sin tur leder till flera diverse symtomer.
Hur många filtrerar sitt kranvatten hemma?
Kolfilter filtrerar även bort viktiga basiska mineraler och är därför inte konstigt att det blir till en viss del surt vatten.

Den som är intresserade kan enkelt leta och läsa mer om vad vårt dricksvatten innehåller. Kvalitén varierar så klart beroende på vart i vårt avlånga land man bor.

 

Huvudämnet med tråden är basiskt joniserat mineralvatten och för att verkligen förstå vad det innebär med vattnets olika egenskaper är det först rekommenderat att ha kännedom om följande:
Generellt om vattnets betydelse för kroppen (eng)
Generell betydelse av elektrolyter - (eng)
Syra- & basbalans - (sve)
Det finns också en undersida på iFokus om Ph-balans som också är en bra start. Dr. Robert O. Young förespråkar även basiskt joniserat vatten som tillsammans med en basisk kost vara den mest optimala kombinationen för en bättre hälsa. Och kom ihåg att ingen vätska kan ersätta för förlorad kroppsvätska än rent och friskt dricksvatten, inte ens kolsyrat vatten.
Är man redan skeptisk till texterna på ovanstående webbsidor och man är inte villig att försöka förstå helheten så är det kanske ingen idé att fortsätta läsa om varför basiskt joniserat mineralvatten med dess egenskaper kan ha en positiv påverkan på ens hälsa.

Joniserat vatten ska ej förväxlas med avjoniserat vatten.

! Nu till det intressanta !

Hälsosamt och rent dricksvatten bör istället vara:
º Mycket basiskt
º Laddad med negativa joner (ger en antioxidant effekt)
º Väldigt vätskefrämjande
... och dessutom innehålla en tillräcklig mängd med nödvändiga basiska mineraler för kroppens uppbyggnad.

Alla de tre egenskaperna ovan är sammankopplade till ett och samma unika vatten, vilka vanligt dricksvatten helt saknar, och detta är egentligen den enda vätskan som kroppen behöver få i sig.

 

BASISKT
Det innehåller fyra viktiga mineraler för kroppens uppbyggnad, natrium, kalcium, magnesium och kalium med ett värde på strax över pH 9. Mineralerna fungerar även som elektrolyter och är joniserade, vilket också betyder de är fria och inte bundet till övriga ämnen. Funktionerna hos dessa joniserade mineraler får därför en ännu mer betydande roll för kroppens hälsa.
Men det är inte enbart av mineralerna som vattnet uppnår det höga basiska värdet, utan det är också p.g.a. ett överflöd av hydroxidjoner (en syreatom med extra elektron) och försumbart få vätejoner. Vatten på mellan pH 9-10 är ca 100-1000 gånger mer basiskt än vanligt neutralt vatten.

(Vanligt vatten är neutralt och kan likväl variera åt det basiska som åt det sura hållet. Det bör främst vara basiskt men reningsverket gör dricksvattnet basiskt med hjälp av kemikalier, främst för att förhindra korrosiviteten i vattenledningarna.)

 

NEGATIV LADDNING
Med ett överflöd av hydroxidjoner som har en negativ laddning ger detta en kraftfull och effektiv antioxidant, just p.g.a. att det redan finns i vattnet som snabbt absorberas upp av kroppen och att molekylen är så liten i sin storlek som tillåts att nå överallt inom kroppen.
Vattnet innehåller också därför mer syre som bonus vilket ger kroppen indirekt med extra energi till cellerna.
Vattnet är även ytterligare återfuktande redan innuti kroppen då det skapas nya vattenmolekyler när en antioxidant neutraliserar en oxidant/fri radikal.

(Vanligt vatten har ingen antioxidant effekt utan är istället oxiderande. Innehåller även en liten mängd syre som skulle kunna ge cellerna extra energi.)

 

VÄTSKEFRÄMJANDE
När vatten är basiskt med ett överflöd av hydroxidjoner med hjälp av joniseringsprocessen ändras också vattenmolekylens förmåga att inte längre klumpa ihop sig till större kluster. Kroppen kan därför absorbera vattnet mycket snabbare ända ned till cellulär nivå. Det är många gånger fler vätskefrämjande än vanligt vatten, ca 6-7 gånger.
Inte nog med det så kan näringen transporteras snabbare dit de behövs och avfallsprodukter kan elimineras mer effektivare ur kroppen. Det fungerar därför även som en naturlig detox (avgiftning). En alltför försurad kropp kan känna av illamåenden under de fösta dagarna men till skillnad från en detoxkur baserad på en strikt basisk kost så kan man med vatten lättare långsamt anpassa kroppen genom att t.ex. till en början späda ut med vanligt vatten .

(Vanligt vatten har en sämre återfuktning och kan därför inte utnyttjas fullt ut av kroppen. Likt en stor klase med många vindruvor, klumpar sig dessa vattenmolekyler också till större kluster. Kroppen har det svårare att bryta ned dessa till enskilda vattenmolekyler som därför försämrar återfuktningen till cellerna. Därför sägs det att många är redan uttorkade utan att själva veta om det, oftast räcker inte ens ett intag av flera liter för att få kroppen tillräcklig återfuktad igen.)

---------------


Men den bästa fördelen är ändå att basiskt joniserat mineralvatten är gott att dricka, är väldigt uppfriskande och det känns lätt att dricka mycket av det utan att det ansamlas i magen, känna sig uppblåst m.m. Bara av dessa små fördelar gör att man gärna fortsätter dricka det rekommenderade dagliga intaget.

Jag vill inte överfylla med ännu mer text nu hur detta vatten kan motverka och förhindra många olika sjukdomar. Men tänk er själva när kroppen framförallt är ordentlig återfuktad, får i sig de rätta ingredienserna, och när kroppsfunktionerna fungerar optimalt, då finns det inget rum för olika sjukdomstillstånd.

 

Som Dr. Philip O. Young själv säger med över 25 års erfarenhet:
“The human body is alkaline by design and acidic by function"
och

“there is ONLY ONE DISEASE and you may simply call it acidosis”

 

Det var svårt att inte få ovanstående text låta som reklam, men så kan det bli när man har varit insatt i ämnet så pass länge och när saker och ting fungerar så är det lätt att låta lite överexalterad.
Många vet inte ens vad joniserat vatten är och främst vad det innebär för ens hälsa. Här hoppas jag att det har gett er en liten men en betytande inblick i ämnet.

För alla skeptiska påståenden finns det också svar. Generellt är de skeptiska påståenden från personer som har ingen alls eller väldigt lite kunskaper om joniserat vatten och oftast med noll erfarenhet.
Jag väljer att lyssna på kroppen.

Anmäl
2011-12-29 12:44 #1 av: Ians

Tack Danion för en bra artikel!

Har googlat Joniserat vatten verkar mycket intressant et jag läst här o det som finns på nätet ang detta.

Anmäl
2011-12-29 13:08 #2 av: danion

Tack själv Ians!

Hoppas som sagt det väcker lite intresse och jag tittar in lite då och då för att försöka besvara eventuella frågor

Anmäl
2011-12-29 13:16 #3 av: Tuva-Lena

Fantastisk bra skrivet! Och upplysande framför allt. Inte tänker man på sånt! Vi har jättegott vatten där jag bor men jag tror inte att det är hälsosammare för det - om man betänker vad du skriver i texten.

Om vi då gör en jämförelse med "naturligt vatten", alltså det vatten vi finner ute i naturen, och förutsätter att vi hittar en källa som inte är försurad - är det vattnet lika nyttigt som joniserat vatten då ..? Jag menar, annars vore vi riktigt illa ute med andra ord, om det inte finns naturligt (joniserat) vatten någonstans längre.Obestämd Då blir vi ändå hänvisade till "tillsatser" till o med i vattnet, som man ju egentligen helst vill undvika.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-12-29 13:36 #4 av: Ians

Jag gör mig ett ärende till Majornas hälsobod snart Flört

Anmäl
2011-12-29 14:03 #5 av: danion

Hej Tuva-Lena

Det existerar faktiskt naturligt basiskt vatten i naturen som är joniserat till en mild grad där det mineralrika vattnet är i rörelse från t.ex. vattenfall och bergsbäckar.

Mestadels återfinns dessa på ett fåtal högplacerade områden i en orörd natur fritt från föroreningar skapat av människor.
T.ex. Andesbergen i Peru finns det olika stammar som lever på det vattnet.

Dock är detta milt joniserande vatten väldigt kortlivat för att t.ex löna sig att frakta hem i flaskor eftersom de negativa jonerna som skapas på detta vis, samt det basiska värdet, har en tendens att återgå till en mer neutral lösning.
Men det är fortfarande nyttigt att dricka fast effekten på antioxidanten tappar mycket i effekt.

Annars tillsätts det inga kemikalier under tillverkningen av joniserat vatten, annat än just de basiska mineralerna natrium, kalcium, magnesium och kalium, varav alla också är viktiga elektrolyter.

 

Avjoniserat vatten däremot existeras inte i naturen, som man kan få genom destillering och omvänd osmosis (Reverse Osmosis)

Anmäl
2011-12-29 14:38 #6 av: Tride

jag har levt med sådant vatten. I Himalaya. När jag kom tillbaka till Sverige vägrade jag att duscha.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-12-29 15:44 #7 av: MimmiH

Mycket intressant. Ska googla på detta. Jag har brunnsvatten från djupborrad brunn. Hmm - undrar om man kan få ett bra vatten genom att tillsätta kalcium (Ca)?

Anmäl
2011-12-29 15:57 #8 av: MaMaMade

Vi har vatten från en kallkälla, rent enligt de normer som finns men ngt surt, har kalkfilter.

Anmäl
2011-12-31 10:01 #9 av: Volito

För ett år sedan köppte vatenrenare med membranfilter som joniserar vatten och man kan välja imellan 4 nivåer basikt eller 4 nivåer surt vatten samt vanligt rent vatten. (Sura vatnent används för sterelisering, tandborstning osv.)

Jag är mycket nöjd med min inköp men mannen sa att allt är bollskit - i sverige ju är så idealiskt kranvatten.... men efter att kokade kaffe med "min" vill inte ta fråm kranen längre:)

Mycket information finns här: http://livsvatten.se/

Vad gäller kalcium (andra mineraler samt viteminer) kropp kan inte tillgodogöra de ifrån pulver, tabletter eller mjölk de är inte organiska. Allt det man bäst tar upp från frukt och grönsaker som är inte värmebehandlade - råa.

Anmäl
2011-12-31 10:39 #10 av: Tuva-Lena

#5 Men du, har det någonsin funnits naturligt joniserat vatten då..? Och om det är så känsligt att frakta - är joniserat vatten verkligen "naturligt" då..? Det som är bäst för oss människor, brukar finnas i tillräcklig mängd så länge vi inte förstör förutsättningarna - som i fallet med vatten att det blir försurat. Då blir jag aningen misstänksam mot det du säger... Visst har vi förstört våra vattendrag genom århundradena, men vi brukar alltid hitta lösningar på såna problem, eller, om det vore en viktig förutsättning för vår hälsa så borde man ha tagit fasta på det tidigare - tycker man..Obestämd

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2012-01-02 22:17 #11 av: [Kathja]1

Kanon bra! Vattnet är ju det viktigaste vi stoppar i oss och allt för många bryr sig inte om kvaliten på det. Själv har jag en vattenförbättrare från Nikken, den syresätter, joiniserar OCH magnetiserar vattnet så att det blir precis som ett bäcksvatten - optimalt för våra kroppar att ta upp. Har hjälpt oss en massa vad det gäller hälsoproblem, även hundarna har blivit piggare med det.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-01-03 11:15 #12 av: danion

Svar till #7 MimmiH

Kroppen kan bara ta upp en viss mängd av kalcium, resten försvinner ut med urinen. Det behövs även magnesium för att kroppen ska kunna absorbera kalcium.
Mineraler i vanligt vatten kan också ha tendensen att klumpa ihop sig med andra ämnen, vilket försämrar biotillgängligheten. Om det blir lite eller mycket bättre i filtrerat vatten, kan jag tyvärr exakt ej svara på.


#9 Volito - Tack för din kommentar!
Det man inte vet saknar man ju inte.


Svar till #10 Tuva-Lena

Som jag skrev i mitt första svar så existeras det fortfarande basiskt vatten i naturen som är till en mild grad joniserat, men bara på ett fåtal platser. Från dessa platser, som oftast är svårtillgängliga, är det bara inte stabilt och lönsamt nog för att behålla vattnets alla fördelar i dagars förvar och sälja det i buteljerade flaskor.
Men med hjälp av större maskiner med bättre precision kan man nu faktiskt producera joniserat vatten som är mycket mer stabilare och med längre hållbarhet som i det här fallet inte betyder att det är mindre naturligt bara för det.

Om man tänker på vad basiskt joniserat vatten innehåller - mineraler, extra syre och överflöd av elektroner så finns det inte så mycket mer att tänka på om joniserat vatten är onaturligt. Basiskt joniserat vatten är ett oerhört bra stöd som kroppen kan utnyttja optimalt på ett naturligt sätt och kommer därför må mycket bättre när detta intas regelbundet. Det är endast genom vatten som kroppen kan maximalt utnyttja joniserade mineraler, antioxidanter och syre som extra energi till cellerna.
Joniserat vatten är heller ingen nyhet direkt och det har funnits tillgängligt på marknaden i flera decennier, det är bara relativt nytt för många i västvärlden. Ju mer man förstår hur allting hänger ihop så kommer det låta mer logiskt, fast detta vet kroppen redan om.

Men visst, hade vi idag fortfarande levt i en perfekt värld utan föroreningar, syntetiska kemikalier, näringsfattig jordbruk och "mer eller mindre" konstgjorda livsmedel så hade vi inte behövt dricka vatten som är så mycket basiskt, kraftfull antioxidant och väldigt vätskefrämjande - Det hade nog räckt med vanligt källvatten.

#11 Kathja-R
Tack för din kommentar. Fastän jag inte är helt insatt i virvlat vatten så ser jag att de gärna lånar liknande ord och fakta som till basiskt joniserat vatten producerat genom elektrolys. Men så länge du mår bättre av det och får dig att dricka mer vatten är ett framsteg bara det :) Hoppas du använder ett reningsfilter före apparaten eftersom den saknar just en sådan funktion.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.