Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Kulturer

Gott Nytt Drakår!

2012-01-04 23:43 #0 av: Tuva-Lena

Drakens År - 2012.... Enligt det kinesiska horoskopet så är varje år förknippat med ett djur/stjärntecken. I år infaller drakens år ..

Det kinesiska horoskopet skall mer betraktas som en sorts guide till ett filosofiskt tänkande och har därför lite andra grundtankar än det västerländska. Det skiljer sig gentemot västvärldens traditionella horoskop, på så sätt att det är mer naturalistiskt och antar formen av ett allomfattande system av uppfattningar, som berör kroppen såväl som himlakroppar och andra fenomen.
Bland dessa fenomen kan nämnas yin och yang, himmelska palats och månens boningar.
Det kinesiska horoskopet är världens äldsta kända spådomsform. Redan under Shang-dynastin (1500-1100 f.Kr.) nedtecknades spådomar, och redan då var det grundat på att de flesta ting i tillvaron återkommer cykliskt. Som exempel på detta kan nämnas de Tolv Grenarna, som idag benämns de tolv djuren.

En drake sägs ha följande egenskaper:

Drakar är kraftfulla med massor av vitalitet och är utomordentliga ledare, men har tendens att bli oroliga. De har ett stort ego som stundtals kan skapa problem och trubbel. Drakar har starka ideal och försöker leva livet grandiost. Allt de tar för sig gör de spektaktulärt och skapar oftast nyheter. De kan utföra många parallella uppgifter och lyckas mycket bra i sina karriärer. Drakar är dock ofta mycket osäkra och missnöjda, de gömmer detta bakom en framgångsrik och överdådig fasad. Drakar skulle kunna vara oerhört förmögna om de inte var så slösaktiga med pengar.

När det kommer till kärlek är Draken oftast den som krossar hjärtan, de är varken känslomässiga eller romantiska. De är inte i behov av relationer och lever ofta som singlar, men nekar sällan en flirt. Drakar är vana att alltid ha en stor skara av beundrare och skulle bli knäckta om den skaran försvann.

Drakar har en stark lojalitet till vänner och familj och ställer alltid upp för dem. Men gör du dem hämndlystna så har du en fiende för många år framåt. De förutsätter att alla uppskattar dem och de döljer inte sina egna känslor för andra. De är alltid ärliga och har bl a svårt att behålla en hemlighet.

Draken passar bäst med apan, orm och råttan. Draken passar mindre bra med oxen och hunden. Personer födda 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 tillhör också tecknet draken

Vill du kolla vilket djurtecken du tillhör så kan du besöka den här sidan, där texten också är hämtad.

Ditt horoskop

Själv är jag en "liden vid kanin.."

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2012-01-05 08:07 #1 av: MaMaMade

Det stämmer så bra så...hela vår familj passar in utomordentligt mot sina djur, även om inte *allt* går igenom hos alla - tack o lov! Skrattande Det är väl mest Guben som inte stämmer in på sin drake.

Vi funkar också bäst mot, el kanske jag borde säga förstår oss bäst på, Sonen o Minstan som är råtta o apa.

Det känns iaf gott att det är "vårt" år i år!

Anmäl
2012-01-05 09:13 #2 av: LottaO

Jag är gris! Stämmer hyggligt bra. Resten av familjen, två råttor och en bock var inte i närheten.

Råttor är snabba och båda mina herrar är långt därifrån. Bocken skulle främst lägga ner tid på att städa och ha ordning... Nä, låter inte som min dotter alls.

Men det är roligt ändå :-)

Anmäl
2012-01-05 09:57 #3 av: Isa56

Hehe jag är en riktig apa. Och maken är häst. Bara "Pippi" som fattas.Flört Det stämmer väldigt bra in på både mig och maken. Även om jag inte börjat att hänga i taklampan eller ta bananerna från maken. Flört

Barnen är en häst, två kaniner och en orm. Det stämmer väl rätt bra på dem också. I grova drag.

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 Medarbetare på Tarot

Anmäl
2012-01-05 10:07 #4 av: Ians

Jag torde vara en Gris enligt kinensiskt horoskop!

Kanske stämmer det till viss del.

Anmäl
2012-01-05 10:25 #5 av: Tuva-Lena

Ja, trots att jag då är kanin så är jag inte den som producerar barn i parti och minut - barnlös som jag är. Jag är inte heller slösaktig - tvärt om, fast hade jag haft mycket pengar vet man ju inte..Obestämd Annars stämde det som hand i handske. För mig är millimeterrättvisa så in i norden viktigt, att jag ofta går på pumpen själv, d v s rätttvisa är inte lika viktigt för alla.. Tyst

 

Ser jag inte lite tuff ut också..?Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2012-01-05 10:44 #6 av: Toyan

 

Kul att läsa och det stämmer till viss del, enligt detta horoskop är jag råtta.

Skrattade gott när jag läste  " En stor passion är att alltid få veta varför, när  och på vilket vis allt fungerar"  stämmer bra på mig.

Äventyrlig däremot är jag inte, drömmar måste man få ha men jag står med fötterna på jorden.

Anmäl
2012-01-05 16:20 #7 av: MaMaMade

Sonen är råtta...stämmer det bra el stämmer det bra! Skrattande

Anmäl
2012-01-05 16:24 #8 av: shigne

Enligt det där så är jag en Tiger Förvånad

Nej, det var inte mycket som stämde där inte..... egentligen ingenting!

 

 

Anmäl
2012-01-08 12:57 #9 av: Magi-cat

är Drake Skrattande (Obs att det kinesiska nyåret inte sammanfaller med vårt nyår) Hihi, stämmer hyfsat men klä sig överdådigt vackert *frust, garv* stämmer inte. (Fast jag gillar iofs sånt som blänker, glittrar och pinglar)

"Drakar representerar allt som är cykliskt och magiskt i den kinesiska mytologin. Drak-människor troddes vara exotiska och besitta magiska krafter och en stor intuitiv förståelse för de allra flesta situationer. Till skillnad mot den västerländska draken ansågs drakar av kineserna vara vänliga och hjälpsamma, även om deras intuition inte alltid leder dem rätt. Då de förlitar sig mycket på sin intuition kan de uppfattas av sin omgivning som ometodiska och ologiska.

Under ytan kan Drakar vara mycket osäkra på sin egen kapacitet och de skapar därför ofta fasader av olika slag. De klär sig ofta överdådigt vackert för att invagga sig sjäva i en sorts säkerhet. Många gånger lider de av en total brist på verklighetsuppfattning och deras ungdomliga entusiasm påverkar Drakar att ofta och gärna inleda nya bekantskaper och förhållanden. På grund av att Drakar har ett stort lager överskottsenergi stannar de aldrig upp och begrundar sin situation, utan de fortsätter allt som oftast utan eftertankar och funderingar med vad de än tar sig till. Drakar föredrar tidiga morgnar och att vakna upp till en ny dag."

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2012-01-08 13:05 #10 av: Tuva-Lena

Säger som MaMa, stämmer det bra eller stämmer det bra?Skrattande Sambon är drake..Tyst

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2012-01-08 22:00 #11 av: Pagan

Jag är get eller får kan det ju också stå ibland. Jag får det inte så lätt under ett drakår.

Stämmer bra det Magi-cat, vi får vänta till runt den 7:e februari då har vi haft vår andra nymåne sedan den 21:e december (vintersolståndet) dagarna efter det då börjar våren enligt deras tideräkning.

En sammanslagning av soltecken och måntecken brukar ge bättre svar på hur du är som person tycker jag, men till viss del så kan det stämma.

Hur du påverkas av Drakens år enligt edborg.se

Ett Magiskt År

Allt en Drake rör vid detta år förvandlas till guld och få är de som inte kan dra nytta av karnevals ledarens frikostighet. För Tuppen, som äntligen kan slå sig lös och förverkliga några av sina dagdrömmar, är det ett rekordår. Den intelligenta och kloka Ormen dyker fram ur sitt gömställe för att genomföra sina smarta planer. Den opportunistiska Råttan och den sluga Apan upptäcker till sin glädje att magin under Drakens år tjänar deras syften väl. Råttan finner spannmålssäckarna smockfulla och Apan kan svinga sig från den ena grenen till den andra, alla lika dignande av mogna frukter. De investeringar en Råtta gör under året ger ordentliga avkastningar.

För en gångs skull kommer Tigern att kunna förverkliga alla sina idéer och hugskott. Året är utmärkt för en Tiger som tänker skriva en bok, komponera en konsert eller gifta sig och bilda familj. Den fåfänga och oberoende Hästen tar snabbt för sig av det han behöver, för att sedan försvinna helt ur rampljuset. Det hela är en smula för hektiskt för att Hästen ska trivas. Vad den koketta Geten beträffar så kan hon bara avundsjukt se på hur den stora stygga Draken stjäl all uppmärksamhet från henne själv. Men hon håller sig ändå framme såpass att lite av mannan också faller på henne. Den timida Katten finner sin så väl inrutade värld slagen i spillror och Draken har inte tid att slå sig ner och lyssna på hennes småprat. Inte heller Buffeln har något särskilt bra år, fast han sliter och trälar som vanligt. Det där med klingande cymbaler och dans på gatorna är inget för honom. Grisen har nog arbete så han klarar sig, men ingen bryr sig särskilt mycket om vad han gör. Inte heller för den ängslige Hunden blir året särskilt roligt, även om Draken så gärna vill ge honom en hjälpande hand.

 

Anmäl
2012-01-08 22:39 #12 av: MaMaMade

Låter finemang för hela familjen det där!

2 drakar

1 råtta

1 häst

1 apa

Skrattande

Edit: se där...fick ett guldmynt när jag skickade iväg inlägget...! Flört

Anmäl
2012-01-08 22:45 #13 av: Pagan

dessa attans guldmynt - har inte lyckats något vidare med dem get som jag är.Foten i munnen

Anmäl
2012-01-08 23:23 #14 av: citatera
 Oxens år

Den kinesiska Oxen förknippas starkt med vårens

ankomst,

 

den jordiska myllan och utpräglad pålitlighet.

Oxar har dock ofta

problem att vänja sig vid förändringar och kan verka

envisa  och buttra.

Helst skulle Oxar ostört vilja fortsätta med allting på

samma  sätt som de alltid gjort. Deras kortsynthet och

beslutsamhet kan i vissa fall leda till makthunger.

Ox-människor glömmer

aldrig

 heller en tjänst eller en oförätt.

En stor kärlek till naturen och utomhuslivet gör att de

ofta kanske inte anses som hemmamänniskor,

men fallet är att de  behöver

trygghet minst lika mycket som andra.

 Stabilitet och lojalitet är nyckelord i Oxens tillvaro,

särskilt då i samband med familjelivet.

Oxar är mycket goda vänner, både i medgång och

 motgång,

samtidigt som de är pålitliga lagarbetare.

Oxar är ofta morgonmänniskor med god sömnrutin inlagd

i sitt schema, i vissa fall kan de dock ligga vakna till långt

in på natten och grubbla över morgondagen.

Anmäl
2012-01-09 01:22 #15 av: Tuva-Lena

#11 Men Pagan, kaninen då? är den så skygg att den inte räknas, eller..?Gråter

Ja guldmynten ja, det är lika tomt i den kistan som i prusseluskan som vanligt.. har slösat bort alla i helgen se. Birthday Party Blower 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2012-01-09 13:15 #16 av: Elpida

Jag är en liten råttis, passar alldeles utmärkt med ett drakår för mig där jag kan fylla på guldsäcken och surfa på drakens framgångar...TystSkrattande.

Jag är gift med en tupp och enligt kinesiskt horoskop passar vi inte alls ihop, alla andra horoskop och räknesätt tycker vi passar utmärkt ihop så det är lite tvärtemot.

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2012-01-09 20:33 #17 av: Pagan

Om du står ut med google som översättare Tuvan så kommer här - speciellt för dig - kaninen under drakens år:

Karriär: Kanin människors karriär tur är rättvis i 2012. Affärsrelationen borde vara bra i år. Men, kanske någon du vara avundsjuk på dig. De kommer att skapa hinder för dig att sluta ditt jobb tillfälle. Därför bör Kanin folk förväntar sig inte enastående karriär prestationer inom detta år. Därför bör Kanin människor hålla sig borta från skurkar och försöka att inte ha några tvister med dem. På andra sidan, måste du bygga upp din fasta nätverk ofta. På detta sätt när något går fel, kommer dina vänner tala för dig.

Pengar: Det finns ingen lycklig tecken om att pengar i denna drake år. Så länge Kanin människor kan behålla sina arbeten, kan de få stabila fast inkomst lön eller lön. Eftersom ingen positiv pengar lycka finns där. Kanin människor bör inte göra något spel, spela på lotteri, eller göra något riskfyllda investeringar. Chansen att pengar förlust är mer än 50%. Dessutom bör Kanin folk lånar inte pengar från människor eller låna ut pengar till släktingar. Detta beror på en tvist tecken som förekommer i 2012 och det kan förvandlas till en rättegång på grund av pengar.

Kärlek: Folket förhållande Rabbit människor är bra i Drakens år. Men när det kommer till kärlek, det finns en separation tecken mellan Dragon och Kanin. Det innebär Kanin människor kan stöta på en olycka under den kärlek utveckling. Om du är singel och du har en möjlighet att träffa en potentiell själsfrände, ska du inte trycka relationen för hårt. Du måste se till att det inte finns några missförstånd i kommunikationen. Om du är kär, då du måste visa mer hänsyn på din partner. Om du tar upp onödig misstro eller argument, då har du chansen att bryta upp förhållandet.

Hälsa: Det finns inget spännande tur teckna Rabbit människor i Draken året. Det är ett tecken på svaghet inom hälsoområdet. Det låter som dåliga känslor sänker Rabbit människors energi. Det är dolda tecken på att en sjukdom som plötsligt kan komma.Om det händer, då det tar tid att återhämta din hälsa. Därför bör Kanin människor inte missa några måltider, får inte arbeta övertid och bör inte vara uppe sent. Se till att du får tillräckligt med sömn, vila och motion. Då kommer du att ha en bättre hälsa i år Draken.

 

Anmäl
2012-01-10 09:07 #18 av: [Momiji]

Själv är man häst, och jag tror det stämmer väldigt bra in på mig

Sol Anna Måne
Medarbetare på Sagan om Ringen iFokus
Even angels fall ♪ ♫ ♪ ♫ ♫ ♫ ♪

Anmäl
2012-01-23 07:58 #19 av: MaMaMade

 

 

              Xīn nián kuài lè! Glad

Anmäl
2012-01-23 12:22 #20 av: szirius

Jag är precis på gränsen mellan häst och get och tycker att båda stämmer in på sina sätt. Jag brukar välja om jag är häst eller get beroende på vem som har " bäst år" hahahahaTungan ute.

#17 Pagan, var har du hittat det där? Skulle gärna vilja läsa get, häst och orm. Jag har två ormar här hemma, låter som att de kan ha ett bra år iaf.

Anmäl
2012-01-23 18:43 #21 av: Magi-cat

visst är dt kinesiska nyåret nu? Gott Nytt År i så fall!Skrattande

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2012-01-23 18:52 #22 av: [Momiji]

# 21 Japp, gott nytt år! Glad

Sol Anna Måne
Medarbetare på Sagan om Ringen iFokus
Even angels fall ♪ ♫ ♪ ♫ ♫ ♫ ♪

Anmäl
2012-01-23 21:05 #23 av: Pagan

Sz, ska leta rätt på länken, återkommer

Anmäl
2012-01-24 12:33 #24 av: Tuva-Lena

Tack Pagan, har inte tittat in på ett tag, men va du är gullig som översätter bara åt mig.KyssFlört Ja ha, och då bor man med en drake.. Förvånad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2012-01-24 19:02 #25 av: Bybo

Tuvan. Jag är också kanin :)))

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.