Annons:
Etikettövrigt
Läst 4094 ggr
Ove-D
2014-06-05, 11:18

Bekämpa fettinlagring i levern?

Jag har varit på ultraljudsundersökning av levern som visat fettinlagring/pålagring av levern. Jag har haft kontakt med sjukvården men de säger att det är normalt i min ålder (ca 40 år) och med övervikt, men jag tycker inte att min övervikt är så stor att det ska påverka min lever så mycket. Jag är inte smal så visst behöver jag gå ner i vikt ca 10 kg. Jag är 169 cm lång och väger ca 80 kg. Självklart ska jag försöka gå ner i vikt (ca 10 kg) med hjälp av motion/gym. Jag cyklar flera gånger i veckan under arbetstid. I mitten på 90-talet togs gallblåsan bort. Nyligen togs min hormonspiral ut. Ibland har jag antagligen magnesiumbrist. Jag försöker att inte äta så mycket stärkelse. Jag dricker måttligt med alkohol (ca 3-5 glas vin och någon liten snaps per ÅR). Finns det något som jag kan hjälpa min kropp med? Grape? Mariatistel? Gurkmeja? MSM? Magnesium? Basbildande mat? Ett tag gick jag på akupunktur vilket jag upplevde hjälpte mina organ men det blir dyrt i längden. Är det någon som har tips eller som själv lyckats hämma eller bekämpa fettinlagring i levern?

Annons:
Ians
2014-06-05, 13:59
#1

Detta har jag inte en aning om, så jag ser med nyfikenhet fram emot att någon annan kan svara på detta!

NiklasTyreso
2014-06-05, 23:29
#2

Mariatistel innehåller leverskyddande silymarin. Silymarin är fettlösligt så det ska intas till maten. Linamarin är ett liknande ämne i krossade linfrön.Krossat linfrö har gynnsam effekt på bl a kolesterol. Linfrö innehåller blåsyra så man ska inte äta mer än max 2 matskedar om dagen. Har man krossat linfrö i degen när man bakar förstörs den onyttiga båsyran i ugnens värme, och du har ändå nytta av linfrönas hälsosamma effekter. Träning har två bra effekter. - Tränar du får du mer muskler och mindre fett, kroppsproportionerna förändras. Bygg allts mer muskler! - Tränar du ökar du förbränningen och gör av med mer fett som då inte sätter sig på kroppen lika lätt. När du äter, ät nyttiga fetter och nyttiga kolhydrater. Nyttiga fetter är främst fleromättade fetter ex fiskfett, rapsolja, olivoja, linfröolja, nötter, avokado. Nyttiga kolhydrater är långsamma kolhydrater, sådana kolhydrater med lågt GI-värde. Nyttigaste kolhydraterna kommerfrån baljväxter d v s bönor, ärtor, linser. Chillipeppar innehåller capsaisin som ger den brännande känslan och påverkar förbränningen/termogenesen. Det är tveksamt om man går ner i vikt enbart med chilli men du kan troligen öka din förbränning extra mycket om du äter rejält starkt (en tesked cajen-peppar) någon timme innan du tränar. Magnesium tror du att du har brist på. Magnesium finns i vanligt te och ännu mer i Yerba Mate te.

Magi-cat
2014-06-06, 07:31
#3

Mariatistel går inte att köpa längre, väl? Det var alldeles för bra, och ofarligt.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Ove-D
2014-06-06, 13:09
#4

Jag har fått Mariatistelextrakt på recept. #2 Tack för alla tips!

Magi-cat
2014-06-06, 13:26
#5

#4 Vad bra! Mariatistel är fenomenalt!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

NiklasTyreso
2014-06-06, 13:33
#6

Är det nyligen Mariatistel förbjöds? Jag ser att den kryddgård i skåne jag köpt kiloförpackningar av mariatistel-frö av tidigare har tagit det ur sortimentet. Många naturmediciner har som skolmediciner biverkningar, men mariatistel är i det närmaste fri från biverkningar och den har dessutom mycket forskningsstöd. Verkligen trist när en så bra och riskfri växt tas bort från marknaden. Jag får väll ta mina sista frön och odla egen mariatistel. Suck!

Annons:
Ove-D
2014-06-06, 14:07
#7

Mariatistel är väl inte "förbjudet"?? Det är mer att det inte skrivs ut till personer med alkoholmissbruk för att de ska sluta dricka istället. Mariatistel finns med i flera örtteer på hälsokostbutiker, men inte ren mariatistel.

NiklasTyreso
2014-06-06, 14:50
#8

Mariathistelfrön har gått att köpa tidigare utan någon tillsats. Får jag problem att få tag på mariatistel-frö kommer jag troligen gå över till att samla frö och rötter av Större Kardborre. Både Mariatistel och Större kardborre ser ut att ha liknande effekter på både levern och hjärnan, men mariathistel finns det mer forkning omkring. Större kardborre har leverskyddande effekter: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12218354 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10999435 Större kardborre innehåller arctigenin som har gynsam effekt på (möss) inlärning- och minnesförmåga: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21308615 Arktigenin från större kardborre minskar bildande av amyloida plack i hjärnan hos möss med Alzheimers demens: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23926267 Större kardborre växer allmänt i landet så den kan lagstiftarna inte hålla borta från mig.

Ove-D
2014-06-06, 15:01
Ove-D
2014-06-10, 15:14
#10

#8 vet du vilken del av växten som används?

Upp till toppen
Annons: