Annons:
Etikettövrigt
Läst 2250 ggr
Ians
2014-11-24, 19:33

Håll dig frisk och lev längre!

Man kan inte påpeka förmånga gånger, att vårt sätt att leva styr hur vi mår!

Även om vi VET, så blundar vi oftast för detta faktum, tills den dag då vår kropp protesterar ordentligt.  Alla vet väll vid detta laget att motion och sunda kostvanor är A och O, för välbefinnandet.

Men så skall man ju göra det också! 😉Ta trapporna istället för hissen, gå och stå mer i vardagen, inte ligga på soffan för mycket och äta rätt!

Varför är det då så svårt???? 

Iallafall tills vi står där vid vägens ände och inser att detta blev inte så bra! Vi fuskar inte längre, skräpmaten är vår livsstil!

Trots att vi omges med forskningsresultat, som bara pekar åt ett håll. Det finns inga genvägar till hälsa i det långa loppet! 

De går tom så långt att de påstår att motion och sunda matvanor kommer bli den främsta prediktorn för hälsa och livslängd framöver!

I takt med att välfärdssjukdomar ökar och slukar större resurser inom sjukvården, så kommer det att krävas att vi själva tar ansvar för hur vi lever, om det skall finnas ekonomiska möjligheter för samhället att ro detta i land. Att leva sunt kanske inte är den enskildes val i framtiden, utan ett krav som sjukvården kommer att  ställa mer och mer på individen.

Sedan länge krävs det tex att man först gör egna förändringar i sin livsstil för att man skall ex kunna operera och behandla vissa sjukdomar, där man inom sjukvården redan från början inser att utan de förändringarna så kommer inte behandlingen att lyckas, eller ens vara möjlig att utföra.

Frågan blir inte bara om man kan bota, utan hur vi istället skall undvika att Bli sjuka.

Är det så att vi helt enkelt blundar och förllitar oss på att doktorn skall kunna ge oss en medicin som botar om vi blir sjuka, eller hoppas vi att vi genetiskt är resistenta mot vissa sjukdomar? För Alla som är överviktiga dör ju inte av hjärtinfarkt, inte heller får alla rökare cancer. Så oddsen för att Jag skall drabbas kanske är minimal, eller hur tänker vi, omedvetet eller i vissa fall medvetet?

Här är en länk till en artikel om vikten av att med sin livsstil styra det personliga välmåendet, och att det Går att göra skillnad med de val man gör, tom stor skillnad i vissa fall!

http://sund.nu/docs/artikel.asp?td=11/24/2014&art=1738&tem=2

När jag läste detta så undrade jag lite , vad det är som får oss att blunda egentligen? För det är ju inga nyheter! Vi har varit väl medvetna om detta ganska länge nu.

Här tar vi ju upp alternativabehandlingar, och livsstilens betydelse för att vi Blir sjuka är ju faktiskt en del av detta, eller hur?!

Annons:
Volito
2014-11-25, 09:33
#1

Precis läste en fascinerande bok av Dr. Wallach (som solds i mer än 200 milj. exemplar) Dead Doctors don´t lie. Man kan inte få i sig allt livsnödvändiga näring igenom mat….

Här är jättekort sammanfattning på svenska http://urenergi.wordpress.com/2012/03/21/dr-joel-wallach-essentiell-naringskunskap-som-raddar-liv/

och bok går att köpa på sundare.nu

Tuva-Lena
2014-11-25, 13:19
#2

Jag håller fullständigt med dig Ians!

Men…

vad man lätt glömmer i sammanhanget är själens mående och dess betydelse för hälsan. Det spelar ingen roll hur mycket kosttillskott eller joggingturer du gör om  du inte har själen med dig. Själen är den som först signalerar om någonting inte står rätt till i kroppen, själen är ju kroppens spegel skulle man kunna säga och ofta, för att inte säga alltid, så har själen för länge sedan "sagt till" att "jag mår inte bra" innan någon fysisk åkomma ger sig till känna.

Så, enligt mitt förmenande då, så måste man samtidigt ta itu med "jobbiga" saker som påverkar ens psykiska mående om man skall bli "riktigt" frisk. Utvägen är förstås livslång medicinering, men då är man ju inte frisk, man bara går på sparlåga.

Nu gäller det här självklart inte i alla fall, men tippningsvis 80% av all sjukdom kommer av själsligt illamående. (Jämför bara antalet insjuknade efter en nära anhörigs bortgång, någon som förlorat sin sambo/fru när det gjort slut, vänner som går skilda vägar, mobbing på jobbet/skolan, för hög arbetsbelastning, förlorat jobbet o s v..😕

Må-bra-hormoner är viktiga för att vi ska må bra helt enkelt. Dessutom skall dom bildas på naturlig väg, inte genom kosttillskott.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Volito
2014-11-25, 14:12
#3

Håller med att "må bra" är mycket viktigt för hälsan men man kan inte må bra heller om kroppen (celler) är i elementär näringsbrist. Allt måste vara i balans och det är möjligt när kropp får näring som det är förutsätt och själ får näring på sitt sätt.

Ians
2014-11-25, 18:30
#4

Bra tankar ni har!

Jovisst måste själen få sitt, vi lever i ett stressat samhälle där man inte har tid att sätta sig ner och bara vara, gärna i godavänners lag! Om vi unnade oss mer av det och mindre av prylar, som skall visa att vi är "lyckade" så kanske vi hade mått bättre överlag.

Tyvärr måste jag hålla med Volito, det är svårt att få i sig det man behöver via maten idag, men och det är ett stort MEN man behöver nog ta ett blodprov emellanåt och se Vad man behöver mer av, inte bara blint äta kostillskott som är populära just nu.

Volito
2014-11-29, 16:55
#5

Apropå blodprov. Vilken gör ni och var? För 3 år sen gick till vårdcentral och frågade om de kan göra blodprov för jag får veta om brister (hade precis ätit raw i 1 år). Fick svar om att jag inte har besvär - sådant prov skall kosta 1200,-…. Men jag betalar skatter som alla och praktiskt inte använder hälsovård…. Då jag  har inte gjord andra försök…

Upp till toppen
Annons: