Annons:
Etikettövrigt
Läst 819 ggr
Magi-cat
2014-04-28, 08:57

Fästingar!

Otäcka kryp! 💣

De finns överallt, inte bara i svårtillgängliga snår utan i gräset i parken eller villaträdgården. Det är bara nys att man kan skydda sig om man inte går i heltäckande kläder eller håller sig inne hela säsongen och det gör man ju inte. De minsta nymferna ser man inte om de inte satt sig fast och redan framkallat en rodnad.

Det finns en spray att köpa på apotek, men jag vet inte hur pass effektiv den är. I djuraffären finns Shoo-tag att bära på sig.

Hur gör ni? Har ni några knep? 

Jag hade borrelia för några år sedan och det var bland det otrevligaste jag råkat ut för så jag är ganska nojig.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
Honestyisdead
2014-04-28, 09:00
#1

Jag använder roll on från apoteket som skyddar mot mygg och fästingar.  Ska jag ut i skogen stoppar jag in byxorna i strumporna och har stövlar. Sedan duschar jag.

Sitter aldrig på marken och drar mig inte mot buskar.

Marr
2014-04-28, 09:19
#2

Jag använder vitlök. Tar ett par smörgåsar med minst 2 skivade klyftor på, några timmar innan jag ska ut och klippa gräs t.ex.

De fästingar som hamnat på exempelvis armen ser helt förstelnade ut och ramlar av innan dom hunnit tänka på att smaka på mig. Detta har fungerat i många år för mig.

Fast varje gång jag ska ut på skogspromenad med hunden så gör jag som Hera. Stoppar noggrant in kläderna och har strumpor på utsidan av byxor. Orkar inte äta vitlök varje dag…Skämtar

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

tarotlasse
2014-04-29, 15:40
#3

Vitlök är effektiv under ett år testade man med att ge parkarbetarna i Norrköping vitlöks kapslar och det fungerade alldeles utmärkt. 

Kan ju vara lite svårt att ge våra husdjur vitlök eller vitlökskapslar. 

Ett annat tips är att koka upp en liter vatten tillsätt en halv kryddburk burk torkad rosmarin och låt det dra sila sedan av det och häll vattnet i en sprayflaska och spraya er själva och era husdjur fungerar också alldeles utmärkt. 

Jag brukar även tillsätta ett par vitlöksklyftor i det kokande vattnet också. 

Dock inte så hållbart så tillsätt även lite ättikssprit som konserveringsmedel så blir hållbarheten lite längre. 

Denna spray fungerar även riktigt bra mot mygg och knott också. 

Lasse

Marr
2014-04-29, 18:26
#4

Men va bra Tarotlasse, Tusen Tack för receptet!Tummen upp

Det där receptet eller liknande hade jag för många år sedan. Hann aldrig prova det innan jag slarvade bort det. Det var just med tanke på mina djur då rå vitlök kan vara giftigt för våra husdjur att äta, ja lök i alla former.Glad

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Upp till toppen
Annons: