Annons:
Etikettövrigt
Läst 3953 ggr
Ians
2014-09-12, 02:51

Flaskvatten inte så nyttigt som Du tror!

I en artikel i Aftonbladet kan man läsa att ett flertal flaskvatten inte ens hade fått godkänt som kranvatten ! Något att tänka på när man får lust att köpa en flaska dyrt vatten. Bättre att ta med en flaska hemifrån kanske! http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article11303200.ab

Annons:
tarotlasse
2014-09-12, 04:37
#1

Ja Ians och  det är ju  inte den enda anledning till att vi ska  sluta att köpa detta flask vatten. Hur mycket påverkar inte alla dessa lastbils transporter och deras avgas utsläpp  miljön. 

Eftersom det är vatten levererat från helt olika levrantörer från hela  Europa när man tittar på vem som levererar flaskorna i våra butiker. 

Hur mycket onödiga avgaser och  utsläpp blir det inte av att frakta  helt vanligt kran vatten från Grekland. Italien Frankrike och såg även sett  helt vanligt vatten från Australien och även ett från Israel i våra butiker en totalt onödig miljö förstöring som alla borde totalt bojkotta. 

För  bara inte tala om dessa påsar med  frysta isbitar som säljs i butikerna i dag för 39  kr. 

Hur mycket påverkar inte detta miljön genom att frakta runt dessa isbitar med kyltransporter som påverkar ozonskiktet och detta levereras över  hela landet till de olika butikerna. 

En produkt jag länge irriterat mig på hur jäkla bekväma människor kan vara att inte ens orka att göra sin egen is hemma i sin egen frys. 

Nu har jag inte tittat närmare på dessa påsar med isbitar men det skulle inte heller förvåna mig om dessa isbitar även fryses ner i Sydafrika för att sedan fraktas till Sverige för att säljas här. 

De finns en rad helt onödiga produkter som säljs i våra butiker som orsaker en helt totalt onödig påverkan på vår miljö   bara för att vi människor är så  jäkla bekväma och inte längre bryr oss längre  eller tänker på hur onödiga dessa varor är och på att vi kunde spara enorma resurser och bespara miljön oerhört mycket genom att sluta köpa dessa varor. Som detta med  helt vanligt vatten, Isbitar, Skalade räkor som först skickas ner till Afrika för att skalas frysas och sedan fraktas tillbaks till våra butiker i Sverige.  

Att skicka vår svenskodlade potatis till Belgien där man tillverkar pommes fritt fryser ner det och sedan kör det tillbaka till Sverige när det är så lätt att göra dessa pommes själv.

Eller hur man ser grannen hoppa in i bilen och för att  några minuter senare  komma tillbaka med kvällstidningen i näven. I stället för att ta cykeln eller ta en promenad  till butiken  som ligger 500 meter här i från. 

Titta nästa gång du är i affären på hur många kunder  använder en Dramaten eller använder en tygkassa när det gör sina inköp. Men tyvärr så majoriteten av kunderna  köper dessa engångs plastkassar som tillverkas av oljan man pumpar upp från de omdebaterade  miljö förstörande olje källorna i Antarktis 

Vi klagar på att industrin förstör vår miljö men den största miljöboven är faktiskt vi själva  genom vår bekvämlighet, lathet och stress och att vi  accepterar detta enorma onödiga  resurs slöseri och att detta ja de orsaker betydligt mer miljöförstöringar  en vad industrin gör i dag.   

Lasse

Cert
2014-09-12, 06:26
#2

#1 du skrev jättemycket bra. Men jag tänkte bara svara på en liten snutt. Den om plastkassar.
Jag tycker att ett förbud mot sådana skulle vara bra. TMen jag har samtidigt förståelse över att det strider mot EUs "handelsfrihet". SEdan får vi inte glömma att de absolut flesta affärer idag har miljökassar gjorda med hjälp utav socker. DE har inte samma oljeslukande försmåga som de traditionella kassarna.

SEdan har jag ett dilemma. Om jag inte vill använda mig utav plastkassar alls. Vad ska jag då använda mig utav när jag slänger soporna?

Det kräver ett helt nytt tänk.

Och min reflektion kring flaskvatten= jäkligt mycket nyttigare än läsk. Får det 1 person om dagen att välja vatten istället för saft/läsk. Så måste väl det innebära en liiiten miljövinst? Men jag vet inte, i min värld så köper jag flaskvatten när jag är på språng. Fast iof, några gånger i månaden smiter det väl hem en bubbelvatten.

abbis
2014-09-12, 09:17
#3

Varför köpa nått när det finns gratis i kranen..

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Tuva-Lena
2014-09-12, 09:57
#4

Därför att det är godare abbis!😉Kolsyrat vatten med citronsmak är jättegott!Sedan bor ja i ett hus där vi har egen brunn och det är INTE alla gånger det är klart ens. (Smakar järn gr dt oks.) Så ag dricker flaskvatten nä jag bor på landet. (skittxten inner inte med så jag er om ursäkt.) Apropå sopor: Förr använde man tidningar och pappersassar som mn bnd ett kraftigt snör om, men det hinner man väl inte med idag antr jag.

Jättebra inlägg Lasse!👍

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Ians
2014-09-12, 11:36
#5

Ett jätte bra inlägg Lasse vill jag också säga! För som du säger den största miljöboven är vi själva, som köper dessa onödiga produkter och kräver att det skall finnas i butikerna…utan marknad ingen producent, så enkelt är det!

Ska man verkligen behöva köpa iskuber i affären? 😮

Cert
2014-09-12, 14:58
#6

#4 njea, för min del går ite det. ALLA tidningspapper/rekam/"samhällsinformation"mm går tiill djurburarna :P som sedan efter det blir brännbara sopor. Tillsammas med deras strö :P  och det är ju sådana volymer så det är icke rimligt att göra buntar med snöre kring P

Men det behövs en mer hållbar lösning. Någon sm vet varför maninte får slänga lösa saker i sopona?

Annons:
abbis
2014-09-12, 18:59
#7

Det köper jag Tuvan men hur många har  bra vatten😉JÄTTEMÅNGA..

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

tarotlasse
2014-09-13, 16:02
#8

#4

Tuva-Lena ja det finns ju ibland anledningar till att det är bra att detta flaskvatten finns också. 

När vi åker till sommarstugan så är det också brunnsvatten.

Det är även där väldigt järnhaltigt i bland lite svagt brunaktig det är säkerligen inte farligt att dricka men gott är det ju inte. 

Så till disk , tvätta sig till och borsta tänderna duger det till men dricka det nej tack, 

När  barnen var mindre så föredrog de att även borsta tänderna i flask vatten, 

Om vattnet vi tog med oss  hemifrån i en dunk tog slut.

Visst är dessa smaksatta vatten goda att svalka ned  sig med i värmen. 

Men om det är mycket nyttigare en osockrad läsk vete sjutton det är ju även tillsatt en massa kemikalier detta vatten  för att det ska vara hållbart och inte bli dåligt för vattnet i dessa flaskor är ju knappast dagsfärskt. 

Lasse

Ians
2014-09-13, 19:26
#9

Här håller jag med både Tuvan och Lasse! Att visst finns det tillfällen då man föredrar flaskvatten. MEN som Abbis påpekar …hur många har bra vatten i sina egna kranar?….. Jätte många!

Själv tar jag faktiskt med mig en tom flaska ex till jobbet, så ör det bara att fylla på den och dricka! Anledningen till att jag gärna dricker ur flaska är att jag då har större koll på hur mycket jag dricker, eftersom jag har en tendens att dricka för lite! Och hemma för att inte Katten ska dricka ur samma glas som jag 😉vår hon katt kör nämligen gärna ner sin nos i glasen och dricker 🤮inte så fräscht!

Men köper sällan sk flaskvatten om det inte är av nöden tvunget! Köper man det på ex Pressbyrån eller andra Servicebutiker så kostar vattnet 40kr/Liter om man köper små flaskor på 500ml och vem orkar bära runt en 1,5L flaska i väskan? För köper man den större flaskan så kostar den oftast runt en 30 kr, men som sagt den är stor och åbäkig!

Jag tycker att det är ett riktigt rövar pris för 5 dl vatten, faktiskt. Så av ren snålhet är jag även miljövänlig 😎

Upp till toppen
Annons: