Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Avslappning/Återhämtning

Hösten är här!

2012-09-30 00:35 #0 av: Tuva-Lena

Hur vi upplever den tänkte jag att ni skulle berätta i den här tråden. Är den bara till förtret för oss nordbor, som ju har den långa vintern framför oss, eller kanske kan man hitta små guldkorn i tillvaron fastän nästa sommar ligger ett helt år framför oss ..?

JILE's bild av den fina kåsan fylld med lingon tycker jag åskådliggör hösten precis som jag ser den. En underbar tid på året då naturens skafferi står där välfyllt med läckerheter! Bara att ta för sig!

Blött i markerna kan det vara förstås, men det finns ju stövlar..Tyst att gå där i skogen och lyssna till tystnaden är en lisa för själen bara man vågar sig ut. Naturen lägger sig till vila och det är en alldeles speciell atmosfär där ute, man riktigt känner hur naturen förbereder sig, eller varför inte andas ut, inför vintervilan..

Höstlöv i eldiga färger

Hur upplever du hösten? Utan att tänka på att vintern kommer härnäst.. Berätta för oss!

Rubrikbilden har JILE bidragit med, som vann vår höstfototävling! Stort GRATTIS till dig JILE! Tungan ute De övriga bilderna som deltog i tävlingen kommer också att läggas ut på forumet. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2012-09-30 00:39 #1 av: Geru

Alla årstider har ju sin charm:p Favoriten för mig runt hösten är halloween perioden. Pumporna är fantastiska när dom lyser upp mörkret.

Anmäl
2012-09-30 09:17 #2 av: Elpida

En vacker höstdag i skogen kan man ju bara gå och "dofta in sig", det luktar ju fantastiskt! Alla vackra färger och synintryck är som glädjedroppar i själen. Man får tända massa ljus, fram kommer thé och scones, myspyset, det stora pusslet som binder samman familjen, man kan med gott samvete krypa upp i soffan med en bok i flera timmar. När vädret tillåter är hösten fantastisk, när vädret är som nu, regn, blåst och rusk, ja det är ett oerhört slöseri och supertråkigt (men då passar boken fint...Flört)!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2012-09-30 10:04 #3 av: Toyan

 

Hösten är fantastisk med sina vackra färger och hög luft, lönnarnas röda färg, björkens gula mot en blå himmel, den bästa konstnären av alla, moder naturGlad

Allt går till vila för att åter gro och så småningom blomma ut i all sin prakt.

 

Anmäl
2012-09-30 11:06 #4 av: abbis

Jag gillar hösten..

Hög luft,ALLA vackra färger i naturen..Glad

Det blir lagom varmt i verkstadenTungan ute

Jag kan vara inne och göra saker utan att få dåligt samveteFlört

Tända ljus när det blir mörkare,även i butiken som blir mysigare Glad

Sen är det bara att vänta på våren Flört

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2012-09-30 11:31 #5 av: LottaO

Försöker hitta något positivt... Det finns det, i allt ni skriver om färger och dofter, ljus.

Men hösten gör mig trött. Lite tjurig. Och lat! Man borde kunna fixa inomhus när det är ruskväder ute. Men allt gror igen.

Jag väntar på knaster under fötterna, frost i näsborrarna, det vita ljuset i mörkret. Och - sen - ljusare morgnar, knoppande träd och värme...

Anmäl
2012-09-30 12:10 #6 av: frodig

Så målande och tydligt ni beskriver hur ni upplever hösten, även när upplevelsen inte är så positiv. Det går riktigt att känna hur ni menar.

Tänk om vi kunde vara som féer för varandra och trolla fram en glad- och måbrabubbla som kunde falla ner som små stjärnor och varma tussar över dig Lotta och alla andra som har svårt med hösten. För att sticka iväg till sol och värme nån annan stans är ju inte så lätt att få till för alla.

Jag har turen att tycka om alla årstider och alla typer av väderlekar, så att jag blir glad när regnet blöter ner allting, eller när det är stiltje ute och dimman ligger tät, och till och med när snöstormen sticker som nålar i ansiktet. Jag känner att jag lever och är en del av naturens olika nyanser, en del av dynamiken helt enkelt.

Och det gör mig glad! Men självklart kan jag gruffa över det olämpliga i att regnet kommer just när jag skulle... Glad

Anmäl
2012-09-30 13:06 #7 av: Ians

Det finns inget dåligt väder Bara dåliga kläder.....hrm en sanning med modifikation

Men det gäller årstider också....hittade en tråd här för ett tag sedan. Som handlade om att vi skall leva i fas med årstiden o således må bättre.

Jag tillhör den lyckliga skaran som precis som frodig gillar alla årstider....förutom transport sträckan mellan januari och slutet av mars...möjligen då!

För då är det för ruskigt grått överallt i min del av landet.....Men våren när hoppet återvänder till natur o kropp....sommaren med sina långa dagar o ljusa nätter....hösten när naturen o vi går in i en lugnare fas, dagarna blir kortare färgerna intensiva o det luktar höstigt!

Tiden fram till jul är helt underbar med ljus o te kvällar...gärna om man varit ute o blivit riktigt kall...

Men visst är det så att det kunde låta bli att regna när jag klätt mig för solsken....o fixat till frisyren för en gång skull Flört

Grattis Jile till vinsten för denna vackra bild!

 

Anmäl
2012-09-30 13:13 #8 av: Tuva-Lena

Jag ler när jag läser era fina beskrivningar av skatten vi har utanför våra fönster. Precis så känner jag också, som att man tillåts slänga alla krav som sommaren innebär på komposten, tillsammans med höstlöven man räfsat ihop. Man blir fri och får tid att hinna ikapp sig själv när hösten kommer. Så upplever jag det. Glad Jag ääälskar hösten.. Flört

Att många människor kan uppleva den jobbig är förståeligt. Det kan ju också bero på att mängden serotonin i kroppen minskar, och att man p g a det blir deppig eller tappar orken - serotonin biildas med hjälp av D-vitamin som vi får genom solens strålar och efter den här sommaren är det säkert många som lider brist på just det hormonet och bara vill gå och gömma sig.Gråter

Det finns ett kosttillskott som heter Seroctin som kan ge en orken och glädjen tillbaka, annars kan man köpa Vitamin D, speciellt D3 bör ingå, på apotek för att tillföra det där viktiga vitaminet som får oss att må bra under den mörka årstiden - om man vet med sig att man har en brist och det har vi oftast vi nordbor..Obestämd

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2012-09-30 14:33 #9 av: Geru

#8 Bara och dricka mjölk ju :)

Anmäl
2012-09-30 16:35 #10 av: Ians

#9 skall man ha i sig tillräcklig mängd D-vitamin så får en dricka ...en himmla massa mjölk....

Lättmjölk innehåller o.45 ug / dl

Och skall man komma upp i en terapeutisk dos om 2000 - 5000 ug/ dag så har en o göra!

444-1.111 liter mjöl/ dag Förvånad

Men tanken är god..att man skall få i sig det naturligt så långt det är möjligt.

Anmäl
2012-09-30 17:35 #11 av: LottaO

Det är ju inte naturligt i mjölk heller, utan tillsatt.

Och när det gäller D-vitamin tror jag att våren är det allra viktigaste. Då är sommarresurserna slut, fast efter denna sommaren kan man undra hur länge det räcker, som du skriver Tuvan.

Anmäl
2012-09-30 22:03 #12 av: frodig

Grattis från mig också Jile. Din bild är verkligen vacker Glad!

Anmäl
2012-09-30 22:05 #13 av: Geru

#10 Jag dricker runt en liter om dagen:p

#11 Nej, det är det inte. Men det spelar ingen roll egentligen, tycker det är smart att dom lagt till det. Många får ju brist annars och om dom inte gjorde det skulle antagligen fler få det:p

Anmäl
2012-10-01 16:25 #14 av: [Ravenna]

Jag gillar också alla årstider och hösten är härlig tycker jag, särskilt nu är det ju så himla vackert när träden skiftar i färg.

Jag är född i november, så kanske det påverkar min kärlek till hösten, jag vet inte. På hösten kommer min favorithögtid också... ;-) Och som häxa som följer med i naturens växlingar så har hösten sin speciella innebörd och är lika viktig som alla andra tider.
När jag bodde i Florida så saknade jag just skiftningarna mellan årstiderna, de var inte alls lika märkbara och en palm blir ju aldrig sprakande röd som en lönn. :-)

Det är inte helt fel med tända ljus, en sprakande brasa eller med en promenad i höstrusket. Jag gillar att känna vinden genom håret och få kalla kinder. Det är uppfriskande. :-)

Mörkret är skönt, tycker jag, i alla fall om man skulle kunna leva mer i harmoni med det och med hösten, som naturligt sett är en tid för att släppa taget, rensa undan sånt man inte vill ha kvar för att sen ta det lite lugnare. Tyvärr lever vi ju inte i ett sånt samhälle, där vi ska leva och vara/verka precis likadant hela året...galenskap.

Min hemsida Katten & Kvasten - helande, häxkonst, tarot


Anmäl
2012-10-01 17:01 #15 av: JILE

Jamen vad roligt att jag vann..tack alla som röstadeSkrattande. Tack Frodig , Ians och Tuva-Lena .

Ja jag tycker hösten är härlig med alla färger som blir, man gör som snigeln kryper innåt i huset..hi..hi och förbereder sig för vintern.

 

Anmäl
2012-10-01 21:27 #16 av: shigne

Alla årstider är fina... Men det är nått speciellt med hösten ändå!

Naturens rikedom får man ta del av; bär och svamp, potatis och grönsaker, löjrom, älgkött i frysen, kanske om jag har tur så blir det lite havsfiske i Norge. Det riktigt exploderar av färger där ute överallt. Å inte att förglömma denna härligt höga luft mmmmm härligt, härligt att fylla lungorna med!

Jag är ju en som gillar skitväder - bara jag har ordentlig kläder på mig så trivs jag som tusan där ute!

 

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.