Annons:
Etiketthälsokost-kosttillskott
Läst 1608 ggr
Ians
2015-03-08, 12:39

Matens betydelse för ett friskt liv.

Är Cancer en svampsjukdom?

Dr Erik Enby, blev näst intill en drifts kukku här i Sverige, när han presenterade denna tes. Röste höjdes om vilken skam detta var för läkarvetenskapen att någon överhuvudtaget nämnde svampsjukdom och Cancer i samma sammanhang!

Men Det finns internationella studier gjorda ang detta, och man har sett att det finns ett klart sammanband mellan den miljö som svampinfektioner trivs i och den miljö som cancercellerna växer till sig i .

Svampen trivs som bäst i surmiljö, orsakad av det vi äter, som:

Socker, komjölk, spannmål, kaffe,aspartamläsk, alkohol, raffinierad kolhydratsrikmat, margariner  och rött kött.

För att undvika att försura våra kroppar bör vi  istället äta så mycket som möjligt av: 

Frukt och grönsaker, virgin kokosolja, fisk, ekologiskt uppfödd kyckling och ekologiska ägg.

Även vårt känsloliv påverkar uppkomsten av ex Cancer, så som trauman åren före diagnos tillfället som kan utlösa stark depression, stress, ångest, påverkar immunsystemet. Det belastar kroppens binjurar som  tröttas ut och får vårt immunförsvar att gå i spinn.

Dessutom har vi en tendens att äta sämre när vi mår dåligt, man får ofta en tendens att livnära sig på lätt tillgänglig snabbmat och snabba kolhydrater när man mår som sämst. Detta ger en nedåtgående spiral som skapar en kroppsmiljö där svampinfektioner och tumörceller trivs och frodas. Stress, dålig mat, mindre motion och dålig sömn kan leda till att en tumör växer snabbare.

Varför det? Jo för att en dåligt fungerande kropp producerar en större mängd friaradikaler, och för att balansera upp detta behöver vi ha en större mängd antioxidanter, vilket det finns lite i, i skräpmat.

Dessutom så påverkar metaller i vår omgivning som tex. kadmium, bly, aluminium och kvicksilver effekten av C-vitamin, Zink och Selen negativt, vilket påverkar vårt immunsystem också.

Allt detta leder till försurning av våra kroppar, som är en ingång till svampsjukdomar och cancer, då de trivs i en sur miljö. Vårt försvagade immunsystem och bristen på antioxidanter gör oss helt enkelt försvarslösa.

Det finns också vinster med att leva på en ketogen kost baserad på nyttiga fetter och nyttig protein, om man vill göra något för sin hälsa när man redan står inför fullbordat faktum. enligt Dr Patrick Kingsley som forskat mycket ang detta. Dock är det svårt för de flesta människor att hålla sig på en sådan strikt kost, och väldigt få människor klarar av det, så kanske det är bättre att tänka efter, före!

Så vad kan man göra i förebyggande syfte då? Jo avstå så långt det är möjligt från försurande livsmedel, och istället boosta sig med basiska livsmedel. Se till att sova tillräckligt, stressa mindre, och se till att få motion i hälsosamma portioner. För även ett överdrivet motionerande stressar kroppen. Bannlysa sötningsmedel och se till att få i sig C-vitamin, Zink och selen. 

Färskpressade juicer av grönsaker, så mycket ekologisk frukt som det är möjligt och Lagom av allt, så kommer man en bit på vägen iaf.

Yoga, meditation och mindfullnes är bra redskap i en strävan efter att uppnå balans i livet.

Artikeln om Dr Patrick Kingsley läste jag i "2000-talets Vetenskap" no 1/2015  http://www.2000taletsvetenskap.nu

Annons:
wildchild001
2015-03-11, 12:13
#1

Ja definitivt! Tror MÅNGA sjukdomar beror på att just kroppen är sur och svampar växer till sig… Kul att se att denna teori börjar bli mer uppmärksammad!

The animals of the world exist for their own reasons. They were not made for humans anymore than black people were made for white, or women created for men

Gronstedt
2015-03-11, 12:22
#2

Erik Enby blev inte driftkucku för att han hävdade detta, utan för att han hävdade detta utan att lägga fram något som helst stöd för sina påståenden, så att de kunde kontrolleras i oberoende provningar.

Om nu dessa uppgifter verkligen genomgår korrekt vetenskaplig granskning är det ju alldeles utmärkt.

Upp till toppen
Annons: