Annons:
Etiketttips
Läst 1312 ggr
Ians
2014-10-14, 08:13

Tankens kraft!

En ny studie visar att det inte alltid är Hur du sovit som gör att du är pigg eller trött!

http://mabra.com/studie-sa-lurar-du-hjarnan-att-bli-piggare/

Tankens kraft är stor! Om du tror eller upplever att du sovit bra, så kan du känna dig pigg bara av det. 

Det är ju lite fascinerande ur flera perspektiv, inte bara sömnen, eller hur?!

Du är vad du tänker, positiva tankar föder positiva reaktioner i kroppen, och drar till sig positiva saker i ditt liv. Något som man pratat om länge inom "Law of attraction" , man kan genom sitt sätt att tänka dra till sig eller mota bort händelser i sitt liv.

Människor som lyckas har ju ofta det gemensamt att de Tror på sig själva och sin egen förmåga! Där igenom så tar de tillfällena när de kommer förbi, och sitter inte och väntar på det rätta tillfället, och blir sittande där och vänta i all evighet.

Man kan träna upp sin förmåga att tänka positivt och där igenom skapa positiva händelser i sitt liv. Låter det som en alldeles för enkel lösning på mycket?

Nja, men om du tror att du kommer att misslyckas, så gör du förmodligen det! Av flera anledningar, dels att du omedvetet agerar på ett sätt som får dig att misslyckas, och det du omedvetet sänder ut till din omgivning.

Det små vibbarna som man sänder ut till andra kommer att få Dem att omedvetet behandla dig på det sätt som du förväntar dig. Låter det krångligt?

Egentligen är det inte det, vår samverkan med omgivningen, ligger inte alltid på ett medvetet plan, utan sker i de små vibbar och vinkar som vi sänder ut via kroppsspråket.

Små gester och ögonrörelser som får vår omgivning att reagera och agera, utan att vi ens är medvetna om att vi själva styr dessa reaktioner.

De flesta av oss har väll träffat någon som är framgångsrik inom sitt område, och någon som man känner osäkerheten flöda från. Fundera en stund på hur du själv reagerar inför dessa två typer av människor. Så ser du också mer klart hur det du själv sänder ut, påverkar andra gentemot dig.

Du är vad du tänker! Så lite förenklat kan man styra ganska mycket med sitt sätt att tänka och  sitt sätt att se på sig själv! Så egentligen handlar det inte alls om vad andra tror eller tycker om Dig, utan vad Du tror och tycker om dig själv i första hand 😉

Inte bara vår upplevelse av sömnen och framgång styrs av våra tankar, utan tom immunförsvaret reagerar positivt eller negativt beroende på hur vi tänker….tänk på det Ni ! Visst är det spännande när man börjar förstå hur de små sakerna hänger ihop med de stora i ens liv, och att allt går att påverka! Ibland är förändringar bara en tanke bort 🙂

Annons:
Tuva-Lena
2014-10-16, 09:50
#1

Åå så bra skrivet!

Det man sänder ut får man tillbaka, stämmer, men ibland sänder man ut till "fel" personer också, kanske såna som inte är så "känsliga" för våra vibbar utan tar chansen när den finns..  Men det menar jag inte att man skall bortse från den där enkla sanningen, men kanske att man bör se sig om till vilka man sänder ut sin positiva signaler..

Sedan är det våra erfarenheter som formar oss. De som har levt ett "bra" liv har naturligtvis ett försprång då det gäller att tänka positivt. "Framgång föder framgång" som man brukar säga, medan det som har stött på många sorger och bekymmer i sina liv har svårare för att tänka positivt, en del vågar inte ens tänka positivt i rädsla över att de skall bli besvikna om det dom önskar inte sker. Man går ständigt i en inbyggd "försvarsställning" för att vara förberedd..

Sedan finns det olika mått på positivt tänkande också. En kanske önskar sig högre lön eller en bättre tjänst på jobbet, medan en annan endast önskar sig ett jobb.. Den som då önskar sig en bättre anställning har självklart ett försprång då det gäller positivt tänkande, den har redan fått smaka på framgångens sötma genom att ha ett jobb, medan den andra/-e som har gått arbetslös i två år t ex, börjar tveka på sin kompetens. Då är det minst sagt svårt med positivt tänkande, speciellt som den kanske samtidigt är tvungen att sälja huset för den inte klarar amorteringarna sedan den blev arbetslös/sjukskriven..

Framgång föder framgång= sant.🙂

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Toyan
2014-10-17, 11:37
#2

Jättebra skrivet Ians!

Inte alltid så lätt att tänka positivt, vi behöver nog alla påminnas i bland.

Ians
2014-10-17, 12:24
#3

Nu kommer rapporter om att vi kan styra vårt mående även med hur vi går!

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2520222-hur-vi-gar-paverkar-hur-vi-mar

Det handlar om precis samma sak, att man genom att tänka på inte bara på sin syn på sig själv utan även kroppshållning så kan man motarbeta iaf lindrigare depressioner.

Själv ser jag tydligt att de perioder då man ägnar sig mycket åt att prata och tänka negativt, så dras man lättare ner i humöret, blir negativ och agerar negativt! Men att tom sättet att Gå skulle påverka har jag inte tänkt på, däremot så ser jag ju logiken i ett sådant tänk.

Att man genom att ändra små saker faktisk kan undvika att må dåligt, ganska effektivt. Att perioder då det börjar kännas tungt, faktiskt fundera på vad man pratar om och Hur man pratar om saker! Och räta lite på sig och lägga mer energi i stegen, så man indikerar till hjärnan att det finns all anledning att må bra!

Många upplever ju tex att de mår bra av dans, att det gör en glad. Kan ju ligga något i att man rör sig på ett glatt sätt när man dansar och att det ger hjärnan  en vink om att den skall slå på "bra måendet"

Upp till toppen
Annons: