Annons:
Etikettövrigt
Läst 506 ggr
Magi-cat
2015-04-26, 08:27

EU:s slag mot eko-maten

Allt fler konsumenter blir allt mer medvetna om vilken mat de handlar och väljer gärna ekologiskt.

Kommer det att bli svårare i framtiden?

"Här är EU:s smocka mot den ekologiska maten.

Snart kan alla affärer som säljer gröna produkter tvingas ha ett särskilt certifikat.

– Du kan glömma att hitta ekologisk mjölk på bensinmacken eller i din lokala butik. Det blir specialbutiker som får sälja varorna, säger EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M)."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20683909.ab

KRAV och Naturskyddsföreningen har reagerat mot förslaget, som man menar också kommer att göra det svårare för Sverige att utveckla det ekologiska jordbruket.

Det vore minst sagt olyckligt om ekomat blir en lyxprodukt, eller om det här förslaget går igenom - helt försvinner!

Hoppas verkligen många protesterar mot det här förslaget!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
Tuva-Lena
2015-04-26, 10:06
#1

Bedrövlig! Och hur skulle det inte drabba de mindre affärsidkarna eller de som säljer ekoodlat lokalt? Allt handlar om stordrift, till o med när man fått upp ögonen för hur bra lokala grödor är! En trist och EU-vänlig utveckling där man tror att stordrift innebär större kontroll. Ingenting kan vara mer felaktigt! 😕

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Ians
2015-04-26, 12:08
#2

Ett resultat av Monsantos lobby verksamhet snarare än ett värnande om människorna som bor i Europa! Pengar, pengar och välslipade argument styr allt numer! 

Ett av argumenten är att man skall kunna föda hela jordens befolkning, så att ingen behöver svälta! Låter ju bra och behjärtansvärt! 

Men sanningen är att vi redan nu kan föda hela jordens befolkning OM inte ekonomisk vinning styr fördelningen av det som redan finns! Men när man bränner/dumpar stora delar av skörden för att inte priserna skall falla, istället för att fördela om tillgångarna till dem som inget har alls, så finns det folk som svälter ihjäl medan andra tjänar pengar i massor! Så problemet är inte att vi producerar för lite, problemet är att de stora jättarna vill tjäna mer pengar!

Men det är inget de talar om, utan man pekar på de stackarna som inget har o använder dem som argument till att göra sin smutsiga buissnes! Och blir vi sjuka av deras produkter, så kan ju läkemedels jättarna styra upp det med ännu större vinster!

Ju dyrare man kan göra Ekologiskt odlade produkter, ju färre har råd och ju fler är tvingade att handla Monsantos produkter, enkel matematik på politiker/styrelse nivå! Då behöver man ju inte ens argumentera för sin smutsiga agenda, utan det löser sig av sig själv!

Helt sjukt! Man kan undra vad de betalar politikerna för att komma undan med det de håller på med? 😡

Upp till toppen
Annons: