Annons:
Etikettövrigt
Läst 429 ggr
Magi-cat
2014-05-27, 22:04

Transfett lika illa som cigarretter!

Dödligheten i hjärtsjukdomar har minskat märkbart i Danmark sedan man införde förbud för transfetter.

Ändå vill Sverige vänta med ett liknande förbud…

"Det finns alltså stora grupper i den svenska befolkningen som får i sig stora mängder transfett. 5-10 gram transfett om dagen motsvarar att röka omkring 5-10 cigaretter om dagen eller den samlade effekten av kolestorolsänkande mediciner, säger" /Steen Stender, internationell expert/.

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/danskt-forbud-kan-ha-betydelse-for-minskad-hjartdodlighet

Bättre ta bort transfetter än äta kolesterolmedicin….Mycket bättre….


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
NiklasTyreso
2014-05-29, 23:45
#1

Det är sant att transfetter verkligen är onyttiga. 

Med transfett i kakor, bakverk och godis håller sig fettet i livsmedlen utan att härskna i många månader, ibland upp till ett år.

Tillverkarna vi har letat efter andra fetter som inte härsknar och har hittat det nästan lika bra fettet palmolja. Palmolja är inte nyttigt, men inte heller lika skadligt som transfetterna. Största nackdelen med palmolja är att man fäller djunglerna för att odla oljepalmer. Malaisia har ex inga ursprungliga djungler kvar utom i nationalparkerna, för nästan all skog i landet är omvandlad till olje-palmsplantager.

Vi kan undvika transfetter genom att själva baka vårt bröd, våra bullar och kakor med naturliga oljor.

Oljor som inte härsknar i rumstemperatur på flera månader de är högst onaturliga.

Ät vanliga oljor och mat med vanliga normala hållbarhetstider.

Magi-cat
2014-05-30, 07:41
#2

#1 Det har du rätt i. Palmolja är verkligen inget hållbart alternativ!

Från WWF om palmolja: Man talar om miljövänlig palmolja, men storskalig sådan är ytterst tveksamt om det är möjligt. Bättre att undvika helt.

http://pandaplanet.se/tema/palmolja

Från WWF om palmolja och konsekvenserna av skövlingen, inte minst för lokalsamhällena, för människorna: Man talar om certifieringen som ett steg framåt, men långt ifrån tillräckligt.

http://www.naturskyddsforeningen.se/node/18744


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Tuva-Lena
2014-05-30, 10:45
#3

Otroligt att det inte förbjuds med en gång i Sverige! Men man måste avvakta EU's beslut!? Har man slutat tänka själv i det här landet?Funderar kan Danmark som också är EU-medlem, så måste väl i fridens namn även Sverige våga ta ett "eget" beslut nån gång..!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Ians
2014-05-30, 17:53
#4

Det som förvånar mest är att människor inte förstår att "Mat" som håller sig hur länge som helst inte är människovärdig föda, överhuvudtaget.

Bröd som är lika stunsigt och piggt oavsett hur länge det förvarats, eller kakor som aldrig möglar? Det säger väl sig självt att detta inte är ok? Det Måste vara något skumt med det, eller?

tomater som inte ruttnar utan håller sig hur länge som helst i kylen 😮

När skall vi fatta att detta inte är hälsosamt? 

Vi har låtit en smutsig industri ta över vår matlagning och bak, för att vi inte har tid? Vad gör vi då med all tid som vi frisätter genom att köpa mer eller mindre färdig mat, vi har aldrig varit så stressade som nu? Det vi verkar ha minst av är just tid!

Vi äter skit mat så vi skall spara tid för att , stresssa ihjäl oss för att vi inte har tid!

Förr stressade man inte lika mycktet men hade tid att laga mat….hm man kan undra hur det gick till?

tarotlasse
2014-06-01, 12:05
#5

Ja det är inte lätt detta med vad som är rätt eller vad som är fel. 

Är det Naturliga fettet som är skadligt eller är det konstgjorda fettet vi producerat som är skadligt. 

Ja  de olika forskarnas resultat och meningar är väldigt delade i denna som i många andra frågor. 

Väldigt många läkare anser att kolesterolsänkande läkemedel är helt onödiga medans andra läkare anser det är otroligt viktigt med dessa läkemedel.

Andra anser det är bättre med rent smör för en naturprodukt andra anser Becel en konstgjord produkt är ett bättre alternativ. 

Ja vad vet vi egentligen vad som är bäst.

I dagens industrisamhälle är inte ens smöret en naturlig produkt längre utan innehåller en massa kemiska tillsatser både för att hålla längre och tillsatser av olika vitaminer.

Vi överöses av kemiska vitamintillsatser i precis allt livsmedel  i dag.  

Grädden ja där tillsätter man tillsatser för att det inte ska bli den naturliga hinnan som brukar bli överst på grädden Och vad spelar det egentligen för roll om det är denna hinna över grädden ? 

Men många människor tycker detta är äckligt och då tar man bort det med kemiska tillsatser 

Så därför alla dessa tillsatser för vi konsumenter önskar dessa tillsatser vi vill ha ett smörgås margarin med lägre fett halt o mindre kolesterol även om vissa forskare i sina undersökningar säger att det är helt ofarligt  medans andra säger det är fruktansvärt farligt.

Men vem  av dem har rätt eller fel  eller har båda rätt ?

Samma som  med tusentals alla vetenskapliga forskningar som  visar på att aspartam och sötningsmedel är totalt ofarliga och har nu använts i över i 100 år utan att  det påverkat människokroppen negativt om man nu inte är överkänslig mot det. 

Medans forskarna i den  multi internationella sockerindustrin anser aspartamet och sötningsmedlen är oerhört farligt ger cancer och en rad olika sjukdomar och bör total förbjudas. 

Ja vilka  forskare ska vi då lita på ? 

Så är danskarnas beslut rätt eller är Sveriges beslut rätt.

Kan resultaten  även bero på att Danskarnas alkoholkonsumtion och rökningen också gått ner eller av någon helt annan orsak? 

Ja varken du eller Ja kan säga vilket när inte ens forskarna är överens om vad som är rätt eller fel när det gäller dessa transfetter. .    

Forskningen är oerhört viktig på 1500 talet var medellivslängden hos oss människor under 40 år på 1200 talet  var den ännu lägre  och i dag med dagens läkemedels forskning så har vi en medellivs längd i hela världen på över 60 år. ser  vi vara på I länderna är det betydligt högre enså. 

Vi har aldrig i historien haft så många virila och klartänkande 100 åringar som vi har i dag i världen. 

Så våra konstgjorda produkter och kemiska produkter är inte bara till skada för våra kroppar utan  har även läkande och bevarande effekt som gör att vi blir äldre och äldre och piggare även på ålderdomen. 

I dag avlider inte miljon tals av barn av barnsjukdomar och en vanlig influensa som man gjorde bara för 10 år sedan. 

Genom genmanipulering har man fått fram spannmål och växter som klarar torka och kan växa i torkområde. 

Svälten har minskat radikalt i världen  dels på grund av genmanipulation och våra kemiska och farliga bekämpningsmedel. 

Jag är själv väldigt orolig idag vad som händer i framtiden med alla våra förändringar vi människor gör med den naturliga processen och hur kommer det påverka oss i framtiden. 

Men jag kan inte förneka att vi människor mår betydligt fysiskt bättre och blir äldre och äldre  i dag med alla dessa kemiska produkter en vad vi gjorde då vi enbart levde på rena naturprodukter. 

Men juicer som säljs som naturläkemedel för 800 kr litern med en hållbarhet på 2 år. Vem tusan är så jäkla korkad så den verkligen tror på att detta är en naturlig produkt och dessutom botar all sorts cancer och alla andra möjliga sjukdomar. 

Så tyvärr är inte mycket i dag inte ens våra växter i naturen är i dag naturliga utan har framställts för att anpassas efter oss människor och vårt klimat. För att vi ska kunna ha färska grönsaker och frukter året runt.

På både Gott och Ont. 

Så ja vad är rätt och vad är fel jag kan inte säga vilket det får framtiden visa och då kan det vara alldeles för sent eller så hittar man nya lösningar på det problemen  efter hand. 

Lasse

Upp till toppen
Annons: