Gamla huskurer

Varmt Citron vatten

2013-05-26 06:14 #0 av: Ians

Det finns en mängd hälsofördelar med att dricka varmt citronvatten, det första du gör på morgonen.


10 Fördelar med att dricka varmt citron vatten varje morgon

1) underlättar matsmältningen. Citronsaft spolar ut oönskade ämnen och gifter från kroppen. Det är atomär sammansättning liknar saliv och saltsyran av magsafter. Det uppmuntrar levern att producera galla som är en syra som behövs för matsmältningen. Citroner är också hög i mineraler och vitaminer och hjälpa till att lossa AMA, eller toxiner i mag-tarmkanalen enligt den Ayurvediska hälsosynen. Citronsaft kan hjälpa till att lindra symtom på matsmältningsbesvär såsom halsbränna, rapningar och väderspänning. American Cancer Society rekommenderar faktiskt att cancer patienter dricker varmt citronvatten för att stimulera tarmrörelserna.

2) Rengör ditt system / är ett diuretikum. Citronsaft hjälper spola ut oönskade material delvis eftersom citroner öka graden av urinering i kroppen. Därför gifter frigörs i en snabbare takt, som hjälper till att hålla urinvägarna friska. Den citronsyra i citroner hjälper till att maximera enzymfunktion, vilket stimulerar levern och hjälpmedel i avgiftning.

3) Ökar immunförsvaret. Citroner är höga i C-vitamin, vilket är bra för att bekämpa förkylningar. De är höga i kalium, som stimulerar hjärnan och nervernas funktion. Kalium hjälper också tryckreglering blod. Askorbinsyra (C-vitamin) som finns i citroner visar anti-inflammatoriska effekter, och används som ett kompletterande stöd till astma och andra respiratoriska symptom plus att det förbättrar upptaget av järn i kroppen, järn spelar en viktig roll i immunförsvaret. Citroner innehåller också saponiner, som visar antimikrobiella egenskaper som kan hjälpa till att hålla förkylning och influensa i schack. Citroner minskar också mängden slem som produceras av kroppen.

4) balanserar pH-nivåer. Citroner är en av de mest alkaliska livsmedel för kroppen. Visst, de är sura i sig själva, men inuti våra kroppar de är alkalisk (citronsyra  skapar inte surhet i kroppen när den metaboliseras). Citroner innehålla både citronsyra och askorbinsyra, svaga syror lätt metaboliseras från kroppen tillåter mineralinnehållet i citroner att hjälpa kroppen att göra blodet mer basiskt. Sjukdomstillstånd inträffar bara när kroppen pH är surt. Dricka citronvatten regelbundet kan bidra till att undanröja övergripande surhet i kroppen, inklusive urinsyra i lederna, som är en av de främsta orsakerna till smärta och inflammation.

5) Rensar Huden. C-vitamin komponenten samt andra antioxidanter bidrar till att minska rynkor och blemmor och det hjälper till att bekämpa fria radikaler. C-vitamin är viktigt för frisk glödande hud medan dess alkaliska naturen dödar vissa typer av bakterier kända för att orsaka akne. Det kan faktiskt appliceras direkt på ärr eller fläckar ålder för att minska deras utseende. Eftersom citronvatten utrensningar toxiner från blodet, skulle det också hjälpa till att hålla huden fri från fläckar inifrån och ut. Den C-vitamin som finns i citron föryngrar huden inifrån kroppen.

6) stimulerar dig och förbättrar ditt humör. Energin en människa får från maten kommer från atomer och molekyler i maten. En reaktion sker när de positiva laddade joner från mat in i mag-tarmkanalen och interagera med de laddade negativa enzymer. Citron är en av de få livsmedel som innehåller mer negativt laddade joner, som ger din kropp med mer energi när den kommer in i mag-tarmkanalen. Doften av citron har också humör förbättrande och energigivande egenskaper. Lukten av citronsaft kan få dig på bättre humör och hjälpa rensa ditt sinne. Citron kan också bidra till att minska ångest och depression.

7) främjar läkning. Askorbinsyra (vitamin C), som finns i överflöd i citroner, främjar sårläkning, och är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av friska ben, bindväv och brosk. Såsom noterats tidigare, visar C-vitamin också anti-inflammatoriska egenskaper. Tillsammans är C-vitamin är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av god hälsa och återhämtning från stress och skador.

8) friskare Andedräkt. Förutom fräschare andedräkt, har citroner varit kända för att hjälpa till att lindra tand smärta och tandköttsinflammation. Var medveten om att citronsyra kan urholka tandemaljen, så du bör vara medveten om detta. Man skall alltså inte borsta tänderna strax efter att ha druckit citronvatten. Det är bäst att borsta tänderna först, och sedan dricka ditt citronvatten, eller vänta ca 30 minuter med att borsta tänderna. Dessutom kan du skölja munnen med rent vatten när du är klar med din citronvatten.

9) Återfuktar lymfsystemet. Varmt vatten och citronsaft stöder immunsystemet genom återfuktande och ersätta vätskan som förloras genom kroppen. När din kropp behöver vatten, kan du definitivt känna biverkningar, vilket inkluderar: trött, trög, nedsatt immunförsvar, förstoppning, brist på energi, lågt / högt blodtryck, brist på sömn, brist på mental klarhet och känsla av stress, bara för att nämna några.

10) stöd i viktminskning. Citroner är hög i pektin fiber, som hjälper mot sug. Och studier har visat att människor som upprätthåller en mer basisk kost, gör att man faktiskt gå ner i vikt snabbare. 

Recept

0.5 pressad citron

2,5-5 dl varmt ej skållhett vatten

Själv tar jag 50/50 skållhett och ljummet.

Så blandar jag i min dagliga dos av MSM i detta också.

Anmäl
2013-05-26 09:37 #1 av: shigne

Tack Ians!

Låter intressant...

Men hur gör man det varma citronvattnet?

 

 

Anmäl
2013-05-26 10:03 #2 av: Pagan

Ja det var många fördelar helt klart, låter värt att prova, men ja, hur gör man?Glad

Anmäl
2013-05-26 10:18 #3 av: Tuva-Lena

Rena rama dundermedicinen det där! Fast jag vet inte om jag kan dricka varmt citronvatten det första jag gör på morron, jag har VÄLDIGT svårt för att få i mig nåt över huvud taget den tiden på dagen. Men testa kommer jag att göra! Tack för tipset Ians!Tummen upp

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2013-05-26 10:42 #4 av: Ians

Oj då receptet försvann

1/2 pressad citron med så mycket varmt/ljummet vatten man vill ha. Själv tar jag mig en Stor mugg på ca 5 dl. så lägger jag i mitt MSM i det också Skämtar brukar ha mitt mer ljummet än varmt.

Anmäl
2013-05-26 10:45 #5 av: Pagan

Ok, mot butiken dåSkrattar

Anmäl
2013-05-26 11:08 #6 av: abbis

Dricker citronvatten varje dag till maten..Måste det vara morgondricka och måste det vara varmtPustar ?Gör det inte samma nytta annars? Har det betydelse om det är lime eller citron?

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2013-05-26 11:17 #7 av: Ians

Citron och Lime har inte samma hälsofördelar så Nej.

Varmt skall det vara för att det inte skall chocka kroppen på morgonen och rensa ut bättre. Bäst är att dricka detta innan frukost för att rensa tarmen o de inre organen innan man äter.

Anmäl
2013-05-27 20:35 #8 av: Fjäril

Tack för bra tips! Glad Här ska inhandlas mer citroner! 

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-05-28 10:06 #9 av: Toyan


Tack Ians. Intressant och värt att provaGlad

Anmäl
2013-05-29 15:05 #10 av: mafaldahej

Hej!

Jag dricker saften från en pressad citron varje morgon och har gjort det i 10 år nu. Fick tipset av en klok vän, eftersom jag då hade problem med njursten och ont i lederna. Njurstenen försvann, ledvärken försvann. Men tänk på att dricka upp det med sugrör, långt bak i munnen. Skölj munnen efteråt och vänta minst en halvtimme innan ni borstar tänderna. Jag hade inte haft någon emalj kvar på tänderna nu, tror jag om jag inte fått det tipset också på samma gång.

Anmäl
2013-05-29 17:52 #11 av: Jane-Lyzell

Tack så intresant artickel Blomma

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-05-29 21:00 #12 av: mafaldahej

Vad är MSM?

Anmäl
2013-05-29 21:53 #13 av: Pagan

#12 läs mer här

Nåt fler av oss anammatGlad

Anmäl
2013-05-30 00:47 #14 av: Ians

Tack Pagan !

Anmäl
2013-05-31 23:37 #15 av: Elpida

Det kan jag tänka mig att börja dagen med! Tackar för det Ians!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2013-06-01 20:33 #16 av: Pagan

har jag ju inte tänkt på att tänderna kan skadas av citron så tack #10 för det. 

Googlade lite och om man tandborstar först på morgonen och 

sedan dricker citronvatten så blir det ju kanon:http://www.greenpeople.se/tips-til-pleie-av-tenner.html

Effektiv munsköljning

• Blanda saften av en färskpressad citron med ett glas ljummet vatten och skölj munnen. Håll blandningen i munnen i cirka en minut. Citronsaften hjälper till att ta död på de bakterier som ger tandköttsinflammation och syran löser upp plack och stärker gommen - två flugor i en smäll! Gör detta under en period efter varje tandborstning. Tandemaljen är förstärkt med ett skyddande lager från tandkrämen och skyddar mot syran från citronen. 

Då får man ju en extra bonusGlad

 

Anmäl
2013-06-01 20:36 #17 av: Ians

#16 Bara man tar rejält med tandkräm, många tar en alldeles för liten klick, 2 cm skall man minst ta på borsten!

Anmäl
2013-06-01 20:48 #18 av: Pagan

I hear youGlad

jag fyller min till bredden, hatar då det gnisslar när jag borstat ett tag.

Anmäl
2014-03-15 08:24 #19 av: Mrjag

Jag ska börja med citron på morgonen.

Anmäl
2014-03-15 10:06 #20 av: Tuva-Lena

Fint med en påminnelse! Skrattar( Och vita tänder får man på köpet, kolla bara på mitt garnityr!)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2014-03-19 07:46 #21 av: intrexium

Detta var väldigt intressant att läsa om andra saker man kan ha för fördelar med en citron.

Tack för att du delade

Anmäl
2014-03-19 16:12 #22 av: crickan

Citron är ju klart jättebra, har druckit ljummet vatten med citron i flera år och mår bra av det. En varning bara om ICA:s ekologiska citronjuice som innehåller 20% pressad citron och 80% vatten samt citronsyra. Huruvida citronsyran är äkta eller inte framgår inte men skriver de så är det förmodligen E330 som är ett mögel som heter Asparillgus Niger. Inte alls bra!

Sen tipsade någon om att borsta tänderna innan och då undrar jag med vad? Jag har slutat med fluor då det faktiskt är rent hemskt för kroppen. Fluor sätter sig på tallkottkörteln som styr vår melatoninutsöndring som i sin tur påverkar sömnen.


http://sourze.se/2008/11/07/vad-din-lakare-inte-berattar-for-dig---del-1__67372#.UymzpM7zS70

Anmäl
2014-03-19 21:24 #23 av: penke


 *skratt*
 ..tror nästan universum vill ge mig en lärdom,
 detta var 4e elr 5e gången jag hör/läser om citronvatten
 sedan helgen

  .. har druckit det mer,..sporadiskt hittills
 jag får bli ordentligare, som ni *ler*

 Jag ger ett inköps-tips, jag ordvrängde med en vän nyligen,
 om eco-citroner o var de finns till rimliga priser
 ville kontrollera själv
  där har jag fått svälja mina fördommar, Lidl har faktiskt
 både goda och billiga eco-citroner ( o förvånansvärt(?) mycket
  ecologiskt i sina hyllor, som är billigare än ..vanligt frukt&grönt
 i min vanliga affär ! Förskräckt


   penke

Anmäl
2014-03-20 12:52 #24 av: Ians

Lidl var ju från början en Grönsakshandel, så de kan sin frukt och grönt där. En butik icke att förakta faktisk!

Anmäl
2014-08-28 11:27 #25 av: Fjaeril77

Tack för dessa tips även om trådens början var från 2013.
Själv började jag då jag inte mått bra & alla prover visar "inga fel alls".
mitt problem var frossa & frös ända in i märgen. kallsvettades också. typ som att sätta på en kallvattenkran - så inga då jag sedan en 2-v

Anmäl
2014-08-28 11:34 #26 av: Fjaeril77

Blev fel då min Ajfån inte vill det jag vill 😉.
Bortse från min kommentar efter bindestrecket.
Såååå - det jag ville säga var att jag för 2-3 v sedan tänkte göra en test då jag misstänkte min kropp var försurad & ville prova på att göra den basisk.
Började först med vanlig hederlig bikarbonat blandat m vatten. 2 ggr/dag.
Sedan kom jag på en annan sajt över det här med citron och dess fördelar i att göra kroppen basisk. Dricker det rumstempererar då jag kokar allt vatten jag dricker.
Hör & häpna, kallsvettningarna har nästan försvunnit.
Jag vet ju att min kropp är inflammerad pga kronisk smärta.
Gissa om jag känner mig glad :-)))
Tack för bra tips!!!

Anmäl
2014-08-28 16:09 #27 av: Ians

Kär

Anmäl
2014-08-31 14:21 #28 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Liten fråga, hur länge mellan man intagit citronvattnet bör man vänta innan man äter frukost?

Anmäl
2014-09-03 10:22 #29 av: Ians

Man bör nog låta det gå en 30 min innan man äter eller dricker något annat #28 

Anmäl
2014-09-03 20:25 #30 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Tack

Anmäl
2015-05-01 14:09 #31 av: InkaAthilea

Vilket toppenbra tips!  Tack! :)

Anmäl
2015-11-14 15:22 #32 av: Ians

putter upp denna artikel, så ni inte glömmer nyttan av en så enkel sak som att dricka varmt citronvatten Skämtar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.